Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 77 din 12 mai 1988

privind etapele si modalitatile de contractare si de solutionare a eventualelor obiectiuni sau neintelegeri la incheierea contractelor economice

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: BULETINUL OFICIAL  NR. 25 din 25 mai 1988


SmartCity3


    Art. 1
    Contractele economice se incheie, potrivit legii, prin acordul partilor, in care scop acestea sunt obligate sa stabileasca, odata cu respectarea prevederilor de plan, toate clauzele care reglementeaza raporturile dintre ele.
    Art. 2
    In cazul produselor pentru care se elaboreaza balante materiale, unitatea furnizoare este obligata sa emita proiectul de contract si sa-l trimita unitatii beneficiare in termen de cel mult 15 zile de la primirea repartitiei.
    Repartitia se emite de coordonatorii de balanta in termen de maximum 15 zile de la aprobarea balantei materiale si va cuprinde unitatile contractante, perioadele de livrare, caracteristicile tehnico-economice de identificare a produselor, cantitatile si, dupa caz, clasa de calitate a acestora.
    La produsele pentru care specificatia necesarului de aprovizionat se face prin bazele de aprovizionare tehnico-materiala si cele specializate, desfasuratorul intocmit de baza, cu respectarea prevederilor de plan, constituie repartitie, pe baza careia se incheie contractul cu unitatile beneficiare.
    La produsele a caror aprovizionare sau desfacere se realizeaza centralizat de catre centrale, repartitiile se emit pentru acestea, in calitate de furnizori sau beneficiari.
    Art. 3
    Pentru produsele la care nu se elaboreaza balante materiale, unitatile beneficiare sunt obligate sa emita comanda si sa o trimita unitatii furnizoare in termen de cel mult 15 zile de la primirea indicatorilor de plan.
    Unitatea furnizoare este obligata ca in cel mult 10 zile de la primirea comenzii sa o confirme, in forma propusa de beneficiar sau, in cazul in care are propuneri diferite, sa emita proiectul de contract si sa-l trimita unitatii beneficiare.
    In cazul contractelor pentru lucrari de constructii montaj, termenul curge de la data primirii de catre antreprenorul general a documentatiei tehnico-economice aprobate sau, dupa caz, de la definitivarea pretului ferm, potrivit legii.
    Art. 4
    Unitatea beneficiara, primind proiectul de contract, este obligata sa-l semneze si sa-l restituie in cel mult 5 zile.
    In cazul in care are unele obiectiuni la contract, unitatea beneficiara este obiligata sa le justifice sub aspect tehnic, economic si legal si sa le transmita unitatii furnizoare o data cu contractul.
    Contractul se considera incheiat la data cand a fost primit de catre unitatea furnizoare sau, dupa caz, la data primirii de catre unitatea beneficiara a confirmarii comenzii.
    Art. 5
    Unitatea furnizoare este obligata ca in termen de 5 zile de la primirea contractului cu obiectiuni sa comunice unitatii beneficiare acceptarea acestora sau justificarea tehnica, economica si legala pentru care nu le-a acceptat. Dupa expirarea acestui termen partile sunt obligate sa concilieze obiectiunile in cel mult 5 zile daca sunt in aceiasi localitate sau 10 zile daca sunt in localitati diferite; concilierea se face de catre persoane anume imputernicite, la sediul furnizorului si la convocarea acestuia.
    Daca unele obiectiuni au ramas neconciliate, unitatea furnizoare este obligata ca in termen de maximum 3 zile de la expirarea termenului de conciliere sa sesizeze organele de solutionare.
    In cazul depasirii termenului de sesizare, obiectiunile se considera acceptate in masura in care nu contravin legii.
    Art. 6
    Neintelegerile ivite cu prilejul incheierii contactelor, inclusiv cele privind refuzul de a contracta, se vor solutiona de catre:
    a) centrala care are in subordine sau componenta partile contractante;
    b) ministerul sau alt organ central care are in subordine directa una din partile contractante, precum si in cazul in care partile contractante apartin de centrale diferite, subordonate aceluiasi minister sau organ central; comitetul executiv al consiliului popular judetean sau al municipiului Bucuresti, in cazul in care partile contractante se afla in subordinea acestora;
    c) ministerele, alte organe centrale, comitetele executive ale consiliilor populare judetene sau al municipiului Bucuresti, in cazul in care partile contractante sunt in subordinea unor organe diferite.
    Neintelegerile ivite la contractele economice interne pentru realizarea operatiunilor de comert exterior si cooperare economica internationala, in cazul in care niciuna dintre parti nu este in subordinea Ministerului Comertului Exterior si Cooperarii Economice Internationale, se solutioneaza numai cu participarea acestui minister.
    Neintelegerile privind problemele din domeniul de activitate al altor ministere sau organe centrale decat cele in subordinea carora se afla partile contractante se solutioneaza impreuna cu acestea.
    Sesizarea organelor prevazute la lit. b) si c) se face numai pentru neintelegerile ramase nesolutionate de catre organele centrale in subordinea carora sunt partile contractante;
    d) Ministerul Aprovizionarii Tehnico-Materiale si Controlului Gospodaririi Fondurilor Fixe in cazul in care ministerele, alte organe centrale sau comitetele executive ale consiliilor populare judetene ori al municipiului Bucuresti nu cad de acord asupra rezolvarii neintelegerilor.
    Neintelegerile la contractul de proiectare se solutioneaza de Consiliul de coordonare a activitatii de investitii.
    Organele prevazute la lit. a), b) si c) au obligatia sa solutioneze neintelegerile in termen de cel mult 10 zile de la sesizare cand partile au sediul in aceiasi localitate sau 15 zile cand au sediul in localitati diferite; in situatia de la lit. d) termenul de solutionare este de 20 de zile. In toate cazurile termenul de sesizare este de 3 zile.
    Sesizarea Ministerului Aprovizionarii Tehnico-Materiale si Controlului Gospodaririi Fondurilor Fixe se face numai impreuna cu documentatia justificativa a partilor si cu indicarea masurilor luate de catre organul ce face sesizarea in exercitarea atributiunilor si raspunderilor ce ii revin, pentru solutionarea problemelor ce fac obiectul neintelegerii.
    Art. 7
    Hotararea data de rezolvarea neintelegerilor ivite cu prilejul incheierii contractului face parte din contract pe data cand acesta a fost incheiat.
    In cazul refuzului de contractare, hotararea tine loc de contract pana la perfectarea acestuia de catre parti.
    Art. 8
    Partile care nu pot face obiectiuni la contract referitor la elementele prevazute in repartitie; de asemenea, aceste elemente nu pot face obiectul solutionarii neintelegerilor in conditiile prevazute la art. 6.
    Problemele legate de elementele prevazute in repartitie vor fi solutionate de catre coordonatorii de balante impreuna cu centralele titulare de plan si, dupa caz, organul care are in subordine partea care solicita rezolvarea.
    Solutionarea se face in termen de cel mult 15 zile de la primirea cererii partii interesate, cu respectarea prevederilor de plan si a obligatiei coordonatorului de balanta de a nu modifica specificatia sortimentala, intocmita la fundamentarea necesarului de catre beneficiar, decat cu acordul prealabil al acestuia. Pana la solutionare, termenul de incheiere a contractului se suspenda.
    Refuzul de a incheia contractul potrivit repartitiei sau de a adapta contractul pe baza acesteia se solutioneaza, de organele prevazute la alin. 2, prin hotarare obligatorie pentru parti, indiferent de subordonare, ce tine loc de contract pana la perfectarea acestuia de catre parti.
    Art. 9
    Prevederile art. 1-7 se aplica si pentru contractele privind executarea de lucrari sau prestarea de servicii in masura in care prin dispozitiile legale in vigoare nu se prevede altfel.
    Art. 10
    Prevederile prezentei hotarari se aplica, in mod corespunzator, si pentru adaptarea, actualizarea si modificarea contractului prin acordul partilor.
    Art. 11
    Solutionarea neintelegerilor la nivelul organelor ierarhic superioare ale partilor contractante, precum si a problemelor legate de elementele prevazute in repartitie, se efectueaza de catre personalul de specialitate anume desemnat, in raport cu obiectul contractului, cu participarea, dupa caz, a reprezentantilor partilor.
    Art. 12
    Neincheierea contractelor economice la termenul si in conditiile prevazute de dispozitiile legale in vigoare atrage raspunderea unitatii in culpa pentru pagubele astfel aduse celeilalte unitati.
    De asemenea incalcarea dispozitiilor legale privind activitatea de incheiere a contractelor economice si de solutionare a neintelegerilor la contracte sau a problemelor legate de elemente din repartitii atrage raspunderea disciplinara, contraventionala, materiala, civila si penala a persoanelor vinovate potrivit legii.

                                                


SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 77/1988

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 77 din 1988
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat OUG 153 2002
    Ești bărbat sau femeie de afaceri? Sunteți într-o mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? Trebuie să plătiți împrumuturile datoriei lor sau să vă achitați facturile sau să începeți o afacere plăcută? Aveți un scor de credit scăzut și vă va fi greu să obțineți împrumut de capital de la băncile locale / alte instituții financiare? Aveți nevoie de un împrumut sau finanțare din orice motiv, cum ar fi: a) Împrumut personal, extinderea afacerii, b) Înființarea afacerii, educație, c) Consolidarea datoriilor, d) Împrumuturi cu bani grei Oferim împrumut la o rată a dobânzii redusă de 3% și cu garanție și nu Garanție, oferim împrumuturi personale, împrumuturi de consolidare a datoriilor, risc capital Capital, împrumut de afaceri, împrumut pentru educație, ipotecă sau Împrumuturi pentru orice motiv". Cu toate acestea, metoda noastră oferă posibilitatea de a specifica valoarea împrumutului necesar și, de asemenea, durata pe care o puteți permite, vă oferă o șansă reală de a obține fondurile de care aveți nevoie! Aceste împrumuturi personale pot fi aprobate indiferent de creditul dvs. și există o mulțime de clienți fericiți care susțin această cerere. Dar nu veți obține doar împrumutul personal de care aveți nevoie; Aceasta este promisiunea noastră: garantăm cea mai mică rată pentru toate împrumuturile cu beneficii colaterale gratuite. Ne străduim să lăsăm o impresie pozitivă de durată prin depășirea așteptărilor clienților mei în tot ceea ce fac. Scopul nostru este să vă tratăm cu demnitate și respect, oferind în același timp servicii de cea mai înaltă calitate. E-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Vizitați-ne la: www.midlandcreditonline.com
ANONIM a comentat Decretul 460 2020
    Mi-am luat deja cardul ATM programat și gol pentru a retrage zilnic 5.500 USD timp de șase luni. Sunt atât de fericit de acest lucru, deoarece l-am primit pe al meu săptămâna trecută și l-am folosit pentru a obține deja 33.000 de dolari. Georg Bednorz Hackers dă cărțile pentru a ajuta pe cei săraci și nevoiași, deși este ilegal, dar este ceva drăguț și el nu este ca alte escrocherii care pretind că au cărțile ATM goale. Nimeni nu este prins când folosește cardul. primește-l pe al tău de la Georg Bednorz Hackers astăzi! Trimiteți un e-mail la georgbednorzhackers@gmail.com sau trimiteți-i un mesaj text / WhatsApp prin +1 (262) 355-8285
ANONIM a comentat OUG 75 2005
    Oferim împrumuturi persoanelor care au nevoie de asistent financiar cu o dobândă mică de 3%. Pentru a obține un împrumut cu această companie, puteți spune suma exactă a împrumutului de care aveți nevoie și timpul în care puteți rambursa împrumutul. deci, dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați cu detaliile de mai jos. E-mail: protonloan2020@hotmail.com sau WHATSAPP +1 (204) 410-2623
ANONIM a comentat OUG 75 2005
    Oferim împrumuturi persoanelor care au nevoie de asistent financiar cu o dobândă mică de 3%. Pentru a obține un împrumut cu această companie, puteți spune suma exactă a împrumutului de care aveți nevoie și timpul în care puteți rambursa împrumutul. deci, dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați cu detaliile de mai jos. E-mail: protonloan2020@hotmail.com sau WHATSAPP +1 (204) 410-2623
ANONIM a comentat OUG 153 2002
    Ești bărbat sau femeie de afaceri? Sunteți într-o mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? . Acordăm împrumuturi legitime persoanelor serioase sau firmelor de afaceri care au nevoie de împrumuturi. Suntem o firmă de împrumut înregistrată, care este pregătită să satisfacă nevoile persoanelor care aspiră să fie mai mari în prima linie a acumulării de capital. Împrumuturile noastre sunt oferite la o rată a dobânzii subvenționată, care este favorabilă tuturor cetățenilor din întreaga lume și din diferite țări. .Suntem pregătiți să vorbim cu dvs. despre cum vă putem satisface nevoile financiare. Dacă sunteți interesați de această ofertă extraordinară, contactați-ne astăzi pentru un împrumut urgent. Aveți o idee de afaceri, dar nu aveți finanțe, aveți un istoric de credit slab, solicitați soluții pentru soluționarea problemei dvs. așteptați răspunsul dvs. urgent la acest AD sau trimiteți-ne un e-mail la: (midland.credit2@gmail.com) Imprumuturi personale Împrumuturi pe zi Finanțarea vehiculelor Imprumut pentru casa Consilierea datoriei Împrumut de afaceri Împrumut de student Împrumut de consolidare Împrumut medical De asemenea, sunt disponibile asigurări de viață / proprietate. Contactați-ne astăzi la adresa de e-mail :( midland.credit2@gmail.com) Pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Legea 198 2017
    Sunteţi în nevoie de un împrumut rapid şi urgent cu o rată a dobânzii relativ scăzută la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite acasă, credite auto, student credite, credite de consolidare a datoriilor etc indiferent de scorul de credit. Suntem garantați că vom oferi servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de creditare, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail:(midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară în schimbare.
ANONIM a comentat Ordin 400 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 535 1945
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 55 2008
    Aveți nevoie de un împrumut rapid și urgent, cu o rată a dobânzii relativ scăzută cu 3%? Oferim împrumuturi de afaceri, împrumuturi personale, împrumuturi pentru locuințe, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor e.t.c. indiferent de scorul dvs. de credit. Avem garanția că oferim servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de creditare, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail: (midland.credit2@gmail.com) și asistăm la o experiență financiară în schimbare a vieții.
ANONIM a comentat Decretul 931 2017
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 77/1988
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu