Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 488 din 13 iunie 2000

pentru aprobarea Acordului dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Statului Israel in domeniul protectiei mediului si conservarii naturii, semnat la Ierusalim la 3 ianuarie 2000

ACT EMIS DE:     GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 295 din 29 iunie 2000


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 107 din Constitutia Romaniei si ale art. 5 alin. 1 din Legea nr. 4/1991 privind incheierea si ratificarea tratatelor,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

    Art. 1
    Se aproba Acordul dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Statului Israel in domeniul protectiei mediului si conservarii naturii, semnat la Ierusalim la 3 ianuarie 2000.
    Art. 2
    Cheltuielile necesare pentru aducerea la indeplinire a prevederilor acordului vor fi efectuate in conformitate cu reglementarile legale in vigoare, in limita bugetului anual aprobat pentru ministerele implicate.

                  PRIM-MINISTRU
            MUGUR CONSTANTIN ISARESCU

                       Contrasemneaza:
                       Ministrul apelor, padurilor
                       si protectiei mediului,
                       Romica Tomescu

                       Ministru de stat,
                       ministrul afacerilor externe,
                       Petre Roman

                       Ministrul finantelor,
                       Decebal Traian Remes

                              ACORD
intre Guvernul Romaniei si Guvernul Statului Israel in domeniul protectiei mediului si conservarii naturii

    Guvernul Romaniei si Guvernul Statului Israel, denumite in continuare parti contractante,
    dorind sa dezvolte si sa promoveze cooperarea in domeniul protectiei mediului, calitatii apelor si conservarii naturii,
    convinse ca o stransa colaborare in domeniile sus-mentionate, precum si depunerea de eforturi reciproce destinate reducerii poluarii transfrontiere pot constitui o importanta contributie la dezvoltarea relatiilor dintre cele doua tari,
    recunoscand ca o asemenea cooperare poate contribui la protectia si dezvoltarea durabila a protectiei mediului nu numai la nivel national, ci si la nivel global,
    realizand ca stabilirea cooperarii atat intre autoritatile nationale in domeniul protectiei mediului, cat si intre institutiile stiintifice si organizatiile importante poate fi in beneficiul partilor contractante,
    luand in considerare imperativul atingerii cresterii economice si a unui mai ridicat standard de viata bazat pe principiile dezvoltarii durabile,
    dorind sa dezvolte in viitor relatiile reciproce in conformitate cu documentele finale ale Conferintei Natiunilor Unite privind mediul si dezvoltarea, care a avut loc la Rio de Janeiro in anul 1992,
    au convenit urmatoarele:

    Art. 1
    Partile contractante vor promova si vor diversifica cooperarea in domeniile protectiei mediului, calitatii apelor si conservarii naturii. Cooperarea se va baza pe eforturile directe comune ale autoritatilor implicate si ale altor autoritati competente desemnate de partile contractante, incluzand intreprinderi, institutii si organizatii private.
    Partile contractante vor coopera in domeniile sus-mentionate pe baza de egalitate, reciprocitate si in beneficiu comun.
    Art. 2
    Sunt de interes special pentru partile contractante urmatoarele domenii ale protectiei mediului:
    A. Protectia mediului
    - controlul poluarii aerului si masurile de reducere a acesteia, incluzand emisiile de substante poluante si monitorizarea emisiilor;
    - tehnici privind controlul si reducerea poluarii marine;
    - administrarea deseurilor;
    - poluarea solurilor cauzata de diferite surse, cum sunt pesticidele si masurile de control corespunzatoare;
    - educatia de mediu;
    - protejarea si administrarea resurselor de apa si reducerea poluarii apelor;
    - calitatea apei;
    - tratamentul apelor reziduale si refolosirea efluentilor in scopuri agricole.
    B. Conservarea naturii
    - protectia naturii, conservarea si dezvoltarea durabila a biodiversitatii speciilor, a speciilor aflate in pericol si a zonelor special protejate;
    - impadurirea si combaterea desertificarii.
    Art. 3
    1. Subiectele concrete de cooperare bilaterala se vor determina de catre partile contractante prin luarea in considerare a sarcinilor prioritare stabilite de fiecare dintre ele.
    2. Partile contractante vor propune programe de lucru pentru definirea proiectelor si activitatilor in conformitate cu acest acord privind temele concrete de cooperare.
    Art. 4
    Cooperarea dintre partile contractante va include:
    1. schimburi de informatii stiintifice si tehnice, date, precum si rezultatele relevante in domeniul cercetarii;
    2. schimburi de delegatii profesionale, experti calificati, cercetatori in domeniul invatamantului si al cercetarii stiintifice;
    3. organizarea de intalniri, simpozioane, prezentari si expozitii;
    4. cercetarea comuna stiintifica si tehnica, elaborarea de proiecte de colaborare;
    5. orice alta forma de colaborare pe care partile contractante o considera necesara.
    Art. 5
    Luand in considerare scopurile acestui acord, partile contractante vor sprijini stabilirea si dezvoltarea contactelor si a colaborarii dintre institutiile si organizatiile celor doua tari.
    Art. 6
    1. Ministerul Apelor, Padurilor si Protectiei Mediului din Romania si Ministerul Mediului din Statul Israel sunt responsabile pentru intreaga colaborare in scopul aplicarii acestui acord.
    2. In scopul aplicarii prevederilor acestui acord se va infiinta un comitet de cooperare, format din reprezentanti ai Ministerului Apelor, Padurilor si Protectiei Mediului din Romania si Ministerului Mediului din Statul Israel.
    3. Comitetul de cooperare poate include experti si specialisti, numiti de partile contractante, din domeniile de cooperare agreate in acest acord.
    4. Partile contractante se vor informa reciproc in privinta presedintilor Comitetului de cooperare in termen de 3 luni de la data intrarii in vigoare a acestui acord.
    5. Comitetul de cooperare se va reuni anual sau cel putin la fiecare 2 ani, alternativ la Bucuresti si la Ierusalim, pentru asigurarea unei coordonari adecvate a prevederilor acestui acord.
    Art. 7
    1. De comun acord, partile contractante pot consilia terte parti asupra rezultatelor cooperarii lor.
    2. Schimbul de informatii si transmiterea lor catre aceste terte parti vor avea loc in concordanta cu prevederile legale in vigoare in tarile partilor contractante, cu respectarea drepturilor tertelor parti si a obligatiilor internationale.
    3. Folosirea informatiilor protejate sau a celor care pot fi protejate va necesita regulamente speciale.
    Art. 8
    1. In cazul in care nu este prevazut contrariul, fiecare parte contractanta va prevedea resursele adecvate pentru demararea propriilor responsabilitati in conformitate cu prezentul acord. Capacitatea fiecarei parti contractante de a demara activitati pe termen lung va constitui subiectul disponibilitatii fondurilor adecvate, fiecare parte contractanta cautand sa asigure finantarea proiectelor in baza prezentului acord.
    2. Costurile deplasarilor externe, aferente trimiterii de experti si de specialisti, vor reveni partii trimitatoare, in cazul in care nu este prevazut altfel. Costurile aferente cazarii si diurnei vor fi suportate de partea primitoare, in cazul in care nu este prevazut altfel.
    Art. 9
    Nici o prevedere a prezentului acord nu prejudiciaza drepturile si indatoririle existente care decurg din alte acorduri, conforme cadrului juridic international.
    Art. 10
    Divergentele care vor aparea in cursul aplicarii acestui acord se vor rezolva prin consultari intre partile contractante. Amendamentele la acest acord se vor face cu consensul partilor contractante si vor intra in vigoare in concordanta cu prevederile art. 11.
    Art. 11
    Acest acord va intra in vigoare la data celei de a doua note diplomatice prin care partile contractante se informeaza reciproc despre indeplinirea procedurilor legale interne necesare pentru intrarea in vigoare a acordului. Acordul este incheiat pe o perioada de 5 (cinci) ani. Acordul se va reinnoi automat pe perioade urmatoare suplimentare de cate 5 (cinci) ani, daca nici una dintre partile contractante nu notifica in scris celeilalte parti contractante intentia sa de a-l denunta, cu cel putin 6 (sase) luni inainte de expirarea perioadei respective.
    Incetarea valabilitatii acestui acord nu va conduce la incetarea activitatilor deja initiate in concordanta cu prevederile acestuia care nu au fost inca finalizate.
    Semnat la Ierusalim la 3 ianuarie 2000, data care corespunde datei de 25 tevet 5760, in doua exemplare originale, fiecare in limbile romana, ebraica si engleza, toate textele fiind egal autentice. In caz de divergenta de interpretare, textul in limba engleza va prevala.

                         Pentru Guvernul Romaniei,
                                Ion Pascu

                      Pentru Guvernul Statului Israel,
                               Dalia ItzikSmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 488/2000

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 488 din 2000
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Hotărârea 1094 2010
    Atenţie! Sunt doamna Ruth Hunt, o împrumutată a împrumutului privat, care acordă împrumuturi cu o rată a dobânzii foarte mică de 3%. Acordăm tot felul de împrumuturi precum împrumut educațional, împrumut de afaceri, împrumut la domiciliu, împrumut agricol, împrumut personal, împrumut auto și alte motive bune, acordăm și împrumuturi de la 5.000 USD USD- 100.000.000.00 USD la o dobândă de 3% . Durata de 1- 15 ani în funcție de suma de care aveți nevoie ca împrumut. Reveniți la noi pentru mai multe informații prin: ruthhuntfinancialservice@gmail.com Contact pentru mai multe informații: Toate cele bune Dna Ruth Hunt CEO / Președinte E-mail: ruthhuntfinancialservice@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 458 2019
    Atenţie! Sunt doamna Ruth Hunt, o împrumutată a împrumutului privat, care acordă împrumuturi cu o rată a dobânzii foarte mică de 3%. Acordăm tot felul de împrumuturi precum împrumut educațional, împrumut de afaceri, împrumut la domiciliu, împrumut agricol, împrumut personal, împrumut auto și alte motive bune, acordăm și împrumuturi de la 5.000 USD USD- 100.000.000.00 USD la o dobândă de 3% . Durata de 1- 15 ani în funcție de suma de care aveți nevoie ca împrumut. Reveniți la noi pentru mai multe informații prin: ruthhuntfinancialservice@gmail.com Contact pentru mai multe informații: Toate cele bune Dna Ruth Hunt CEO / Președinte E-mail: ruthhuntfinancialservice@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 110 2007
    Dragi solicitanți de împrumuturi Aveți dificultăți financiare? Vrei să începi propria ta afacere? Această companie de împrumut a fost înființată organizații pentru drepturile omului din întreaga lume cu scopul unic de a ajuta săracii și persoanele cu dificultăți financiare din viață. Dacă doriți să solicitați un împrumut, reveniți la noi cu detaliile de mai jos e-mail: elenanino0007@gmail.com Nume: Suma necesară: Durata împrumutului: Numar de mobil: Mulțumesc și binecuvântează Dumnezeu ÎNCREDERE Elena
ANONIM a comentat Ordin 545 2004
    Sunt creditor privat și investitor, aveți nevoie de o finanțare legitimă, onestă, de încredere și repede? Te pot ajuta cu un împrumut de garanție 100%, ofer afaceri, finanțări imobiliare și împrumuturi individuale, Mai mult, finanțez tot felul de proiecte. Aplicați azi prin e-mail: ruthhuntfinancialservice@gmail.com pentru informații suplimentare
ANONIM a comentat Legea 12 2018
    mesajul tauSunt investitor. Scriu pentru a vă informa despre oferta de credit oferită de compania noastră pentru a ajuta persoanele fizice și organizațiile, inclusiv proprietarii de afaceri mici. oferta noastră este de până la 3% rata dobânzii timp de 1 până la 10 ani. Interesul dvs. va răspunde urgent de către agenții noștri online. răspundeți cu următoarele detalii, toate cerințele vă vor fi prezentate de agentul nostru online atunci când contactați agentul: ivanmarko110@gmail.com Număr WhatsApp: +1(504)603-3666
ANONIM a comentat Decizia 292 2018
    Sunt Saara Kemi un creditor privat care acordă împrumuturi diferite tipurilor de împrumuturi către companii / companii de pe întregul glob de urgență, cu 3% rata dobânzii, dacă sunteți interesat, contactați-mă prin e-mail: saara.kemi@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 458 2019
    Sunt Saara Kemi un creditor privat care acordă împrumuturi diferite tipurilor de împrumuturi către companii / companii de pe întregul glob de urgență, cu 3% rata dobânzii, dacă sunteți interesat, contactați-mă prin e-mail: saara.kemi@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 458 2019
    Sunt Saara Kemi un creditor privat care acordă împrumuturi diferite tipurilor de împrumuturi către companii / companii de pe întregul glob de urgență, cu 3% rata dobânzii, dacă sunteți interesat, contactați-mă prin e-mail: saara.kemi@gmail.com
ANONIM a comentat Ordin 129 2016
    Dear Sir/Ma, We are project funder as well as financial lender. We have BG/SBLC specifically for BUY/LEASE at a leasing price of 4%+2% of face value Issuance by HSBC London and many other 25 top AA rated Bank in Europe, Middle East or USA. We also secure funding. Also We are into the provision of short term and long term business/personal loans for both small and large scale business funds. * FOR LEASING OF BG/SBLC MINIMUM FACE VALUE OF BG/SBLC = EUR/USD 1M LEASING FEE = 4%+2% * FOR PURCHASE OF FRESH CUT BG/SBLC PRICE = 32%+2% MINIMUM FACE VALUE OF BG/SBLC = EUR/USD 1M Intermediaries/Consultants/Brokers are welcome to bring their clients and are 100% protected. In complete confidence, we will work together for the benefits of all parties involved. ENNIE OWEN E-mail : evergrowthfinancialltd@gmail.com Skype id : evergrowthfinancialltd@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 3 2018
    Oferim toate tipurile de împrumuturi * Împrumut comercial * Împrumut personal * Împrumut comercial * Rambursare împrumut * Împrumut studențesc * Împrumut ipotecar * Împrumut auto * Împrumut de credit Bad Credit credit * Credit ipotecar * Împrumut / Contract de proiect * Tipuri de împrumuturi pe datorie Consolidarea este disponibilă și Împrumut momentan - 2.000 euro - 5.000 euro (1 până la 2 ore) Împrumuturi - 3.000 euro - 10.000 euro (2 până la 24 ore) Împrumuturi personale - 5.000 - 500.000 euro Oferim o rată minimă foarte scăzut de 3%. Anii de la 1 la 25 de ani, programul de rambursare maximă pentru toate regiunile lumii. Ne acordă împrumuturi de la 1.000.000 la 100.000.000 de euro. împrumuturile noastre sunt bine garantate, deoarece securitatea maximă este prioritatea noastră. Intrebare: dancilatania@gmail.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 488/2000
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu