E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 788 din 21 august 2001

privind aprobarea Procedurii de control al valorii in vama a marfurilor importate

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 509 din 28 august 2001


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 107 din Constitutia Romaniei,
    avand in vedere prevederile art. 13 si 17 din Acordul privind punerea in aplicare a art. VII al Acordului general pentru tarife vamale si comert 1994, ratificat prin Legea nr. 133/1994,
    in conformitate cu prevederile art. 77 alin. (1) din Legea privind Codul vamal al Romaniei nr. 141/1997,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

    Art. 1
    Se aproba Procedura de control al valorii in vama a marfurilor importate, prevazuta in anexa care face parte integranta din prezenta hotarare.
    Art. 2
    Prezenta hotarare intra in vigoare in termen de 30 de zile de la data publicarii ei in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

                  PRIM-MINISTRU
                  ADRIAN NASTASE

                         Contrasemneaza:
                         Ministrul finantelor publice,
                         Mihai Nicolae Tanasescu

                         Ministrul afacerilor externe,
                         Mircea Geoana

                         Ministrul integrarii europene,
                         Hildegard Carola Puwak

    ANEXA 1

    Procedura de control al valorii in vama a marfurilor importate

    Art. 1
    (1) Activitatea de control al valorii in vama se efectueaza astfel incat marfurile sa nu stationeze nejustificat in vama.
    (2) In intelesul prezentei proceduri analiza de risc reprezinta activitatea desfasurata de autoritatea vamala in vederea identificarii operatiunilor de import care prezinta riscuri in materie de evaluare in vama.
    (3) Criteriile de efectuare a analizei de risc se aproba prin decizie a directorului general al Directiei Generale a Vamilor si se comunica numai unitatilor din subordine la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari. Criteriile de efectuare a analizei de risc se actualizeaza in urma analizarii operatiunilor de import care prezinta riscuri in materie de evaluare in vama.
    Art. 2
    (1) Determinarea definitiva a valorii in vama se amana potrivit prevederilor art. 77 alin. (4) din Legea privind Codul vamal al Romaniei nr. 141/1997 in situatia in care valoarea in vama nu poate fi determinata pe baza documentelor anexate la declaratia vamala de import sau atunci cand autoritatea vamala are motive sa se indoiasca de veridicitatea sau de exactitatea valorii declarate.
    (2) Amanarea determinarii definitive a valorii in vama se decide de seful biroului vamal de control si vamuire sau de agentii vamali desemnati de acesta prin ordin de serviciu, in urma efectuarii analizei de risc. Termenul de amanare a determinarii definitive a valorii in vama este de maximum 50 de zile de la data inregistrarii declaratiei vamale. Decizia de amanare a determinarii definitive a valorii in vama se comunica in scris importatorului.
    Art. 3
    (1) In cazul in care s-a procedat la amanarea determinarii definitive a valorii in vama, importatorul poate ridica marfurile din vama cu conditia sa furnizeze autoritatii vamale o garantie suficienta care sa asigure incasarea drepturilor de import corespunzatoare marfurilor respective.
    (2) In situatia prevazuta la alin. (1) drepturile de import calculate pe baza valorii in vama declarate de importator se incaseaza si se vireaza la bugetul de stat, iar garantia calculata potrivit prevederilor prezentei proceduri se constituie la biroul vamal de control si vamuire la care se efectueaza formalitatile vamale de import, inainte de acordarea liberului de vama.
    (3) Garantia se constituie in formele prevazute la art. 152 din Legea privind Codul vamal al Romaniei nr. 141/1997.
    Art. 4
    (1) Importatorii pot opta pentru furnizarea unei garantii globale sau a unei garantii izolate, in conditiile mentionate la art. 2 si 3.
    (2) Daca importatorii efectueaza operatiuni frecvente cu acelasi fel de marfa, garantia globala reprezinta 10% din cuantumul drepturilor de import calculate la valoarea in vama a marfurilor stabilite in urma analizei de risc, care au fost importate in anul precedent sau care urmeaza sa fie importate in anul in curs.
    (3) Garantia izolata este valabila numai pentru o singura operatiune de import. In acest caz cuantumul garantiei se calculeaza in proportie de 30% din drepturile de import estimate sa fie achitate de importator pentru marfurile care fac obiectul formalitatilor vamale de import, pe baza documentelor de evaluare prezentate la vamuire.
    Art. 5
    (1) Eliberarea din vama a marfurilor pentru care s-a depus o garantie este urmata in mod obligatoriu de un control asupra corectitudinii valorii in vama declarate.
    (2) Controlul valorii in vama declarate de importator se efectueaza de directia regionala vamala interjudeteana, la solicitarea biroului vamal de control si vamuire in evidenta caruia se afla operatiunea de import.
    (3) Biroul vamal de control si vamuire comunica in scris solicitarea de efectuare a controlului valorii in vama directiei regionale vamale interjudetene in subordinea careia se afla, in termen de 3 zile de la data ridicarii marfurilor din vama. Solicitarea va cuprinde criteriile in baza carora s-a decis amanarea determinarii definitive a valorii in vama a marfurilor importate si va fi insotita de copiile de pe documentele depuse de importator pentru efectuarea formalitatilor vamale de import.
    (4) In situatia in care sediul importatorului sau locul de depozitare a marfurilor se afla pe teritoriul de competenta al altei directii regionale vamale interjudetene, solicitarea de control a biroului vamal de control si vamuire, precum si documentele anexate la aceasta se retransmit acestei directii in termen de 24 de ore.
    Art. 6
    Garantia globala ramane la dispozitia autoritatii vamale timp de 60 de zile de la data efectuarii ultimei operatiuni de import, iar garantia izolata, timp de 60 de zile de la data depunerii la autoritatea vamala.
    Art. 7
    Garantia globala sau izolata este utilizata de autoritatea vamala numai pentru incasarea diferentelor de drepturi de import constatate in urma verificarii modului de determinare a valorii in vama, pe baza actului constatator.
    Art. 8
    Pentru garantiile constituite autoritatea vamala nu datoreaza dobanda sau despagubiri.
    Art. 9
    (1) Directiile regionale vamale interjudetene initiaza procedura de control la sediul importatorului si, daca este cazul, la locul de depozitare a marfurilor importate, din momentul primirii solicitarii biroului vamal de control si vamuire comunicate potrivit art. 5 alin. (3) si (4).
    (2) Controlul la sediul importatorului si la locul de depozitare a marfurilor importate se efectueaza potrivit normelor metodologice aprobate prin decizie a directorului general al Directiei Generale a Vamilor la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari si se comunica numai unitatilor din subordinea Directiei Generale a Vamilor.
    Art. 10
    (1) Decizia privind determinarea definitiva a valorii in vama a marfurilor importate este emisa de directorul directiei regionale vamale interjudetene in subordinea careia se afla biroul vamal de control si vamuire la care s-a efectuat operatiunea de import, pe baza raportului intocmit in urma verificarilor efectuate la sediul importatorului si, daca este cazul, la locul de depozitare a marfurilor importate.
    (2) Decizia privind determinarea definitiva a valorii in vama a marfurilor importate se comunica in scris importatorului si biroului vamal de control si vamuire la care s-a efectuat operatiunea de import, in termen de 30 de zile de la data ridicarii marfurilor din vama. O copie de pe aceasta decizie se comunica Directiei Generale a Vamilor in termen de 5 zile de la data emiterii.
    (3) Directorul directiei regionale vamale interjudetene poate prelungi termenul de 30 de zile prevazut la alin. (2) cu maximum 20 de zile, in cazul in care din motive temeinic justificate operatiunea de control la sediul importatorului si, daca este cazul, la locul de depozitare a marfurilor nu poate fi incheiata in acest termen.
    (4) In decizie se vor preciza valoarea in vama a marfurilor importate, determinata cu titlu definitiv, ratiunile care au stat la baza determinarii acesteia si suma care urmeaza sa fie incasata sau suma care urmeaza sa fie restituita ori disponibilizata de catre biroul vamal de control si vamuire din garantia constituita de importator potrivit art. 4.
    Art. 11
    (1) Incasarea in totalitate sau in parte a garantiei constituite potrivit art. 4 se face de biroul vamal de control si vamuire prin intocmirea actului constatator la data comunicarii deciziei directorului directiei regionale vamale interjudetene, prin care se dispune aceasta, fara a se depasi termenul de valabilitate a garantiei.
    (2) Restituirea sau disponibilizarea, in totalitate sau in parte, a garantiei constituite potrivit art. 4 se face de biroul vamal de control si vamuire in baza deciziei comunicate de directia regionala vamala interjudeteana, in termen de cel mult 24 de ore de la emiterea acesteia.
    Art. 12
    Operatiunile de import al marfurilor, care se deruleaza in baza acelorasi intelegeri contractuale sau in conditii similare, se efectueaza fara repetarea prezentei proceduri, daca in urma verificarii operatiunilor anterioare s-a constatat realitatea valorii de tranzactie declarate.
    Art. 13
    Pe baza analizei de risc si a informatiilor obtinute din activitatea proprie Directia Generala a Vamilor si directiile regionale vamale interjudetene efectueaza din proprie initiativa verificari ulterioare si investigatii asupra valorii in vama declarate la import, la sediul importatorilor si la locul de depozitare a marfurilor importate.SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 788/2001

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 788 din 2001
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat OUG 153 2002
    Ești bărbat sau femeie de afaceri? Sunteți într-o mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? Trebuie să plătiți împrumuturile datoriei lor sau să vă achitați facturile sau să începeți o afacere plăcută? Aveți un scor de credit scăzut și vă va fi greu să obțineți împrumut de capital de la băncile locale / alte instituții financiare? Aveți nevoie de un împrumut sau finanțare din orice motiv, cum ar fi: a) Împrumut personal, extinderea afacerii, b) Înființarea afacerii, educație, c) Consolidarea datoriilor, d) Împrumuturi cu bani grei Oferim împrumut la o rată a dobânzii redusă de 3% și cu garanție și nu Garanție, oferim împrumuturi personale, împrumuturi de consolidare a datoriilor, risc capital Capital, împrumut de afaceri, împrumut pentru educație, ipotecă sau Împrumuturi pentru orice motiv". Cu toate acestea, metoda noastră oferă posibilitatea de a specifica valoarea împrumutului necesar și, de asemenea, durata pe care o puteți permite, vă oferă o șansă reală de a obține fondurile de care aveți nevoie! Aceste împrumuturi personale pot fi aprobate indiferent de creditul dvs. și există o mulțime de clienți fericiți care susțin această cerere. Dar nu veți obține doar împrumutul personal de care aveți nevoie; Aceasta este promisiunea noastră: garantăm cea mai mică rată pentru toate împrumuturile cu beneficii colaterale gratuite. Ne străduim să lăsăm o impresie pozitivă de durată prin depășirea așteptărilor clienților mei în tot ceea ce fac. Scopul nostru este să vă tratăm cu demnitate și respect, oferind în același timp servicii de cea mai înaltă calitate. E-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Vizitați-ne la: www.midlandcreditonline.com
ANONIM a comentat Decretul 460 2020
    Mi-am luat deja cardul ATM programat și gol pentru a retrage zilnic 5.500 USD timp de șase luni. Sunt atât de fericit de acest lucru, deoarece l-am primit pe al meu săptămâna trecută și l-am folosit pentru a obține deja 33.000 de dolari. Georg Bednorz Hackers dă cărțile pentru a ajuta pe cei săraci și nevoiași, deși este ilegal, dar este ceva drăguț și el nu este ca alte escrocherii care pretind că au cărțile ATM goale. Nimeni nu este prins când folosește cardul. primește-l pe al tău de la Georg Bednorz Hackers astăzi! Trimiteți un e-mail la georgbednorzhackers@gmail.com sau trimiteți-i un mesaj text / WhatsApp prin +1 (262) 355-8285
ANONIM a comentat OUG 75 2005
    Oferim împrumuturi persoanelor care au nevoie de asistent financiar cu o dobândă mică de 3%. Pentru a obține un împrumut cu această companie, puteți spune suma exactă a împrumutului de care aveți nevoie și timpul în care puteți rambursa împrumutul. deci, dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați cu detaliile de mai jos. E-mail: protonloan2020@hotmail.com sau WHATSAPP +1 (204) 410-2623
ANONIM a comentat OUG 75 2005
    Oferim împrumuturi persoanelor care au nevoie de asistent financiar cu o dobândă mică de 3%. Pentru a obține un împrumut cu această companie, puteți spune suma exactă a împrumutului de care aveți nevoie și timpul în care puteți rambursa împrumutul. deci, dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați cu detaliile de mai jos. E-mail: protonloan2020@hotmail.com sau WHATSAPP +1 (204) 410-2623
ANONIM a comentat OUG 153 2002
    Ești bărbat sau femeie de afaceri? Sunteți într-o mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? . Acordăm împrumuturi legitime persoanelor serioase sau firmelor de afaceri care au nevoie de împrumuturi. Suntem o firmă de împrumut înregistrată, care este pregătită să satisfacă nevoile persoanelor care aspiră să fie mai mari în prima linie a acumulării de capital. Împrumuturile noastre sunt oferite la o rată a dobânzii subvenționată, care este favorabilă tuturor cetățenilor din întreaga lume și din diferite țări. .Suntem pregătiți să vorbim cu dvs. despre cum vă putem satisface nevoile financiare. Dacă sunteți interesați de această ofertă extraordinară, contactați-ne astăzi pentru un împrumut urgent. Aveți o idee de afaceri, dar nu aveți finanțe, aveți un istoric de credit slab, solicitați soluții pentru soluționarea problemei dvs. așteptați răspunsul dvs. urgent la acest AD sau trimiteți-ne un e-mail la: (midland.credit2@gmail.com) Imprumuturi personale Împrumuturi pe zi Finanțarea vehiculelor Imprumut pentru casa Consilierea datoriei Împrumut de afaceri Împrumut de student Împrumut de consolidare Împrumut medical De asemenea, sunt disponibile asigurări de viață / proprietate. Contactați-ne astăzi la adresa de e-mail :( midland.credit2@gmail.com) Pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Legea 198 2017
    Sunteţi în nevoie de un împrumut rapid şi urgent cu o rată a dobânzii relativ scăzută la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite acasă, credite auto, student credite, credite de consolidare a datoriilor etc indiferent de scorul de credit. Suntem garantați că vom oferi servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de creditare, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail:(midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară în schimbare.
ANONIM a comentat Ordin 400 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 535 1945
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 55 2008
    Aveți nevoie de un împrumut rapid și urgent, cu o rată a dobânzii relativ scăzută cu 3%? Oferim împrumuturi de afaceri, împrumuturi personale, împrumuturi pentru locuințe, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor e.t.c. indiferent de scorul dvs. de credit. Avem garanția că oferim servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de creditare, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail: (midland.credit2@gmail.com) și asistăm la o experiență financiară în schimbare a vieții.
ANONIM a comentat Decretul 931 2017
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu