Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECIZIE Nr

DECIZIE   Nr. 172 din 23 decembrie 1998

pentru aprobarea Normelor obligatorii privind programarea si realizarea emisiunilor de teleshopping

ACT EMIS DE: CONSILIUL NATIONAL AL AUDIOVIZUALULUI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 67 din 18 februarie 1999


SmartCity3


    In scopul reglementarii modului de programare si difuzare a emisiunilor cuprinzand oferte facute direct publicului, in cadrul programelor difuzate de posturile de televiziune si al programelor distribuite in conformitate cu art. 21 lit. c) din Legea audiovizualului nr. 48/1992,
    in completarea unor prevederi din Decizia Consiliului National al Audiovizualului nr. 105/1993*),
    in scopul armonizarii legislatiei romanesti din domeniul audiovizualului cu legislatia europeana,
    in temeiul art. 32 alin. (1) si cu respectarea dispozitiilor art. 29 din Legea nr. 48/1992,
------------
    *) Decizia nr. 105/1993, in forma revizuita, a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 290 din 7 august 1998.

    Consiliul National al Audiovizualului decide:

    Art. 1
    Se aproba Normele obligatorii cu privire la programarea si realizarea emisiunilor de teleshopping prezentate in anexa care face parte integranta din prezenta decizie.
    Art. 2
    Prezentele norme obligatorii nu se aplica in cazul eventualelor licente de emisie care se vor acorda in vederea difuzarii in exclusivitate a programelor de teleshopping.
    Art. 3
    Nerespectarea prezentelor norme obligatorii se sanctioneaza in functie de gravitate, potrivit prevederilor cap. V din Legea nr. 48/1992.
    Art. 4
    Prezenta decizie intra in vigoare in termen de 90 de zile de la data publicarii ei in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

       PRESEDINTELE CONSILIULUI NATIONAL AL AUDIOVIZUALULUI,
                      MIRCEA SORIN MOLDOVAN

    ANEXA 1

                        NORME OBLIGATORII
cu privire la programarea si realizarea emisiunilor de teleshopping

    CAP. 1
    Dispozitii generale

    Art. 1.1
    Prin emisiuni de teleshopping, in sensul prezentelor norme, sunt definite emisiunile cu o durata neintrerupta de minimum 10 minute, care cuprind, integral, forme de reclama de tipul ofertelor facute direct publicului - prin prezentarea sau promovarea unor produse sau servicii -, in scopul vanzarii, cumpararii sau inchirierii de produse, precum si al furnizarii de servicii contra cost.
    Art. 1.2
    Aceasta forma de reclama se distinge de publicitatea clasica si reprezinta, in esenta, un serviciu de comercializare propus prin intermediul unui post de televiziune. In consecinta, aceasta forma de publicitate trebuie sa se supuna reglementarilor specifice dreptului comercial, Legii concurentei nr. 21/1996 si prevederilor legale in materie de protectie a consumatorilor.
    Art. 1.3
    Prezentarea sau promovarea produselor sau serviciilor se va face cu respectarea dispozitiilor prevazute in prezenta decizie, completate de prevederile continute in anexa la Decizia Consiliului National al Audiovizualului nr. 105/1993 pentru aprobarea Normelor obligatorii privind realizarea publicitatii in cadrul programelor audiovizuale radiodifuzate sau distribuite prin cablu: art. 1 - Norme generale, art. 3 - Forma si prezentarea [alin. (3) si (4)], art. 5 - Publicitate pentru anumite produse [alin. (1), (2), (4), (5) si (6)], art. 6 - Publicitatea transfrontiera si art. 8 - Publicitate in cadrul programelor audiovizuale distribuite prin cablu.

    CAP. 2
    Programarea emisiunilor de teleshopping

    Art. 2.1
    Emisiunile de teleshopping pot fi difuzate pe cale radioelectrica - terestra si prin satelit - de posturile de televiziune, precum si prin retelele de distributie prin cablu in cadrul serviciului definit la art. 21 lit. c) din Legea nr. 48/1992 (difuzarea programelor de conceptie proprie).
    Art. 2.2
    (1) Emisiunile de teleshopping pot fi programate zilnic in intervalele orare 0,00 - 11,00 si 14,00 - 16,00, cu exceptia zilelor de duminica si a sarbatorilor legale, cand pot fi difuzate in intervalul orar 0,00 - 9,00, si vor avea o durata neintrerupta de minimum 10 minute.
    (2) Numarul de emisiuni de teleshopping va fi de maximum sase intr-un program zilnic de 24 de ore, fara a depasi o durata totala de doua ore pe zi; numarul lor se va reduce proportional, in functie de numarul de ore ale programelor difuzate zilnic de postul respectiv.
    (3) Emisiunile de teleshopping trebuie sa fie clar identificate si separate de celelalte emisiuni prin generice care sa anunte fara echivoc emisiunea de teleshopping, fara a putea fi intrerupte de anunturi publicitare sau de alte programe.
    (4) Emisiunile de teleshopping trebuie sa fie autonome si nu pot fi difuzate in cadrul altor emisiuni.

    CAP. 3
    Prezentarea produselor si serviciilor

    Art. 3.1
    Continutul emisiunilor de teleshopping nu va stimula comportamente care ar putea aduce prejudicii sanatatii si sigurantei personale sau protectiei mediului.
    Art. 3.2
    Emisiunile nu trebuie sa aduca, prin modul de prezentare si promovare a produselor sau a serviciilor, prejudicii morale sau fizice minorilor si, in acest scop, trebuie sa se conformeze urmatoarelor criterii:
    a) nu vor recomanda in mod direct minorilor sa cumpere un produs, sa solicite un serviciu sau sa practice o activitate, bazandu-se pe lipsa de experienta si pe credulitatea lor;
    b) nu vor incuraja minorii sa isi convinga parintii sau alte persoane sa le cumpere respectivele bunuri sau servicii;
    c) nu vor exploata increderea pe care minorii o au in parinti, in profesori sau in alte persoane;
    d) nu vor fi prezentati, in mod nejustificat, minori in situatii periculoase.
    In cadrul acestor emisiuni nu pot participa minorii.
    Art. 3.3
    Produsele sau serviciile trebuie sa fie descrise intr-un mod cat mai precis, prin prezentarea elementelor cantitative si a tuturor parametrilor de calitate care le definesc si care sunt stabilite si/sau declarate de catre agentul economic - producator sau vanzator - in documentele de insotire a produselor in circuitul comercial si impuse prin reglementarile in vigoare.
    Imaginile, fotografiile si desenele prezentate vor reproduce fidel calitatile reale ale produsului sau ale serviciului prezentat si nu vor contine ambiguitati despre elementele ce definesc dimensiunile, greutatea si calitatea.
    Art. 3.4
    Oferta de vanzare trebuie sa fie precisa si cat mai completa posibil fata de principalele sale componente: pret, garantie, modalitati de vanzare.
    Art. 3.5
    Vor fi specificate conditiile de valabilitate a preturilor (durata, data limita), precum si intervalul in care un cumparator al unui produs il poate returna pentru a fi schimbat sau pentru a-i fi rambursata valoarea, fara penalizari, in afara cheltuielilor de returnare.
    Art. 3.6
    Conditiile de efectuare a comenzii vor fi clar precizate, fara a lasa loc nici unui echivoc in ceea ce priveste angajamentele mentionate mai sus, oricare ar fi modul lor de transmitere.
    Art. 3.7
    Marca, numele fabricantului sau al distribuitorului unui produs sau al prestatorului unui serviciu oferit spre vanzare, respectiv furnizare, nu vor fi mentionate sau prezentate pe post si nu vor face obiectul unui alt mod de anuntare sau de publicare cu referire la emisiune. Marca va trebui sa fie precizata, in cazul unei comenzi, impreuna cu numele producatorului sau al agentului economic care asigura garantia.
    Art. 3.8
    Prezentarea si promovarea produselor sau a serviciilor in aceste emisiuni nu se vor face intr-un punct de vanzare identificat sau identificabil.
    Art. 3.9
    Este interzisa oferta de produse sau servicii a caror publicitate face obiectul unei interdictii legislative sau de reglementare.

    CAP. 4
    Responsabilitati

    Art. 4.1
    Raspunderea civila privind programarea si difuzarea unei emisiuni de teleshopping care incalca dispozitiile prezentei decizii revine titularului de licenta al statiei pentru difuzare pe cale radioelectrica sau al serviciului de comunicatie audiovizuala distribuita prin cablu, care transmite programe de conceptie proprie.
    Aceasta raspundere cuprinde si responsabilitatea pentru respectarea prevederilor legale privind drepturile de autor, protectia proprietatii intelectuale si protectia consumatorului.
    Art. 4.2
    La retransmisia, in conditiile legii, prin retele de distributie prin cablu a unor programe audiovizuale ce contin emisiuni de teleshopping, responsabilitatile ce decurg din aplicarea prezentelor norme nu sunt in sarcina organizatorului retransmisiei. In cazul retransmisiei unor programe audiovizuale difuzate de posturi de televiziune din strainatate este obligatorie respectarea prevederilor art. 8 din anexa la Decizia Consiliului National al Audiovizualului nr. 105/1993 - Publicitatea in cadrul programelor audiovizuale distribuite prin cablu.
    Art. 4.3
    Obligatiile si raspunderile prevazute la art. 3.1   3.9 se aplica si formelor de publicitate de tipul ofertelor facute direct publicului pentru vanzarea, cumpararea sau inchirierea de produse si pentru furnizarea de servicii, oferte mentionate la art. 2 alin. (1) si (3) din Decizia Consiliului National al Audiovizualului nr. 105/1993.SmartCity5

COMENTARII la Decizia 172/1998

Momentan nu exista niciun comentariu la Decizia 172 din 1998
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 82 2021
    Good day. I am a private loan lender that gives out both business and personal loans to individual at a low interest rate of 2% no matter your location. If you are interested Contact me (Whats App) number:+917310847059 sumitihomelend@gmail.com Mr. Sumiti
ANONIM a comentat Hotărârea 5 2019
    It’s a privilege to share this to the world. You deserve all the praise that comes to you. DR Amber has been a blessing to me since our encounter on the internet. He alone knows it all. I love him so much for his kindness, care, honesty and his help in the life of everyone that has come in contact with him. If not for DR Amber how would I have been able to survive this hardship. His spell made me a LOTTO MAX winner of 60 Million Dollars making my whole life beautiful and amazing. The numbers he gave me to play the lottery was a life changing number from grass to grace and I want to say I’m forever grateful to him. Thank you sir for being a blessing to the helpless. Anyone reading this that needs help can communicate with DR Amber online for indeed he has no match. Website: amberlottotemple.com OR Email: amberlottotemple@yahoo.com
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    Bună, sunteți în căutarea unui împrumut de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, împrumuturi pentru afaceri, împrumuturi ipotecare, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi personale, capital de risc etc! Sunt creditor privat, acord împrumuturi companiilor și persoanelor fizice cu dobânzi mici și rezonabile de 2%. E-mail la: christywalton355@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 243 2021
    Hello everyone, I want to use this medium to thank a great spell caster called Dr Grceondu for transforming my life financially, i have been playing lottery game for long but have never won any reasonable amount, I contacted Dr Graceondu after i red about him on the internet on how he help a lady with a lottery winning numbers and the lady won a very big amount of money, so i contacted him and He instructed me on what to do which i did and he told me to give him some time to prayers, on the second day he sent me some numbers and he said i should go and play them, so i went to play the numbers he gave me, after two day the result came out, and i went to check and to my greatest surprise my name came out as one of the winners i won $45 million, i still cant believe what happened to me that i am now a millionaire over night, i just want to say a very big thank you to Dr Graceondu i have never seen a powerful man like him, I will advice everyone out there to contact Dr Graceondu if you want to win big in your lottery game. You can reach him via his email, drgraceondu12@gmail.com or WhatsApp him +15204677763, you can also visit his Website. https://drgraceonduadodo.com
ANONIM a comentat Decretul 1231 2021
    i will never stop until the whole World knows about the MOST powerful priest maurice whose contact details I saw in a comment section here few weeks ago, so and i decided to contact him because i was badly in need of help TO SAVE MY MARRIAGE, I explained my situation to PRIEST MURICE. that Everything was going down the drain as my husband WAS constantly cheating on me with other women and he physically abuse me. priest maurice promised to help that my husband will change and will love me unconditionally in less than a week as far that my heart still beats for him. I FOLLOWED HIS INSTRUTION and he prepared a spell for me and my husband called me exactly when priest maurice said. He pleaded and said he needs me back since then he have been the sweetest man on earth. anyone out there reading this comment that need a effect spell caster Can reach him on email:psychicspellsolution@gmail.coM whatsapp:+1(571)3573337
ANONIM a comentat Ordin 12 2006
    Mai este in vigoare acest ordin, din moment ce aven Regulamentul (CE) 396:2005, revizuit 2019, referitor la rezidurile de pesticide din alimente, inclusiv din fructe si legume?
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 390 2018
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Rectificare 353 2008
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 114 2021
    Într-un cuvânt, wow!! Nu pot să cred că banii sunt deja în contul meu. Multumesc, multumesc, multumesc! De obicei, ați transformat o sarcină lungă, consumatoare de timp și intimidantă într-o experiență foarte plăcută și simplificată. Nu pot să vă mulțumesc vouă și doamnei Della Taylor pentru suficientă asistentă. Dna Della Taylor Împrumuturi pentru un sistem excelent și pentru un serviciu excelent. Ambele sunt grozave! dacă aveți nevoie de un împrumut de urgență, îi puteți e-mail la Dellastaylors@yahoo.com WhatsApp pe +1 (209) 251-1529
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu