Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 79 din 23 ianuarie 2008

pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 860/2004 privind recunoasterea calificarii de medic veterinar si reglementarea unor aspecte referitoare la exercitarea profesiei de medic veterinar

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 65 din 28 ianuarie 2008



In temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată,

Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

Articol unic. - Hotărârea Guvernului nr. 860/2004 privind recunoaşterea calificării de medic veterinar şi reglementarea unor aspecte referitoare la exercitarea profesiei de medic veterinar, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 529 din 11 iunie 2004, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:

1. Articolul 1 se modifică şi va avea următorul cuprins:

„Art. 1. - (1) Prezenta hotărâre se aplică medicilor veterinari cetăţeni ai statelor membre ale Uniunii Europene, ai celorlalte state aparţinând Spaţiului Economic European sau ai Confederaţiei Elveţiene, denumite în continuare state membre, care exercită profesia de medic veterinar în România în regim salarial şi/sau independent.

(2) Prevederile prezentei hotărâri se aplică cetăţenilor prevăzuţi la alin. (1) care doresc să exercite profesia de medic veterinar pe teritoriul României şi sunt titulari ai unui titlu oficial de calificare care a fost obţinut pe teritoriul unui stat care nu este membru al Uniunii Europene, al Spaţiului Economic European sau al Confederaţiei Elveţiene, denumit în continuare stat terţ, dacă au o experienţă de cel puţin 3 ani pe teritoriul unui stat membru, certificată de către acest stat.

(3) In condiţiile prevăzute la art. 1 alin. (4) din Legea nr. 200/2004 privind recunoaşterea diplomelor şi calificărilor profesionale pentru profesiile reglementate din România, cu modificările şi completările ulterioare, regimul general de recunoaştere se aplică şi profesiei de medic veterinar."

2. Articolul 2 se modifică şi va avea următorul cuprins:

„Art. 2. - (1) Autoritatea competentă pentru recunoaşterea titlurilor oficiale de calificare pentru profesia de medic veterinar este Colegiul Medicilor Veterinari.

(2) Recunoaşterea titlurilor oficiale de calificare permite accesul în România la aceeaşi profesie cu cea pentru care persoana solicitantă este calificată în statul membru de origine, precum şi exercitarea activităţilor profesionale pe teritoriul României în condiţiile prevăzute de lege pentru cetăţenii români deţinători ai titlurilor oficiale de calificare în profesia de medic veterinar eliberate de autorităţile române competente.

(3) Colegiul Medicilor Veterinari eliberează certificate de conformitate în scopuri profesionale, în vederea recunoaşterii în unul dintre statele membre prevăzute la art. 1 alin. (1) a titlurilor oficiale de calificare în profesia de medic veterinar, eliberate de instituţii de învăţământ superior acreditate din România."

3. Articolul 3 se abrogă.

4. Articolul 4 se modifică şi va avea următorul cuprins:

„Art. 4. - (1) In scopul exercitării profesiei de medic veterinar pe teritoriul României, Colegiul Medicilor Veterinari recunoaşte diplomele, certificatele şi alte titluri de medic veterinar, eliberate de autorităţile competente din statele membre cetăţenilor acestora, precum şi titlul oficial de calificare prevăzut la art. 1 alin. (2), acordând acestor titluri oficiale de calificare acelaşi efect juridic ca şi diplomelor, certificatelor sau titlurilor eliberate de autorităţile române competente; aceste titluri oficiale de calificare sunt prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

(2)  Fără a aduce atingere drepturilor câştigate, conform prevederilor prezentei hotărâri, se recunosc titlurile oficiale de calificare de medic veterinar care permit accesul la exercitarea activităţilor profesionale de medic veterinar, astfel cum este prevăzut în anexă, dacă sunt emise de un alt stat membru şi sunt îndeplinite condiţiile minime de formare prevăzute de Hotărârea Guvernului nr. 1.477/2003 pentru aprobarea criteriilor minime obligatorii de autorizare şi acreditare pentru instituţiile de învăţământ superior din domeniile: medicină, medicină dentară, farmacie, asistenţi medicali, moaşe, medicină veterinară, arhitectură, precum şi pentru colegiile de asistenţi medicali generalişti, pentru formarea de bază.

(3) Titlurile oficiale de calificare în profesia de medic veterinar eliberate de statele terţe persoanelor prevăzute la art. 1 alin. (2) şi recunoscute de autorităţile competente ale unuia din statele membre se asimilează titlurilor oficiale de calificare prevăzute la alin. (1), dacă această primă recunoaştere s-a realizat cu respectarea condiţiilor minime de formare profesională prevăzute de Directiva Parlamentului European şi a Consiliului 2005/36/CE privind recunoaşterea calificărilor profesionale, publicată în Jurnalul Oficial L 255 din 30 septembrie 2005."

5.  La articolul 5, alineatul (3) se modifică şi va avea următorul cuprins:

„(3) Recunoaşterea diplomelor, certificatelor şi titlurilor de medic veterinar prevăzute la alin. (1) se efectuează dacă acestea sunt însoţite de un certificat eliberat de autorităţile competente din statul emitent, prevăzut la art. 18 alin. (1) lit. e), care atestă că diploma, certificatul sau titlul oficial de calificare în cauză respectă condiţiile minime de formare în vederea recunoaşterii automate."

6.  La articolul 6, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:

„Art. 6 - (1) Se recunosc diplomele, certificatele şi alte titluri de medic veterinar eliberate de un stat membru cetăţenilor acestora, care nu îndeplinesc criteriile minime de formare profesională în medicina veterinară, prevăzute de Hotărârea Guvernului nr. 1.477/2003, dacă au fost eliberate anterior datelor prevăzute la alin. (2) sau dacă au fost eliberate ulterior acestor date, dar pentru o formare începută anterior."

7.  La articolul 7, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:

„(2) Diplomele, certificatele şi titlurile prevăzute la alin. (1) trebuie să fie însoţite de un certificat eliberat de autorităţile competente, prevăzut la art. 18 alin. (1) lit. e), prin care să se ateste că aceste documente au fost eliberate pe baza unei formări profesionale desfăşurate în conformitate cu normele legale şi sunt asimilate de către statul membru emitent calificărilor şi denumirilor prevăzute în anexă."

8. Articolul 8 se modifică şi va avea următorul cuprins:

„Art. 8. - Se recunosc diplomele, certificatele şi alte titluri de medic veterinar eliberate cetăţenilor unui stat membru, care atestă o formare profesională însuşită pe teritoriul fostei Republici Democrate Germane şi care nu întrunesc toate cerinţele minime de formare profesională prevăzute de Hotărârea Guvernului nr. 1.477/2003, dacă:

a)   atestă o formare profesională începută înainte de unificarea Germaniei;

b) dau dreptul posesorului să exercite activităţile specifice profesiei de medic veterinar pe întregul teritoriu al Germaniei, în aceleaşi condiţii ca şi titlurile eliberate de către autorităţile competente din Germania, prevăzute în anexă; şi

c)  sunt însoţite de un certificat emis de către autorităţile competente din Germania, care atestă că posesorul a exercitat efectiv şi legal activităţile de medic veterinar în Germania timp de cel puţin 3 ani consecutivi în cursul celor 5 ani care precedă data eliberării acestui certificat."

9. Articolul 16 se abrogă.

10. Articolul 18 se modifică şi va avea următorul cuprins:

„Art. 18. - (1) In vederea obţinerii dreptului de exercitare a profesiei de medic veterinar, Colegiul Medicilor Veterinari solicită următoarele documente:

a) dovada naţionalităţii solicitantului;

b) copie de pe diplome, certificate sau de pe titlul oficial de calificare care atestă calificarea de medic veterinar şi, după caz, atestarea experienţei profesionale a persoanei respective, în situaţiile prevăzute la art. 6 alin. (3), art. 8 lit. c), art. 9, art. 10 alin. (2), art. 11 alin. (2), art. 12 alin. (2), art. 13 alin. (2), art. 14 alin. (2) şi art. 15 alin. (2);

c) documente eliberate de către autorităţile competente ale statului membru de origine sau de provenienţă privind: caracterul moral al persoanei în cauză, absenţa unei situaţii de faliment, absenţa unui caz de eroare profesională gravă sau de infracţiune care determină suspendarea ori interzicerea exercitării profesiei; în cazul în care astfel de documente nu sunt eliberate de către autorităţile competente ale statului membru de origine sau de provenienţă, acestea se înlocuiesc cu o declaraţie pe propria răspundere sau cu o declaraţie solemnă, care îndeplinesc condiţiile de validitate prevăzute în statul membru de origine sau de provenienţă în care au fost eliberate;

d) un document privind sănătatea fizică sau psihică, solicitat în statul membru de origine; în cazul în care un astfel de document nu este solicitat în statul membru de origine, se acceptă un certificat de sănătate eliberat de autoritatea competentă a respectivului stat;

e) un certificat eliberat de autorităţile competente ale statului membru de origine, care atestă că titlurile oficiale de calificare pentru accesul la profesia de medic veterinar sunt cele prevăzute în anexă.

(2)  Colegiul Medicilor Veterinari poate solicita cetăţenilor statelor membre care doresc să exercite profesia de medic veterinar pe teritoriul României un certificat eliberat de băncile şi societăţile de asigurare dintr-un alt stat membru privind situaţia financiară sau dovada că aceştia sunt asiguraţi împotriva riscurilor pecuniare care decurg din răspunderea profesională, în cazul în care aceste documente sunt solicitate şi cetăţenilor români.

(3)  In cazul în care România este stat de origine sau de provenienţă, autorităţile competente române eliberează documente prevăzute la alin. (1) lit. c) şi d), în termen de două luni."

11. Articolul 20 se abrogă.

12. Articolul 21 se modifică şi va avea următorul cuprins:

„Art. 21. - Documentele prevăzute la art. 18 alin. (1) lit. c) şi d) şi la alin. (2), precum şi la art. 19 sunt valabile timp de 3 luni de la data eliberării acestora."

13. Articolul 22 se modifică şi va avea următorul cuprins:

„Art. 22. - (1) Cererea unui medic veterinar cetăţean al unui stat membru, cu privire la accesul în România la activităţile veterinare, se soluţionează de Colegiul Medicilor Veterinari, în termen de 3 luni de la data depunerii dosarului care cuprinde documentele prevăzute la art. 18.

(2) Colegiul Medicilor Veterinari confirmă primirea dosarului persoanei solicitante, în termen de o lună de la data înregistrării acestuia, şi o informează, dacă este cazul, cu privire la lipsa oricărui document.

(3) In situaţiile prevăzute la art. 19 alin. (1) şi (3), cererea de reexaminare suspendă termenul legal de soluţionare."

14. Articolul 24 se modifică şi va avea următorul cuprins:

„Art. 24. - (1) Dispoziţiile prezentului articol se aplică numai în cazul în care prestatorul se deplasează în România în scopul exercitării profesiei de medic veterinar în mod temporar şi ocazional; caracterul temporar şi ocazional al prestării de servicii veterinare se evaluează de la caz la caz, în special în funcţie de durata, frecvenţa, periodicitatea şi continuitatea prestării.

(2)  Fără a aduce atingere dispoziţiilor legale speciale şi prezentului articol, Colegiul Medicilor Veterinari nu poate restrânge, din motive legate de calificările profesionale, libertatea de a presta servicii veterinare pe teritoriul României, în cazul în care prestatorul este stabilit în mod legal într-un stat membru în scopul exercitării profesiei de medic veterinar, denumit în continuare stat membru de stabilire.

(3)  In cazul deplasării prestatorului în România, acesta trebuie să respecte prevederile legislaţiei în vigoare referitoare la organizarea şi exercitarea profesiei de medic veterinar, normele cu caracter administrativ din domeniul sanitar-veterinar, precum şi Statutul medicului veterinar, Codul de deontologie medical-veterinară şi Regulamentul de organizare şi funcţionare a Colegiului Medicilor Veterinari.

(4) Medicii veterinari cetăţeni ai unui stat membru, stabiliţi în unul din statele membre, sunt exceptaţi de la obligaţia înscrierii în Colegiul Medicilor Veterinari, atunci când solicită accesul la activităţile de medic veterinar sau exercitarea acestora, în vederea prestării temporare de servicii veterinare în România.

(5) Medicii veterinari prevăzuţi la alin. (4) sunt înregistraţi în registrul ţinut de Colegiul Medicilor Veterinari în acest scop, pe durata prestării temporare de servicii veterinare, în vederea aplicării prevederilor referitoare la conduita profesională.

(6) In situaţia în care pe durata prestării temporare de servicii în România persoanele prevăzute la alin. (4) încalcă dispoziţiile profesionale cu caracter disciplinar sau administrativ prevăzute de lege, Colegiul Medicilor Veterinari informează statul membru în care cei în cauză sunt stabiliţi.

(7) In cazul în care prestatorul se deplasează pentru prima dată în România dintr-un alt stat membru pentru a presta servicii veterinare, Colegiul Medicilor Veterinari poate solicita să fie informat în acest sens, în prealabil, printr-o declaraţie scrisă care să cuprindă informaţiile privind acoperirea asigurării sau alte mijloace de protecţie personală ori colectivă privind răspunderea profesională; declaraţia se reînnoieşte o dată pe an în cazul în care prestatorul intenţionează să furnizeze servicii veterinare, temporar sau ocazional, în România, în decursul anului respectiv; prestatorul poate prezenta această declaraţie prin orice mijloace.

(8) Pentru prima prestare de servicii veterinare sau în cazul unei schimbări materiale privind situaţia stabilită în documente, Colegiul Medicilor Veterinari poate solicita ca declaraţia să fie însoţită de următoarele documente:

a) dovada cetăţeniei prestatorului;

b) documentul care să certifice că prestatorul în cauză este stabilit legal într-un stat membru în scopul exercitării profesiei de medic veterinar şi că nu îi este interzisă exercitarea acesteia, nici chiar temporar, la momentul eliberării acestuia;

c) dovada calificării profesionale.

(9)   Colegiul Medicilor Veterinari va retrage, după caz, temporar sau definitiv, documentul prevăzut la alin. (8) lit. b), eliberat unui medic veterinar cetăţean român ori cetăţean al unui stat membru, stabilit în România, în cazul în care acestei persoane i se aplică sancţiunile prevăzute de lege cu suspendarea sau ridicarea dreptului de liberă practică a profesiei."

15.   După articolul 24 se introduce un nou articol, articolul 241, cu următorul cuprins:

„Art. 241. - (1) Colegiul Medicilor Veterinari poate solicita autorităţilor competente din statul membru de stabilire, pentru fiecare prestare de servicii veterinare, orice informaţii relevante privind legalitatea stabilirii şi buna conduită a prestatorului, precum şi absenţa unor sancţiuni disciplinare sau penale.

(2) In situaţia în care România este stat membru de origine, Colegiul Medicilor Veterinari comunică autorităţilor competente ale statului membru gazdă informaţiile solicitate cu privire la legalitatea stabilirii şi buna conduită a prestatorului, precum şi absenţa unor sancţiuni disciplinare sau penale, în conformitate cu art. 19.

(3)   Autorităţile competente asigură schimbul tuturor informaţiilor necesare pentru ca plângerea unui beneficiar al unui serviciu formulată împotriva unui prestator de servicii veterinare să fie tratată în mod corect; beneficiarul este informat cu privire la rezultatul plângerii."

16. Articolul 27 se modifică şi va avea următorul cuprins:

„Art. 27. - (1) Recunoaşterea în România a diplomelor, certificatelor şi a altor titluri eliberate de statele membre se efectuează şi în condiţiile în care titlul oficial de calificare a fost eliberat de către autorităţile competente din unul din aceste state membre, iar formarea profesională de medic veterinar a fost dobândită în totalitate sau parţial pe teritoriul unui alt stat membru.

(2) In cazul existenţei unor suspiciuni privind legalitatea emiterii diplomei, identitatea titularului, statutul instituţiei de învăţământ superior emitente şi nivelul studiilor absolvite, atunci când o autoritate competentă a unui stat membru a eliberat un titlu oficial de calificare, care include o formare urmată în totalitate sau parţial într-o instituţie legal situată pe teritoriul unui alt stat membru, în cazul în care România este stat membru gazdă, Colegiul Medicilor Veterinari are dreptul să solicite organismului competent al statului membru de origine în care a fost eliberat titlul oficial de calificare să verifice:

a)  dacă formarea asigurată de instituţia în cauză a fost certificată în mod oficial de instituţia de învăţământ din statul membru de origine în care a fost eliberat titlul oficial de calificare;

b) dacă titlul oficial de calificare eliberat este acelaşi cu cel care ar fi fost eliberat în cazul în care ciclul de formare s-ar fi derulat în întregime în statul membru de origine în care a fost eliberat titlul oficial de calificare; şi

c)  dacă titlul oficial de calificare eliberat conferă aceleaşi drepturi de acces la profesie pe teritoriul statului membru de origine în care a fost eliberat titlul oficial de calificare."

17. Articolul 28 se modifică şi va avea următorul cuprins:

„Art. 28. - In cazul existenţei unor motive întemeiate de suspiciune privind legalitatea emiterii diplomei, identitatea titularului, statutul instituţiei de învăţământ superior emitente şi nivelul studiilor absolvite, Colegiul Medicilor Veterinari poate solicita autorităţilor competente ale unui stat membru confirmarea autenticităţii diplomelor, certificatelor şi titlurilor care atestă calificarea de medic veterinar eliberate în acel stat, precum şi, după caz, confirmarea faptului că posesorul acestora îndeplineşte condiţiile minime de formare profesională prevăzute de Directiva Parlamentului European si a Consiliului 2005/36/CE."

18. Articolul 29 se modifică şi va avea următorul cuprins:

„Art. 29. - Prevederile prezentei hotărâri se aplică şi următoarelor persoane fizice posesoare ale unui titlu oficial de calificare în medicina veterinară:

a) soţului/soţiei unui cetăţean român, precum şi descendenţii şi ascendenţii în linie directă aflaţi în întreţinerea unui cetăţean român, indiferent de cetăţenia acestora;

b)  persoanelor prevăzute la art. 2 alin. (1) pct. 3, 6 şi 7 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 102/2005 privind libera circulaţie pe teritoriul României a cetăţenilor statelor membre ale Uniunii Europene şi Spaţiului Economic European, aprobată cu   modificări  şi  completări  prin  Legea  nr.  260/2005,  cu modificările şi completările ulterioare;

c) cetăţenilor statelor terţe beneficiari ai statutului de rezident permanent în România, conform dispoziţiilor legale în vigoare;

d)  beneficiarilor statutului de rezident acordat de către unul dintre statele membre, în conformitate cu prevederile Directivei Consiliului 2003/109/CE privind statutul resortisantilor ţărilor terţe care sunt rezidenţi pe termen lung, publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene L 016 din 23 ianuarie 2004."

19. Articolul 31 se modifică şi va avea următorul cuprins:

„Art. 31. - (1) Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului notifică, spre informare, Comisiei Europene dispoziţiile legislative, regulamentare şi administrative adoptate cu privire la eliberarea diplomelor, certificatelor sau a altor titluri oficiale care atestă calificarea în profesia de medic veterinar.

(2) Pe baza datelor furnizate de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor şi de Colegiul Medicilor Veterinari, Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului notifică Comisiei Europene orice informaţie necesară privind recunoaşterea diplomelor, certificatelor sau a altor titluri oficiale care atestă calificarea în profesia de medic veterinar.".

20. Articolul 37 se abrogă.

21. Articolul 38 se modifică şi va avea următorul cuprins:

„Art. 38. - Prezenta hotărâre transpune dispoziţiile art. 2 alin. (1) şi (2), ale art. 3 alin. (1) lit. d) şi alin. (3), ale art. 4, 5, 6, ale art. 7 alin. (1)-(3), ale art. 8, ale art. 10 lit. b), d) şi g), ale art. 12, 14, art. 21 alin. (1), (6) şi (7), ale art. 23, 39, 50-54 şi ale art. 56 pct. 5.4.2 din anexa V şi anexa VII din Directiva Parlamentului European şi a Consiliului 2005/36/CE privind recunoaşterea calificărilor profesionale, publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene L 255 din 30 septembrie 2005."

22.  In cuprinsul hotărârii, următoarele sintagme se înlocuiesc după cum urmează:

a) „Colegiul Medicilor Veterinari din România" cu „Colegiul Medicilor Veterinari";

b) „statele membre ale Uniunii Europene, alt stat aparţinând Spaţiului Economic European sau Confederaţia Elveţiană" cu „statele membre".

PRIM-MINISTRU

CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU

Contrasemnează:

Ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale,

Dacian Cioloş

p. Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor,

Csutak-Nagy Laszlo

p. Ministrul educaţiei, cercetării şi tineretului,

Zvetlana Preoteasa,

secretar de stat

Departamentul pentru Afaceri Europene,

Adrian Ciocănea,

secretar de stat


SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 79/2008

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 79 din 2008
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu