Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 842 din 31 decembrie 1992

pentru aprobarea Acordului dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Marelui Ducat al Luxemburgului privind transporturile rutiere internationale de marfuri

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 10 din 22 ianuarie 1993


SmartCity3


    Guvernul Romaniei hotaraste:

    ARTICOL UNIC
    Se aproba Acordul dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Marelui Ducat al Luxemburgului privind transporturile rutiere internationale de marfuri, semnat la Bucuresti la 14 august 1991.

                  PRIM-MINISTRU
                 NICOLAE VACAROIU

                         Contrasemneaza:
                         Ministrul transporturilor,
                         Paul Teodoru

                              ACORD
intre Guvernul Romaniei si Guvernul Marelui Ducat al Luxemburgului privind transporturile rutiere internationale de marfuri

    Guvernul Romaniei si Guvernul Marelui Ducat al Luxemburgului, denumite in continuare parti contractante, in dorinta de a facilita si reglementa transporturile rutiere internationale de marfuri intre cele doua tari si in tranzit pe teritoriile lor, pe baza egalitatii, avantajului mutual si reciprocitatii,
    au convenit cele ce urmeaza:

    Art. 1
    Domeniul de aplicabilitate
    1) Prezentul acord este aplicabil pentru transporturile rutiere de marfuri efectuate de transportatori cu vehiculele mentionate la art. 2, cu plecare de pe teritoriul unei parti contractante, cu destinatia pe teritoriul celeilalte parti contractante, intre o terta tara si una dintre partile contractante, in tranzit pe teritoriul celeilalte parti contractante.
    2) Prezentul acord nu aduce atingere drepturilor si obligatiilor partilor contractante care decurg din dispozitiile acordurilor bilaterale sau multilaterale la care acestea sint parti.
    Art. 2
    Definitii
    In sensul prezentului acord:
    1) Termenul transportator inseamna orice persoana fizica sau juridica care are sediul conducerii efective in Romania sau in Marele Ducat al Luxemburgului si care este autorizata sa efectueze, in conformitate cu legislatia nationala in vigoare, transporturi rutiere internationale de marfuri pentru ea sau pentru altii.
    2) Termenul vehicul inseamna orice mijloc de transport rutier cu propulsie mecanica, construit si utilizat pentru transportul de marfuri sau pentru tractarea vehiculelor destinate acestui transport si care este inmatriculat pe teritoriul uneia dintre partile contractante.
    Acelasi termen inseamna, de asemenea, ansamblul de vehicule cuplate. Daca remorca sau semiremorca nu este inmatriculata pe teritoriul aceleiasi parti contractante ca si vehiculul-tractor, inmatricularea acestuia din urma este determinanta pentru ansamblul vehiculului cuplat in ceea ce priveste aplicarea prezentului acord.
    3) Termenul autorizatie inseamna documentul eliberat, contra plata, sau cu scutirea de plata a taxelor si impozitelor, in conformitate cu reglementarile in vigoare ale uneia dintre partile contractante si care, pe timpul duratei de valabilitate, da dreptul transportatorului sa efectueze o calatorie dus-intors pe teritoriul celeilalte parti contractante.
    4) Termenul teritoriul unei parti contractante inseamna teritoriul Romaniei, respectiv teritoriul Marelui Ducat al Luxemburgului.
    Art. 3
    Autorizatii
    1) Transporturile de marfuri mentionate la art. 1 si mersul in gol al vehiculelor in vederea unui astfel de transport, cu exceptia celor mentionate la art. 4, nu pot fi efectuate decit pe baza unei autorizatii eliberate inainte de intrarea pe teritoriul celeilalte parti contractante.
    2) Autorizatia este eliberata de autoritatea competenta a partii contractante din tara unde este inmatriculat vehiculul, pe numele transportatorului, in limitele contingentelor convenite si ea nu este transmisibila.
    3) Autorizatia da dreptul transportatorului sa incarce marfa pentru cursa de intoarcere.
    4) Autoritatile competente ale celor doua parti contractante convin, pe baza de reciprocitate, asupra tipului si numarului de autorizatii.
    Art. 4
    Transporturi exceptate de autorizatii
    1) Dintre transporturile mentionate la art. 1, sint exceptate de la obtinerea de autorizatii urmatoarele:
    a) deplasarea vehiculelor goale destinate inlocuirii, remorcarii sau depanarii vehiculelor avariate sau aflate in pana;
    b) transporturile funerare;
    c) transporturi de obiecte si opere de arta destinate unor tirguri, expozitii sau manifestari culturale;
    d) transporturi de obiecte si echipamente de publicitate;
    e) transporturi ale obiectelor de stramutare;
    f) transporturi de aparate, accesorii, animale, pentru manifestari teatrale, muzicale, de cinema sau sportive, pentru circuri sau tirguri, precum si cele destinate inregistrarilor cinematografice, radiofonice si de televiziune;
    g) transportul articolelor necesare in scopuri medicale de urgenta, in special in caz de catastrofe si transportul de marfuri si colete in cadrul ajutoarelor umanitare;
    h) transporturi de animale vii, cu vehicule speciale, cu exceptia animalelor pentru sacrificare;
    i) transportul de marfuri cu vehicule a caror sarcina utila autorizata, inclusiv remorca, nu depaseste 3,5 tone.
    2) Lista transporturilor exceptate de autorizatii poate fi modificata si completata de autoritatile competente ale celor doua parti contractante.
    Art. 5
    Transportul pe teritoriul celeilalte tari
    Transportatorii mentionati la art. 2 al prezentului acord nu sint autorizati sa efectueze transporturi de marfuri ale caror puncte de plecare si de destinatie sint situate pe teritoriul celeilalte parti contractante.
    Art. 6
    Greutatea si dimensiunile vehiculelor
    1) In ceea ce priveste greutatea si dimensiunile vehiculelor, fiecare dintre partile contractante se angajeaza sa nu supuna vehiculele inmatriculate in tara celeilalte parti contractante unor conditii mai severe decit cele impuse vehiculelor inmatriculate pe propriul sau teritoriu. Cu toate acestea si sub rezerva alin. 2), greutatea si dimensiunile inscrise pe certificatul de inmatriculare nu pot fi depasite.
    2) In cazul in care greutatea, dimensiunile sau sarcina pe osie a vehiculului depasesc limitele admisibile pe teritoriul unei parti contractante, pe linga autorizatia mentionata la art. 2 alin. 3) al prezentului acord, vehiculul trebuie sa aiba o autorizatie speciala eliberata de autoritatea competenta a celeilalte parti contractante.
    3) Daca autorizatia limiteaza circulatia vehiculului la un itinerariu determinat, transportul poate fi efectuat numai respectind acest itinerariu.
    Art. 7
    Dispozitii fiscale si vamale
    1) Vehiculele inmatriculate pe teritoriul uneia dintre partile contractante care sint utilizate pentru transporturile mentionate in prezentul acord sint admise temporar pe teritoriul celeilalte parti contractante cu scutire de taxe si impozite pentru import, cu conditia de a fi imediat reexportate. Acest regim se extinde si pentru piesele de schimb, accesoriile si echipamentele normale importate cu vehiculele mentionate si reexportate impreuna cu acestea.
    2) Combustibilul si lubrifiantii care se gasesc in rezervoarele normale, prevazute de constructorul vehiculelor mentionate si care sint utilizate pentru propulsie si, daca este cazul, pentru functionarea instalatiei de refrigerare, se admit cu scutirea de taxe si impozite de import si nu sint supuse unor restrictii si masuri prohibitive de import.
    3) Piesele de schimb importate pentru repararea unui vehicul importat temporar, precum si vehiculele mentionate la art. 4 lit. a) din prezentul acord sint admise, temporar, fara taxe si impozite referitoare la import si nu sint supuse unor restrictii si masuri prohibitive privind importul.
    Piesele inlocuite sint reexportate sau distruse sub controlul autoritatilor vamale.
    4) Transportatorii unei parti contractante sint scutiti de impozitul pe veniturile realizate pe teritoriul celeilalte parti contractante, precum si in cadrul contingentului convenit, de taxe de utilizare a drumurilor, de taxe pentru eliberarea autorizatiilor si pentru posesia si circulatia vehiculelor; acelasi regim de scutire se aplica si transporturilor mentionate la art. 4 al prezentului acord. Autoritatile competente ale celor doua parti contractante mentionate la art. 13 pot sa convina, de comun acord, pe baza de reciprocitate, scutirea partiala sau totala de alte taxe si impozite percepute pentru transportul pe teritoriul celeilalte parti contractante.
    Art. 8
    Controlul documentelor
    1) Autorizatiile, scrisorile de trasura internationale (C.M.R.), politele de asigurare si celelalte documente necesare, in virtutea prezentului acord, trebuie sa insoteasca vehiculele respective si trebuie sa fie prezentate la cererea agentilor de control autorizati ai fiecarei parti contractante.
    2) Conducatorii vehiculelor care efectueaza transporturi internationale pe teritoriul celeilalte parti contractante trebuie sa posede permise de conducere nationale sau internationale, precum si certificate de inmatriculare nationale pentru vehiculele respective.
    Art. 9
    Aplicarea legislatiei nationale
    1) Toate problemele care nu sint reglementate de dispozitiile prezentului acord sau de cele ale unor conventii internationale, la care sint parte cele doua parti contractante sint reglementate de legislatia nationala a fiecarei parti contractante.
    2) Transportatorii si personalul aflat in subordinea acestora trebuie sa respecte legile si reglementarile in vigoare pe teritoriul celeilalte parti contractante; transporturile trebuie sa fie efectuate conform conditiilor din autorizatii.
    Art. 10
    Infractiuni
    1) In cazul unei infractiuni a transportatorului sau a membrilor echipajului vehiculului fata de legislatia in vigoare pe teritoriul celeilalte parti contractante, fata de dispozitiile prezentului acord si fata de conditiile din autorizatia de transport, autoritatile competente ale locului unde s-a savirsit infractiunea pot cere autoritatilor competente ale tarii de resedinta sa ia una dintre urmatoarele masuri:
    a) avertizarea transportatorului care comite infractiunea;
    b) interdictia ca transportatorul care comite infractiunea sa efectueze transporturi pe teritoriul celeilalte parti contractante sau retragerea autorizatiei eliberate.
    2) Autoritatile competente ale celor doua parti contractante se informeaza reciproc asupra infractiunilor comise si asupra masurilor luate.
    3) Dispozitiile prezentului articol nu exclud masurile care se aplica in virtutea legislatiei nationale de catre tribunalele sau autoritatile administrative ale tarii unde a fost comisa infractiunea.
    Art. 11
    Plati
    Platile care decurg din aplicarea prezentului acord se efectueaza in devize liber convertibile sau in conformitate cu dispozitiile acordului de plati in vigoare intre cele doua parti contractante.
    Art. 12
    Litigii
    Orice diferend privind interpretarea sau aplicarea prezentului acord se rezolva prin negocieri directe intre autoritatile competente ale celor doua parti contractante.
    In cazul in care autoritatile competente nu ajung la un consens asupra rezolvarii, se va cauta o solutie pe cale diplomatica.
    Art. 13
    Autoritatile competente
    Partile contractante isi desemneaza autoritatile competente insarcinate cu aplicarea prezentului acord in protocolul prevazut la art. 15.
    Art. 14
    Comisia mixta
    1) Autoritatea competenta a fiecarei parti contractante poate solicita convocarea unei comisii mixte, formata din reprezentanti ai autoritatilor competente ale celor doua parti contractante, pentru a examina si rezolva problemele care decurg din interpretarea si punerea in aplicare a prezentului acord.
    2) Comisia mixta se reuneste alternativ pe teritoriul fiecarei parti contractante intr-un termen de 45 de zile de la primirea cererii uneia dintre partile contractante.
    Art. 15
    Protocol
    Conditiile si modalitatile de aplicare a dispozitiilor prezentului acord sint fixate intr-un protocol.
    Art. 16
    Intrarea in vigoare
    Prezentul acord este pus in aplicare, provizoriu, incepind cu data semnarii sale si intra in vigoare cind partile contractante si-au notificat reciproc, pe cale diplomatica, indeplinirea formalitatilor impuse de legislatiile lor.
    Art. 17
    Modificarea acordului
    1) Orice modificare a prezentului acord se negociaza de partile contractante si intra in vigoare conform procedurii mentionate la art. 16.
    2) Protocolul privind conditiile de aplicare a prezentului acord poate fi modificat de comisia mixta mentionata la art. 14.
    Art. 18
    Valabilitatea acordului
    Durata valabilitatii prezentului acord este de un an, incepind cu data intrarii sale in vigoare. Valabilitatea sa este prelungita in mod tacit din an in an, cu exceptia cazului in care una dintre partile contractante transmite o scrisoare de denuntare, in scris, cu 6 luni inainte.
    Drept urmare, subsemnatii imputerniciti ca atare de guvernele lor au semnat prezentul acord.
    Incheiat la Bucuresti, azi 14 august 1991, in 2 (doua) exemplare originale in limba romana si limba franceza, cele doua texte avind aceeasi valabilitate.

                  Pentru Guvernul Romaniei,
                  Traian Basescu,
                  ministrul transporturilor

                  Pentru Guvernul
                  Marelui Ducat al Luxemburgului,
                  Robert Goebbels,
                  ministrul transporturilor si al economiei

                            PROTOCOL
de aplicare a Acordului incheiat intre Guvernul Romaniei si Guvernul Marelui Ducat al Luxemburgului privind transporturile rutiere internationale de marfuri

    Avind in vedere aplicarea Acordului dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Marelui Ducat al Luxemburgului, care a fost semnat la Bucuresti, la data de 14 august 1991, delegatiile celor doua parti contractante au convenit cele ce urmeaza:
    1) Transportul "intre o terta tara si teritoriul celeilalte parti contractante", mentionat la art. 1 al acordului, cuprinde transportul catre si plecind dintr-o terta tara, in masura in care, in relatiile cu aceasta tara, acest gen de trafic este autorizat.
    2) Autorizatia mentionata la art. 3 din acord este eliberata sub forma de "autorizatie pe calatorie", valabila pentru o calatorie dus si intors.
    3) Durata valabilitatii autorizatiilor este limitata la finele anului curent de permiterea intrarii pe teritoriul partii contractante.
    4) Autorizatiile sint intocmite in limba tarii care le elibereaza si cel putin in engleza sau in franceza.
    5) Autorizatiile de transport permit transportatorului unei parti contractante sa intre in gol pe teritoriul celeilalte parti contractante sau sa ia o completare de incarcatura pe teritoriul acestei parti.
    6) Autorizatiile sint schimbate anual inainte de 30 noiembrie pentru anul urmator. Ele sint remise in alb, in limita contingentului convenit, autoritatii celeilalte parti contractante, pentru a fi date, completate corespunzator, transportatorilor interesati.
    7) In cazul in care numarul de autorizatii nu este suficient, autoritatea competenta a unei parti contractante poate transmite la cererea autoritatilor competente ale celeilalte parti contractante, autorizatii suplimentare.
    8) Autoritatile competente ale celor doua parti contractante stabilesc, de comun acord, modelul imprimatului autorizatiilor, precum si toate masurile care se iau in legatura cu utilizarea acestor autorizatii.
    9) Autorizatiile sint numerotate.
    10) Este permis fiecarei parti contractante de a cere transportatorilor celeilalte parti contractante, la fiecare trecere a frontierei, remiterea unei fise statistice.
    11) Autorizatiile care nu sint utilizate sint distruse de autoritatea care este insarcinata cu emiterea acestor autorizatii transportatorilor.
    12) Cererile de autorizatii prezentate conform art. 6 alin. 2) al acordului trebuie sa contina:
    a) numele si sediul transportatorului;
    b) marca, tipul, numarul si tara de inmatriculare ale vehiculului;
    c) gabaritul vehiculului cu incarcatura;
    d) numarul de axe si ecartamentul lor;
    e) sarcina pe axa;
    f) dimensiunile si greutatea vehiculului incarcat;
    g) natura incarcaturii;
    h) viteza maxima admisa a transportului;
    i) locul de incarcare si descarcare;
    j) punctele rutiere propuse de trecere a frontierei si itinerariul propus.
    13) Autoritatile competente, mentionate la art. 13 al acordului sint:
    a) pe teritoriul Romaniei:
       Ministerul Transporturilor
       Bulevardul Dinicu Golescu nr. 38
       Bucuresti, Romania
       Telefon: 638.48.30
       Telex: 610430
    b) pe teritoriul Marelui Ducat al Luxemburgului:
       Ministerul Transporturilor
       Bulevard Royal 19-21
       L-2938 Luxemburg
       Telefon: 3464 eco lu sau 1465 civair lu
       Fax :464315
    14) Prezentul protocol de aplicare intra in vigoare la data intrarii in vigoare a acordului.
    Valabilitatea sa ia sfarsit o data cu cea a acordului.
    Incheiat la Bucuresti la 14 august 1991, in doua exemplare originale in limbile romana si franceza, cele doua texte avind aceeasi valabilitate.

                 Pentru delegatia romana,
                 Traian Basescu,
                 ministrul transporturilor

                 Pentru delegatia luxemburgheza,
                 Robert Goebbels,
                 ministrul transporturilor si al economiei



SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 842/1992

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 842 din 1992
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 842/1992
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu