Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 750 din 19 noiembrie 1992

cu privire la modificarea si completarea Hotaririi Guvernului nr. 291/1991


SmartCity3

pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea licitatiilor, prezentarea ofertelor si adjudecarea lucrarilor publice
ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI
ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 339 din 30 decembrie 1992

    Guvernul Romaniei hotaraste:

    Art. 1
    Hotarirea Guvernului nr. 291/1991 pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea licitatiilor, prezentarea ofertelor si adjudecarea lucrarilor publice se modifica si se completeaza astfel:

    1. Articolul 1 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 1
    Executia lucrarilor publice finantate de la bugetul de stat, bugetele locale, din fondurile speciale constituite prin lege in afara acestor bugete, precum si din surse proprii si credite bancare acordate regiilor autonome, se adjudeca pe baza de licitatie publica."
    2. Articolul 3 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 3
    Asigurarea desfasurarii unei activitati unitare referitoare la licitatiile pentru executia lucrarilor publice finantate de la bugetul de stat, din fondurile speciale constituite in afara acestuia, precum si din surse proprii si credite bancare acordate regiilor autonome aflate sub autonomia ministerelor, departamentelor si institutiilor centrale privind indrumarea metodologica, verificarea, aprobarea si arbitrajul, se face de catre Ministerul Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului prin Directia de licitatii, constituita in acest scop."
    3. Articolul 4 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 4
    Activitatea de verificare, aprobare si arbitraj al licitatiilor pentru executia lucrarilor publice finantate de la bugetele locale, din fondurile speciale constituite in afara acestora, precum si din surse proprii si credite bancare acordate regiilor autonome aflate sub autonomia consiliilor locale, judetene si al Consiliului Local al municipiului Bucuresti, se face de catre consiliile judetene si Consiliul Local al municipiului Bucuresti, prin oficiile de licitatii constituite in acest scop."
    4. Dupa articolul 4 se introduce un nou text, cu urmatorul continut, care va deveni articolul 5:
    "Admiterea la finantare a lucrarilor prevazute la art. 1 se face in baza contractului de realizare a lucrarilor publice, incheiat de investitor cu ofertantul cistigator al licitatiei sau cu ofertantul caruia i s-a dat avizul de incredintare directa de catre Directia de licitatii din Ministerul Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului sau oficiile de licitatii ale consiliilor judetene si al Consiliului Local al municipiului Bucuresti."
    5. Articolul 7 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 7
    Contraventiile de la art. 6 lit. a) si b) se sanctioneaza cu amenda de la 3.000 la 6.000 lei, cele de la lit. c) cu amenda de la 5.000 la 8.000 lei, iar cele de la lit. d), e) si f) cu amenda de la 7.000 la 10.000 lei.
    Contraventiile se constata, la sesizarea partii vatamate, de catre specialisti din cadrul Directiei de licitatii din Ministerul Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului sau din oficiile de licitatii din cadrul consiliilor judetene si Consiliului Local al municipiului Bucuresti, care, o data cu constatarea contraventiei, aplica si amenda.
    Contraventiilor prevazute la art. 6 le sint aplicabile prevederile Legii nr. 32/1968 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor."
    Art. 2
    Regulamentul privind organizarea licitatiilor, prezentarea ofertelor si adjudecarea lucrarilor publice, aprobat prin Hotarirea Guvernului nr. 291/1991, se modifica si se completeaza astfel:
    1. Articolul 1.1. va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 1.1
    Scopul regulamentului este de a crea cadrul organizatoric si de a asigura metodologia unitara de desfasurare a licitatiilor - ofertelor si de adjudecare a lucrarilor publice, lucrari a caror acoperire financiara se asigura integral sau in completare de la bugetul de stat, de la bugetele locale si din fondurile speciale constituite prin lege in afara acestor bugete, precum si din surse proprii si credite bancare acordate regiilor autonome."
    2. Articolul 2.4. va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 2.4
    Investitorii lucrarilor publice finantate de la bugetul de stat, de la bugetele locale, din fondurile speciale constituite prin lege in afara acestor bugete, precum si din surse proprii si credite bancare acordate regiilor autonome sint ordonatorii de credite desemnati anual. Ordonatorii principali, secundari sau tertiari de credite, in calitate de investitori, au obligatia de a respecta prevederile prezentului regulament."
    3. Articolul 3.4. va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 3.4
    Licitatia publica restrinsa se aplica atunci cind:
    - lucrarea publica, datorita specificului acesteia, poate fi executata, de regula, de un numar restrins de furnizori sau antreprenori;
    - a existat o licitatie publica anterioara, nefinalizata prin incheierea unui contract;
    - apar motive de urgenta, de pastrare a secretului etc.
    Anuntarea licitatiei se face prin invitatii adresate direct furnizorilor sau antreprenorilor, selectionati din investitori la aprecierea lor.
    Numarul minim de participanti la licitatia publica restrinsa trebuie sa fie 3 (trei)."
    4. Articolul 3.5, va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 3.5
    Incredintarea directa a executiei lucrarilor publice se realizeaza pe baza unei singure cereri de oferta, adresata unui singur furnizor sau antreprenor.
    Incredintarea directa se practica numai cu titlu de exceptie si cu avizul Directiei de licitatii din Ministerul Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului, respectiv a oficiilor de licitatii ale consiliilor judetene si al Consiliului Local al municipiului Bucuresti, atunci cind un anumit furnizor sau antreprenor este singurul in masura sa satisfaca cerintele investitorului.
    Sint admise astfel de proceduri in urmatoarele cazuri:
    - incredintari directe, stabilite la nivel national ca urmare a unor relatii internationale si acorduri intre guverne;
    - lucrari artistice speciale si lucrari sub protectia dreptului de autor;
    - lucrari care nu pot fi realizate decit de furnizorul sau antreprenorul initial al lucrarii;
    - in cazul unei licitatii publice deschise, anterioare, nu s-au depus oferte corespunzatoare si suficiente;
    - cauza de forta majora (calamitati naturale, conflagratii etc.), care face imposibila aplicarea procedurii de licitatie publica;
    - lucrari de mica importanta si cu durate scurte de realizare (de pina la 3 luni)."
    5. Denumirile Ministerul Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului - Departamentul Constructiilor si Lucrarilor Publice si Oficiul de licitatii se vor inlocui cu denumirile Ministerul Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului - Directia de licitatii.
    Denumirile Prefecturile si Primaria municipiului Bucuresti se vor inlocui cu denumirile consiliile judetene si Consiliul Local al municipiului Bucuresti.
    Art. 3
    Hotarirea Guvernului nr. 291 din 20 aprilie 1991, cu modificarile si completarile ulterioare si Regulamentul privind organizarea licitatiilor, prezentarea ofertelor si adjudecarea lucrarilor publice se vor republica in Monitorul Oficial al Romaniei, dindu-se articolelor o noua numerotare.

              p. PRIM-MINISTRU
              DAN MIRCEA POPESCU

                         Contrasemneaza:
                         p. Ministrul lucrarilor publice
                         si amenajarii teritoriului,
                         Victor Dumitrache,
                         secretar de stat

                         Ministrul economiei
                         si finantelor,
                         George Danielescu

                         Ministrul bugetului,
                         veniturilor statului
                         si controlului financiar,
                         Florian Bercea

                         p. Secretar de stat in
                         Departamentul pentru
                         Administratia Publica Locala,
                         Paul JerbasSmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 750/1992

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 750 din 1992
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 82 2020
    Credit urgent prin transfer catre angajati si osvc Împrumuturi și finanțare în 1-2 ore Vă ofer un împrumut financiar unic de la un investitor direct în valoare de 20.000-50.000.000.000 CZK. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă și pentru toți cetățenii. Durata acestui credit poate fi fixată la 240 de luni cu posibilitate de rambursare anticipată la orice preț și fără majorare. Luați întregul împrumut și primiți banii înapoi în 1-2 ore de la aplicare. Dacă doriți să împrumutați bani, vă rugăm să mă contactați prin acest e-mail de mai jos: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Circulara 20 2020
     LEGÁLNÍ A SPOLEHLIVÉ PŮJČKY Dobrý den, hledáte legálního a spolehlivého věřitele? Potřebuješ půjčku? Potřebujete naléhavou finanční pomoc? Potřebujete naléhavou půjčku na splacení svých dluhů? Nebo možná potřebujete kapitálový úvěr ke zlepšení svého podnikání? Půjčku můžete získat od 20 000 Kč do 60 000 000 Kč s nízkou úrokovou sazbou 2 %. Pokud máte zájem o půjčku, kontaktujte mě prosím prostřednictvím tohoto níže uvedeného e-mailu pro více informací; novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Circulara 20 2020
    Credit personal rapid online Buna ziua, sunt o persoana fizica care ofera credite internationale. Cu un capital care va fi folosit pentru a oferi împrumuturi între persoane pe termen scurt și lung în intervalul de la 50.000 la 50.000.000 CZK tuturor solicitanților serioși care au nevoie cu adevărat de el, rata dobânzii este de 2% pe an. J oferă împrumuturi financiare, împrumuturi imobiliare, împrumuturi pentru investiții, împrumuturi auto, împrumuturi personale. Sunt gata să-mi satisfac clienții în maximum 1 zi de la primirea formularului dumneavoastră de întrebare. E-mail: novotnyradex@gmail.com.
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Are you in need of a personal/commercial loan to start your business or fix your home, refinance a business? a loan to pay your bills/debts contact us now on Loanwestlake@gmail.com telegram___https://t.me/loan59
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Are you in need of a personal/commercial loan to start your business or fix your home, refinance a business? a loan to pay your bills/debts contact us now on Loanwestlake@gmail.com telegram___https://t.me/loan59
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu