Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

INSTRUCTIUNI din 22 aprilie 2004

INSTRUCTIUNI    din 22 aprilie 2004

privind conditiile si criteriile de aplicare a unei politici de clementa potrivit prevederilor art. 56 alin. (2) din Legea concurentei nr. 21/1996, cu modificarile si completarile ulterioare

ACT EMIS DE: CONSILIUL CONCURENTEI


SmartCity3

PUBLICATE IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 430 din 13 mai 2004

    In temeiul art. 28 alin. (1) si (3) din Legea concurentei nr. 21/1996, cu modificarile si completarile ulterioare, Consiliul Concurentei adopta prezentele instructiuni:

    CAP. 1
    INTRODUCERE

    1. Prezentele instructiuni se aplica intelegerilor, exprese sau tacite, intre agentii economici ori asociatiile de agenti economici, deciziilor luate de asociatiile de agenti economici si practicilor concertate care au ca obiect sau pot avea ca efect restrangerea, impiedicarea sau denaturarea concurentei pe piata romaneasca sau pe o parte a acesteia, referitoare la fixarea preturilor, a nivelului productiei, a cotelor de vanzare, impartirea pietelor sau clientilor, licitatiile trucate, restrictionarea importurilor sau a exporturilor.
    Denumite in mod generic carteluri, aceste intelegeri reprezinta unele dintre cele mai grave restrictionari ale concurentei care au ca efect cresterea preturilor si reducerea posibilitatii de alegere a produselor de catre consumator.
    2. Prin limitarea artificiala a concurentei, agentii economici evita constrangerile care genereaza inovatie, in ceea ce priveste dezvoltarea produsului sau introducerea unor metode de productie mai eficiente, conducand, totodata, la cresterea preturilor materiilor prime si componentelor. Pe termen lung, aceste practici anticoncurentiale conduc la slabirea competitivitatii si au un efect negativ asupra oportunitatilor de angajare.
    3. Anumiti agenti economici, implicati in astfel de intelegeri ilegale, sunt dispusi sa renunte la practicile respective si sa informeze Consiliul Concurentei despre existenta acestora, dar sunt descurajati de valoarea ridicata a amenzilor care li se pot aplica. Din acest motiv, Consiliul Concurentei considera ca atat acordarea imunitatii la amenda, cat si reducerea cuantumului acesteia reprezinta stimulente in vederea descurajarii practicarii comportamentelor anticoncurentiale.
    4. Consiliul Concurentei considera ca este in interesul protectiei, mentinerii si stimularii concurentei si a unui mediu concurential normal sa acorde un tratament favorabil agentilor economici care coopereaza cu autoritatea de concurenta. Descoperirea si sanctionarea cartelurilor prevaleaza asupra interesului de a aplica amenzi acelor agenti economici participanti la un cartel care, prin cooperarea lor cu Consiliul Concurentei, permit descoperirea si sanctionarea acestor practici anticoncurentiale.
    5. In opinia Consiliului Concurentei, colaborarea unui agent economic cu autoritatea de concurenta in descoperirea existentei unui cartel are o valoare intrinseca. O contributie decisiva la declansarea procedurii de investigatie privind un posibil cartel poate justifica acordarea imunitatii la amenda pentru agentii economici in cauza, sub rezerva indeplinirii anumitor conditii suplimentare.
    6. De asemenea, cooperarea unui agent economic cu Consiliul Concurentei poate justifica reducerea cuantumului unei amenzi. Orice reducere a cuantumului unei amenzi trebuie sa reflecte contributia efectiva a agentului economic, atat in ceea ce priveste calitatea acesteia, cat si momentul contributiei cooperarii. Aceste reduceri de amenzi sunt acordate numai acelor agenti economici care furnizeaza elemente probatorii (documente, declaratii etc.) ce reprezinta un aport suplimentar semnificativ in raport cu cele deja in posesia Consiliului Concurentei.

    CAP. 2
    IMUNITATEA LA AMENDA

    1. Imunitatea la amenda reprezinta exonerarea de la aplicarea amenzii a contraventiilor prevazute de art. 56 alin. (1) lit. a) din Legea concurentei nr. 21/1996, cu modificarile si completarile ulterioare.
    2. Consiliul Concurentei va acorda unui agent economic imunitate la amenda, daca:
    a) agentul economic este primul care furnizeaza elemente probatorii care, in opinia Consiliului Concurentei, permit declansarea procedurii de investigatie conform art. 40 din Legea concurentei nr. 21/1996, cu modificarile si completarile ulterioare.
    sau
    b) agentul economic este primul care furnizeaza elemente probatorii care, in opinia Consiliului Concurentei, permit acestuia probarea unei incalcari a art. 5 alin. (1) din Legea concurentei nr. 21/1996, cu modificarile si completarile ulterioare.
    3. Imunitatea la amenda conform pct. 2 lit. a) va fi acordata numai daca, la data comunicarii elementelor probatorii de catre agentul economic, Consiliul Concurentei nu detinea elemente suficiente in legatura cu presupusul cartel, pentru declansarea procedurii de investigatie, in conformitate cu art. 40 din Legea concurentei nr. 21/1996, cu modificarile si completarile ulterioare.
    4. Imunitatea la amenda conform pct. 2 lit. b) va fi acordata numai daca sunt indeplinite, cumulativ, urmatoarele conditii:
    a) Consiliul Concurentei nu detinea, la data furnizarii elementelor probatorii de catre agentul economic, suficiente elemente pentru a stabili incalcarea art. 5 alin. (1) din Legea concurentei nr. 21/1996, cu modificarile si completarile ulterioare;
    si
    b) nici un agent economic nu obtinuse imunitatea conditionata conform pct. 2 lit. a), in legatura cu presupusul cartel.
    5. In intelesul prezentelor instructiuni imunitatea conditionata la amenda, prevazuta la pct. 4 lit. b), constituie recunoasterea, de catre Consiliul Concurentei, a eligibilitatii agentului economic pentru a beneficia de imunitate la amenda in conditiile prezentelor instructiuni.
    6. In afara de conditiile prevazute la pct. 2 lit. a) si pct. 3 sau la pct. 2 lit. b) si pct. 4, dupa caz, imunitatea la amenda poate fi acordata daca agentul economic indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:
    a) coopereaza total, continuu si prompt cu Consiliul Concurentei, de-a lungul intregii proceduri si furnizeaza acestuia toate elementele probatorii de care dispune sau ar putea dispune referitor la cartelul suspectat. Agentul economic va ramane la dispozitia Consiliului Concurentei pentru a raspunde oricarei solicitari care ar putea contribui la stabilirea faptelor in cauza;
    b) inceteaza participarea la activitatea presupusa ilegala, cel mai tarziu la data la care furnizeaza elementele probatorii, conform punctelor 2 lit. a) sau 2 lit. b), dupa caz;
    c) nu a intreprins masuri pentru a constrange alti agenti economici sa participe la activitatea presupusa ilegala.

    CAP. 3
    PROCEDURA DE ACORDARE A IMUNITATII LA AMENDA

    7. Orice agent economic care doreste sa solicite imunitatea la amenda trebuie sa se adreseze Consiliului Concurentei. Daca se dovedeste ca nu sunt indeplinite conditiile stabilite la pct. 2 - 4, dupa caz, agentul economic va fi imediat informat ca nu poate beneficia de imunitate la amenda pentru potentiala incalcare a legii.
    8. In cazul in care acordarea imunitatii la amenda este posibila pentru o pretinsa incalcare a legii, pentru a se conforma conditiilor prevazute la pct. 2 lit. a) sau b), dupa caz, agentul economic poate:
    a) sa furnizeze, imediat, Consiliului Concurentei toate elementele probatorii de care dispune deja, in legatura cu incalcarea suspectata a legii;
    sau
    b) sa prezinte intr-o prima faza informatiile de care dispune, intr-o forma ipotetica. In acest caz, agentul economic trebuie sa prezinte o lista descriptiva a elementelor probatorii propuse a fi divulgate la o data ulterioara convenita. Aceasta lista trebuie sa reflecte cu exactitate natura si continutul elementelor probatorii pastrand, in acelasi timp, caracterul ipotetic al divulgarii. Copii ale documentelor, din care au fost eliminate pasaje sensibile, pot fi utilizate pentru a arata natura si continutul elementelor probatorii prezentate in lista descriptiva.
    9. Consiliul Concurentei va confirma, in scris, primirea cererii de imunitate la amenda, precum si data la care agentul economic a furnizat elementele probatorii mentionate la pct. 8 lit. a) sau lista descriptiva de la pct. 8 lit. b), dupa caz.
    10. Dupa ce a verificat daca elementele probatorii furnizate de agentul economic, conform pct. 8 lit. a), indeplinesc conditiile stipulate la pct. 2 lit. a) sau pct. 2 lit. b), dupa caz, Consiliul Concurentei ii va acorda, in scris, imunitatea conditionata la amenda.
    11. In situatia in care Consiliul Concurentei a primit elementele probatorii descrise in lista mentionata la pct. 8. lit. b), acesta verifica daca natura si continutul lor indeplinesc conditiile stabilite la pct. 2. lit. a) sau lit. b), dupa caz, si informeaza agentul economic. Dupa divulgarea elementelor probatorii, dar nu mai tarziu de data convenita, si dupa ce a verificat ca acestea corespund descrierii facute in lista, Consiliul Concurentei ii va acorda, in scris, agentului economic, imunitatea conditionata la amenda.
    12. Un agent economic care nu indeplineste conditiile stipulate la pct. 2 lit. a) sau pct. 2 lit. b), dupa caz, poate retrage elementele probatorii divulgate in sustinerea cererii sale de imunitate la amenda, ori poate solicita Consiliului Concurentei sa le examineze conform prevederilor din capitolul IV. Aceasta nu afecteaza dreptul Consiliului Concurentei de a-si utiliza puterile de investigare spre a obtine informatii in legatura cu presupusul cartel.
    13. Consiliul Concurentei nu va lua in considerare alte solicitari de acordare a imunitatii la amenda, inainte de a lua o hotarare asupra unei cereri existente, referitoare la aceeasi potentiala incalcare a legii.
    14. Daca, la sfarsitul procedurii de investigare, agentul economic indeplineste conditiile prevazute la pct. 6, Consiliul Concurentei ii acorda imunitatea la amenda, prin decizie.

    CAP. 4
    REDUCEREA CUANTUMULUI AMENZII

    15. Agentii economici care nu indeplinesc conditiile prevazute in capitolul III al prezentelor instructiuni pot beneficia, totusi, de o reducere a cuantumului amenzii, fata de nivelul care le-ar fi fost aplicat in mod normal. Pentru a putea beneficia de o asemenea reducere, un agent economic trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii:
    a) sa furnizeze Consiliului Concurentei elemente probatorii referitoare la pretinsa incalcare a legii, care sa aduca o contributie suplimentara semnificativa in raport cu cele aflate, deja, in posesia acestuia
    si
    b) sa inceteze participarea la activitatea ilegala prezumata, cel mai tarziu la data la care prezinta Consiliului Concurentei elementele probatorii.
    16. Notiunea de "contributie suplimentara semnificativa" se refera la masura in care elementele probatorii (necunoscute pana la aceasta data), furnizate de un agent economic, consolideaza, prin insasi natura lor si/sau prin gradul lor de precizie, capacitatea Consiliului Concurentei de a stabili faptele in cauza. In aceasta evaluare, Consiliul Concurentei estimeaza ca, in general, elementele probatorii scrise provenind din perioada la care faptele se raporteaza au o contributie mai mare decat cele stabilite ulterior. In plus, elementele probatorii care au o legatura directa cu faptele in cauza vor fi considerate ca fiind mai importante decat acelea care nu au decat o legatura indirecta cu faptele respective.
    17. In toate deciziile emise la sfarsitul procedurii de investigare, Consiliul Concurentei va determina:
    a) daca elementele probatorii furnizate de un agent economic aduc o contributie suplimentara semnificativa fata de cele deja detinute de acesta;
    b) nivelul reducerii de care va beneficia agentul economic, raportat la amenda care i-ar fi fost aplicata in mod normal:
    - pentru primul agent economic care indeplineste conditiile de la pct. 15: o reducere cuprinsa intre 30% si 50%;
    - pentru al doilea agent economic care indeplineste conditiile de la pct. 15: o reducere cuprinsa intre 20% si 30%;
    - pentru ceilalti agenti economici care indeplinesc conditiile enuntate la pct. 15: o reducere de maximum 20% .
    18. Pentru a determina nivelul reducerii in interiorul fiecareia dintre aceste transe, Consiliul Concurentei va lua in considerare data la care i-au fost comunicate elementele probatorii ce indeplinesc conditiile stabilite la pct. 15, precum si valoarea contributiei suplimentare aduse de acestea. Consiliul Concurentei poate, de asemenea, sa ia in considerare durata si continuitatea cooperarii de care a dat dovada agentul economic, ulterior inaintarii solicitarii de reducere a cuantumului amenzii.
    19. In plus, daca agentul economic furnizeaza elemente probatorii referitoare la fapte anterior necunoscute de Consiliul Concurentei, care au o legatura directa cu gravitatea sau cu durata presupusului cartel, acesta nu le va lua in considerare la stabilirea cuantumului amenzii aplicate agentului economic care le-a furnizat.

    CAP. 5
    PROCEDURA DE REDUCERE A CUANTUMULUI UNEI AMENZI

    20. Un agent economic care doreste sa beneficieze de orice reducere a cuantumului amenzii trebuie sa furnizeze Consiliului Concurentei, direct sau prin reprezentant, elemente probatorii privind cartelul in cauza.
    21. Consiliul Concurentei va confirma in scris data la care elementele probatorii i-au fost inaintate. Consiliul Concurentei nu va lua in considerare elementele probatorii prezentate de catre un agent economic care solicita o reducere a cuantumului amenzii, inainte de a lua o decizie asupra unei cereri de imunitate conditionata la amenda deja prezentata si care se refera la aceeasi potentiala incalcare a legii.
    22. In cazul in care Consiliul Concurentei ajunge la concluzia preliminara ca elementele probatorii prezentate de agentul economic aduc o contributie suplimentara semnificativa, in sensul pct. 16, va informa, in scris, agentul economic cu privire la posibilitatea de a reduce cuantumul amenzii, in interiorul transelor mentionate la pct. 17 (b), dar nu mai tarziu de data la care raportul de investigare este transmis partilor implicate.
    23. In deciziile pe care le emite la incheierea procedurii de investigare, Consiliul Concurentei va preciza pentru fiecare agent economic in parte, nivelul reducerii cuantumului amenzii, conform pct. 17 (b).

    CAP. 6
    CONSIDERATII FINALE

    24. In cazul in care, pe parcursul procedurii de investigare, una dintre conditiile enumerate in capitolele II sau IV nu este indeplinita, agentul economic respectiv este susceptibil de a nu mai beneficia de tratament favorabil.
    25. Faptul ca un agent economic a cooperat cu Consiliul Concurentei pe parcursul procedurii de investigatie va fi mentionat in orice decizie cu scopul de a explica acordarea imunitatii la amenda sau reducerea cuantumului acesteia.
    26. Orice declaratie scrisa, inaintata de un agent economic Consiliului Concurentei, face parte integranta din dosarul cauzei. Aceasta nu poate fi divulgata sau utilizata in alte scopuri decat pentru aplicarea art. 5 alin. (1) din Legea concurentei nr. 21/1996, modificata si actualizata cu Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 121/2003.SmartCity5

COMENTARII la Instrucţiuni 0/2004

Momentan nu exista niciun comentariu la Instrucţiuni 0 din 2004
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 3418 2013
    We are project funder as well as financial lender. We have BG/SBLC specifically for BUY/LEASE at a leasing price of 4%+2% of face value Issuance by HSBC London and many other 25 top AA rated Bank in Europe, Middle East or USA. We also secure funding. Also We are into the provision of short term and long term business/personal loans for both small and large scale business funds. * FOR LEASING OF BG/SBLC MINIMUM FACE VALUE OF BG/SBLC = EUR/USD 1M LEASING FEE = 4%+2% * FOR PURCHASE OF FRESH CUT BG/SBLC PRICE = 32%+2% MINIMUM FACE VALUE OF BG/SBLC = EUR/USD 1M Kindly contact us for our procedures and be sure that we shall respond within 48hrs maximum. Intermediaries/Consultants/Brokers are welcome to bring their clients and are 100% protected. In complete confidence, we will work together for the benefits of all parties involved. Contact Name : Blaine Lorcan Contact Email: blainelorcan@gmail.com Skype:blainelorcan@gmail.com WhatsApp:+1(408)290-8281
ANONIM a comentat OUG 52 2004
    Obținerea unui împrumut legitim au fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Dar MIDLAND CREDIT FIRM a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a răspunde nevoilor dvs. financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie. Serviciile noastre includ următoarele: - * Împrumuturi pentru investitori *Consolidarea datoriilor * Ipoteca a doua * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În sfârșit, finanțăm o firmă de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Email companie midland.credit2@gmail.com WhatsApp +1 (470) 575-0615 ID companie NMLS: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiția pentru generații.
ANONIM a comentat OUG 123 2002
    Obținerea unui împrumut legitim au fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Dar MIDLAND CREDIT FIRM a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a răspunde nevoilor dvs. financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie. Serviciile noastre includ următoarele: - * Împrumuturi pentru investitori *Consolidarea datoriilor * Ipoteca a doua * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În sfârșit, finanțăm o firmă de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Email companie midland.credit2@gmail.com WhatsApp +1 (470) 575-0615 ID companie NMLS: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiția pentru generații.
ANONIM a comentat Decretul 15 2020
    Bună ziua, Aveți nevoie de un împrumut rapid? Sunt Susan Benson Sunt creditor și, de asemenea, consultant financiar. Având în vedere stagnarea economică, lumea trece prin rezultatul bolii Corona-virus emergente (COVID-19), mulți oameni se confruntă cu provocări financiare premature. Și cu prezența excedentului de numerar în instituția noastră, ne propunem să accelerăm circulația banilor finanțând clienții din Europa și din afara acesteia cu un împrumut. Dacă aveți nevoie de un împrumut urgent pentru a începe o afacere, cumpărați o casă sau o mașină sau aveți nevoie de un împrumut din alte motive personale? Vreau să contactați firma mea. Furnizăm tot felul de servicii de împrumut, atât împrumuturi garantate, cât și garantate. Dacă citiți acest lucru și știți că aveți nevoie de asistență financiară, ne puteți scrie doar prin e-mail: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com sau trimiteți-mi direct pe WhatsApp prin: +447903159998 și primiți un răspuns instantaneu. Suntem o companie globală de servicii financiare și ne-am angajat să vă ajutăm să vă îmbunătățiți obiectivele financiare pe termen lung și pe termen scurt, deoarece stabilitatea dvs. financiară este obiectivul nostru final. Caracteristici și beneficii; * Convenabilitate - Puteți solicita un împrumut oricând, oriunde. * Suma flexibilă - Decideți cât de mult doriți să împrumutați. * Finanțare rapidă rapidă - primiți împrumutul dvs. în termen de 24 de ore de la aprobare. * Rata dobânzii flexibile de 3,0%. * Rata de aprobare ridicată * Aveți șansa de a selecta data rambursării, fie săptămânal, lunar sau anual, pentru o durată de 1-30 ani. * Aplicație online simplă. * Ghid personalizat și expertiză. * Fără taxe ascunse Mulți oameni găsesc atât de dificil să obțină un împrumut de la băncile locale sau de la alte institute financiare din anumite motive. Dacă aveți nevoie într-adevăr de soluție pentru provocările dvs. financiare, scrieți-ne firmei mele, vă vom ajuta cu un împrumut. Am ajutat numeroase persoane și organizații care se confruntă cu dificultăți financiare în întreaga lume. Când aplicați cu noi, aplicați cu o companie de încredere care are grijă de nevoile dvs. financiare, prioritatea noastră maximă este stabilitatea dvs. financiară și veți fi îngrijit pe parcursul întregului proces. Pentru mai multe informații despre oferta noastră de împrumut, trimiteți-ne cererea dvs. de împrumut prin: E-mail: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com SAU; WhatsApp: +447903159998
ANONIM a comentat Hotărârea 793 2013
    Ai nevoie de un împrumut? Căutați finanțe? Căutați un împrumut pentru a vă extinde afacerea? Cred că ai ajuns la locul potrivit. Oferim împrumuturi la dobândă scăzută. Persoanele interesate trebuie să ne contacteze Pentru răspuns imediat la cererea dvs., amabil răspundeți la aceste e-mailuri de mai jos. Aplicația Whats +918256953815 ushaservicesonline@gmail.com Vă rugăm să ne furnizați următoarele informații, dacă vă interesează. 1) Numele complet: ……… 2) Gen: ……… 3) Suma de împrumut necesară: ……… 4) Durata împrumutului: ……… 5) Țara: ……… 6) Adresa de acasă: ……… 7) Număr mobil: ……… 8) Venitul lunar: ………………… 9) Ocupatia: ........................... ) Ce site ai făcut aici despre noi ………………… Multumesc si toate cele bune. ushaservicesonline@gmail.com +918256953815
ANONIM a comentat Hotărârea 793 2013
    Ai nevoie de un împrumut? Căutați finanțe? Căutați un împrumut pentru a vă extinde afacerea? Cred că ai ajuns la locul potrivit. Oferim împrumuturi la dobândă scăzută. Persoanele interesate trebuie să ne contacteze Pentru răspuns imediat la cererea dvs., amabil răspundeți la aceste e-mailuri de mai jos. Aplicația Whats +918256953815 ushaservicesonline@gmail.com Vă rugăm să ne furnizați următoarele informații, dacă vă interesează. 1) Numele complet: ……… 2) Gen: ……… 3) Suma de împrumut necesară: ……… 4) Durata împrumutului: ……… 5) Țara: ……… 6) Adresa de acasă: ……… 7) Număr mobil: ……… 8) Venitul lunar: ………………… 9) Ocupatia: ........................... ) Ce site ai făcut aici despre noi ………………… Multumesc si toate cele bune. ushaservicesonline@gmail.com +918256953815
ANONIM a comentat Hotărârea 984 1990
    FOR QUICK, AFFORDABLE AND RELIABLE BUSINESS/HOME/REAL ESTATES/COMPANY/PROJECT/PERSONAL LOAN OFFER WITHOUT COST/STRESS CONTACT US TODAY VIA Call/Text +1(415)630-7138 Email drbenjaminfinance@gmail.com We are authorized financial consultants providing reliable loans to individuals and funding for business, home, personal and projects start up. Are you tired of seeking loans or are you in any financial mess. Do you have a low credit score, and you will find it difficult to get loans from banks and other financial institutions? then worry no more for we are the solution to your financial misfortune. we offer all types of loan ranging from $5,000.00 to $533,000,000.00USD with a low interest rate of 2% and loan duration of 1 to 35 years to pay back the loan secure and unsecured. Are you losing sleep at nights worrying how to get a Legit Loan Lender? If Yes worry no more for we are out here to help the less financial privileges get the loan they need to get back on their feet no matter your credit score, you can say goodbye to all your financial crisis and difficulties. Contact us on the following Call/Text +1(415)630-7138 Email drbenjaminfinance@gmail.com Do you have an unfinished project due to poor funding? Do you need money to invest in any specialty that will benefit you? BENJAMIN LOAN INVESTMENTS FINANCE aims is to provide excellent professional financial services which include the followings *1* Personal loan *2* Business loan *3* Home loan *4* Farm Loan *5* Education loan *6* Debt consolidation loan *7* Truck Loan *8* Car Loan *9* Eviction Loan *10* Equipment Loan *11* Hotels Loan *12* Refinancing Loan and many more NOTE: GET YOUR INSTANT LOAN APPROVAL 100% GUARANTEED TODAY NO MATTER YOUR CREDIT SCORE. drbenjaminfinance@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 441 1997
    O zi buna   Ai nevoie de împrumut pentru afaceri? Împrumut contractual? Împrumut de student? Împrumut pentru sănătate, Împrumut pentru a investi sau împrumut de proiect? Contactați împrumutul rapid Unicredit atât pentru împrumut, cât și pentru împrumut pe termen scurt, pentru o tranzacție rapidă, sigură și ușoară.    Informatii de contact E-mail: unicreditfastloan@gmail.com Facebook: împrumutul rapid Unicredit Instagram: Împrumut rapid Unicredit Twitter: @FastUnicredit LinkedIn: împrumutul rapid Unicredit Contactați-ne pentru serviciul dvs. de împrumut rapid.
ANONIM a comentat Ordin 2591 2018
    O zi buna, Căutați împrumut pentru afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la midland.credit2@gmail.com pentru mai multe informații. Toate cele bune, Midland Credit Home Mgt
ANONIM a comentat Ordin 3418 2013
    GENUINE BANK GUARANTEE (BG) AND STANDBY LETTER OF CREDIT (SBLC) FOR BUY/LEASE AT THE BEST RATES AVAILABLE We offer certified and verifiable bank instruments via Swift Transmission from a genuine provider capable of taking up time bound transactions. FOR LEASING OF BG/SBLC MINIMUM FACE VALUE OF BG/SBLC = EUR/USD 1M LEASING FEE = 4%+2% FOR PURCHASE OF FRESH CUT BG/SBLC PRICE = 32%+2% MINIMUM FACE VALUE OF BG/SBLC = EUR/USD 1M Our BG/SBLC Financing can help you get your project funded, loan financing by providing you with yearly. RWA ready to close leasing with any interested client in few banking days Name : Scott james Email : Inquiry.securedfunding@gmail.com Skype: Inquiry.securedfunding@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu