E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a fost modificat de niciun act
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 627 din 17 august 1995

privind imbunatatirea disciplinei depunerii bilanturilor contabile si a altor documente cu caracter financiar-contabil si fiscal, de catre agentii economici si alti contribuabili

ACT EMIS DE:                GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 226 din  2 octombrie 1995


SmartCity3


    Guvernul Romaniei hotaraste:

    Art. 1
    Agentii economici, indiferent de forma de organizare si tipul de proprietate, incepand cu luna august 1995 vor depune bilanturile contabile anuale si situatia privind "Rezultatele financiare si obligatiile fiscale", prevazute la art. 27 si art. 32 din Legea contabilitatii nr. 82/1991, la registratura unitatilor teritoriale ale Ministerului Finantelor de care apartin sau la oficiile postale, prin scrisori cu valoare declarata. Data depunerii bilanturilor contabile si a altor documente cu caracter financiar-contabil si fiscal este data inregistrarii acestora la registratura unitatilor teritoriale ale Ministerului Finantelor sau cea de depunere la oficiile postale. In cazul in care ultima zi de depunere este zi nelucratoare, aceste documente sunt considerate depuse in termen, daca s-au depus in ziua lucratoare imediat urmatoare acesteia.
    Agentii economici au obligatia asigurarii intocmirii corecte a bilanturilor contabile si a situatiei privind "Rezultatele financiare si obligatiile fiscale" pe baza balantelor de verificare, care trebuie sa corespunda cu datele inscrise in registrele de contabilitate obligatorii, parafate la organele fiscale si cu respectarea normelor metodologice de intocmire, verificare si centralizare elaborate de Ministerul Finantelor.
    Art. 2
    Sistemul de depunere la registratura unitatilor teritoriale ale Ministerului Finantelor sau la oficiile postale, prin scrisori cu valoare declarata, va fi folosit de catre toti contribuabilii in cazul declaratiilor de impunere, al deconturilor fiscale, al contestatiilor si al altor situatii privind impozitele si taxele, daca legea nu prevede altfel.
    Personalul de specialitate al directiilor generale ale finantelor publice si controlului financiar de stat va acorda, in cadrul programului de lucru cu publicul, afisat la loc vizibil, lamuririle necesare in legatura cu problemele ce fac obiectul prezentei hotarari.
    Art. 3
    Constituie contraventie la prevederile prezentei hotarari urmatoarele fapte, daca nu sunt savarsite in astfel de conditii incat, potrivit legii, sa fie considerate infractiuni:
    a) prezentarea unor bilanturi contabile sau situatii financiar-contabile si fiscale continand date eronate sau necorelate;
    b) utilizarea de registre contabile neparafate de organele fiscale.
    Contraventiile prevazute la alin. 1 se sanctioneaza cu amenda contraventionala de la 600.000 lei la 1.000.000 lei.
    Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre persoanele anume imputernicite din Ministerul Finantelor si din unitatile sale teritoriale.
    Prevederile prezentei hotarari se completeaza cu dispozitiile Legii nr. 32/1968 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor.
    Art. 4
    La data intrarii in vigoare a prezentei hotarari, orice alta prevedere contrara isi inceteaza aplicabilitatea.

                      PRIM-MINISTRU
                     NICOLAE VACAROIU

                             Contrasemneaza:
                             Ministru de stat,
                             ministrul finantelor,
                             Florin Georgescu
SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 627/1995

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 627 din 1995
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Vreau să apreciez împrumuturile Karin Sabine pentru mine un împrumut de 40.000 EUR. dacă aveți nevoie de un împrumut urgent, evitați să fiți înșelați de creditori falși și aplicați prin firma de împrumut real prin e-mail sabinhelps@gmail.com whatsapp +79267494861 ..
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Căutați o afacere, o companie sau un împrumut personal? Oferim toate tipurile de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
ANONIM a comentat Hotărârea 757 2008
    In aceasta hotarare de guvern intra si asistentii medicali care lucreaza in sectiile de radioterapie,care fac iradierea bolnavilor oncologici???
ANONIM a comentat Legea 58 1974
    in1990 mai era in vigoare intreb
ANONIM a comentat Hotărârea 559 1990
    Din păcate această hotărâre prevede incadrarea în grupe indiferent de activitatea desfășurată a celor care lucrează în industria chimică( directori, contabili, economiști) fără deosebire adică un operator chimist este încadrat în grupă la fel ca și directorul. Ținînd cont de anul ”hotărârii” în care revoluția încă se mișca prin intreprinderi este de înțeles..oarecum.
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 627/1995
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu