Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

JURNAL Nr

JURNAL  Nr. 786 din  7 august 1942

pentru exceptarea de la expropriere a bunurilor evreilor supusi straini

ACT EMIS DE: CONSILIUL DE MINISTRI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 182 din  7 august 1942


SmartCity3


    Consiliul de Ministri, in sedinta sa de la 28 iulie 1942,
    Luand in deliberare referatul d-lui ministru secretar de Stat al Romanizarii, Colonizarii si inventarului nr. 45.646 din 28 iulie 1942, referitor la aplicarea legilor de expropriere a proprietatilor urbane evreesti cetatenilor straini;
    Tinand seama ca scopul urmarit prin legile de romanizare a fost de a scoate in principal viata economica romaneasca de sub influenta evreilor, deveniti sau nu cetateni romani, asa ca acele legi n-au a fi aplicate cetatenilor straini, oricare ar fi originea lor etnica;
    Ca art. 3 al Legii nr. 254 din 28 martie 1941*), referindu-se la art. 2 al Legii nr. 627 din 5 octombrie 1940*), nu poate fi interpretat in sensul ca notiunea de evreu inglobeaza si pe cetatenii straini de origine etnica evreiasca, ci ca sunt supusi prevederilor ei evreii chiar daca au pierdut cetatenia romana, fara a dobandi o alta;
------------
    *) Citata lege s-a publicat in Monitorul Oficial nr. 74 din 28 martie 1941.
    *) Citata lege s-a publicat in Monitorul Oficial nr. 233 din 5 octombrie 1941.

    Ca prin legile de romanizare nu s-a adus nici o modificare conventiilor internationale de comert si stabilire, prin care Statul Roman a recunoscut diferitilor cetateni straini anumite drepturi;
    Ca aceste conventii nici nu puteau fi modificate prin legile interne, facandu-se discriminari intre supusii straini dupa criterii pe care legile lor nationale nu le admit;
    Ca, asa fiind si, in virtutea dreptului de interpretare al conventiilor internationale,
    Decide:

    Art. 1
    Bunurile urbane si drepturile asupra acestor bunuri intrand in prevederile Legii nr. 254 din 1941, apartinand evreilor cetateni straini, nu au trecut in patrimoniul Statului, daca potrivit conventiilor incheiate cu unele State straine, se acorda cetatenilor acelor State egalitate de tratament cu cetatenii romani, in ce priveste persoana si bunurile lor si reciprocitatea sau clauza natiunii celei mai favorizate ii indreptatesc la recunoasterea acestor drepturi.
    Art. 2
    Ministerul Afacerilor Straine va stabili care sunt Statele intrand in aceasta categorie, instantele judecatoresti considerand comunicarea Ministerului Afacerilor Straine drept act de interpretare a insasi conventiilor internationale, in conformitate cu art. 1 al Legii Ministerului Afacerilor Straine*).
------------
    *) Legea pentru organizarea Ministerului Afacerilor Straine, cu toate modificarile la zi, a fost republicata in Monitorul Oficial nr. 40 din 17 februarie 1939.
    Modificarile ei posterioare au aparut in Monitorul Oficial nr. 232 din octombrie 1939; nr. 107 din 10 mai 1940; nr. 48 din 26 februarie 1941.

    Art. 3
    Subsecretariatul de Stat al Romanizarii, Colonizarii si Inventarului este autorizat ca prin Centrul National de Romanizare:
    a) Sa inapoieze titularului dreptului, bunurile intrand in prevederile art. precedent, daca aceste bunuri i au fost luate din folosinta;
    b) Sa ceara instantelor speciale inchiderea oricarei proceduri privind bunurile prevazute la art. 1.SmartCity5

COMENTARII la Jurnal 786/1942

Momentan nu exista niciun comentariu la Jurnal 786 din 1942
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 1103 2019
    O zi buna Aveți nevoie de un împrumut pentru fiecare scop? Te afli într-o problemă financiară? Firma de împrumut Bridge Finance este garantată în furnizarea de servicii financiare clienților cu o dobândă favorabilă. Împrumuturile noastre sunt ușoare și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem asorta orice împrumut cu o rată a dobânzii de 2%. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați imediat prin (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat Legea 36 1995
    Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Dar MIDLAND CREDIT FIRM.a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a răspunde nevoilor dvs. financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie. Serviciile noastre includ următoarele: - * Împrumuturi pentru investitori *Consolidarea datoriilor * A doua ipotecă * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În cele din urmă, finanțăm o firmă de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Email companie midland.credit2@gmail.com ID NMLS al companiei: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiția pentru generații.
ANONIM a comentat Decretul 62 2019
    Sunt Marie Reilly, o împrumutată împrumutată privată și legitimă. Ești un bărbat sau o femeie de afaceri? Aveți vreo mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? Aveți nevoie de un împrumut pentru a începe o scară plăcută mică și o afacere medie? Aveți un scor de credit scăzut și vă este greu să obțineți împrumuturi de capital de la băncile locale și alte institutii financiare ?. - Intermediarii / Consultanții / Brokerii sunt bineveniți să aducă clienții lor și sunt protejați 100%. Părțile interesate ar trebui să mă contacteze pentru mai multe informații via: mariereillyfinancialaid@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 118 2010
    povești de adormit copii.statul aruncă bani pe pază gratuită a suprafețelor mici de pădure decât să fie interesat să le cumpere.praf aruncat în ochii opiniei publice privind preocuparea statului pentru păstrarea acestei avuții naționale.
ANONIM a comentat Hotărârea 118 2010
    povești de adormit copii.statul aruncă bani pe pază gratuită a suprafețelor mici de pădure decât să fie interesat să le cumpere.praf aruncat în ochii opiniei publice privind preocuparea statului pentru păstrarea acestei avuții naționale.
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 50 2018
    Salutare tuturor, Aici vine o companie care acordă tot felul de pe termen scurt și pe termen lung. Dacă sunteți interesat să obțineți unul dintre noi, trimiteți-ne un e-mail pentru cererea dvs. prin: kenabrighten@diplomats.com sau vizitați site-ul nostru kabusinesshome.com Mulțumesc. Publicul public.
ANONIM a comentat Rectificare 99 2018
    Salutare tuturor, Aici vine o companie care acordă tot felul de pe termen scurt și pe termen lung. Dacă sunteți interesat să obțineți unul dintre noi, trimiteți-ne un e-mail pentru cererea dvs. prin: kenabrighten@diplomats.com sau vizitați site-ul nostru kabusinesshome.com Mulțumesc. Publicul public.
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
Alte acte pe aceeaşi temă cu Jurnal 786/1942
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu