E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a modificat niciun act
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 16 din  6 martie 1995

privind protectia topografiilor circuitelor integrate

ACT EMIS DE: PARLAMENT

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 45 din  9 martie 1995


SmartCity3


    Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

    CAP. 1
    Obiectul protectiei

    Art. 1
    Topografiile circuitelor integrate sunt protejate pe teritoriul Romaniei, prin inregistrarea la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci, in conditiile prevazute prin prezenta lege.
    Art. 2
    Prin circuit integrat, in sensul prezentei legi, se intelege un produs, sub forma sa finala sau sub o forma intermediara, alcatuit dintr-un ansamblu de componente active si pasive, inclusiv interconexiunile, care fac parte in totalitate sau partial din corpul sau suprafata unei piese materiale, produs care este destinat sa indeplineasca o functie electronica.
    Prin topografie a unui circuit integrat, in sensul prezentei legi, denumita in continuare topografie, se intelege dispunerea tridimensionala - oricare ar fi expresia sa - a unor elemente ale unui circuit integrat, din care cel putin unul este un element activ, si a tuturor interconexiunilor sau a unei parti din interconexiunile circuitului integrat sau o astfel de dispunere tridimensionala pregatita pentru fabricarea circuitului integrat.
    Art. 3
    Sunt protejate, in conditiile prezentei legi, topografiile originale. Sunt originale topografiile care constituie rezultatul efortului intelectual al creatorilor lor si care, la data cand au fost create, nu erau uzuale pentru creatorii de topografii si pentru fabricantii de circuite integrate.
    O topografie constituita dintr-o combinatie de elemente si de interconexiuni uzuale poate fi protejata numai daca combinatia, luata in ansamblul ei, este originala, in sensul alin. 1.
    Art. 4
    Drepturile titularului unei topografii protejate asupra circuitului integrat nu sunt conditionate de faptul ca circuitul este incorporat sau nu intr-un produs.
    Art. 5
    Drepturile asupra unei topografii protejate nu se aplica proiectelor, procedeelor si mijloacelor tehnologice, utilizate pentru realizarea topografiei sau a unui circuit integrat, nici informatiilor stocate in circuitul integrat.

    CAP. 2
    Dreptul la protectie

    Art. 6
    Pot beneficia de protectia unei topografii, in conditiile prezentei legi, persoanele fizice si juridice romane, precum si persoanele fizice straine cu domiciliul in Romania si persoanele juridice straine care au filiale sau sucursale in Romania.
    Persoanele fizice si persoanele juridice straine cu domiciliul, respectiv sediul, in strainatate beneficiaza de prevederile prezentei legi in conditiile prevazute de conventiile internationale la care Romania este parte, iar in lipsa acestora, pe baza de reciprocitate.
    Art. 7
    Persoana indreptatita sa obtina protectia legala a unei topografii poate fi reprezentata, in relatiile cu Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci, prin mandatar.
    In cazul persoanelor fizice si al persoanelor juridice straine, cu domiciliul, respectiv sediul, in strainatate, reprezentarea prin mandatar este obligatorie, mandatarul trebuind sa aiba domiciliul sau sediul pe teritoriul Romaniei.
    Art. 8
    Dreptul la protectia topografiei unui circuit integrat apartine creatorului topografiei sau succesorului in drepturi al acestuia. In cazul in care sunt mai creatori, coautori, drepturile apartin acestora in comun.
    Art. 9
    Daca topografia a fost creata de un salariat in cadrul sarcinilor de serviciu, dreptul la protectia topografiei apartine unitatii al carei salariat este creatorul topografiei.
    Daca topografia a fost creata la comanda unei persoane fizice sau persoane juridice, dreptul la protectia topografiei apartine persoanei care a comandat-o.
    In cazul in care exista dispozitii contractuale contrare celor de la alineatele precedente, se aplica aceste dispozitii contractuale.
    Art. 10
    Daca o topografie a fost exploatata comercial, in tara sau in strainatate, topografia poate beneficia de protectie, in conditiile prezentei legi, numai daca cererea de inregistrare a fost depusa la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci in termen de 2 ani de la data primei exploatari comerciale.
    Art. 11
    In situatia in care o topografie nu a fost exploatata comercial timp de 15 ani de la data la care a fost creata sau codata pentru prima oara, la implinirea acestui termen dreptul la protectie inceteaza, dupa cum urmeaza:
    a) daca topografia nu a fost inregistrata, ea nu mai poate face obiectul unei cereri de inregistrare;
    b) daca topografia a fost inregistrata, drepturile conferite prin inregistrare se sting.

    CAP. 3
    Inregistrarea topografiilor

    Art. 12
    Inregistrarea unei topografii de circuit integrat este conditionata de constituirea, la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci, a unui depozit reglementar al cererii de inregistrare.
    O cerere de inregistrare poate avea ca obiect o singura topografie, iar o topografie poate fi inregistrata numai o singura data.
    Art. 13
    Depozitul cererii de inregistrare a unei topografii este reglementar constituit, daca se depun urmatoarele:
    a) o cerere scrisa prin care se solicita inregistrarea topografiei si care trebuie sa evidentieze cel putin:
    - numele, prenumele si domiciliul creatorului (creatorilor) topografiei;
    - numele si prenumele sau denumirea si adresa solicitantului, daca acesta este altul decat creatorul topografiei;
    - indicatii privind dreptul solicitantului de a inregistra topografia;
    - denumirea si destinatia circuitului integrat realizabil pe baza topografiei;
    - data crearii sau a primei codari a topografiei;
    - data primei exploatari comerciale a topografiei, cand este cazul;
    - numele si prenumele sau denumirea si adresa mandatarului, cand este cazul;
    - semnatura solicitantului sau, dupa caz, a mandatarului;
    b) o documentatie tehnica, constituita din materiale grafice si texte, care sa contina informatii suficiente pentru a permite identificarea topografiei si pentru a evidentia functiunea electronica a circuitului integrat care incorporeaza topografia;
    c) doua exemplare ale circuitului integrat, daca acesta a fost realizat si exploatat comercial;
    d) imputernicirea de reprezentare a mandatarului (cand este cazul);
    e) dovada de plata a taxelor prevazute la art. 44 lit. a) - e).
    Toate documentele mentionate mai sus se depun dactilografiate in limba romana.
    Art. 14
    Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci examineaza cererile de inregistrare a topografiilor din punct de vedere al indeplinirii cerintelor legale pentru constituirea depozitului reglementar si, daca constata indeplinirea acestora, efectueaza inregistrarea topografiei in Registrul national al topografiilor, publica inregistrarea topografiei in conditiile prevazute la art. 17 si elibereaza persoanei indreptatite un certificat de inregistrare a topografiei, in termen de 3 luni de la data oficiala a depozitului reglementar.
    Data oficiala a depozitului reglementar este data inregistrarii cererii de protectie.
    Art. 15
    In cazul in care, la examinarea cererii, se constata lipsuri sau deficiente ale actelor prevazute la art. 13, acestea se comunica in scris solicitantului, in termen de 15 zile de la data depunerii cererii, acordandu-i-se un termen de 2 luni pentru a efectua completarile si rectificarile necesare.
    Daca, in termenul acordat, s-au efectuat toate aceste completari si rectificari, Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci efectueaza procedura prevazuta la art. 14.
    Data oficiala a depozitului reglementar va fi, in acest caz, data la care s-au primit toate completarile si rectificarile necesare.
    Daca in termenul acordat nu s-au efectuat completarile si rectificarile cerute, cererea este respinsa si se comunica in scris solicitantului motivele respingerii.
    Art. 16
    Hotararea de respingere a cererii de inregistrare a topografiei poate fi contestata pe cale administrativa, la directorul general al Oficiului de Stat pentru Inventii si Marci, in termen de 3 luni de la data comunicarii ei; contestatia se solutioneaza in termen de 2 luni de la data inregistrarii. Decizia directorului Oficiului de Stat pentru Inventii si Marci se comunica celor interesati, in termen de o luna si poate fi atacata cu apel la Tribunalul Municipiului Bucuresti, in termen de 3 luni de la data comunicarii ei.
    Art. 17
    Inregistrarea topografiilor se publica in Buletinul oficial al Oficiului de Stat pentru Inventii si Marci, in termen de 2 luni de la data eliberarii certificatului de inregistrare.
    Titularul este obligat sa comunice in cel mai scurt termen Oficiului de Stat pentru Inventii si Marci orice modificari survenite in ceea ce priveste numele sau denumirea titularului sau a mandatarului acestuia. Oficiul opereaza modificarile in Registrul national al topografiilor si face publicarile corespunzatoare in termen de 3 luni de la primirea comunicarii.
    Art. 18
    Dupa publicarea inregistrarii, documentatia din depozitul reglementar al topografiilor poate fi consultata la sediul Oficiului de Stat pentru Inventii si Marci de catre persoanele interesate.
    Nu pot fi consultate documentele din depozitul reglementar, care contin informatii declarate de solicitantul protectiei ca fiind secrete comerciale.

    CAP. 4
    Drepturi

    Art. 19
    O topografie inregistrata la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci este protejata pe teritoriul Romaniei pe o perioada care incepe de la data oficiala de inregistrare a topografiei sau de la data primei exploatari comerciale a topografiei, daca aceasta este anterioara datei oficiale de inregistrare, si se incheie in ultima zi a celui de-al zecelea an civil care urmeaza anului in care incepe perioada de protectie.
    Art. 20
    Titularul unei topografii inregistrate are, pe toata durata protectiei, dreptul de a exploata topografia, precum si dreptul de a permite sau interzice altor persoane sa exploateze topografia.
    Art. 21
    Titularul are dreptul sa marcheze circuitele integrate, fabricate pe baza topografiei protejate, cu majuscula "T".
    Art. 22
    Prin exploatarea topografiei, in sensul prezentei legi, se intelege:
    a) reproducerea, fie prin incorporarea intr-un circuit integrat, fie in alt mod, a topografiei sau a unei parti a acesteia, cu exceptia partilor care nu sunt originale, in sensul dispozitiilor art. 3;
    b) importul, vanzarea sau distribuirea, in orice mod, in scopuri comerciale, a topografiei sau a circuitului integrat in care aceasta este incorporata.
    Art. 23
    Creatorii de topografii au dreptul sa li se mentioneze numele si calitatea de creator al topografiei in certificatul de inregistrare a topografiei si in publicatiile efectuate de Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci cu privire la topografiile inregistrate.
    Art. 24
    Creatorii de topografii, care, in virtutea prevederilor art. 9, nu sunt titulari, au dreptul la o remuneratie care se stabileste prin contract incheiat intre acestia si titularul topografiei protejate.
    Art. 25
    Nu constituie o incalcare a drepturilor titularului unei topografii protejate reproducerea de catre un tert a topografiei, in sensul prevederilor art. 22 lit. a), daca:
    a) a fost facuta in cadru particular, fara scopuri comerciale;
    b) a fost facuta in scop de evaluare, analiza, cercetare sau invatamant.
    Art. 26
    Orice persoana, care, pornind de la evaluarea sau analiza unei topografii protejate, creeaza o noua topografie care indeplineste conditia de originalitate prevazuta la art. 3, are dreptul sa exploateze noua topografie, fara ca acest fapt sa constituie o incalcare a drepturilor titularului primei topografii.
    Art. 27
    Nu constituie o incalcare a drepturilor titularului unei topografii protejate exploatarea topografiei, in sensul prevederilor art. 22 lit. b), de catre persoana care a achizitionat cu buna-credinta circuitul integrat, fara sa aiba posibilitatea sa stie ca circuitul integrat respectiv incorporeaza o topografie protejata, reprodusa ilegal. Incepand de la data la care persoana in cauza a luat cunostinta ca topografia este protejata, ea nu mai are dreptul de a achizitiona, fara autorizatia titularului, circuite integrate similare, dar poate continua exploatarea comerciala a circuitelor integrate, achizitionate sau contractate anterior acestei date, cu conditia platii catre titular a unei despagubiri echitabile.
    Art. 28
    Daca topografia protejata sau circuitul integrat care o incorporeaza au fost vandute de catre titularul topografiei sau cu autorizatia acestuia, orice exploatare a acestora de catre un tert nu constituie o incalcare a drepturilor titularului.
    Art. 29
    Persoana care, anterior datei de intrare in vigoare a prezentei legi, a fabricat sau a omologat in vederea fabricarii un circuit integrat a carui topografie a fost ulterior inregistrata la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci de catre o alta persoana are dreptul sa produca si sa vanda acel circuit, fara ca acest fapt sa constituie o incalcare a drepturilor titularului, dar nici nu poate fi asimilat drepturilor conferite prin inregistrarea topografiei.

    CAP. 5
    Transmiterea drepturilor

    Art. 30
    Dreptul la protectie si drepturile ce decurg din inregistrarea unei topografii pot fi transmise, in tot sau in parte, prin cesiune si prin succesiune legala sau testamentara.
    Art. 31
    Drepturile conferite prin inregistrarea unei topografii pot fi transmise prin acordarea de licente exclusive sau neexclusive.
    Art. 32
    Transmiterea drepturilor prevazute la art. 30 si 31 produce efecte fata de terti incepand cu data la care este inregistrata la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci.
    Art. 33
    Tribunalul Municipiului Bucuresti poate acorda o licenta obligatorie de exploatare unor persoane care, cu toate eforturile depuse, nu au reusit sa obtina autorizatia titularului de a exploata o topografie protejata, daca:
    a) acordarea licentei este necesara in situatii de urgenta care privesc apararea si siguranta nationala, prevenirea sau lichidarea efectelor unor calamitati naturale, incalcarea legii concurentei sau nerespectarea standardelor nationale privind poluarea atmosferei;
    b) au trecut cel putin 4 ani de la inceperea perioadei de protectie si topografia nu a fost exploatata comercial pe teritoriul Romaniei.
    Licentele obligatorii sunt neexclusive si nu pot fi transmise decat impreuna cu patrimoniul afectat aplicarii lor.
    Licentele obligatorii acordate se comunica Oficiului de Stat pentru Inventii si Marci, care le inscrie in Registrul national al topografiilor.
    Posesorul licentei obligatorii datoreaza titularului o remuneratie echitabila.
    Art. 34
    Orice licenta obligatorie poate fi revocata de catre Tribunalul Municipiului Bucuresti, la cererea titularului, daca se constata ca au incetat sa existe conditiile prevazute la art. 33 alin. 1 lit. a) sau b).
    Art. 35
    Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci publica in buletinul sau oficial toate cesiunile si licentele inregistrate cu privire la topografiile protejate, precum si modificarile survenite in legatura cu acestea, in termen de 3 luni de la inregistrarea lor.

    CAP. 6
    Incetarea drepturilor

    Art. 36
    Drepturile conferite titularului prin inregistrarea topografiei se sting la data expirarii perioadei de protectie, data la care topografia intra in domeniul public, putand fi exploatata de orice persoana fara nici o restrictie.
    Drepturile titularului se sting inainte de expirarea duratei de protectie, daca sunt indeplinite conditiile prevazute la art. 11 lit. b).
    Art. 37
    Titularul poate renunta la protectia unei topografii inregistrate oricand in cursul duratei de protectie; renuntarea are ca efect stingerea drepturilor titularului, cu toate consecintele mentionate la art. 36 alin. 1, incepand de la data inregistrarii la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci a cererii sau a declaratiei de renuntare.
    Art. 38
    Inregistrarea unei topografii in Registrul national al topografiilor poate fi radiata, integral sau partial, la cererea unei persoane interesate, in cazul in care se constata ca nu au fost indeplinite conditiile legale pentru acordarea protectiei. Cererea de radiere se poate face in tot cursul perioadei de protectie a topografiei si se solutioneaza de catre Tribunalul Municipiului Bucuresti.
    Radierea are ca efect anularea drepturilor asupra topografiei sau, dupa caz, asupra partii de topografie care a facut obiectul radierii, retroactiv, incepand din prima zi a protectiei conferite prin inregistrare.
    Art. 39
    Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci inscrie in Registrul national al topografiilor si publica in buletinul sau oficial toate modificarile privind protectia topografiilor, survenite ca urmare a aplicarii dispozitiilor art. 36 - 38.

    CAP. 7
    Apararea drepturilor

    Art. 40
    Incalcarea drepturilor titularului, prin exploatarea, fara autorizatia acestuia, a unei topografii inregistrate, constituie infractiune de contrafacere sau, dupa caz, de vanzare de produse contrafacute si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amenda de la 500.000 lei la 1.000.000 lei. Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a partii vatamate.
    Pentru prejudiciile cauzate titularului, acesta are dreptul la despagubiri, potrivit dreptului comun, iar produsele contrafacute pot fi confiscate potrivit legii penale.
    Art. 41
    Litigiile cu privire la calitatea de creator al topografiei sau de titular, precum si cele cu privire la drepturile nascute din inregistrarea topografiilor - inclusiv drepturile patrimoniale ale creatorilor - sau din contractele de cesiune sau licenta sunt de competenta instantelor judecatoresti.
    Art. 42
    In cazul in care, prin hotarare judecatoreasca, definitiva si irevocabila, se constata ca o alta persoana decat titularul certificatului de inregistrare este indreptatita la obtinerea protectiei topografiei, Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci elibereaza certificatul de inregistrare persoanei indreptatite, inscrie in Registrul national al topografiilor modificarea de titular si o publica in buletinul sau oficial.
    Art. 43
    Daca drepturile asupra unei topografii inregistrate au incetat pentru o perioada de timp, ca urmare a renuntarii la protectie, a decaderii din drepturi sau a radierii inregistrarii, despagubirile si celelalte drepturi patrimoniale dobandite de titular, corespunzator perioadei mentionate, se restituie de catre acesta persoanelor de la care au fost dobandite.

    CAP. 8
    Taxe

    Art. 44
    Obtinerea protectiei topografiilor circuitelor integrate, precum si activitatile si serviciile efectuate de Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci in legatura cu topografiile sunt supuse platii urmatoarele taxe:
                                                   - Lei -      - Dolari
                                                                  S.U.A. -
                                                  ------------------------
 a) depunerea cererii de inregistrare a
    unei topografii                                  60.000          30
 b) examinarea cererii de inregistrare a
    unei topografii                                 400.000         200
 c) inregistrarea unei topografii                 3.400.000       1.700
 d) publicarea inregistrarii unei topografii         30.000          15
 e) eliberarea unui certificat de inregistrare       30.000          15
 f) judecarea unei contestatii in conformitate
    cu art. 16                                      200.000         100
 g) inregistrarea si publicarea unei cesiuni
    sau licente                                     200.000         100
 h) inregistrarea si publicarea unei modificari
    referitoare la titular, mandatar, cesiune,
    licenta                                          50.000          25
 i) consultarea documentatiei publice din
    depozitul reglementar                            20.000          10
 j) eliberarea unei copii certificate dupa
    documentele publice din depozitul reglementar
    sau dupa file ale Registrului national al
    topografiilor, pentru fiecare pagina             20.000          10.

    Creatorii de topografii, solicitanti sau titulari, care au un venit anual brut de pana la 10.000.000 lei si care nu au transmis dreptul de exploatare a topografiei, platesc 5% din cuantumul taxelor prevazute la alin. 1.
    Institutiile publice, precum si societatile comerciale cu un profit brut anual mai mic de 50.000.000 lei, avand un numar de salariati mai mic de 200 si care nu au transmis dreptul de exploatare a topografiei, platesc 50% din cuantumul taxelor prevazute la alin. 1.
    Sunt scutiti de plata taxelor prevazute la alin. 1 elevii, studentii si militarii in termen, ca autori de topografii, atat individual cat si in colective formate exclusiv din aceste categorii de persoane, pe timpul cat au aceasta calitate si pentru procedurile aflate in derulare pe perioada in care au calitatea respectiva.
    Art. 45
    Taxele prevazute la art. 44 se platesc in contul Oficiului de Stat pentru Inventii si Marci si constituie venituri la bugetul de stat. Guvernul va reactualiza periodic cuantumul taxelor si plafonul de venit in lei, ca urmare a evolutiei inflatiei.
    Sumele reprezentand taxele incasate se varsa de catre Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci la bugetul de stat, potrivit metodologiei stabilite de Ministerul Finantelor.
    Persoanele fizice si persoanele juridice straine platesc taxa datorata in valuta. Persoanele fizice si persoanele juridice straine care au firme inmatriculate in Romania vor plati in lei.
    Art. 46
    Taxele prevazute la art. 44 se platesc anticipat. Neplata lor are ca urmare neefectuarea serviciului sau a activitatii solicitate, cu toate efectele ce pot decurge in conformitate cu prevederile legii.
    Art. 47
    Taxele prevazute la art. 44 se restituie platitorului la cererea acestuia, daca nu s-a inceput efectuarea lucrarilor pentru care au fost platite, cu exceptia celor de la lit. a) si b), care nu se restituie.

    CAP. 9
    Dispozitii finale

    Art. 48
    Guvernul Romaniei va emite Regulamentul privind inregistrarea topografiilor circuitelor integrate, in conformitate cu dispozitiile prezentei legi. Regulamentul va intra in vigoare o data cu prezenta lege.
    Art. 49
    Prezenta lege intra in vigoare in termen de 3 luni de la data publicarii ei in Monitorul Oficial al Romaniei.

    Aceasta lege a fost adoptata de Senat in sedinta din 20 februarie 1995, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (1) din Constitutia Romaniei.

                       PRESEDINTELE SENATUI
                   prof. univ. dr. OLIVIU GHERMAN

    Aceasta lege a fost adoptata de Camera Deputatilor in sedinta din 20 februarie 1995, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (1) din Constitutia Romaniei.

                  PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR
                          ADRIAN NASTASE



SmartCity5

COMENTARII la Legea 16/1995

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 16 din 1995
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu