Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 785 din 10 septembrie 1996

pentru aprobarea Normelor metodologice privind denumirea, marcarea si etichetarea produselor textile destinate populatiei

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN:            MONITORUL OFICIAL  NR. 226 din 23 septembrie 1996


SmartCity3


    In temeiul art. 6 lit. a) si al art. 58 lit. e) din Ordonanta Guvernului nr. 21/1992 privind protectia consumatorilor, republicata,

    Guvernul Romaniei hotaraste:

    Art. 1
    Se aproba Normele metodologice privind denumirea, marcarea si etichetarea produselor textile destinate populatiei, cuprinse in anexa care face parte integranta din prezenta hotarare.
    Art. 2
    Produsele aflate in stoc sau contractate inainte de intrarea in vigoare a prezentei hotarari pot fi comercializate cu elementele de identificare si caracterizare marcate in limba romana, pana la lichidarea acestora, dar nu mai mult de 1 an de la aceasta data.
    Art. 3
    Constituie contraventie, daca nu a fost comisa in astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa fie considerata infractiune, neetichetarea produselor textile in conditiile prevazute la art. 2 si 4-9 din normele metodologice.
    Art. 4
    Contraventia prevazuta la art. 3 se sanctioneaza cu amenda de la 50.000 lei la 500.000 lei, aplicabila numai persoanelor fizice.
    Art. 5
    Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se face de catre aparatul de inspectie al Oficiului pentru Protectia Consumatorilor.
    Art. 6
    Dispozitiile prezentei hotarari se completeaza cu prevederile Legii nr. 32/1968 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor.
    Art. 7
    Prezenta hotarare intra in vigoare in termen de 30 de zile de la data publicarii ei in Monitorul Oficial al Romaniei.
    Pe data intrarii in vigoare a prezentei hotarari orice alte dispozitii contrare se abroga.

                       PRIM-MINISTRU
                     NICOLAE VACAROIU

                            Contrasemneaza:
                            p. Ministrul industriilor,
                            Constantin Dicu,
                            secretar de stat

                            Ministrul comertului,
                            Dan Ioan Popescu

                            Oficiul pentru Protectia
                            Consumatorilor,
                            Gheorghe Tiplica,
                            secretar de stat


    ANEXA 1

                      NORME METODOLOGICE
privind denumirea, marcarea si etichetarea produselor textile destinate populatiei

    CAP. 1
    Dispozitii generale

    Art. 1
    Prezentele norme metodologice sunt obligatorii pentru toti agentii economici care produc, importa, ambaleaza sau comercializeaza produse textile destinate populatiei si reglementeaza:
    - denumirea fibrelor textile;
    - prescriptiile ce trebuie respectate la marcarea compozitiei fibroase a produselor textile;
    - principalele elemente de identificare-caracterizare, precum si caracteristicile tehnice si calitative care trebuie marcate pe eticheta sau pe produs;
    - modul de etichetare a produselor textile;
    - prescriptiile ce trebuie respectate la indicarea modului de intretinere a produselor textile.
    Art. 2
    Prospectele, cataloagele, etichetele, ambalajele, precum si documentele comerciale care insotesc produsele textile la comercializare pe piata trebuie sa cuprinda, in limba romana, denumirile fibrelor textile mentionate in anexa nr. 1 a) si caracteristicile tehnice specificate in anexa nr. 1 b) la prezentele norme metodologice.
    Denumirile in limba romana ale fibrelor textile indicate in anexa nr. 1 a) nu pot fi folosite pentru alte fibre, fie in mod direct, fie ca adjectiv sau radacina.
    Art. 3
    In sensul prezentelor norme metodologice se intelege:
    - fibra textila - unitatea de materie prima naturala, artificiala sau sintetica, caracterizata prin fanete si flexibilitate, avand un raport mare intre lungime si grosime, care o face potrivita pentru prelucrari textile de tip industrial, mestesugaresc sau manual - in gospodarie;
    - produs textil - produsul in a carei compozitie intra fibre textile, indiferent de forma in care se prezinta (fibre, fire, tesaturi, confectii, tricoturi, blanuri, ciorapi, covoare, saltele, perdele), precum si alte produse care contin fibre sau produse textile: umbrele, parasolare, obiecte de camping, obiecte de mobilier, manusi, captuseli pentru incaltaminte, prevazute in anexa nr. 1 b) la prezentele norme metodologice;
    - eticheta - orice text scris, imprimat, litografiat, gravat sau ilustrat, care contine elemente de identificare a produsului si, dupa caz, instructiuni de utilizare, spalare sau calcare si care insoteste produsul prezentat consumatorilor pentru vanzare sau este aderent la ambalajul acestuia; eticheta poate avea inscrise sau atasate, suplimentar, sigle sau alte insemne ecologice, precum si elemente de publicitate, cu respectarea prevederilor legale;
    - marcare si etichetare - aplicarea oricarui text scris sau imprimat sau orice reprezentare grafica a elementelor de identificare, pe eticheta, produs, ambalaj de vanzare si care se refera la acesta.

    CAP. 2
    Prescriptiile ce trebuie respectate la marcarea compozitiei fibroase a produselor textile

    Art. 4
    Marcarea individuala a compozitiei fibroase este obligatorie pentru toate produsele textile destinate consumului populatiei, atat pentru produsele din tara, cat si din import.
    Se accepta o derogare pentru produsele inscrise in anexa nr. 1 c) la prezentele norme metodologice la care nu este obligatorie etichetarea sau marcarea compozitiei fibroase, individual, pe produs. Aceste produse sunt insotite la comercializare de o eticheta care indica denumirea produsului, marca sau denumirea comerciala.
    Produsele textile indicate in anexa nr. 1 d) la prezentele norme metodologice, fiind de acelasi tip, sunt vandute grupat si insotite de o eticheta care indica compozitia globala.
    La marcarea compozitiei fibroase a produselor textile se vor respecta denumirile fibrelor textile inscrise in anexa nr. 1 a).
    Art. 5
    Marcarea compozitiei fibroase a produselor textile se va face in conformitate cu prevederile din STAS 6804 - cu precizarile inscrise in alineatele urmatoare, astfel:
    - cuvantul "matase" nu poate fi utilizat pentru indicarea compozitiei fibroase a unei tesaturi sau fir textil;
    - nici un produs textil nu poate fi descris ca "100%" sau "pur", decat daca este compus in exclusivitate din aceleasi fibre, cu o abatere de pana la 5% din greutate;
    - un produs textil din lana poate fi descris ca fiind din "lana virgina" (cu corespondent in alte limbi: "laine vierge", "laine de torite", "schurwolle", "lana virgine", "lana di tosa", "scheervol"), numai daca acesta este realizat exclusiv din fibre noi care nu au mai fost anterior incorporate in produsul finit, nu au mai fost supuse anterior altor procese de prelucrare decat celui din care a rezultat produsul finit si nu au fost afectate de tratamentele de finisare;
    - compozitia fibroasa a unui produs textil (tesatura, fir, confectie) se va marca distinct in procente (%), in ordine descrescatoare, cand sunt mai multe fibre componente, fara abrevieri la denumirea fibrelor;
    - compozitia fibroasa a confectiilor, covoarelor, mochetelor, articolelor matlasate, articolelor cu broderie peste 10% din suprafata, va fi distinct si separat definita pentru fata si pentru captuseala sau suportul textil de baza.

    CAP. 3
    Principalele elemente de identificare-caracterizare, caracteristici tehnice si calitative care se vor marca pe eticheta, pentru informarea consumatorilor

    Art. 6
    Elementele de identificare-caracterizare si principalele caracteristici tehnice si calitative care se vor marca pe etichetele individuale de produs si, dupa caz, pe ambalajul individual, pe grupe de produse textile, sunt indicate in anexa nr. 1 b).
    Pentru produsele textile din import se accepta o eticheta in limba romana, atasata in paralel cu cea din limba straina, cu obligativitatea respectarii, marcarii elementelor de identificare-caracterizare din anexa nr. 1 b) la prezentele norme metodologice.
    Se vor specifica obligatoriu: denumirea producatorului, a importatorului si tara de origine.
    In cazul aplicarii de tratamente speciale tesaturilor sau tricoturilor, ca de exemplu: antimurdarire, hidrofobizare, impermeabilizare, tratare pentru reducerea contractiei, antistatizare, nesifonabilizare, se va specifica acest lucru.

    CAP. 4
    Modul de etichetare a produselor textile

    Art. 7
    Eticheta trebuie sa contina urmatoarele elemente:
    - marca de fabrica a producatorului sau denumirea acestuia;
    - denumirea importatorului, dupa caz;
    - denumirea produsului;
    - principalele caracteristici tehnice, potrivit anexei nr. 1 b);
    - tratamente speciale, aplicate pentru protectia consumatorilor, dupa caz, sau de securitate.
    Etichetarea se va face, in mod obligatoriu, individual, pe unitatea de produs supusa comercializarii, cu exceptia cazurilor prevazute la art. 4 alin. 2 si 3 din prezentele norme metodologice, de catre agentii economici producatori sau importatori si, prin intelegere intre parti, de catre comercianti, in cazul achizitionarii de produse livrate in baloti, in sistem vrac, sau in alte situatii speciale.
    Marcarea sau etichetarea pe ambalajul colectiv se convine intre partile contractante (furnizor-cumparator).
    Art. 8
    Pentru produsele textile fabricate dupa principii ecologice sau cu tratamente speciale pentru protectia consumatorilor (igienice, fara substante toxice), se vor utiliza la comercializare "eco-etichetele", cu respectarea cerintelor pentru autorizarea folosirii acestora de catre organismele abilitate din tara sau din strainatate, in paralel cu mentinerea etichetei nationale cu elementele de identificare-caracterizare a produsului.
    Marcile de fabrica recunoscute si inregistrate se ataseaza pe produs intr-o forma stabilita de producator sau la inregistrare.

    CAP. 5
    Prescriptiile ce trebuie respectate la indicarea modului de intretinere a produselor textile

    Art. 9
    Produsele textile, la comercializare, trebuie obligatoriu insotite de indicarea modului de intretinere (curatare, spalare, calcare).
    Indicarea modului de intretinere pentru produsele textile (tesaturi, confectii, tricotaje, fire) se va face conform simbolurilor internationale standardizate SR EN 23758.
    Agentii economici producatori pot face precizari suplimentare, necesare pentru consumator, cu privire la intretinerea produselor, daca acest lucru se impune.
    Pentru fiecare produs textil, indicarea modului de intretinere (simboluri, coduri) se va face, individual, pe eticheta din materiale rezistente la tratamentele ulterioare umidotermice, intr-un mod lizibil pentru consumator si unitatile prestatoare de servicii de curatatorie-spalatorie. Aceste etichete cu simboluri se vor coase pe produs, conform prescriptiilor din standarde sau din contracte, acestea trebuind sa reziste atat timp cat rezista si materialul de baza al produsului.

    ANEXA 1 a)
    la normele metodologice


                       DENUMIREA FIBRELOR TEXTILE*)
------------------------------------------------------------------------
Denumirea                       Explicatia notiunii
------------------------------------------------------------------------
Lana              Fibrele provenite din tunderea oilor, cat si parul fin
                  (alpaga, lama, casmir, mohair, angora etc.), asimilat
                  in mod uzual cu lana. Parul fin poate fi denumit cu
                  numele animalului, insotit sau nu de mentiunea "lana".
Alpaga, lama,     Par de la animalele urmatoare: lama, guanaco, iepure,
mohair, angora,   angora, camila, cal.
casmir, guanaco,
cal, precedat
sau nu de
denumirea
"par" sau
"lana"
Matase naturala   Fibre filamentare provenite de la gogosile viermilor
                  de matase, hranite cu frunze de dud, stejar, prun,
                  mesteacan.
Bumbac            Fibrele provenite din capsulele de bumbac
                  (Gossypium).
In                Fibrele provenite din tulpinile de in (Linum
                  usilatissimum).
Canepa            Fibrele provenite din tulpinile de canepa (Cannabis
                  saliva).
Iuta              Fibrele provenite din tulpinile de Corchorus
                  olitorius si de Corchorus capsularis.
Abaca             Fibrele provenite din tecile de Musa textilis.
Alfa              Fibrele provenite din frunzele de la Musa textilis.
Coco              Fibrele provenite din fructele de la Cocos nucifera.
Kenaf             Fibrele provenite din tulpinile de Hibiseus
                  Cannabinus.
Ramie             Fibrele provenite din tulpinile de la Bochmeria
                  nivea si de la Bochmeria tenacisimu.
Sisal             Fibrele provenite din frunzele de l'agore Sisalana.
Viscoza           Fibre de celuloza regenerata obtinuta prin procedeul
                  viscoza; pot fi denumite si "celofibra".
Modale            Fibre de celuloza regenerata, obtinute prin procedee
                  care le confera un modul de elasticitate ridicat si
                  o structura fibrilara compacta.
Cupru             Fibre de celuloza regenerata, obtinute prin
                  procedeul cuproamoniacal.
Acetat            Fibre din acetat de celuloza, avand maximum 92%
                  grupe hidroxilice acetilate.
Triacetat         Fibre din acetat de celuloza, avand cel putin 92%
                  grupe hidroxilice acetilate.
Proteinice        Fibre obtinute din substante proteinice naturale
                  (caseina, zeina).
Acrilice          Fibre formate din macromolecule liniare, avand
                  cel putin 80% acrilonitril.
Poliamida         Fibre formate din macromolecule liniare, avand in
                  lant repetitia grupei amida.
Poliester         Fibre formate din macromolecule liniare, rezultate
                  din policondensarea unui acid cu un alcool (acidul
                  tereftalic cu glicol).
Polietilena       Fibre formate din macromolecule liniare
                  hidrocarbonate, rezultate din polimerizarea
                  etilenei.
Poliuretan        Fibre formate din macromolecule liniare, rezultate
                  prin reactia de aditie intre poliizocianati si
                  polialcooli.
Polipropilena     Fibre formate din macromolecule liniare, rezultate
                  din polimerizarea propilenei.
Policarsamide     Fibre formate din macromolecule liniare, prezentand
                  in lant grupul functional de uree.
Vinil             Fibre formate din macromolecule liniare, avand un
                  lant constituit din polivinil si acetat.
Trivinil          Fibre formate din polimeri acrilici si monomeri
                  vinilici care nu pot depasi 50% din masa totala.
Elastodin         Elastofibre constituite din poliizopren natural
                  sau sintetic polimerizat cu sau fara monomeri
                  vinilici, care, sub influenta unei forte de
                  tractiune, se intind de 3 ori lungimea initiala,
                  revenind la lungimea initiala cand forta de
                  tractiune inceteaza.
Elastan           Elastofibre constituite pana la 85% din masa din
                  poliuretan segmentat care, sub influenta unei forte
                  de tractiune, se intind de 3 ori lungimea initiala,
                  revenind la lungimea sa initiala cand forta de
                  tractiune inceteaza.
----------------------------------------------------------------------
    *) Denumirile fibrelor textile sunt corelate cu cele cuprinse in SR ISO 6938 pentru fibre naturale si in STAS 8983 pentru fibre chimice.


    ANEXA 1 b)
    la normele metodologice


    PRINCIPALELE ELEMENTE DE IDENTIFICARE-CARACTERIZARE, CARACTERISTICILE TEHNICE SI CALITATIVE ALE PRODUSELOR TEXTILE CARE SE VOR MARCA PE ETICHETE, PENTRU INFORMAREA CONSUMATORILOR

----------------------------------------------------------------------
Nr.    Grupa de
crt.   produse               Elemente de identificare-caracterizare
----------------------------------------------------------------------
 0         1                                    2
----------------------------------------------------------------------
 1. Fibre textile      - compozitia fibroasa (%)
                       - cantitatea pe unitate de produs (grame -
                         dupa caz)
                       - tratamente speciale de finisare aplicate -
                         dupa caz *)
---------------------------------------------------------------------
 2. Fibre textile,     - compozitia fibroasa (%)
    inclusiv           - finetea firului (densitatea de lungime in
    ata de cusut         Nm, Tex, Den)
                       - cantitatea pe unitate de produs (ml, grame,
                         dupa caz)
                       - tratamente speciale de finisare aplicate -
                         dupa caz *)
                       - model, culoare, desen - dupa caz
                       - clasa de calitate - dupa caz
---------------------------------------------------------------------
 3. Tesaturi si        - compozitia fibroasa (%)
    tricoturi          - latimea (cm)
    metraj             - cantitatea pe unitate de produs/bucata (ml)
                       - masa (g/mp)
                       - tratamente speciale de finisare aplicate -
                         dupa caz *)
                       - model, culoare, desen - dupa caz
                       - clasa de calitate (dupa caz)
----------------------------------------------------------------------
 4. Tricoturi metraj   - compozitia fibroasa (%)
                       - finetea firului (densitatea de lungime in:
                         Nm, Tex, Den)
                       - latimea (cm)
                       - cantitatea pe unitate de produs (ml -
                         dupa caz)
                       - masa (g/mp)
                       - tratamente speciale de finisare aplicate -
                         dupa caz *)
                       - model, culoare, desen - dupa caz
                       - clasa de calitate (dupa caz)
----------------------------------------------------------------------
 5. Ciorapi si         - compozitia fibroasa (%)
    dresuri            - finetea firului (densitatea de lungime in:
                         Nm, Tex, Den)
                       - tratamente speciale de finisare aplicate -
                         dupa caz *)
                       - marimea *)
                       - model, culoare, desen - dupa caz
                       - clasa de calitate (dupa caz)
---------------------------------------------------------------------
 6. Lenjerie de corp,  - compozitia fibroasa (%)
    tricotaje,         - tratamente speciale de finisare aplicate -
    inclusiv             dupa caz *)
    pentru perdele     - marimea *)
                       - model, culoare, desen - dupa caz
                       - clasa de calitate (dupa caz)
----------------------------------------------------------------------
 7. Lenjerie de pat,   - compozitia fibroasa (%)
    confectionata      - masa tesaturii (g/mp)
                       - tratamente speciale de finisare aplicate -
                         dupa caz *)
                       - model, culoare, desen - dupa caz
                       - dimensiuni ale pieselor (cm x cm)
----------------------------------------------------------------------
 8. Covoare si mochete - compozitia fibroasa (%)
                       - tipul (plusat, manual, mecanic etc.)
                       - tratamente speciale de finisare aplicate -
                         dupa caz *)
                       - dimensiuni (cm x cm)
                       - model, culoare, desen - dupa caz
                       - clasa de calitate (dupa caz)
-----------------------------------------------------------------------
 9. Confectii textile  - compozitia fibroasa (%)*)
                       - tratamente speciale de finisare aplicate -
                         dupa caz *)
                       - marimea*)
                       - model, culoare, desen - dupa caz
                       - clasa de calitate (dupa caz)
----------------------------------------------------------------------
10. Articole de         - compozitia fibroasa (%)
    galanterie,         - cantitatea pe unitatea de produs pentru
    mercerie,             ata de cusut, pasmanterie (ml, grame -
    pasmanterie,          dupa caz
    broderie,           - tratamente speciale de finisare aplicate -
    fermoare              dupa caz
                        - model, culoare, desen - dupa caz
                        - dimensiuni
-----------------------------------------------------------------------
11. Perdele, huse,      - compozitia fibroasa (%)
draperii,               - latimea (cm)
confectionate           - masa (g/mp)
                        - tratamente speciale de finisare aplicate -
                          dupa caz *)
                        - model, culoare, desen - dupa caz
                        - dimensiuni (cm x cm)
                        - clasa de calitate (dupa caz)
-----------------------------------------------------------------------
12. Articole textile    - compozitia fibroasa (%)
    de uz gospodaresc   - masa (g/mp)
    - paturi, prosoape, - tratamente speciale de finisare aplicate -
    plapumi, fete         dupa caz*)
    de masa etc.        - dimensiuni (cm x cm)
                        - clasa de calitate (dupa caz)
-----------------------------------------------------------------------
13. Alte produse        - compozitia fibroasa (%)
    textile (umbrele,   - masa (pentru tesaturi - g/mp)
    sezlonguri,         - tratamente speciale de finisare aplicate -
    articole de camping   dupa caz *)
    si sport etc.)      - model, culoare, desen - dupa caz
                        - dimensiuni
                        - clasa de calitate (dupa caz)
----------------------------------------------------------------------
14. Vata medicinala,    - se vor inscrie caracteristicile din
    tifon si alte         STAS 2969/89
    produse
    parafarmaceutice
    textile
------------------------------------------------------------------------

    *) Se va indica, acolo unde este cazul, denumirea tratamentului de finisare aplicat: nesifonabilizare, antimurdarire, antialergice, hidrofobizat, impermeabilizat, stabilizat dimensional, fixarea colorantului.
    *) Se va indica compozitia separat pentru fata si pentru captuseli.
    *) Se va indica obligatoriu marimea, in conformitate cu standardele romane de dimensiuni, inclusiv pentru cele din import.


    ANEXA 1 c)
    la normele metodologice

    PRODUSE CARE NU POT FI SUPUSE OBLIGATIEI DE ETICHETARE SAU DE MARCARE

    1. Suport mansete camasi
    2. Curele de ceas din materiale textile
    3. Etichete si ecusoane
    4. Aparatoare de mana, cu umplutura sau din materiale textile
    5. Invelitoare pentru cafetiera
    6. Invelitoare pentru ceainic
    7. Manecute protectoare
    8. Mansoane (altele decat din plus)
    9. Flori artificiale
    10. Pernite de ace
    11. Panze pictate
    12. Ambalaje, altele decat noi, vandute ca atare
    13. Palarii de fetru (filt)
    14. Articole de calatorie, din textile
    15. Tapiserii brodate manual
    16. Fermoare
    17. Nasturi si catarame acoperite cu materiale textile
    18. Coperti de carti, legate cu materiale textile
    19. Jocuri
    20. Partile textile ale incaltamintei, cu exceptia captuselilor
    21. Servete de masa, compuse din mai multe elemente, cu suprafata sub 500 cmp.


    ANEXA 1 d)
    la normele metodologice


    PRODUSE CARE POT FACE OBIECTUL UNEI ETICHETARI SAU MARCARI GLOBALE

    1. Snururi
    2. Lavete
    3. Snur pentru brodat si garnituri
    4. Produse de pasmanterie
    5. Cordoane
    6. Bretele
    7. Jartiere
    8. Sireturi pentru ghete
    9. Panglici
    10. Elastic
    11. Ambalaje noi, vandute ca atare
    12. Sfoara de ambalaj
    13. Servete de masa
    14. Batiste.




SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 785/1996

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 785 din 1996
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu