Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 465 din 22 august 1997

pentru aprobarea Normelor metodologice privind modul de acordare, utilizare si decontare a cupoanelor pentru agricultori in campania agricola din toamna anului 1997

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 229 din  3 septembrie 1997


SmartCity3


    In temeiul art. 7 din Ordonanta Guvernului nr. 21/1997 privind instituirea sistemului de cupoane pentru agricultori,

    Guvernul Romaniei hotaraste:

    ARTICOL UNIC
    Se aproba Normele metodologice privind modul de acordare, utilizare si decontare a cupoanelor pentru agricultori, in campania agricola din toamna anului 1997, prevazute in anexa la prezenta hotarare.

                 PRIM-MINISTRU
                VICTOR CIORBEA

                       Contrasemneaza:
                       p. Ministrul agriculturii
                       si alimentatiei,
                       Aurel Pana,
                       secretar de stat

                       Ministru de stat,
                       ministrul finantelor,
                       Mircea Ciumara

    ANEXA 1

                       NORME METODOLOGICE
privind modul de acordare, utilizare si decontare a cupoanelor pentru agricultori in campania agricola din toamna anului 1997

    1. In vederea realizarii lucrarilor agricole din toamna anului 1997, statul sprijina agricultorii persoane fizice, detinatori de terenuri agricole, prin distribuirea gratuita de cupoane ce reprezinta bonuri de valoare.
    Beneficiarii cupoanelor sunt agricultorii detinatori de terenuri agricole, asa cum sunt nominalizati in art. 1 din Ordonanta Guvernului nr. 21/1997 privind instituirea sistemului de cupoane pentru agricultori.
    2. Numarul de cupoane se acorda agricultorilor persoane fizice, titulari ai dreptului de proprietate, pentru suprafetele de terenuri agricole de cel putin 0,5 ha, astfel:
    - de la 0,5 ha pana la 1,0 ha inclusiv - 1 cupon
    - peste 1,0 ha pana la 2,0 ha inclusiv - 2 cupoane
    - peste 2,0 ha pana la 3,0 ha inclusiv - 3 cupoane
    - peste 3,0 ha pana la 4,0 ha inclusiv - 4 cupoane
    - peste 4,0 ha pana la 5,0 ha inclusiv - 5 cupoane
    - peste 5,0 ha                         - 6 cupoane.
    3. Cupoanele se distribuie agricultorilor persoane fizice care pot achita cu acestea contravaloarea semintelor si a materialului saditor, ingrasamintelor, pesticidelor, motorinei, lucrarilor mecanice pentru realizarea si intretinerea culturilor, inclusiv a pasunilor si fanetelor.
    Decontarea pe baza de cupoane, pentru produsele si serviciile prevazute la art. 3 alin. 1 din Ordonanta Guvernului nr. 21/1997, se face de catre agentii economici autorizati sa comercializeze produsele sau sa presteze serviciile respective.
    4. Tiparirea cupoanelor se realizeaza de catre Regia Autonoma "Imprimeria Bancii Nationale a Romaniei", conform modelului prezentat in anexa nr. 1 la prezentele norme metodologice, pe hartie care sa asigure cuponului elemente de siguranta.
    Cuponul este divizat in doua fractiuni valorice egale, care pot fi folosite individual.
    5. Distribuirea cupoanelor se face pe baza de liste, care se intocmesc pe fiecare localitate, de catre primar, potrivit prevederilor art. 1 si art. 2 din Ordonanta Guvernului nr. 21/1997.
    Listele vor cuprinde toti beneficiarii de cupoane si suprafata de teren agricol aferenta fiecarui proprietar, potrivit modelului prevazut in anexa nr. 2 la prezentele norme metodologice. Acestea se vor completa in trei exemplare, dintre care doua se vor transmite de catre primari prefectului, respectiv centrului computerizat judetean conectat prin reteaua de teletransmisie la Institutul de Cercetari in Informatica din coordonarea Comisiei Nationale de Informatica, in termen de 5 zile de la publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei a prezentelor norme metodologice.
    Prefectii vor comunica centrelor computerizate judetene lista primarilor de la comune, orase, care urmeaza sa intocmeasca liste cu beneficiarii de cupoane. Pentru municipiul Bucuresti listele vor fi intocmite de primarii sectoarelor.
    Centrele computerizate judetene vor informa prefectii, zilnic, cu privire la stadiul efectuarii lucrarii, iar acestia vor interveni la primari, acolo unde este cazul, pentru depunerea in termen a listelor, cat si pentru efectuarea eventualelor corecturi sau pentru introducerea beneficiarilor de cupoane care au fost omisi din liste.
    Dupa culegerea pe calculator a datelor din listele primite de la primari, centrele computerizate judetene vor edita o lista de verificare ce va fi vizata de un delegat al primariei, in vederea corectarii eventualelor erori.
    Centrele computerizate judetene, dupa verificarea listelor, vor edita imediat listele finale in trei exemplare, dintre care unul pentru primarie (comuna, oras), in vederea afisarii, si doua pentru Regia Autonoma "Posta Romana", care vor fi inmanate acestora pe baza de borderou de predare-primire.
    Centrele computerizate judetene vor transmite Institutului de Cercetari in Informatica totalul, pe judet, al datelor cuprinse in listele finale.
    Modul concret de procesare electronica a listelor cu beneficiarii de cupoane de catre centrele computerizate judetene, de transmitere a datelor si a listelor finale catre Regia Autonoma "Posta Romana" si primari se va face pe baza de instructiuni specifice acestei activitati, elaborate de Comisia Nationala de Informatica, cu acordul Ministerului Agriculturii si Alimentatiei, Departamentului pentru Administratie Publica Locala si al Regiei Autonome "Posta Romana".
    6. Pe baza datelor centralizate de catre Institutul de Cercetari in Informatica, pe total tara si judete, a numarului de cupoane pe localitati (comune, orase, municipii), Ministerul Agriculturii si Alimentatiei va incheia contract pentru tiparirea acestora cu Regia Autonoma "Imprimeria Bancii Nationale a Romaniei", inclusiv pentru o cota suplimentara de rezerva de 1,0% din numarul total determinat, pentru solutionarea eventualelor contestatii sau distrugeri in caz de forta majora.
    7. Distribuirea cupoanelor se efectueaza de catre Regia Autonoma "Posta Romana", care preia cupoanele tiparite la Regia Autonoma "Imprimeria Bancii Nationale a Romaniei" si le transmite directiilor regionale de posta, inspectoratelor judetene pentru controlul activitatii postale, in baza centralizatorului pe judet, inclusiv pentru o cota suplimentara de rezerva de 1,0% .
    Ministerul Agriculturii si Alimentatiei va imputernici Regia Autonoma "Posta Romana" pentru ridicarea cupoanelor de la Regia Autonoma "Imprimeria Bancii Nationale a Romaniei", pe baza de proces-verbal.
    Regia Autonoma "Posta Romana" va asigura distribuirea cupoanelor la oficiile postale din teritoriu, corespunzator listelor de distribuire primite de la centrele computerizate judetene.
    Potrivit listei intocmite in conditiile art. 1 si art. 2 din Ordonanta Guvernului nr. 21/1997, cupoanele se distribuie pe baza actului de identitate (buletin, adeverinta) si a actelor doveditoare a dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole, dupa care se semneaza de primire.
    Pentru mostenitori persoane fizice, prevazuti la art. 1 lit. a)-d) din Ordonanta Guvernului nr. 21/1997, care detin terenuri agricole in indiviziune, cupoanele se acorda pentru intreaga suprafata celui care se prezinta sa le ridice si care va prezenta o declaratie pe propria raspundere ca are acordul celorlalti mostenitori.
    Titularii cupoanelor pot imputernici alte persoane sa le ridice cupoanele cuvenite. Imputernicitii vor avea asupra lor actul de identitate si o imputernicire, chiar olografa, din partea titularului, pentru ridicarea cupoanelor, care se va retine la oficiul postal, si vor semna o declaratie pe propria raspundere.
    Mostenitorii cu succesiunea nesolutionata nu pot imputernici terte persoane pentru ridicarea cupoanelor.
    Modelul declaratiei pe propria raspundere este prevazut in anexa nr. 3 la prezentele norme metodologice si se va semna de persoana imputernicita, de mostenitorul cu succesiunea solutionata ori in indiviziune, pe propria raspundere, cunoscand dispozitiile art. 292 din Codul penal cu privire la falsul in declaratii.
    In situatia in care solicitantul nu este gasit sau se constata erori in listele beneficiarilor de cupoane (neconcordanta de nume, prenume sau de suprafata detinuta), oficiul postal, prin lucratorul postal, il indruma la primarie in vederea solutionarii.
    Oficiile postale primesc comunicari de la primarii pentru solutionarea cazurilor de erori, adaugari din cauza omisiunilor sau eliminari din lista cu beneficiarii de cupoane, numai sub semnatura si pe raspunderea primarului.
    Modul de preluare a cupoanelor de la Regia Autonoma "Imprimeria Bancii Nationale a Romaniei", transportul acestora la punctele de destinatie, evidenta si distribuirea acestora se stabilesc in baza instructiunilor specifice acestei activitati, elaborate de Regia Autonoma "Posta Romana" cu acordul Ministerului Agriculturii si Alimentatiei Departamentului pentru Administratie Publica Locala si al Comisiei Nationale de Informatica.
    La solicitarea oficiilor postale, primarii au obligatia de a delega o persoana in vederea solutionarii eventualelor omisiuni sau erori din listele beneficiarilor de cupoane.
    8. Cupoanele se pot ridica de la oficiile postale pana in data de 15 noiembrie 1997 inclusiv.
    Cupoanele ramase nedistribuite la oficiile postale, prin grija Regiei Autonome "Posta Romana" vor fi predate pe baza de proces-verbal la prefectura judetului, urmand sa fie distruse sub supravegherea unei comisii formate din reprezentanti ai structurilor teritoriale ale Ministerului Agriculturii si Alimentatiei, Ministerului de Interne si ale Departamentului pentru Administratie Publica Locala. Se va intocmi un proces-verbal de distrugere (taiere, ardere) a cupoanelor, in trei exemplare, in care se va mentiona numarul si seria acestora, urmand sa fie transmis cate un exemplar Ministerului Agriculturii si Alimentatiei, Regie Autonome "Posta Romana" si prefecturii judetului.
    9. Contravaloarea tiparirii cupoanelor la Regia Autonoma "Imprimeria Bancii Nationale a Romaniei", a serviciilor prestate de centrele computerizate judetene si de Institutul de Cercetari in Informatica, cat si cheltuielile de distribuire a cupoanelor prin oficiile postale, se suporta din suma de 1.400 miliarde lei prevazuta in bugetul Ministerului Agriculturii si Alimentatiei pentru anul 1997 la capitolul 67.01 "Agricultura si silvicultura", titlul "Transferuri".
    Ministerul Agriculturii si Alimentatiei va solicita Ministerului Finantelor deschiderea creditelor bugetare prevazute la titlul "Transferuri" pentru a dispune plata contravalorii tiparirii cupoanelor, a serviciilor de editare si procesare electronica a listelor si de distribuire a cupoanelor prin oficiile postale, justificata conform anexei nr. 4 la prezentele norme metodologice.
    10. Tiparirea cupoanelor, editarea listelor si distribuire cupoanelor vor fi exceptate de la procedura prevazuta in Ordonanta Guvernului nr. 12/1993, aprobata si modificata, prin Legea nr. 83/1994 si republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 281 din 4 decembrie 1995, si se fac pe baza de contracte incheiate de Ministerul Agriculturii si Alimentatiei, la tarife negociate, cu Regia Autonoma "Imprimeria Bancii Nationale a Romaniei", Institutul de Cercetari in Informatica si cu Regia Autonoma "Posta Romana".
    11. Furnizorii de inputuri pentru agricultura, care primesc cupoane contra marfurilor sau serviciilor prestate, vor emite facturi pentru acestea, in care vor mentiona "cu plata pe baza de cupon pentru agricultori". In cazul in care valoarea facturii este mai mare decat valoarea cuponului, pe factura se va face mentiunea "suma de ......... lei cu plata pe baza de cupon pentru agricultori".
    Produsele sau serviciile din factura vor include T.V.A.
    12. Decontarea cupoanelor de catre furnizori se va realiza prin societatile bancare, pe baza de comision negociat de catre Ministerul Agriculturii si Alimentatiei cu acestea, pe baza de conventie, care se va suporta din suma de 1.400 miliarde lei prevazuta in bugetul Ministerul Agriculturii si Alimentatiei pentru anul 1997 la capitol 67.01 "Agricultura si silvicultura", titlul "Transferuri".
    13. Cupoanele primite de furnizori de la una dintre societatile bancare abilitate sa deconteze cupoane, unde au deschis cont, insotite de un centralizator al facturilor emise la livrarea produselor sau prestarea serviciilor pe baza de cupoane, potrivit anexei nr. 5 la prezentele norme metodologice.
    Centralizatorul va cuprinde pentru valoarea facturii doua coloane: total factura, respectiv din care: achitat pe baza de cupon pentru agricultori.
    Furnizorii sunt obligati sa pastreze facturile decontate pe baza de cupoane o perioada de cel putin 3 ani.
    14. La primirea cupoanelor spre decontare, societatile bancare au obligatia de a verifica autenticitatea cuponului, felul produselor cumparate si al serviciilor prestate si daca acesta se incadreaza in prevederile de la pct. 3 alin. 1 si 2 din prezentele norme metodologice.
    15. Societatile bancare care primesc spre decontare cupoane le centralizeaza la fiecare sfarsit de saptamana, astfel ca in ziua de luni din saptamana urmatoare sa solicite Ministerului Agriculturii si Alimentatiei contravaloarea cupoanelor de achitat si a comisionului bancar, potrivit anexei nr. 6 la prezentele norme metodologice.
    Solicitarea societatilor bancare se va face, pe total banca, din care, pe sucursale, pe raspunderea conducerii acestora, sub semnatura presedintelui.
    Ministerul Agriculturii si Alimentatiei solicita Ministerului Finantelor deschiderea creditelor bugetare prevazute la titlul "Transferuri", lunar, pentru a dispune operativ de sumele de plata catre societatile bancare, si va prezenta situatia justificativa privind decontarea cupoanelor potrivit anexei nr. 7 la prezentele norme metodologice. In cazul in care suma solicitata lunar nu este acoperitoare pentru platile din luna respectiva, Ministerul Agriculturii si Alimentatiei poate solicita Ministerului Finantelor o noua deschidere de credite.
    In urma solicitarii saptamanale a societatilor bancare, Ministerul Agriculturii si Alimentatiei vireaza acestora sumele solicitate, urmand ca acestea sa faca platile in conturile furnizorilor, in functie de numarul de cupoane depuse.
    16. Sumele reprezentand contravaloarea cupoanelor care trebuie platite vor fi virate societatilor bancare de catre Ministerul Agriculturii si Alimentatiei intr-un cont distinct, deschis special pentru aceste operatiuni.
    17. Societatile bancare pot primi spre decontare cupoane pana la data de 5 decembrie 1997 inclusiv, data dupa care vor solicita Ministerului Agriculturii si Alimentatiei ultima transa de plati. Dupa decontare, pe fiecare cupon se aplica stampila societatii bancare. Dupa efectuarea tuturor platilor cuvenite furnizorilor pe baza de cupoane, societatile bancare intocmesc un decont justificativ definitiv, potrivit anexei nr. 6 la prezentele norme metodologice, pe care il depun la Ministerul Agriculturii si Alimentatiei pana la data de 15 decembrie 1997.
    Societatile bancare pastreaza in arhiva cupoanele stampilate, impreuna cu o copie de pe decontul justificativ depus la Ministerul Agriculturii si Alimentatiei.
    Pana la data de 20 decembrie 1997, Ministerul Agriculturii si Alimentatiei, dupa verificarea deconturilor justificative depuse de catre societatile bancare, efectueaza ultimele decontari catre acestea.
    18. Creditele bugetare aferente cupoanelor prevazute in bugetul Ministerului Agriculturii si Alimentatiei pe anul 1997, nesolicitate Ministerului Finantelor de catre Ministerul Agriculturii si Alimentatiei, sau creditele deschise si neutilizate se cuvin de drept bugetului de stat.
    19. Cupoanele neutilizate de beneficiari pana la data de 5 decembrie 1997 inclusiv sau nedepuse la societatile bancare de catre furnizori isi pierd valabilitatea, devenind nule.
    20. Beneficiarii cupoanelor si furnizorii de produse sau de servicii pentru agricultura, care primesc cupoane pentru plata acestora, au obligatia de a le pastra in stare perfecta. Eventualele cupoane deteriorate si carora nu li se poate dovedi autenticitatea nu sunt valabile si nu pot fi platite.
    21. Daca pe parcursul distribuirii cupoanelor, din diferite cauze (incendii, inundatii, alte avarii), se produce distrugerea unui numar de cupoane, acestea se inlocuiesc din stocul de cupoane de rezerva, specificand numerele cupoanelor care s-au distrus si ale celor cu care s-au inlocuit.
    Cand distrugerea se datoreaza din culpa unor persoane, cupoanele se inlocuiesc in conditiile alineatului de mai sus, dar persoana vinovata suporta costul cupoanelor si al transportului cupoanelor de inlocuire.
    22. Regia Autonoma "Posta Romana", dupa incheierea actiunii de distribuire a cupoanelor, va transmite Ministerului Agriculturii si Alimentatiei situatia definitiva a numarului de cupoane ridicate de beneficiari, a inlocuirii, in caz de distrugere din diferite cauze (incendii, inundatii, alte avarii) sau din culpa unor persoane, cat si a celor ramase nedistribuite si predate la prefecturile judetene pentru distrugere (taiere, ardere).
    23. Falsificarea cupoanelor constituie infractiune de falsificare de monede sau de alte valori, prevazuta la art. 282 din Codul penal.

    ANEXA 1
    la normele metodologice cu modelul cuponului pentru agricultori se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, nr. 229 din 3 septembrie 1997, Partea I.

    ANEXA 2
    la normele metodologice

    Judetul .......................
    Orasul ........................
    Comuna ........................
    Satul .........................

                                LISTA
cu agricultorii persoane fizice, titulari ai dreptului de proprietate asupra suprafetelor agricole
________________________________________________
 Nr.    Numele  Initiala   Prenumele   Suprafata
 crt.           tatalui                  - ha -
________________________________________________
 1.
 2.
 3.
 .
 .
 .
________________________________________________
 X  TOTAL          X                       X
________________________________________________

    ANEXA 3
    la normele metodologice

                   DECLARATIE PE PROPRIA RASPUNDERE

    Subsemnatul(a) ...................., fiul/fiica lui .............
                  (numele si prenumele)
si al................, nascut(a) la data de ........., in ..........., domiciliat(a) in ............, identificat(a) cu B.I./A.I. seria .....
nr. ......., eliberat(a) la data de .........., de ..................,
                                                    (organul emitent)
declar pe propria raspundere ca ridic cupoanele acordate in baza
Ordonantei Guvernului nr. 21/1997, in numar de ......................,
                                                 (litere si cifre)
pentru proprietarul (mostenitorul cu succesiunea solutionata) ........ ......................., respectivul avand B.I. seria ..... nr. .....,
 (numele si prenumele)
eliberat de ............, aflandu-ma fata de acesta in urmatoarea
relatie:
    |_| a) imputernicit al proprietarului (imputernicirea olografa o anexez);
    |_| b) imputernicit al mostenitorului cu succesiunea solutionata (imputernicirea olografa o anexez);
    |_| c) mostenitor cu succesiunea nesolutionata, angajandu-ma sa depun la masa succesorala contravaloarea cupoanelor ridicate;
    |_| d) arendas sau reprezentant al unei asociatii agricole (tabel anexat cu proprietarii si imputernicirile olografe).
    In cazul in care actionez in calitate de imputernicit al proprietarului sau al mostenitorului cu succesiunea solutionata si de arendas sau reprezentant al unei asociatii agricole [cazurile a), b) sau d)], ma angajez prin prezenta declaratie ca voi dispune de cupoanele ridicate in aceasta calitate numai ca urmare si conform indicatiilor mostenitorului cu succesiunea solutionata sau ale proprietarului acestor cupoane.
    Dau prezenta declaratie cunoscand dispozitiile art. 292 din Codul penal cu privire la falsul in declaratii.

    Data                          Numele si prenumele
    ...............           (a se completa cu majuscule)
                              ............................
                                       Semnatura

    ANEXA 4
    la normele metodologice

    MINISTERUL AGRICULTURII SI ALIMENTATIEI
                                            Se aproba,
                                         Secretar de stat,

                                DECONT
privind justificarea cheltuielilor pentru implementarea sistemului de cupoane acordate potrivit Ordonantei Guvernului nr. 21/1997
                                               - lei -
--------------------------------------------------------
 Nr.  Specificare      Credite    Credite     Credite
 crt.                  deschise   utilizate   solicitate
--------------------------------------------------------
 1.  Cheltuieli de
     tiparire
 2.  Cheltuieli de
     editare si
     procesare
     electronica a
     listelor
 3.  Cheltuieli de
     difuzare a
     cupoanelor
     pentru
     agricultori
 4.  Alte cheltuieli
--------------------------------------------------------
    TOTAL
--------------------------------------------------------
                                Director general,

    ANEXA 5
    la normele metodologice

    Agentul economic ................................  Data .....
                    (denumirea, adresa, codul fiscal)
    Societatea bancara ..............................
    Contul ..........................................

                           CENTRALIZATORUL
facturilor emise in baza cupoanelor pentru agricultori
------------------------------------------------------
 Nr.  Nr. si   Produsul    Valoarea   din care:
 crt. data     livrat      facturii   achitat pe baza
      facturii sau          - lei -   de cupoane
               serviciul               - lei -
               prestat
------------------------------------------------------
 1       2        3            4          5
------------------------------------------------------
------------------------------------------------------
------------------------------------------------------
   TOTAL          X

------------------------------------------------------
  Manager general (director),   Manager economic
                                (contabil-sef),

    ANEXA 6
    la normele metodologice

    Societatea bancara ...............
    Nr. ............./................

                              DECONT JUSTIFICATIV
privind platile efectuate pe baza de cupoane, conform Hotararii Guvernului nr. .........
-------------------------------------------------------------------------
               Cupoanele    Cupoanele     Diferenta     Comisionul Total
Nr.  Sucursala primite      decontate       (+/-)       bancar     -lei-
crt.           spre         ------------  ------------  - lei -   (8=4+7)
               decontare    Nr. Valoarea  Nr. Valoarea
               ------------     - lei -       - lei -
               Nr. Valoarea
                   - lei -
-------------------------------------------------------------------------
 A      B       1     2      3      4      5      6        7          8
-------------------------------------------------------------------------
 1.
 2.
 3.
 .
 .
 .

-------------------------------------------------------------------------
   TOTAL
-------------------------------------------------------------------------
       Presedinte,                                    Director,

    ANEXA 7
    la normele metodologice

    MINISTERUL AGRICULTURII SI ALIMENTATIEI
                                             Se aproba,
                                           Secretar de stat,

                              SITUATIA
justificativa privind decontarea cupoanelor potrivit Ordonantei Guvernului nr. 21/1997
----------------------------------------------------
 A    B   1    2    3    4    5    6    7    8    9
----------------------------------------------------
 1.
 2.
 3.
 .
 .
 .
----------------------------------------------------
      TOTAL
----------------------------------------------------
                                   Director general,
    Semnificatia coloanelor din tabelul de mai sus este urmatoarea:
    A = Nr. crt.
    B = Societatea bancara
    1 = Creditele acordate - lei -
    2 = Creditele utilizate - lei - (2=4+5)
    3 = Cupoanele decontate - Nr.
    4 = Cupoanele decontate - Valoarea - lei -
    5 = Comisionul bancar - lei -
    6 = Creditele solicitate de societati bancare - lei - (6=8+9)
    7 = Cupoanele primite spre decontare - Nr.
    8 = Cupoanele primite spre decontare   Valoare   lei 
    9 = Comisionul bancar   lei 



SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 465/1997

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 465 din 1997
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu