Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 750 din 19 noiembrie 1992

cu privire la modificarea si completarea Hotaririi Guvernului nr. 291/1991


SmartCity3

pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea licitatiilor, prezentarea ofertelor si adjudecarea lucrarilor publice
ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI
ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 339 din 30 decembrie 1992

    Guvernul Romaniei hotaraste:

    Art. 1
    Hotarirea Guvernului nr. 291/1991 pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea licitatiilor, prezentarea ofertelor si adjudecarea lucrarilor publice se modifica si se completeaza astfel:

    1. Articolul 1 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 1
    Executia lucrarilor publice finantate de la bugetul de stat, bugetele locale, din fondurile speciale constituite prin lege in afara acestor bugete, precum si din surse proprii si credite bancare acordate regiilor autonome, se adjudeca pe baza de licitatie publica."
    2. Articolul 3 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 3
    Asigurarea desfasurarii unei activitati unitare referitoare la licitatiile pentru executia lucrarilor publice finantate de la bugetul de stat, din fondurile speciale constituite in afara acestuia, precum si din surse proprii si credite bancare acordate regiilor autonome aflate sub autonomia ministerelor, departamentelor si institutiilor centrale privind indrumarea metodologica, verificarea, aprobarea si arbitrajul, se face de catre Ministerul Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului prin Directia de licitatii, constituita in acest scop."
    3. Articolul 4 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 4
    Activitatea de verificare, aprobare si arbitraj al licitatiilor pentru executia lucrarilor publice finantate de la bugetele locale, din fondurile speciale constituite in afara acestora, precum si din surse proprii si credite bancare acordate regiilor autonome aflate sub autonomia consiliilor locale, judetene si al Consiliului Local al municipiului Bucuresti, se face de catre consiliile judetene si Consiliul Local al municipiului Bucuresti, prin oficiile de licitatii constituite in acest scop."
    4. Dupa articolul 4 se introduce un nou text, cu urmatorul continut, care va deveni articolul 5:
    "Admiterea la finantare a lucrarilor prevazute la art. 1 se face in baza contractului de realizare a lucrarilor publice, incheiat de investitor cu ofertantul cistigator al licitatiei sau cu ofertantul caruia i s-a dat avizul de incredintare directa de catre Directia de licitatii din Ministerul Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului sau oficiile de licitatii ale consiliilor judetene si al Consiliului Local al municipiului Bucuresti."
    5. Articolul 7 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 7
    Contraventiile de la art. 6 lit. a) si b) se sanctioneaza cu amenda de la 3.000 la 6.000 lei, cele de la lit. c) cu amenda de la 5.000 la 8.000 lei, iar cele de la lit. d), e) si f) cu amenda de la 7.000 la 10.000 lei.
    Contraventiile se constata, la sesizarea partii vatamate, de catre specialisti din cadrul Directiei de licitatii din Ministerul Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului sau din oficiile de licitatii din cadrul consiliilor judetene si Consiliului Local al municipiului Bucuresti, care, o data cu constatarea contraventiei, aplica si amenda.
    Contraventiilor prevazute la art. 6 le sint aplicabile prevederile Legii nr. 32/1968 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor."
    Art. 2
    Regulamentul privind organizarea licitatiilor, prezentarea ofertelor si adjudecarea lucrarilor publice, aprobat prin Hotarirea Guvernului nr. 291/1991, se modifica si se completeaza astfel:
    1. Articolul 1.1. va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 1.1
    Scopul regulamentului este de a crea cadrul organizatoric si de a asigura metodologia unitara de desfasurare a licitatiilor - ofertelor si de adjudecare a lucrarilor publice, lucrari a caror acoperire financiara se asigura integral sau in completare de la bugetul de stat, de la bugetele locale si din fondurile speciale constituite prin lege in afara acestor bugete, precum si din surse proprii si credite bancare acordate regiilor autonome."
    2. Articolul 2.4. va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 2.4
    Investitorii lucrarilor publice finantate de la bugetul de stat, de la bugetele locale, din fondurile speciale constituite prin lege in afara acestor bugete, precum si din surse proprii si credite bancare acordate regiilor autonome sint ordonatorii de credite desemnati anual. Ordonatorii principali, secundari sau tertiari de credite, in calitate de investitori, au obligatia de a respecta prevederile prezentului regulament."
    3. Articolul 3.4. va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 3.4
    Licitatia publica restrinsa se aplica atunci cind:
    - lucrarea publica, datorita specificului acesteia, poate fi executata, de regula, de un numar restrins de furnizori sau antreprenori;
    - a existat o licitatie publica anterioara, nefinalizata prin incheierea unui contract;
    - apar motive de urgenta, de pastrare a secretului etc.
    Anuntarea licitatiei se face prin invitatii adresate direct furnizorilor sau antreprenorilor, selectionati din investitori la aprecierea lor.
    Numarul minim de participanti la licitatia publica restrinsa trebuie sa fie 3 (trei)."
    4. Articolul 3.5, va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 3.5
    Incredintarea directa a executiei lucrarilor publice se realizeaza pe baza unei singure cereri de oferta, adresata unui singur furnizor sau antreprenor.
    Incredintarea directa se practica numai cu titlu de exceptie si cu avizul Directiei de licitatii din Ministerul Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului, respectiv a oficiilor de licitatii ale consiliilor judetene si al Consiliului Local al municipiului Bucuresti, atunci cind un anumit furnizor sau antreprenor este singurul in masura sa satisfaca cerintele investitorului.
    Sint admise astfel de proceduri in urmatoarele cazuri:
    - incredintari directe, stabilite la nivel national ca urmare a unor relatii internationale si acorduri intre guverne;
    - lucrari artistice speciale si lucrari sub protectia dreptului de autor;
    - lucrari care nu pot fi realizate decit de furnizorul sau antreprenorul initial al lucrarii;
    - in cazul unei licitatii publice deschise, anterioare, nu s-au depus oferte corespunzatoare si suficiente;
    - cauza de forta majora (calamitati naturale, conflagratii etc.), care face imposibila aplicarea procedurii de licitatie publica;
    - lucrari de mica importanta si cu durate scurte de realizare (de pina la 3 luni)."
    5. Denumirile Ministerul Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului - Departamentul Constructiilor si Lucrarilor Publice si Oficiul de licitatii se vor inlocui cu denumirile Ministerul Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului - Directia de licitatii.
    Denumirile Prefecturile si Primaria municipiului Bucuresti se vor inlocui cu denumirile consiliile judetene si Consiliul Local al municipiului Bucuresti.
    Art. 3
    Hotarirea Guvernului nr. 291 din 20 aprilie 1991, cu modificarile si completarile ulterioare si Regulamentul privind organizarea licitatiilor, prezentarea ofertelor si adjudecarea lucrarilor publice se vor republica in Monitorul Oficial al Romaniei, dindu-se articolelor o noua numerotare.

              p. PRIM-MINISTRU
              DAN MIRCEA POPESCU

                         Contrasemneaza:
                         p. Ministrul lucrarilor publice
                         si amenajarii teritoriului,
                         Victor Dumitrache,
                         secretar de stat

                         Ministrul economiei
                         si finantelor,
                         George Danielescu

                         Ministrul bugetului,
                         veniturilor statului
                         si controlului financiar,
                         Florian Bercea

                         p. Secretar de stat in
                         Departamentul pentru
                         Administratia Publica Locala,
                         Paul JerbasSmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 750/1992

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 750 din 1992
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decizia 45 2020
    ATENȚIE SUNTI NEVOIE DE ÎMPRUMUT PERSONAL / ÎMPRUMUT DE INVESTIȚIE / FINANȚARE PENTRU AFACERI ??? Email: goodnewsloancompany7@gmail.com Serviciile noastre includ următoarele de mai jos ______________________________________________________ * Împrumuturi personale * Împrumuturi pentru camioane și mașini * Credite pentru consolidarea datoriilor * Împrumuturi pentru studenți * Împrumuturi pentru casă și hotel * împrumuturi pentru căsătorie și sărbătoare * Împrumuturi pentru agricultură și fermă * Împrumuturi de pornire a afacerilor sau împrumuturi de extindere a afacerilor. Oferim toate tipurile de împrumuturi Suntem consultanți financiari care se ocupă de finanțele internaționale pentru orice cantitate de instrumente bancare. Avem accesul / contactele pentru a ridica de la 10 mii dolari la 700 milioane dolari. Am readus la viață industriile aflate în dificultate și ne-am întors idei de afaceri bune, oferind fonduri pentru demararea lor. Avem o rețea de investitori care sunt dispuși să ofere fonduri pentru orice persoană și organizații pentru a începe activitatea și operațiunile. Compania noastră a înregistrat o serie de progrese în furnizarea de servicii financiare de primă calitate clienților noștri, în special în domeniul sindicalizării împrumuturilor și al furnizării de capital pentru persoane fizice și companii. Oferim împrumuturi pentru sectorul public și individual care au nevoie de asistență financiară cu o dobândă scăzută de 2%. Credit acceptabil, Termenii și condițiile sunt foarte simpli și atenți, suntem un grup de profesioniști cu împrumut energetic și cu experiență, cu cunoștințe minuțioase ale piețelor financiare, ne angajăm să oferim clienților și furnizorilor noastre forme simple și competitive de soluții financiare pentru toți utilizatori de afaceri. Cred că s-ar putea să vă intereseze să inițiați o afacere nouă care are nevoie de finanțare sau să extindă sfera afacerilor dvs. deja existente, investitorii noștri sunt, de asemenea, interesați de finanțare / parteneriat și gata să investească o sumă mare în comercianții care sunt gata să dovedească expertiza lor în noua industrie, cu compania noastră de împrumuturi de încredere și alte BANE TOP PRIME AAA precum Bank of America, HSBC, Lloyds, Wells Fargo, The Best Banks for SBA Credit și multe altele. Nu veți regreta nimic în această tranzacție de împrumut, deoarece vă voi face fericit prin e-mail {goodnewsloancompany7@gmail.com} obținerea unui împrumut de la această companie este 100% contact garantat și garantat prin e-mail goodnewsloancompany7@gmail.com Salutari Goodnewsloancompany Contact telefonic: +1 (860)866-4085 E-mail: goodnewsloancompany7@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 62 2019
    O zi buna Ai nevoie de un împrumut pentru toate scopurile? Aveți o problemă financiară? Bridge Finance este garantat prin furnizarea de servicii financiare clienților la o rată a dobânzii favorabilă. Împrumuturile noastre sunt simple și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem asorta orice împrumut cu o rată a dobânzii de 2% la bugetul dvs. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să contactați acum (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat Hotărârea 9 2002
    Obținerea unui împrumut legitim au fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Dar MIDLAND CREDIT FIRM a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a vă satisface nevoile financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie. Serviciile noastre includ următoarele: - * Împrumuturi pentru investitori *Consolidarea datoriilor * Ipoteca a doua * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În sfârșit, finanțăm o firmă de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Email companie midland.credit2@gmail.com ID companie NMLS: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiția pentru generații.
ANONIM a comentat Legea 428 2006
    Obținerea unui împrumut legitim au fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Dar MIDLAND CREDIT FIRM a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a vă satisface nevoile financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie. Serviciile noastre includ următoarele: - * Împrumuturi pentru investitori *Consolidarea datoriilor * Ipoteca a doua * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În sfârșit, finanțăm o firmă de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Email companie midland.credit2@gmail.com ID companie NMLS: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiția pentru generații.
ANONIM a comentat Legea 253 2010
    We are Ireland based major/Direct providers of Fresh Cut BG, SBLC, POF, MTN, Bonds and CDs and this financial instruments are specifically for lease and sale.We are one of the leading Financial instrument providers with offices all over Europe. we always deliver on time and precision as Set forth in the agreement. You are at liberty to engage our leased facilities into trade programs, project financing, Credit line enhancement, Corporate Loans (Business Start-up Loans or Business Expansion Loans), Equipment Procurement Loans (Industrial Equipment, Air crafts, Ships, etc.) as well as other financial instruments issued from AAA Rated bank such as HSBC Bank Hong Kong, HSBC Bank London, Deutsche Bank AG Frankfurt, Barclays Bank , Standard Chartered Bank and others on lease at the lowest available rates depending on the face value of the instrument needed, Our Terms and Conditions are reasonable. DESCRIPTION OF INSTRUMENTS: 1. Instrument: Bank Guarantee (BG)/SBLC (Appendix A) 2. Total Face Value: 10M MIN to 50B MAX USD or Euro 3. Issuing Bank: HSBC, Deutsche Bank Frankfurt, UBS or any Top 25 . 4. Age: One Year, One Day 5. Leasing Price: 4+ 2% 6. Sale Price: 32+2% 7. Delivery by SWIFT . 8. Payment: MT103-23 9. Hard Copy: Bonded Courier within 7 banking days. If you have need for Corporate loans, International project funding, etc. or if you have a client that requires funding for his project or business, We are also affiliated with lenders who specialize on funding against financial instruments, such as BG, SBLC, POF or MTN, we fund 100% of the face value of the financial instrument. Inquiries from agents/ brokers/ intermediaries are also welcomed; do get back to us if you are interested in any of our services and for quality service. Name : Finn Walsh E-mail : everydayfinancedesignated@gmail.com Skype id : everydayfinancedesignated@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 157 2001
    Stimate Domn / Ma, Fericirea zilei! Sunt Jeannie Tucker, creditor privat care acordă împrumuturi persoanelor fizice, companiilor și instituțiilor guvernamentale cu o dobândă scăzută de 3%. Știu că există o mulțime de familii care trăiesc cu plata pentru a verifica plata și alte care nu pot avea grijă de obligațiile lor financiare și din acest motiv, sunt aici pentru restaurare financiară. Ofer o gamă largă de servicii financiare, care include: Planificare de afaceri, Finanțe comerciale și de dezvoltare, Proprietăți și credite ipotecare, Împrumuturi de consolidare a creanțelor, Împrumuturi pentru afaceri, împrumuturi private, Refinanțare la domiciliu, Împrumuturi hoteliere, împrumuturi pentru studenți etc. Răspundeți imediat prin e-mail de mai jos pentru mai multe informatii. E-mail: (jeannietuckerfinancialservice@gmail.com)
ANONIM a comentat Legea 4 1966
    DO YOU THINK OF GETTING A LOAN?? APPLY TODAY FOR AFFORDABLE 100% LEGITIMATE HOME/REAL ESTATE/PERSONAL/BUSINESS LOANS Email for immediate response: (dr.bradleylouisloans@gmail.com) Text/Call (917) 383-2689 DO YOU NEED A LOAN? Are Financially down, Cry no more, Financial problem is nothing to cry about, it something we will have to fight against in one Love, Understanding, Trust and Unity. So our faith as Legitimate Financial Consultants is putting an end to the financial hardship. We are investors providing financial services and we specialize in both start up projects,Home Finance and existing businesses needing funding or Loan for expansion. We are committed to helping businesses develop and succeed.Do you have a low credit score and you are finding it hard to obtain capital loan from local banks and other financial institutes? Do you need an urgent loan to buy a house? If Yes worry no more for we are out here to help the less financial privileges get the loan they need to get back on their feet no matter your credit score, you can say goodbye to all your financial crisis and difficulties. We offer loans ranging from ($5,000.00.USD To $500,000,000.00.USD) At a low and affordable interest rate of 2%, without collateral and without credit check. Bradley Louis Loans holds all of the information about how to obtain money quickly and painlessly (dr.bradleylouisloans@gmail.com) Text/Call (917) 383-2689 Need emergency funds? Apply now and get your cash approval. we offer the following financial services: *Personal loans, *Debt consolidation loans, *Venture capital, *Business loans, *Education loans, *Home loans *Car Loans *Hotel Loans And many more. Are you looking for genuine loan? contacting the right company for legitimate loan lender have always been a huge problem to clients who have financial problem and in need of solution to it at an affordable interest rate? Are you in any financial mess or do you need funds to start up your own home project and real estate development? Do you need a loan to start a nice small or large scale and medium business? contact us today (dr.bradleylouisloans@gmail.com) Text/Call (917) 383-2689 Look forward to your response, Dr. Bradley Louis Text/Call (917) 383-2689
ANONIM a comentat Decretul 931 2017
    Stimate domn / ma, Fericirea zilei! Sunt Jeannie Tucker, un creditor privat care acordă împrumuturi persoanelor fizice, companiilor și instituțiilor guvernamentale. Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția de noi case, construcții, împrumuturi imobiliare, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bine ați venit în viitor! Finanțarea a fost ușoară cu noi. Contactați-ne deoarece oferim serviciul nostru financiar la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pe termen lung și scurt de împrumut. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumuturi prin: jeannietuckerfinancialservice@gmail.com Toate cele bune Jeannie Tucker
ANONIM a comentat Decretul 82 2020
    Stimate domn / ma, Fericirea zilei! Sunt Jeannie Tucker, un creditor privat care acordă împrumuturi persoanelor fizice, companiilor și instituțiilor guvernamentale. Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția de noi case, construcții, împrumuturi imobiliare, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bine ați venit în viitor! Finanțarea a fost ușoară cu noi. Contactați-ne deoarece oferim serviciul nostru financiar la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pe termen lung și scurt de împrumut. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumuturi prin: jeannietuckerfinancialservice@gmail.com Toate cele bune Jeannie Tucker
ANONIM a comentat OUG 123 2002
    Atenție: Doamnelor / domnilor, Aveți nevoie de un împrumut pentru a vă rezolva sarcina financiară sau pentru a investi? Dacă da! Contactați-ne azi pentru asistență de împrumut. Notă: Oferim un împrumut pe termen scurt și pe termen lung la o rată a dobânzii de 3%. Puteți împrumuta de la minimum 2000 și maximum 200.000.000. Vă rugăm să ne contactați pentru mai multe informații: midland.credit2@gmail.com Cu stimă, Kumah James (directorul împrumutului).
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu