Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 709 din 10 octombrie 1991

privind unele masuri pentru consolidarea constructiilor din fondul de stat si particular avariate de cutremure

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 224 din  6 noiembrie 1991


SmartCity3


    Guvernul Romaniei hotaraste:

    Art. 1
    Fondurile necesare pentru finantarea cheltuielilor de natura investitiilor privind proiectarea si executia lucrarilor de consolidare a imobilelor avariate de cutremure se vor asigura dupa cum urmeaza:
    a) pentru locuintele proprietate personala, din sursele proprii ale proprietarilor si din despagubirile acordate, potrivit clauzelor contractuale, de societatile de asigurari, precum si din credite bancare pe termen lung cu dobanda redusa.
    In scopul sprijinirii populatiei pentru completarea surselor financiare se autoriza bancile comerciale sa acorde cu prioritate, in completarea resurselor prevazute la alineatul precedent, credite bancare pe termen lung cu dobanda redusa, necesare lucrarilor de consolidare, la cererea proprietarului, pe baza documentatiei prezentate in conditiile stabilite prin prezenta hotarare;
    b) pentru locuintele din fondul locativ de stat, din veniturile obtinute din chirii si sursele proprii de investitii ale agentilor economici care au in administrare locuintele respective, precum si din o parte din cota de 50% din sumele incasate ca urmare a vanzarii locuintelor in conformitate cu prevederile
    Decretului-lege nr. 61/1990 si ale hotararilor Guvernului nr. 88/1991 si 562/1991, ramasa la dispozitia prefecturilor si a Primariei municipiului Bucuresti, precum si din credite bancare pe termen lung, cu dobanda redusa, in conformitate cu conditiile stabilite prin prezenta hotarare;
    c) pentru constructiile detinute de institutiile publice, potrivit prevederilor stabilite anual, cu respectarea termenelor prevazute de normele tehnice pentru lucrarile de consolidari de natura investitiilor si aprobate prin bugetul administratiei centrale de stat sau bugetele locale, dupa caz, in functie de subordonarea institutiilor respective.
    Institutiile publice finantate integral din venituri extrabugetare vor asigura acoperirea cheltuielilor din veniturile proprii si din credite acordate de bancile comerciale, pe baza documentatiei prezentate de proprietar, cu respectarea prevederilor prezentei hotarari;
    d) pentru constructiile aflate in proprietatea agentilor economici, din fondurile proprii ale acestora si din credite acordate de bancile comerciale, pe baza  documentatiei prezentate de proprietar, cu respectarea prevederilor prezentei hotarari.
    Art. 2
    Diferentele de dobanzi vor fi acoperite de la bugetul administratiei centrale de stat dupa cum urmeaza:
    - 75% pentru creditele solicitate potrivit prevederilor art. 1 lit. a);
    - 50% pentru creditele solicitate de agenti economici detinatori de locuinte si de constructii cu caracter edilitar si de gospodarie comunala care deservesc asezarile umane, acordate potrivit prevederilor art. 1 lit. b) si d).
    Art. 3
    Pentru realizarea expertizarii locuintelor se suporta de la bugetul administratiei centrale de stat o cota din costul acesteia, cu conditia ca detinatorii imobilelor sa se oblige sa realizeze lucrarile de consolidare prevazute prin expertiza, dupa cum urmeaza:
    - 75% pentru locuintele proprietate particulara;
    - 50% pentru locuintele din fondul locativ de stat.
    Art. 4
    Suma reprezentand subventiile acordate de la bugetul administratiei centrale de stat pentru expertizarea si consolidarea constructiilor afectate de cutremure se va prevedea intr-o pozitie distincta ca transfer - in bugetul Ministerului Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului - care, pe baza propunerilor prefecturilor si Primariei municipiului Bucuresti, o va repartiza pe ordonatorii principali de credite in baza documentatiilor prezentate in conditiile prezentei hotarari.
    Pentru anul 1991, fondurile se vor asigura, in limita sumei de 35 milioane lei, in cadrul actiunii de ajustare a cheltuielilor bugetului administratiei centrale de stat, ca urmare a indexarii acestora in functie de evolutia indicilor de preturi.
    Art. 5
    Consolidarea constructiilor avariate in urma cutremurelor se va realiza cu respectarea conditiilor de siguranta, in termenele si in conformitate cu conditiile tehnice prevazute in Normativul P 100/1991.
    Lucrarile de consolidare care nu respecta conditiile stabilite prin alineatul precedent nu vor putea beneficia de facilitatile prevazute la art. 1, 2 si 3 din prezenta hotarare.
    Art. 6
    Detinatorii de constructii, indiferent de forma de proprietate, pe baza expertizelor efectuate la constructiile afectate de cutremure si a unor studii de fezabilitate, vor analiza si decide oportunitatea executarii lucrarilor de consolidare sau a demolarii.
    Se excepteaza de la prevederile alineatului precedent cladirile care reprezinta monumente istorice si de arhitectura, pentru care se va proceda potrivit prevederilor art. 1 lit. c) si art. 5 din prezenta hotarare.
    Art. 7
    Lucrarile de consolidari la cladirile afectate de cutremure se pot efectua si in afara ciclurilor prevazute in actele normative in vigoare privind reparatiile capitale pentru constructii si cladiri.

                       PRIM MINISTRU
                        PETRE ROMAN


SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 709/1991

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 709 din 1991
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Hotărârea 737 2018
    Bună ziua, aveți un credit rău? Ai nevoie de bani pentru vacanta ta de Craciun? Aveți nevoie de bani pentru a plăti facturile? Este necesar să începeți o afacere nouă? Aveți un proiect neterminat din cauza finanțării insuficiente? Aveți nevoie de bani pentru a investi în orice specialitate care vă va fi de folos? Și nu știi ce să faci. Oferim următoarele împrumuturi: împrumuturi personale, credite pentru afaceri, împrumuturi combinate, împrumuturi pentru studenți, credite de consolidare și multe altele. Vă salutăm pentru o oportunitate de a obține toate tipurile de împrumuturi la o rată foarte accesibilă de 2%. Pentru informații, contactați-ne acum folosind informațiile de mai jos .. Numele companiei: UPSTOX FUNDING Companie de e-mail: upstoxfunding@yahoo.com Text / Apel: (302) 273-5794. Via / WhatsApp: +1 {785} 337-5044
ANONIM a comentat Decretul 11 2018
    Bună ziua spectatorilor Banca dvs. a refuzat împrumutul? Ești într-o mizerie financiară? Aveți nevoie de un împrumut pentru a începe o afacere nouă, să plătiți o chirie, să cumpărați o mașină, să vă soluționați datoriile și să aveți mai multe probleme financiare? Vreau doar să știi că tocmai ai văzut locul potrivit pentru a obține un împrumut. Suntem o organizație creștină creată de domnul Philip Morgan pentru a ajuta pe cei care au o problemă financiară? În lista de mai sus, suntem în continuare aici pentru a proteja publicul împotriva fraudei online. Suntem autorizați și înregistrați ca instituții de credit, înregistrați integral și aprobați de către Confederație. Prin urmare, dacă sunteți interesat de un împrumut, nu vă puneți în panică, întrebați și promiteți că veți primi un împrumut atunci când ați finalizat toate procedurile și condițiile pe care le veți adopta imediat. Adresa de e-mail a companiei este gratuită și sigură, în orice moment, contactați-ne prin e-mail: (philipmorganloanservice00@gmail.com) DECLARAȚIA FORMULUI DE DECLARARE Completați și reveniți la EE. UU. Cu detalii. Nume complet: ................. Sex: ............. Țara: ............... Statut: ...................... Numărul de telefon: ............... Adresa adresei: ................... Suma împrumutului: ................... Durata: ........................ Venit lunar: ................. Ocupația: .......................... Ce credeți despre împrumutul de care aveți nevoie? .................. Ați solicitat un împrumut înainte de ....... Cum ne-ai găsit? mail sau publicitate ........ Suntem la dispoziția dumneavoastră
ANONIM a comentat Decretul 510 2017
    Aveți nevoie de împrumuturi de orice fel? Sunteți în orice situație financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? Iată o oportunitate de a obține împrumuturile mici și mari pentru a îmbunătăți și a începe afacerea dvs. de orice fel. oferim împrumuturi publicului la o rată a dobânzii foarte redusă de 2%. suntem dinamici, fiabili, eficienți și avem încredere demnă de încredere. Contactați-ne acum pentru împrumuturile pe termen scurt și lung. Contactați-ne acum, pentru mai multe informații și aplicații. Oferim credite personale, credite de consolidare a datoriilor, capital de risc, împrumuturi pentru afaceri, împrumuturi pentru educație, împrumuturi pentru locuințe sau "împrumuturi pentru orice motiv!". Cu toate acestea, metoda noastră, vă oferă șansa de a preciza cantitatea de împrumut necesară și, de asemenea, durata pe care o puteți permite EMAIL: eaglehomemortgage001@gmail.com Whatsapp: +1 (512) 980-1469 VĂ RĂSPUNSEM ÎNAINTE DE CORESPONDENȚĂ ȘI RĂSPUNDERE ÎN CONFORMITATE. Salutari, Doamna Lola Daniel EMAIL: eaglehomemortgage001@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 493 2018
    Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )
ANONIM a comentat Decretul 493 2018
     Are You A Business Man Or Woman? Are You In Any Financial Mess Or Do You Need Funds To Start Up Your Own Business? Do You Need A Loan To Start A Nice Small Scale And Medium Business? Do You Have A Low Credit Score And You Are Finding It Hard To Obtain Capital Loan From Local Banks And Other Financial Institutes?. - Intermediaries / Consultants / Brokers Are Welcome To Bring Their Clients And Are 100% Protected. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: CYSCredits@Post.com ( CYSCredits@Asia.com )
ANONIM a comentat Decretul 493 2018
     Are You A Business Man Or Woman? Are You In Any Financial Mess Or Do You Need Funds To Start Up Your Own Business? Do You Need A Loan To Start A Nice Small Scale And Medium Business? Do You Have A Low Credit Score And You Are Finding It Hard To Obtain Capital Loan From Local Banks And Other Financial Institutes?. - Intermediaries / Consultants / Brokers Are Welcome To Bring Their Clients And Are 100% Protected. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: CYSCredits@Post.com ( CYSCredits@Asia.com )
ANONIM a comentat Hotărârea 59 2018
    Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com ) We Offers Financial Consulting To Client, Companies Seeking Debt / Loan Financing And Seeking For Working Capital To Start A New Business Or To Expand Existing Business. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )
ANONIM a comentat Hotărârea 59 2018
    Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com ) We Offers Financial Consulting To Client, Companies Seeking Debt / Loan Financing And Seeking For Working Capital To Start A New Business Or To Expand Existing Business. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )
ANONIM a comentat Hotărârea 59 2018
    Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com ) We Offers Financial Consulting To Client, Companies Seeking Debt / Loan Financing And Seeking For Working Capital To Start A New Business Or To Expand Existing Business. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )
ANONIM a comentat Decretul 510 2017
    Buna tuturor, Sunt un creditor privat, ofer un împrumut la 2% aceasta este o companie legitimă cu onoare și diferență suntem gata să vă ajutăm în orice problemă financiară pe care o oferiți noi oferim toate tipurile de împrumut, deci dacă sunteți interesat de această ofertă de împrumut contactați-ne prin e-mail: (anggadiman1@gmail.com) Furnizați, de asemenea, detaliile următoare pentru a putea continua imediat cu împrumutul. Nume: Suma necesară: Durata: un țară: Scopul împrumutului: Venit lunar: Numar de telefon: Contactați-ne cu detaliile de mai sus pe adresa noastră de email: anggadiman1@gmail.com Vă privește cu toții.
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 709/1991
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu