Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 144 din 26 iulie 2000

privind acordarea de facilitati persoanelor care au domiciliul in localitatile rurale aflate in zonele montane

ACT EMIS DE: PARLAMENT

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 362 din  3 august 2000


SmartCity3


    Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

    Art. 1
    Persoanele care au domiciliul in localitatile rurale din zonele de munte au dreptul, pentru practicarea unor mestesuguri traditionale, la o cantitate de lemn, pentru a fi prelucrata in produse finite si semifinite, in vederea efectuarii schimbului de produse din lemn cu cereale necesare locuitorilor acestor zone.
    Art. 2
    (1) Pentru prelucrarea si valorificarea prin comert ambulant locuitorilor din zona montana, care isi asigura mijloacele de subzistenta din practicarea meseriei de prelucrare a lemnului in scandura, sindrila, grinzi fasonate, barne, butoaie, ciubere, donite, araci de vie, furci din lemn, cozi de unelte, oisti de caruta si alte asemenea produse si care nu poseda in proprietate paduri, li se acorda anual, pe baza autorizatiei de meserias, de catre primar, din vegetatia forestiera din afara fondului forestier, si de ocoalele silvice ale directiilor silvice cate 10 metri cubi material lemnos pe picior, dar nu mai mult de 15 metri cubi de familie.
    (2) Prin familie, in sensul prezentei legi, se intelege sotul, sotia si copiii lor necasatoriti, care gospodaresc impreuna.
    (3) Comercializarea lemnului brut obtinut in conditiile alin. (1) este interzisa.
    Art. 3
    (1) Practicarea meseriei de prelucrare a lemnului se autorizeaza conform legii.
    (2) Pe baza autorizatiei de meserias si a indeplinirii conditiilor prevazute la art. 2 primarii elibereaza o legitimatie.
    (3) Forma si continutul legitimatiei se stabilesc prin hotarare a Guvernului, in termen de 30 de zile de la intrarea in vigoare a prezentei legi. In legitimatie se vor inscrie drepturile si avantajele prevazute in prezenta lege.
    Art. 4
    (1) Acordarea materialului lemnos mentionat la art. 2 se face pe baza de cerere, care se depune la primarul comunei in a carei raza teritoriala domiciliaza solicitantul.
    (2) Primarul verifica daca sunt indeplinite conditiile prevazute la art. 2, dupa care avizeaza, aproba sau respinge, dupa caz, cererea.
    (3) Cererile avizate se inainteaza directiilor teritoriale ale Regiei Nationale a Padurilor pana la inceperea anului calendaristic pentru care se solicita material lemnos.
    (4) Directiile silvice teritoriale ale Regiei Nationale a Padurilor aproba cantitatea de material lemnos ce urmeaza sa fie acordata solicitantilor, inaintand situatia ocoalelor silvice, cu repartizare pe comune.
    (5) Primarii si ocoalele silvice sunt obligate sa asigure, cu prioritate, cantitatile de material lemnos, la nivelul aprobat pentru fiecare familie.
    (6) Persoanele fizice nemultumite de modul de solutionare a cererilor se pot adresa cu plangere, in termen de 30 de zile de la comunicare, prefectului judetului, care o va solutiona in cel mult 15 zile.
    Art. 5
    (1) Titularii legitimatiei pot valorifica produsele prelucrate din lemn la targuri, piete, oboare, precum si in alte locuri destinate activitatilor comerciale, fiind scutiti de orice taxa.
    (2) Cand produsele sunt transportate pe calea ferata, titularii legitimatiei beneficiaza pentru acestea de reducere de 50% din tariful legal de transport, iar cand produsele sunt transportate cu carutele, beneficiaza de dreptul de a pasuna animalele pe pasunile comunale intalnite in drumul lor, dar nu mai mult de o zi pe raza unei localitati, fiind obligati sa respecte regulile de pasunat stabilite.
    (3) De inlesnirile prevazute la alin. (2) titularii legitimatiei beneficiaza si la transportul spre domiciliu al produselor agricole obtinute prin valorificarea produselor prelucrate in lemn.
    (4) Titularii legitimatiei beneficiaza de reducere de 50% din costul biletului C.F.R. clasa a II-a, atunci cand fac dovada ca se deplaseaza pentru valorificarea produselor expediate pe calea ferata.
    Art. 6
    (1) Materialul lemnos cu grad mai mic de prelucrare - scandura, grinzi, barne, araci de vie -, care se transporta pentru comercializare, va fi insotit de documentele legale de transport prevazute de legislatia in vigoare si de normele stabilite de autoritatea publica centrala care raspunde de silvicultura, eliberate de organele silvice din zona.
    (2) Produsele cu grad superior de prelucrare - donite, ciubere, cozi de unelte, butoaie, sindrila, furci din lemn si altele asemenea - vor fi insotite de actul de provenienta a materialului lemnos din care au fost confectionate, pe care vor fi inscrise data plecarii, semnatura si stampila sefului de ocol silvic din zona, si de autorizatia de meserias ori de legitimatie.
    Art. 7
    (1) Tinerii casatoriti, in varsta de pana la 35 de ani, care au domiciliul in zona de munte, au dreptul, o singura data, la material lemnos pentru constructie, in cantitate de 25 metri cubi de familie. Cererile acestora vor fi inaintate de catre primari directiilor silvice ale Regiei Nationale a Padurilor care, prin ocoalele silvice din zona, au obligatia sa le onoreze de urgenta sau sa le aprobe atunci cand solicitarea se realizeaza din vegetatia forestiera din afara fondului forestier sau din padurile care apartin consiliilor locale.
    (2) Primarii vor asigura folosirea acestui material exclusiv pentru construirea de locuinte noi.
    (3) Pe baza autorizatiei eliberate de primari ocoalele silvice vor acorda, la cerere, cantitatea de material lemnos necesar pentru repararea caselor de locuit si a anexelor gospodaresti.
    Art. 8
    Materialul lemnos la care au dreptul familiile din zonele de munte, conform art. 2 si 7, pentru prelucrare, realizarea de constructii noi si repararea constructiilor, se plateste cu o reducere de 50% din pretul oficial stabilit de organele silvice.
    Art. 9
    Volumul de material lemnos care se acorda conform art. 2 si 7 se stabileste in cadrul volumului maxim anual de masa lemnoasa aprobat legal pentru taieri anuale din padurile tarii.
    Art. 10
    De prevederile prezentei legi nu beneficiaza persoana care a savarsit o contraventie sau o infractiune silvica in anul anterior depunerii cererii pentru material lemnos.
    Art. 11
    Prefectii judetelor vegheaza la corecta aplicare a prevederilor prezentei legi de catre primarii comunelor si de organele Regiei Nationale a Padurilor si iau masurile legale necesare.
    Art. 12
    Reducerile de 50% pe calea ferata si pentru materialul lemnos atribuit prin prezenta lege se suporta de la bugetul de stat.
    Art. 13
    In termen de 60 de zile de la publicarea prezentei legi in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, la propunerea consiliilor judetene, Guvernul va adopta o hotarare privind lista cuprinzand localitatile rurale care se situeaza in zonele montane.
    Art. 14
    Prezenta lege intra in vigoare la 60 de zile de la publicarea ei in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

    Aceasta lege a fost adoptata de Camera Deputatilor si de Senat in sedinta comuna din 27 iunie 2000, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) si ale art. 76 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

                    p. PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR,
                             MIRON TUDOR MITREA

                        p. PRESEDINTELE SENATUI,
                            ULM NICOLAE SPINEANUSmartCity5

COMENTARII la Legea 144/2000

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 144 din 2000
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Legea 243 2021
    Hello everyone, I want to use this medium to thank a great spell caster called Dr Grceondu for transforming my life financially, i have been playing lottery game for long but have never won any reasonable amount, I contacted Dr Graceondu after i red about him on the internet on how he help a lady with a lottery winning numbers and the lady won a very big amount of money, so i contacted him and He instructed me on what to do which i did and he told me to give him some time to prayers, on the second day he sent me some numbers and he said i should go and play them, so i went to play the numbers he gave me, after two day the result came out, and i went to check and to my greatest surprise my name came out as one of the winners i won $45 million, i still cant believe what happened to me that i am now a millionaire over night, i just want to say a very big thank you to Dr Graceondu i have never seen a powerful man like him, I will advice everyone out there to contact Dr Graceondu if you want to win big in your lottery game. You can reach him via his email, drgraceondu12@gmail.com or WhatsApp him +15204677763, you can also visit his Website. https://drgraceonduadodo.com
ANONIM a comentat Decretul 1231 2021
    i will never stop until the whole World knows about the MOST powerful priest maurice whose contact details I saw in a comment section here few weeks ago, so and i decided to contact him because i was badly in need of help TO SAVE MY MARRIAGE, I explained my situation to PRIEST MURICE. that Everything was going down the drain as my husband WAS constantly cheating on me with other women and he physically abuse me. priest maurice promised to help that my husband will change and will love me unconditionally in less than a week as far that my heart still beats for him. I FOLLOWED HIS INSTRUTION and he prepared a spell for me and my husband called me exactly when priest maurice said. He pleaded and said he needs me back since then he have been the sweetest man on earth. anyone out there reading this comment that need a effect spell caster Can reach him on email:psychicspellsolution@gmail.coM whatsapp:+1(571)3573337
ANONIM a comentat Ordin 12 2006
    Mai este in vigoare acest ordin, din moment ce aven Regulamentul (CE) 396:2005, revizuit 2019, referitor la rezidurile de pesticide din alimente, inclusiv din fructe si legume?
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 390 2018
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Rectificare 353 2008
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 114 2021
    Într-un cuvânt, wow!! Nu pot să cred că banii sunt deja în contul meu. Multumesc, multumesc, multumesc! De obicei, ați transformat o sarcină lungă, consumatoare de timp și intimidantă într-o experiență foarte plăcută și simplificată. Nu pot să vă mulțumesc vouă și doamnei Della Taylor pentru suficientă asistentă. Dna Della Taylor Împrumuturi pentru un sistem excelent și pentru un serviciu excelent. Ambele sunt grozave! dacă aveți nevoie de un împrumut de urgență, îi puteți e-mail la Dellastaylors@yahoo.com WhatsApp pe +1 (209) 251-1529
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    I never use to believe in spell casting until i met Lord Zuma a powerful spell caster who helped me to be a happy person again. i reside in USA. After 4 years of Broken marriage, my husband left me with two kids. I felt like my life was about to end and i almost committed suicide, i was emotionally down for a very long time. Thanks to a Great spell caster called Lord Zuma which i met online on one faithful day when I was browsing through the internet, i came across a lot of testimonies about this particular Great spell caster how he has helped so many people. he has helped people to bring back their Ex lover, some testified that he restores womb, cure cancer and other sickness, and so on. I also came across a testimony, it was about a woman called Sandra, she testified about how his spell made her to be pregnant after so many years of bareness and at the end of her testimony she dropped Lord Zuma's email address. After reading all these, i decided to give it a try and i contacted him and explained my problem to him and he assured me that in less than 48 hours, my husband will call me and beg for forgiveness but i thought it will not work. When he had finished casting the spell, the next day my husband called me and he was begging for forgiveness just as Lord Zuma said. This is not brain washing and after the spell has been cast, i realized that my husband love me like never before and the spell caster opened him up to know how much i love him and how much love we need to share. We are even happier now than before. Lord Zuma is really a gifted man and i will not stop publishing him because he is a wonderful man. If you have a problem and you are looking for a real and a genuine spell caster to solve all your problems contact Lord Zuma now on spiritualherbalisthealing@gmail.com or just visit https://spiritualherbal.blogspot.com and see so many he has helped that are testifying about his good work. He will help you solve all your problems. Once again thank you Lord Zuma for your good deeds. His whatsapp number +1 506 800 1647
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    BEST WAYS TO GET YOUR EX LOVER BACK AND RESTORED YOUR BROKEN MARRIAGE OR RELATIONSHIP FROM SORROW TO HAPPINESS. Help me thank Dromokpo@gmail.com for helping me get my ex husband back to me and my family. This great powerful spiritual man restored my sorrow to happiness. My husband left me some years ago for another woman and they both planned to get married. I am so surprised he just came back to me one cool afternoon on Saturday June, begging and crying for me to take him back and to forgive him for breaking up our marriage home and forsaking me and the children. Dr Omokpo is a true spiritualist savior . He brought my husband back” if you have any worries or you have any problem in your marriages or relationships you can reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 774 2010
    Dear Sir/Madam, Do you need a quick long or short term Loan with a relatively low interest rate as low as 3% ? We offer business Loan, personal Loan, home Loan, auto Loan,student Loan, debt consolidation Loan e.t.c. no matter your credit score. Personal Loans (Secure and Unsecured) Business Loans (Secure and Unsecured) Consolidation Loan and many more. Contact US for more information about Loan offer and we will solve your financial problem. Contact us via email: mbfinance.ltd@gmail.com Phone number: +918099362729 (Call/Whats app) Website: https://www.mbfinanceservice.com Thanks. M B Finance Services
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu