HOTARARE Nr
HOTARARE Nr. 55 din 25 ianuarie 1995
pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 72/1994 si a Hotararii Guvernului
nr. 333/1994
ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI
ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL NR. 25 din 3 februarie 1995

Guvernul Romaniei hotaraste:
Art. 1
Hotararea Guvernului nr. 72/1994 privind declararea produselor agricole de
importanta nationala, stabilirea primelor ce se acorda producatorilor agricoli,
a organismelor de stat mandatate sa le acorde, precum si a normelor de
acordare, utilizare si control al acestora, republicata in Monitorul Oficial al
Romaniei, Partea I, nr. 296 din 19 octombrie 1994, se modifica dupa cum
urmeaza:
1. Pozitia 2 din anexa nr. 1 la hotarare va avea urmatorul cuprins:
"2. Lapte de vaca cu 3,5 % grasime,
STAS 2418-61, perioada:
- 1 februarie - 30 aprilie 1995 lei/hl 22.500
- 1 mai - 31 octombrie 1995 lei/hl 17.000
- dupa 1 noiembrie 1995 lei/hl 22.500".
Normele prevazute in anexa nr. 2 la hotarare se modifica in mod
corespunzator.
2. In textul hotararii si al anexei nr. II, denumirea produsului
"Lapte de vaca cu 3,5 % grasime" se inlocuieste cu aceea de
"Lapte de vaca cu 3,5 % grasime, STAS 2418-61".
Art. 2
Hotararea Guvernului nr. 333/1994 privind stabilirea preturilor minime
garantate de achizitie pentru produsele de importanta nationala, publicata in
Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 160 din 24 iunie 1994, se modifica
dupa cum urmeaza:
1. Prima liniuta din articolul unic va avea urmatorul cuprins:
"- lapte de vaca cu 3,5 % grasime,
STAS 2418-61, perioada:
a) 1 februarie - 30 aprilie 1995 425 lei/l
b) 1 mai - 31 octombrie 1995 370 lei/l
c) dupa 1 noiembrie 1995 425 lei/l
La laptele de vaca cu un continut de grasime mai mare sau mai mic de 3,5 %,
pretul minim garantat de achizitie va fi majorat sau redus corespunzator
continutului de grasime."
Art. 3
Dispozitiile prezentei hotarari intra in vigoare la 1 februarie 1995.
PRIM-MINISTRU
NICOLAE VACAROIU
Contrasemneaza:
p. Ministru de stat,
ministrul finantelor,
Dan Mogos,
secretar de stat
Ministrul agriculturii si
alimentatiei,
Valeriu Tabara