Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 750 din 19 noiembrie 1992

cu privire la modificarea si completarea Hotaririi Guvernului nr. 291/1991


SmartCity3

pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea licitatiilor, prezentarea ofertelor si adjudecarea lucrarilor publice
ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI
ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 339 din 30 decembrie 1992

    Guvernul Romaniei hotaraste:

    Art. 1
    Hotarirea Guvernului nr. 291/1991 pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea licitatiilor, prezentarea ofertelor si adjudecarea lucrarilor publice se modifica si se completeaza astfel:

    1. Articolul 1 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 1
    Executia lucrarilor publice finantate de la bugetul de stat, bugetele locale, din fondurile speciale constituite prin lege in afara acestor bugete, precum si din surse proprii si credite bancare acordate regiilor autonome, se adjudeca pe baza de licitatie publica."
    2. Articolul 3 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 3
    Asigurarea desfasurarii unei activitati unitare referitoare la licitatiile pentru executia lucrarilor publice finantate de la bugetul de stat, din fondurile speciale constituite in afara acestuia, precum si din surse proprii si credite bancare acordate regiilor autonome aflate sub autonomia ministerelor, departamentelor si institutiilor centrale privind indrumarea metodologica, verificarea, aprobarea si arbitrajul, se face de catre Ministerul Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului prin Directia de licitatii, constituita in acest scop."
    3. Articolul 4 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 4
    Activitatea de verificare, aprobare si arbitraj al licitatiilor pentru executia lucrarilor publice finantate de la bugetele locale, din fondurile speciale constituite in afara acestora, precum si din surse proprii si credite bancare acordate regiilor autonome aflate sub autonomia consiliilor locale, judetene si al Consiliului Local al municipiului Bucuresti, se face de catre consiliile judetene si Consiliul Local al municipiului Bucuresti, prin oficiile de licitatii constituite in acest scop."
    4. Dupa articolul 4 se introduce un nou text, cu urmatorul continut, care va deveni articolul 5:
    "Admiterea la finantare a lucrarilor prevazute la art. 1 se face in baza contractului de realizare a lucrarilor publice, incheiat de investitor cu ofertantul cistigator al licitatiei sau cu ofertantul caruia i s-a dat avizul de incredintare directa de catre Directia de licitatii din Ministerul Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului sau oficiile de licitatii ale consiliilor judetene si al Consiliului Local al municipiului Bucuresti."
    5. Articolul 7 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 7
    Contraventiile de la art. 6 lit. a) si b) se sanctioneaza cu amenda de la 3.000 la 6.000 lei, cele de la lit. c) cu amenda de la 5.000 la 8.000 lei, iar cele de la lit. d), e) si f) cu amenda de la 7.000 la 10.000 lei.
    Contraventiile se constata, la sesizarea partii vatamate, de catre specialisti din cadrul Directiei de licitatii din Ministerul Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului sau din oficiile de licitatii din cadrul consiliilor judetene si Consiliului Local al municipiului Bucuresti, care, o data cu constatarea contraventiei, aplica si amenda.
    Contraventiilor prevazute la art. 6 le sint aplicabile prevederile Legii nr. 32/1968 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor."
    Art. 2
    Regulamentul privind organizarea licitatiilor, prezentarea ofertelor si adjudecarea lucrarilor publice, aprobat prin Hotarirea Guvernului nr. 291/1991, se modifica si se completeaza astfel:
    1. Articolul 1.1. va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 1.1
    Scopul regulamentului este de a crea cadrul organizatoric si de a asigura metodologia unitara de desfasurare a licitatiilor - ofertelor si de adjudecare a lucrarilor publice, lucrari a caror acoperire financiara se asigura integral sau in completare de la bugetul de stat, de la bugetele locale si din fondurile speciale constituite prin lege in afara acestor bugete, precum si din surse proprii si credite bancare acordate regiilor autonome."
    2. Articolul 2.4. va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 2.4
    Investitorii lucrarilor publice finantate de la bugetul de stat, de la bugetele locale, din fondurile speciale constituite prin lege in afara acestor bugete, precum si din surse proprii si credite bancare acordate regiilor autonome sint ordonatorii de credite desemnati anual. Ordonatorii principali, secundari sau tertiari de credite, in calitate de investitori, au obligatia de a respecta prevederile prezentului regulament."
    3. Articolul 3.4. va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 3.4
    Licitatia publica restrinsa se aplica atunci cind:
    - lucrarea publica, datorita specificului acesteia, poate fi executata, de regula, de un numar restrins de furnizori sau antreprenori;
    - a existat o licitatie publica anterioara, nefinalizata prin incheierea unui contract;
    - apar motive de urgenta, de pastrare a secretului etc.
    Anuntarea licitatiei se face prin invitatii adresate direct furnizorilor sau antreprenorilor, selectionati din investitori la aprecierea lor.
    Numarul minim de participanti la licitatia publica restrinsa trebuie sa fie 3 (trei)."
    4. Articolul 3.5, va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 3.5
    Incredintarea directa a executiei lucrarilor publice se realizeaza pe baza unei singure cereri de oferta, adresata unui singur furnizor sau antreprenor.
    Incredintarea directa se practica numai cu titlu de exceptie si cu avizul Directiei de licitatii din Ministerul Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului, respectiv a oficiilor de licitatii ale consiliilor judetene si al Consiliului Local al municipiului Bucuresti, atunci cind un anumit furnizor sau antreprenor este singurul in masura sa satisfaca cerintele investitorului.
    Sint admise astfel de proceduri in urmatoarele cazuri:
    - incredintari directe, stabilite la nivel national ca urmare a unor relatii internationale si acorduri intre guverne;
    - lucrari artistice speciale si lucrari sub protectia dreptului de autor;
    - lucrari care nu pot fi realizate decit de furnizorul sau antreprenorul initial al lucrarii;
    - in cazul unei licitatii publice deschise, anterioare, nu s-au depus oferte corespunzatoare si suficiente;
    - cauza de forta majora (calamitati naturale, conflagratii etc.), care face imposibila aplicarea procedurii de licitatie publica;
    - lucrari de mica importanta si cu durate scurte de realizare (de pina la 3 luni)."
    5. Denumirile Ministerul Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului - Departamentul Constructiilor si Lucrarilor Publice si Oficiul de licitatii se vor inlocui cu denumirile Ministerul Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului - Directia de licitatii.
    Denumirile Prefecturile si Primaria municipiului Bucuresti se vor inlocui cu denumirile consiliile judetene si Consiliul Local al municipiului Bucuresti.
    Art. 3
    Hotarirea Guvernului nr. 291 din 20 aprilie 1991, cu modificarile si completarile ulterioare si Regulamentul privind organizarea licitatiilor, prezentarea ofertelor si adjudecarea lucrarilor publice se vor republica in Monitorul Oficial al Romaniei, dindu-se articolelor o noua numerotare.

              p. PRIM-MINISTRU
              DAN MIRCEA POPESCU

                         Contrasemneaza:
                         p. Ministrul lucrarilor publice
                         si amenajarii teritoriului,
                         Victor Dumitrache,
                         secretar de stat

                         Ministrul economiei
                         si finantelor,
                         George Danielescu

                         Ministrul bugetului,
                         veniturilor statului
                         si controlului financiar,
                         Florian Bercea

                         p. Secretar de stat in
                         Departamentul pentru
                         Administratia Publica Locala,
                         Paul JerbasSmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 750/1992

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 750 din 1992
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    I Want To Testify About Dark Web Blank ATM Cards. What'sApp Contact : +393512615163 (The Official Automatic Teller Machine) They Sell Automatic Blank ATM Cards That You Can Use To Withdraw Money At Any ATM Machine Around The World Wide. Order Your Blank ATM Card Now With The Official Automatic Teller Machine. I Saw So Much Testimony On The Internet About How Dark Web Hackers Produce An Automatic Blank ATM Cards And Sell Them To Different People Around The WorldWide. Order Your Blank ATM Card Now. Email Address : carolblankatmcard@gmail.com Hangout Contact : carolblankatmcard@gmail.com What'sApp Contact : +393512615163 I Also Contacted The Dark Web Blank ATM Cards Company. (The Official Automatic Teller Machine) I Also Order An Automatic Blank ATM Card. They Ask For Payment And I Sent $2,800USD To The Dark Web Blank ATM Cards Company Through Bitcoin. They Also Sent Me The Automatic Blank ATM Card. I Have Used It To Get $90,000 USD. I Order The Blank ATM Card That Has The Limit Withdraw Of $20,000 Daily. The Dark Web Is Selling Out An Automatic Blank ATM Cards To Every Interested Buyers All Over The World Wide.
ANONIM a comentat Ordin 1323 2015
    Vreau și eu anexa 13
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Hello Viewers, are you looking for a reliable spell caster to make you win your lottery games? then search no further, contact Dr Graceundo today and all your financial problems will be over, He prayed for me and gave me a game to play and now i am a millionaire. contact him today and change your financial status. You can contact him via his Email drgraceondu12 @ gmail.com or Call him on +17542773146
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
     My husband left me some years ago for another woman and they both planned to get married. I am so surprised he just came back to me one cool afternoon on Saturday June, begging and crying for me to take him back and to forgive him for breaking up our marriage home and forsaking me and the children. Dr Omokpo is a true spiritualist savior . He brought my husband back” if you have any worries or you have any problem in your marriages or relationships you can reach him via: dromokpo@gmail.com WhatsApp him on:+18048540813
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    O zi bună Dragi solicitanți de împrumut, aveți nevoie de un credit financiar urgent ***? * Transfer foarte rapid și direct în contul dvs. bancar * Rambursarea începe la opt luni după ce primiți banii în contul dvs. bancar * Rată scăzută a dobânzii de 1% * Rambursare pe termen lung (1-30 ani) Înălțime * Flexibil *** apoi lunar plata *. Cât timp va fi finanțat? După depunerea cererii *** Vă puteți aștepta la un răspuns preliminar în mai puțin de 24 de ore, finanțare în 72-96 de ore de la primirea informațiilor de care au nevoie de la dvs. Dacă sunteți interesat, contactați-ne prin: unisoncreditunion344@gmail.com și completați formularul de cerere de împrumut de mai jos. Formular de cerere de împrumut: Nume complet:................... Țara:................... Stat:.............. Oraș:.............. Sex:................ ......... Număr de telefon:........... Suma împrumutului :........... Venituri lunare:.......... Ocupație:................... .... Perioada de împrumut:...................... . ................ Scopul împrumutului:................................. .... ....... Adresa de e-mail:...................... ................ Ați aplicat înainte?.................... Așteptăm ca formularul dumneavoastră de cerere urgent să fie completat ok. Trimite-ti-ne un e-mail: ( unisoncreditunion344@gmail.com ) Cu stima. Domnul UNISON Nume companie: UNISON CREDIT UNION Adresa de e-mail: unisoncreditunion344@gmail.com Adresă de e-mail: unisoncreditunion344@gmail.com Adresă de e-mail: unisoncreditunion344@gmail.com
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    OFERTA URGENT DE CREDIT Creați-vă afacerea și averea dvs. cu noi Grant de împrumut de servicii variind de la 5.000 USD la 10.000.000.000 USD. Oferim acest credit pentru a permite tuturor celor care se află într-o situație financiară dificilă și celor care doresc să-și creeze propria afacere să aibă o viață fericită. Împrumuturile între persoane fizice există așa că nu vă pierdeți timpul. trimiteți-ne un e-mail prin: { unisoncreditunion344@gmail.com } pentru a începe
ANONIM a comentat Decretul 198 2021
    My husband was cheating on me and no longer committed to me and our kids, when i asked him what the problem was he told me he has fell out of love for me and wanted a divorce.i was so heart broken i cried all day and night but he left home, i was looking for something online when i saw an article how the great and powerful dr.ovie have helped so many people in similar situation like mine, his email address was written so i sent him an email telling him about my problem,he told me he shall return back to me within 24hrs, i did everything he asked me to do the next day to my greatest surprise, my husband came back home and was crying and begging for me to forgive and accept him back,now we are happy together if you need his help contact him email:droviespelltemple@gmail.com or whatsapp him via +2349056460552
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Buna ziua Investiția în criptomonede cu doamna Trish Dave mi-a schimbat viața Cuvintele nu pot descrie munca minunată pe care ați făcut-o în contul meu de tranzacționare, sunt încântat că am avut încredere în dvs. și v-am oferit șansa de a ajuta la creșterea mea de 500 USD în 5000 USD în doar o săptămână, doamnă. Trish Dave, familia mea și cu mine, vă suntem veșnic datori pentru stabilitatea financiară pe care ați adus-o acasă, sfătuiesc întregul public să investească cu Trish Dave, contactați prin: Email: trshdave@gmail.com WhatsApp: +79304082498 Web https://smartbitvest.com/
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    Hi everyone i want to share my amazing testimony on how Dr Graceondu blessed my life, i used to work as a cleaner in supper market, i have been playing lottery game for long now and i don't usually win, i came across a testimony of someone testifying about how Dr Graceondu prayed for her and gave her a lottery game to play and she won big amount of money, so i also decided to try my luck, i contact him through his website and he assured me that he will help me, he told me it will take him two day to pray for me, so on the second day he gave me some lottery numbers to play and i went to play the game so on that faithful day i went to check the game to my greatest surprise i won a very big amount that changed my status, i quit as a cleaner in the supper market and i became a company owner. I want you out there to also contact him for your lucky game. You can reach him via his Email drgraceondu12@ gmail.com or WhatsApp him on +17542773146
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    Bună ziua. Caut si eu aceste anexe din 2002. Le puteti trimite pe adresa bogdan.albu@albulawyer.com vă rog?
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu