Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 488 din 13 iunie 2000

pentru aprobarea Acordului dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Statului Israel in domeniul protectiei mediului si conservarii naturii, semnat la Ierusalim la 3 ianuarie 2000

ACT EMIS DE:     GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 295 din 29 iunie 2000


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 107 din Constitutia Romaniei si ale art. 5 alin. 1 din Legea nr. 4/1991 privind incheierea si ratificarea tratatelor,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

    Art. 1
    Se aproba Acordul dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Statului Israel in domeniul protectiei mediului si conservarii naturii, semnat la Ierusalim la 3 ianuarie 2000.
    Art. 2
    Cheltuielile necesare pentru aducerea la indeplinire a prevederilor acordului vor fi efectuate in conformitate cu reglementarile legale in vigoare, in limita bugetului anual aprobat pentru ministerele implicate.

                  PRIM-MINISTRU
            MUGUR CONSTANTIN ISARESCU

                       Contrasemneaza:
                       Ministrul apelor, padurilor
                       si protectiei mediului,
                       Romica Tomescu

                       Ministru de stat,
                       ministrul afacerilor externe,
                       Petre Roman

                       Ministrul finantelor,
                       Decebal Traian Remes

                              ACORD
intre Guvernul Romaniei si Guvernul Statului Israel in domeniul protectiei mediului si conservarii naturii

    Guvernul Romaniei si Guvernul Statului Israel, denumite in continuare parti contractante,
    dorind sa dezvolte si sa promoveze cooperarea in domeniul protectiei mediului, calitatii apelor si conservarii naturii,
    convinse ca o stransa colaborare in domeniile sus-mentionate, precum si depunerea de eforturi reciproce destinate reducerii poluarii transfrontiere pot constitui o importanta contributie la dezvoltarea relatiilor dintre cele doua tari,
    recunoscand ca o asemenea cooperare poate contribui la protectia si dezvoltarea durabila a protectiei mediului nu numai la nivel national, ci si la nivel global,
    realizand ca stabilirea cooperarii atat intre autoritatile nationale in domeniul protectiei mediului, cat si intre institutiile stiintifice si organizatiile importante poate fi in beneficiul partilor contractante,
    luand in considerare imperativul atingerii cresterii economice si a unui mai ridicat standard de viata bazat pe principiile dezvoltarii durabile,
    dorind sa dezvolte in viitor relatiile reciproce in conformitate cu documentele finale ale Conferintei Natiunilor Unite privind mediul si dezvoltarea, care a avut loc la Rio de Janeiro in anul 1992,
    au convenit urmatoarele:

    Art. 1
    Partile contractante vor promova si vor diversifica cooperarea in domeniile protectiei mediului, calitatii apelor si conservarii naturii. Cooperarea se va baza pe eforturile directe comune ale autoritatilor implicate si ale altor autoritati competente desemnate de partile contractante, incluzand intreprinderi, institutii si organizatii private.
    Partile contractante vor coopera in domeniile sus-mentionate pe baza de egalitate, reciprocitate si in beneficiu comun.
    Art. 2
    Sunt de interes special pentru partile contractante urmatoarele domenii ale protectiei mediului:
    A. Protectia mediului
    - controlul poluarii aerului si masurile de reducere a acesteia, incluzand emisiile de substante poluante si monitorizarea emisiilor;
    - tehnici privind controlul si reducerea poluarii marine;
    - administrarea deseurilor;
    - poluarea solurilor cauzata de diferite surse, cum sunt pesticidele si masurile de control corespunzatoare;
    - educatia de mediu;
    - protejarea si administrarea resurselor de apa si reducerea poluarii apelor;
    - calitatea apei;
    - tratamentul apelor reziduale si refolosirea efluentilor in scopuri agricole.
    B. Conservarea naturii
    - protectia naturii, conservarea si dezvoltarea durabila a biodiversitatii speciilor, a speciilor aflate in pericol si a zonelor special protejate;
    - impadurirea si combaterea desertificarii.
    Art. 3
    1. Subiectele concrete de cooperare bilaterala se vor determina de catre partile contractante prin luarea in considerare a sarcinilor prioritare stabilite de fiecare dintre ele.
    2. Partile contractante vor propune programe de lucru pentru definirea proiectelor si activitatilor in conformitate cu acest acord privind temele concrete de cooperare.
    Art. 4
    Cooperarea dintre partile contractante va include:
    1. schimburi de informatii stiintifice si tehnice, date, precum si rezultatele relevante in domeniul cercetarii;
    2. schimburi de delegatii profesionale, experti calificati, cercetatori in domeniul invatamantului si al cercetarii stiintifice;
    3. organizarea de intalniri, simpozioane, prezentari si expozitii;
    4. cercetarea comuna stiintifica si tehnica, elaborarea de proiecte de colaborare;
    5. orice alta forma de colaborare pe care partile contractante o considera necesara.
    Art. 5
    Luand in considerare scopurile acestui acord, partile contractante vor sprijini stabilirea si dezvoltarea contactelor si a colaborarii dintre institutiile si organizatiile celor doua tari.
    Art. 6
    1. Ministerul Apelor, Padurilor si Protectiei Mediului din Romania si Ministerul Mediului din Statul Israel sunt responsabile pentru intreaga colaborare in scopul aplicarii acestui acord.
    2. In scopul aplicarii prevederilor acestui acord se va infiinta un comitet de cooperare, format din reprezentanti ai Ministerului Apelor, Padurilor si Protectiei Mediului din Romania si Ministerului Mediului din Statul Israel.
    3. Comitetul de cooperare poate include experti si specialisti, numiti de partile contractante, din domeniile de cooperare agreate in acest acord.
    4. Partile contractante se vor informa reciproc in privinta presedintilor Comitetului de cooperare in termen de 3 luni de la data intrarii in vigoare a acestui acord.
    5. Comitetul de cooperare se va reuni anual sau cel putin la fiecare 2 ani, alternativ la Bucuresti si la Ierusalim, pentru asigurarea unei coordonari adecvate a prevederilor acestui acord.
    Art. 7
    1. De comun acord, partile contractante pot consilia terte parti asupra rezultatelor cooperarii lor.
    2. Schimbul de informatii si transmiterea lor catre aceste terte parti vor avea loc in concordanta cu prevederile legale in vigoare in tarile partilor contractante, cu respectarea drepturilor tertelor parti si a obligatiilor internationale.
    3. Folosirea informatiilor protejate sau a celor care pot fi protejate va necesita regulamente speciale.
    Art. 8
    1. In cazul in care nu este prevazut contrariul, fiecare parte contractanta va prevedea resursele adecvate pentru demararea propriilor responsabilitati in conformitate cu prezentul acord. Capacitatea fiecarei parti contractante de a demara activitati pe termen lung va constitui subiectul disponibilitatii fondurilor adecvate, fiecare parte contractanta cautand sa asigure finantarea proiectelor in baza prezentului acord.
    2. Costurile deplasarilor externe, aferente trimiterii de experti si de specialisti, vor reveni partii trimitatoare, in cazul in care nu este prevazut altfel. Costurile aferente cazarii si diurnei vor fi suportate de partea primitoare, in cazul in care nu este prevazut altfel.
    Art. 9
    Nici o prevedere a prezentului acord nu prejudiciaza drepturile si indatoririle existente care decurg din alte acorduri, conforme cadrului juridic international.
    Art. 10
    Divergentele care vor aparea in cursul aplicarii acestui acord se vor rezolva prin consultari intre partile contractante. Amendamentele la acest acord se vor face cu consensul partilor contractante si vor intra in vigoare in concordanta cu prevederile art. 11.
    Art. 11
    Acest acord va intra in vigoare la data celei de a doua note diplomatice prin care partile contractante se informeaza reciproc despre indeplinirea procedurilor legale interne necesare pentru intrarea in vigoare a acordului. Acordul este incheiat pe o perioada de 5 (cinci) ani. Acordul se va reinnoi automat pe perioade urmatoare suplimentare de cate 5 (cinci) ani, daca nici una dintre partile contractante nu notifica in scris celeilalte parti contractante intentia sa de a-l denunta, cu cel putin 6 (sase) luni inainte de expirarea perioadei respective.
    Incetarea valabilitatii acestui acord nu va conduce la incetarea activitatilor deja initiate in concordanta cu prevederile acestuia care nu au fost inca finalizate.
    Semnat la Ierusalim la 3 ianuarie 2000, data care corespunde datei de 25 tevet 5760, in doua exemplare originale, fiecare in limbile romana, ebraica si engleza, toate textele fiind egal autentice. In caz de divergenta de interpretare, textul in limba engleza va prevala.

                         Pentru Guvernul Romaniei,
                                Ion Pascu

                      Pentru Guvernul Statului Israel,
                               Dalia ItzikSmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 488/2000

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 488 din 2000
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decizia 221 2000
    Locuiesc în SUA Florida și sunt azi o femeie fericită? Mi-am spus sinelui că orice creditor împrumutat care mi-ar putea schimba Viața și familia, mă voi referi la orice persoană care le caută împrumut. Dacă aveți nevoie de împrumut și sunteți 100% sigur că veți plăti împrumutul, contactați-le și vă rugăm să le spuneți că doamna Sandra v-a trimis la ei. sabinhelps@gmail.com
ANONIM a comentat Ordin 37 2016
    Obținerea unui împrumut legitim au fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Însă MIDLAND CREDIT FIRM a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a răspunde nevoilor dvs. financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie. Serviciile noastre includ următoarele: - * Împrumuturi pentru investitori *Consolidarea datoriilor * Ipoteca a doua * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În sfârșit, finanțăm o firmă de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Email companie midland.credit2@gmail.com ID companie NMLS: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiția pentru generații.
ANONIM a comentat OUG 1 2013
    Dragi solicitanți de împrumuturi Aveți dificultăți financiare? Vrei să începi propria ta afacere? Această companie de împrumut a fost înființată organizații pentru drepturile omului din întreaga lume cu scopul exclusiv de a ajuta săracii și persoanele cu dificultăți financiare din viață. Dacă doriți să solicitați un împrumut, reveniți la noi cu detaliile de mai jos e-mail: elenanino0007@gmail.com Nume: Suma necesară: Durata împrumutului: Numar de mobil: Mulțumesc și binecuvântează Dumnezeu ÎNCREDERE Elena
ANONIM a comentat OUG 1 2013
    Dragi solicitanți de împrumuturi Aveți dificultăți financiare? Vrei să începi propria ta afacere? Această companie de împrumut a fost înființată organizații pentru drepturile omului din întreaga lume cu scopul exclusiv de a ajuta săracii și persoanele cu dificultăți financiare din viață. Dacă doriți să solicitați un împrumut, reveniți la noi cu detaliile de mai jos e-mail: elenanino0007@gmail.com Nume: Suma necesară: Durata împrumutului: Numar de mobil: Mulțumesc și binecuvântează Dumnezeu ÎNCREDERE Elena
ANONIM a comentat Ordin 17 2019
    Obținerea unui împrumut legitim au fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Însă MIDLAND CREDIT FIRM a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a răspunde nevoilor dvs. financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie. Serviciile noastre includ următoarele: - * Împrumuturi pentru investitori *Consolidarea datoriilor * Ipoteca a doua * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În sfârșit, finanțăm o firmă de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Email companie midland.credit2@gmail.com ID companie NMLS: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiția pentru generații.
ANONIM a comentat Ordin 5049 2019
    Dragi solicitanți de împrumuturi Aveți dificultăți financiare? Vrei să începi propria ta afacere? Această companie de împrumut a fost înființată organizații pentru drepturile omului din întreaga lume cu scopul exclusiv de a ajuta săracii și persoanele cu dificultăți financiare din viață. Dacă doriți să solicitați un împrumut, reveniți la noi cu detaliile de mai jos e-mail: elenanino0007@gmail.com Nume: Suma necesară: Durata împrumutului: Numar de mobil: Mulțumesc și binecuvântează Dumnezeu ÎNCREDERE Elena
ANONIM a comentat Legea 224 2017
    Hi everyone. My name is Wanetta Zabrina Yedda i am from Brașov i saw people testified about this company called Patricia Kingsman loan company and it is a good thing i was also a victim of scam 3 times until i found this company called Patricia Kingsman loan company God bear me witness this company is real and legit i am a single mother of 3 kids and i work in 2 places to earn more money for me and my kids this company helped me after in explained to them the company told me not to worry that i was going to receive my loan safely i was afraid cause i was cheated before i thought the same thing was also going to happen to me but i said to my self God knows best. The company told me it was 8 hours to receive loan and i thought about it 8 hours to quick i said okay the loan amount i was looking for was 350,000.00 Euro and after i did all the company asked me to do and i sent my required information i received my loan in 8 hours time as stated. When i received my loan i said to my self God is the one who made me found this company and i have already introduced this company to 1 of my friend who also needs help so anyone here or anywhere you see this post if you need a real loan this is the only company that can help without any doubt of fail i am happy everyday because of this company and God i pray God make Mrs Patricia Kingsman last in this world so she can continue to help people in need. I contacted this company via mail which is patriciakingsman.loans2016@gmail.com. Thanks to anyone who reads my message and post.
ANONIM a comentat Legea 224 2017
    Salut tuturor sau oricui mă numesc Vlad Toma. Sunt din București România am auzit despre această companie numită Patricia Kingsman că ajută oameni cu împrumuturi din întreaga lume. Am fost căutat cândva un împrumut online și am fost înșelat de 2 companii care a fost fals și după acel moment nu am crezut niciodată că o companie de împrumut bună ar putea veni de pe internet, am crezut că toate sunt o fraudă până când am găsit această companie numită compania de împrumut Patricia Kingsman am găsit oameni care au depus mărturie despre această companie și am fost surprins de ce am făcut nu găsiți această companie la timp. Nu am crezut niciodată ce au spus oamenii despre companie până când nu am depus cererea și i-am încercat suma pe care o căutam era mare și era pentru o proprietate imobiliară suma împrumutului a fost de 10,5 milioane de euro și așa am aplicat și doamna Patricia Kingsman a vorbit pentru mine, dar având în vedere că împrumutul meu a fost mare, a fost nevoie de doar 15 ore pentru a primi creditul meu, mi-au spus că serviciul de împrumut este de 8 ore pentru a primi împrumut. Singurul lucru pe care mi-a spus să-l fac a fost să depun taxa de transfer bancar pe care banca urma să o folosească pentru a-mi transfera împrumutul în contul meu bancar atunci când mi-a spus că odată mi-a fost teamă că este o înșelătorie, dar am spus să mă dau o încercare am depus taxa de transfer, care a fost declarată și asta a fost depus în total în mai puțin de 15 ore am primit un mesaj de la banca mea că suma de bani care a fost de 10,5 milioane de euro a fost creditată în contul meu bancar și totul despre banii detaliile și de la cine a venit au fost, iată, a fost Patricia Kingsman care m-a ajutat când am văzut-o prima dată, am fost surprinsă, nu am crezut niciodată ochii, dar era adevărat. Așa că mi-am spus mie, de la alți oameni că compania a ajutat să depună mărturie despre faptele bune, mă las să fac din cauza mea că nu este ușor să văd o companie de împrumut legitim online în zilele noastre, astfel încât oricine de oriunde are nevoie de un împrumut online fără să fie înșelat să solicite de la această companie pentru că numai asta te pot ajuta, am confirmat-o și este adevărat că sunt atât de fericit și știu că această companie va face și mai mulți oameni mai fericiți decât mine. Puteți contacta această companie prin e-mail sau Whatsapp, dar am folosit Whatsapp pentru că a fost mai rapid adresa de mail a companiei este patriciakingsman.loans2016@gmail.com, iar Whatsapp este +1 (575) 655-0066. Mulțumesc tuturor salutărilor lui Vlad Toma din București România.
ANONIM a comentat Legea 224 2017
    Mulțumesc lui Patricia Kingsman că m-a ajutat cu împrumutul meu, după ce au fost escrocați de 6 ori de oameni falsi care clamează să fie creditori de împrumuturi. Numele meu este Viorica Waleis Viviana, sunt din România și locuiesc în orașul Constanța. În urmă cu o lună am căutat un împrumut online și am văzut diferite credite pe internet și cu câteva mărturii false și am aplicat de la ele și tot ce am primit a fost escroci am aplicat mai mult de 6 companii și am fost înșelat până la capăt. Așa că am renunțat la speranță până când am decis să verific din nou dacă voi găsi ajutor în timp ce căutam și m-am stabilit să caut o companie de împrumuturi legitime. Am găsit această companie numită compania de împrumut Patricia Kingsman. Am văzut o mulțime de mărturii despre care oamenii comentează. ea, dar pentru că am fost înșelată în mai multe rânduri, am crezut că este o înșelătorie, dar am făcut ceea ce mi s-a cerut să fac și am așteptat împrumutul meu, iar doamna Patricia Kingsman mi-a spus în mai puțin de 8 ore când sunteți cu împrumutul meu în siguranță, nu am crezut pentru că am crezut că este și o înșelătorie, așa că în acea zi era ora nopții în România și m-am culcat dimineața din cuib în timp ce m-am trezit am primit o alertă de la banca mea că există bani pe contul meu și imediat am sunat la banca pentru a confirma iar directorul bancar mi-a spus să vin imediat la bancă și m-am dus imediat banca s-a deschis în timp ce managerul bancar mi-a verificat contul, am văzut o sumă de 135.000,00 Euro și i-am explicat managerului meu că am solicitat un împrumut online și banca managerul a fost șocat dacă există st sunt o companie de împrumut real și legitim online, sunt atât de fericită, mulțumesc lui Patricia Kingsman, am decis să scriu pe internet pentru că am văzut alte persoane care o fac și mărturisesc despre această companie, de aceea postez acest mesaj online tuturor celor care au nevoie de împrumut, chiar dacă ați fost înșelat înainte de a aplica de la această companie și fiți sigur că această companie nu vă va da jos. Salutări pentru oricine care îmi citește mesajul și puteți contacta această companie prin e-mail patriciakingsman.loans2016@gmail.com, de asemenea, folosesc Whatsapp, numărul care este +1 (575) 655-0066. Din nou, mulțumesc tuturor celor care îmi citesc mesajul și vă rog să fiți fericiți, deoarece sunt astăzi cu această companie, deoarece aduc mai mulți oameni în această companie pentru a vă ajuta.
ANONIM a comentat Legea 224 2017
    Cu respect tuturor, numele meu este Kojonka Moe și sunt din România am auzit despre oameni care mărturisesc despre această companie numită Patricia Kingsman și aceasta este prima dată când solicit un împrumut online, mi-a fost teamă să solicit un împrumut online din cauza escrocheriei pe care o văd pe internet, dar după ce am citit atât de multe mărturii despre această companie, am decis să încerc și să solicit un împrumut de la această companie numită compania de împrumut Patricia Kingsman, aveam nevoie de bani și aveam nevoie de un împrumut de 5.000,00 Euro. Așa că am aplicat și mi s-a spus ce să fac mi-a fost teamă, dar am oferit companiei o șansă să mă ajute și m-au asigurat că în mai puțin de 8 ore îmi voi primi împrumutul în cont. Nu am crezut niciodată, dar așteptam în mai puțin de 8 ore când am primit un apel de la banca mea că o sumă de 5.000,00 Euro era în contul meu și imediat banca m-a sunat am contactat compania și le-am anunțat că am primit împrumutul meu iar astăzi sunt fericit. Așadar, dacă ați dat mesajul meu și l-ați citit și aveți nevoie de un împrumut legitim să aplicați de la această companie și să fiți siguri că veți fi mulțumiți de această companie, cred că această companie este trimisă de Dumnezeu și vă rog să dureze și să continue să ajute oamenii . Contactati aceasta companie prin adresa de mail patriciakingsman.loans2016@gmail.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 488/2000
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu