E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a modificat niciun act
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 560 din 19 august 1994

privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Presa "Rompres"

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 266 din 21 septembrie 1994


SmartCity3


    Guvernul Romaniei hotaraste:

    Art. 1
    (1) Agentia Nationala de Presa "Rompres" - organ de specialitate al administratiei publice centrale, de interes national - asigura culegerea, redactarea si difuzarea informatiilor si fotografiilor de presa pentru informarea in masa, in tara si in strainatate, a diferitelor categorii de beneficiari, fara discriminari si cu respectarea deplinei obiectivitati, in cadrul general al asigurarii dreptului de informare.
    (2) Cheltuielile de functionare si investitii ale Agentiei Nationale de Presa "Rompres" se finanteaza de la bugetul de stat.
    (3) Agentia Nationala de Presa "Rompres", denumita prescurtat Rompres, are sediul in municipiul Bucuresti, Piata Presei Libere nr. 1.
    Art. 2
    Agentia Nationala de Presa "Rompres" are urmatoarele atributii principale:
    (1) culege si furnizeaza informatii de presa privind actualitatea romaneasca si evenimentele internationale, pe care le difuzeaza, in limba romana sau in limbi de circulatie internationala pe baze contractuale, presei romane si straine, precum si altor categorii de beneficiari;
    (2) asigura difuzarea comunicatelor oficiale, a altor relatari privind activitatea institutiilor publice, a partidelor si formatiunilor politice, a organizatiilor societatii civile etc.;
    (3) presteaza, la cerere, contra cost, servicii specifice activitatii de informare in masa pentru diferite institutii, organe de presa ori persoane fizice din tara si strainatate;
    (4) propune initierea si modificarea de acte normative in domeniul sau de activitate;
    (5) stabileste, pe baza prevederilor legale, preturi si tarife pentru buletinele si publicatiile pe care le editeaza, pentru emisiunile sale de stiri si fotografice, precum si pentru celelalte servicii pe care le realizeaza;
    (6) editeaza, in interesul valorificarii surselor documentare de care dispune, lucrari de interes larg sub forma de publicatii;
    (7) efectueaza operatiuni de import-export, potrivit legislatiei in vigoare, pentru actiuni din domeniul sau de activitate.
    Art. 3
    Agentia Nationala de Presa "Rompres" are urmatoarele obligatii fundamentale:
    (1) sa-si dezvolte si sa-si perfectioneze activitatea pentru a oferi, cu regularitate si fara intreruperi, beneficiarilor din tara si strainatate informatii exacte si impartiale;
    (2) sa desfasoare intreaga activitate in afara oricaror influente sau consideratii de ordin ideologic, politic sau economic de natura sa compromita exactitatea si obiectivitatea informatiei difuzate.
    Art. 4
    Agentia Nationala de Presa "Rompres" administreaza si foloseste, in vederea indeplinirii atributiilor sale, spatii corespunzatoare, echipamente si instalatii proprii de receptionare, prelucrare, stocare si transmitere a fotografiilor, de telecomunicatii, de imprimare.
    Art. 5
    (1) In vederea indeplinirii atributiilor ce-i revin, Agentia Nationala de Presa "Rompres" este abilitata sa solicite informatii de presa de la institutiile si autoritatile publice centrale si locale.
    (2) Ministerele, celelalte organe de specialitate ale administratiei publice centrale si prefecturile au obligatia de a pune la dispozitia Agentiei Nationale de Presa "Rompres" datele si informatiile de presa referitoare la domeniul lor de activitate.
    (3) Agentia Nationala de Presa "Rompres" colaboreaza cu Departamentul Informatiilor Publice al Guvernului, in vederea obtinerii unor informatii de presa operative si obiective referitoare la probleme actuale de interes national.
    Art. 6
    (1) Agentia Nationala de Presa "Rompres" este condusa de un director general numite de primul-ministru, asimilat ca nivel de salarizare cu functia de secretar de stat.
    (2) Directorul general reprezinta Agentia Nationala de Presa "Rompres" in raporturile cu autoritatile si institutiile publice din tara, precum si in relatiile internationale.
    (3) In exercitarea conducerii agentiei, directorul general emite ordine si instructiuni potrivit reglementarilor legale in vigoare.
    (4) Pe langa directorul general functioneaza colegiul agentiei ca organ consultativ, numit prin ordin al directorului general.
    (5) Directorul general al Agentiei Nationale de Presa "Rompres" este ordonator principal de credite.
    Art. 7
    (1) Numarul maxim de posturi din structura Agentiei Nationale de Presa "Rompres" este de 450, exclusiv directorul general. In numarul stabilit sunt inclusi si corespondentii permanenti ai "Rompres" pentru fiecare judet din tara si pentru strainatate.
    (2) In structura organizatorica a Agentiei Nationale de Presa "Rompres" functioneaza directii generale, directii, servicii si birouri. Redactiile se organizeaza ca directii, oficiile, grupurile si secretariatul tehnic al agentiei cu servicii, iar sectiile ca birouri.
    (3) Directiile generale sunt conduse de cate un director general adjunct, iar Secretariatul general de agentie, de catre un secretar general, numiti de primul-ministru si asimilati ca nivel de salarizare cu functia de director prevazuta la pozitia 3 din anexa nr. 4 la Legea nr. 40/1991, republicata.
    (4) Structura organizatorica a directiilor generale si a secretariatului general, atributiile si sarcinile personalului se stabilesc prin regulament de organizare si functionare, aprobat prin ordin al directorului general.
    Art. 8
    Raspunderea pentru continutul informatiilor de presa transmise beneficiarilor revine autorului, editorului sau, dupa caz, Agentiei Nationale de Presa "Rompres".
    Art. 9
    (1) Personalul din Agentia Nationala de Presa "Rompres" se bucura, pe durata indeplinirii functiei, de aceeasi protectie a legii ca si functionarul public.
    (2) Personalul de specialitate care desfasoara activitati specifice de presa are drepturile si obligatiile rezultand din profesia de ziarist si se bucura, in aceasta calitate, de protectia legii.
    Art. 10
    Salariatii Agentiei Nationale de Presa "Rompres" nu pot desfasura activitati politice partizane.
    Art. 11
    Buna desfasurare a activitatii, ordinea si disciplina, obligatiile si drepturile salariatilor sunt stabilite prin regulamentul de ordine interioara si contractul individual de munca. Prevederile acestora sunt obligatorii pentru toti salariatii, precum si pentru cei care lucreaza ca delegati, detasati ori aflati in perioada de practica.
    Art. 12
    Structura organizatorica a Agentiei Nationale de Presa "Rompres" este prevazuta in anexa, care face parte integranta din prezenta hotarare. Prin ordin al directorului general se pot organiza numai servicii si birouri, precum si colective temporare prevazute la art. 9 din Legea nr. 40/1991, republicata.
    Art. 13
    (1) La data intrarii in vigoare a prezentei hotarari, Hotararea Guvernului nr. 742/1992, precum si orice alte dispozitii contrare se abroga.
    (2) Incadrarea in numarul de posturi aprobat se face in termen de 45 de zile de la intrarea in vigoare a prezentei hotarari.

                PRIM-MINISTRU
              NICOLAE VACAROIU

                        Contrasemneaza:
                        Secretarul general al Guvernului,
                        Viorel Hrebenciuc

                        Ministru de stat,
                        ministrul finantelor,
                        Florin Georgescu

                        p. Ministru de stat,
                        ministrul muncii si
                        protectiei sociale,
                        Dorel Mustatea,
                        secretar de stat

    ANEXA 1
Numarul maxim de posturi: 450
(exclusiv directorul general)
 AGENTIA NATIONALA DE PRESA
      "ROMPRES"
    DIRECTOR GENERAL
  - SERVICIUL RESURSE UMANE
  - OFICIUL JURIDIC - CONTENCIOS
  - CONTROLUL FINANCIAR PROPRIU
  - DIRECTIA GENERALA ACTUALITATEA ROMANEASCA
    - DIRECTOR GENERAL ADJUNCT
      - REDACTIA INFORMATII CENTRALE
      - REDACTIA INFORMATII LOCALE
        -Inclusiv corespondentii judeteni
      - REDACTIA INFORMATII ECONOMICE
      - REDACTIA SPORT
      - REDACTIA SERVICII LA CERERE
      - REDACTIA TIPARITURI
  - SECRETARIATUL GENERAL DE AGENTIE
    - SECRETAR GENERAL
      (Director general adjunct)
      - DIRECTIA FINANCIARA
      - DIRECTIA TEHNICA
      - OFICIUL MARKETING
      - OFICIUL DE RELATII PUBLICE
      - GRUPUL DE RESTRUCTURARE
      - SECRETARIATUL TEHNIC AL AGENTIEI
  - DIRECTIA GENERALA ACTUALITATEA EXTERNA
    - DIRECTOR GENERAL ADJUNCT
      - REDACTIA INFORMATII EXTERNE
        -Inclusiv corespondentii in strainatate-
      - REDACTIA INFORMATII PENTRU STRAINATATE
      - REDACTIA FOTO
        REDACTIA BULETINE TEMATICE
        REDACTIA PUBLICATII DOCUMENTARE
                                                  


SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 560/1994

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 560 din 1994
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    I Want To Testify About Dark Web Blank ATM Cards. What'sApp Contact : +393512615163 (The Official Automatic Teller Machine) They Sell Automatic Blank ATM Cards That You Can Use To Withdraw Money At Any ATM Machine Around The World Wide. Order Your Blank ATM Card Now With The Official Automatic Teller Machine. I Saw So Much Testimony On The Internet About How Dark Web Hackers Produce An Automatic Blank ATM Cards And Sell Them To Different People Around The WorldWide. Order Your Blank ATM Card Now. Email Address : carolblankatmcard@gmail.com Hangout Contact : carolblankatmcard@gmail.com What'sApp Contact : +393512615163 I Also Contacted The Dark Web Blank ATM Cards Company. (The Official Automatic Teller Machine) I Also Order An Automatic Blank ATM Card. They Ask For Payment And I Sent $2,800USD To The Dark Web Blank ATM Cards Company Through Bitcoin. They Also Sent Me The Automatic Blank ATM Card. I Have Used It To Get $90,000 USD. I Order The Blank ATM Card That Has The Limit Withdraw Of $20,000 Daily. The Dark Web Is Selling Out An Automatic Blank ATM Cards To Every Interested Buyers All Over The World Wide.
ANONIM a comentat Ordin 1323 2015
    Vreau și eu anexa 13
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Hello Viewers, are you looking for a reliable spell caster to make you win your lottery games? then search no further, contact Dr Graceundo today and all your financial problems will be over, He prayed for me and gave me a game to play and now i am a millionaire. contact him today and change your financial status. You can contact him via his Email drgraceondu12 @ gmail.com or Call him on +17542773146
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
     My husband left me some years ago for another woman and they both planned to get married. I am so surprised he just came back to me one cool afternoon on Saturday June, begging and crying for me to take him back and to forgive him for breaking up our marriage home and forsaking me and the children. Dr Omokpo is a true spiritualist savior . He brought my husband back” if you have any worries or you have any problem in your marriages or relationships you can reach him via: dromokpo@gmail.com WhatsApp him on:+18048540813
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    O zi bună Dragi solicitanți de împrumut, aveți nevoie de un credit financiar urgent ***? * Transfer foarte rapid și direct în contul dvs. bancar * Rambursarea începe la opt luni după ce primiți banii în contul dvs. bancar * Rată scăzută a dobânzii de 1% * Rambursare pe termen lung (1-30 ani) Înălțime * Flexibil *** apoi lunar plata *. Cât timp va fi finanțat? După depunerea cererii *** Vă puteți aștepta la un răspuns preliminar în mai puțin de 24 de ore, finanțare în 72-96 de ore de la primirea informațiilor de care au nevoie de la dvs. Dacă sunteți interesat, contactați-ne prin: unisoncreditunion344@gmail.com și completați formularul de cerere de împrumut de mai jos. Formular de cerere de împrumut: Nume complet:................... Țara:................... Stat:.............. Oraș:.............. Sex:................ ......... Număr de telefon:........... Suma împrumutului :........... Venituri lunare:.......... Ocupație:................... .... Perioada de împrumut:...................... . ................ Scopul împrumutului:................................. .... ....... Adresa de e-mail:...................... ................ Ați aplicat înainte?.................... Așteptăm ca formularul dumneavoastră de cerere urgent să fie completat ok. Trimite-ti-ne un e-mail: ( unisoncreditunion344@gmail.com ) Cu stima. Domnul UNISON Nume companie: UNISON CREDIT UNION Adresa de e-mail: unisoncreditunion344@gmail.com Adresă de e-mail: unisoncreditunion344@gmail.com Adresă de e-mail: unisoncreditunion344@gmail.com
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    OFERTA URGENT DE CREDIT Creați-vă afacerea și averea dvs. cu noi Grant de împrumut de servicii variind de la 5.000 USD la 10.000.000.000 USD. Oferim acest credit pentru a permite tuturor celor care se află într-o situație financiară dificilă și celor care doresc să-și creeze propria afacere să aibă o viață fericită. Împrumuturile între persoane fizice există așa că nu vă pierdeți timpul. trimiteți-ne un e-mail prin: { unisoncreditunion344@gmail.com } pentru a începe
ANONIM a comentat Decretul 198 2021
    My husband was cheating on me and no longer committed to me and our kids, when i asked him what the problem was he told me he has fell out of love for me and wanted a divorce.i was so heart broken i cried all day and night but he left home, i was looking for something online when i saw an article how the great and powerful dr.ovie have helped so many people in similar situation like mine, his email address was written so i sent him an email telling him about my problem,he told me he shall return back to me within 24hrs, i did everything he asked me to do the next day to my greatest surprise, my husband came back home and was crying and begging for me to forgive and accept him back,now we are happy together if you need his help contact him email:droviespelltemple@gmail.com or whatsapp him via +2349056460552
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Buna ziua Investiția în criptomonede cu doamna Trish Dave mi-a schimbat viața Cuvintele nu pot descrie munca minunată pe care ați făcut-o în contul meu de tranzacționare, sunt încântat că am avut încredere în dvs. și v-am oferit șansa de a ajuta la creșterea mea de 500 USD în 5000 USD în doar o săptămână, doamnă. Trish Dave, familia mea și cu mine, vă suntem veșnic datori pentru stabilitatea financiară pe care ați adus-o acasă, sfătuiesc întregul public să investească cu Trish Dave, contactați prin: Email: trshdave@gmail.com WhatsApp: +79304082498 Web https://smartbitvest.com/
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    Hi everyone i want to share my amazing testimony on how Dr Graceondu blessed my life, i used to work as a cleaner in supper market, i have been playing lottery game for long now and i don't usually win, i came across a testimony of someone testifying about how Dr Graceondu prayed for her and gave her a lottery game to play and she won big amount of money, so i also decided to try my luck, i contact him through his website and he assured me that he will help me, he told me it will take him two day to pray for me, so on the second day he gave me some lottery numbers to play and i went to play the game so on that faithful day i went to check the game to my greatest surprise i won a very big amount that changed my status, i quit as a cleaner in the supper market and i became a company owner. I want you out there to also contact him for your lucky game. You can reach him via his Email drgraceondu12@ gmail.com or WhatsApp him on +17542773146
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    Bună ziua. Caut si eu aceste anexe din 2002. Le puteti trimite pe adresa bogdan.albu@albulawyer.com vă rog?
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu