E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 463 din 16 mai 2002

pentru aprobarea procedurii privind exportul de animale vii

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 350 din 27 mai 2002


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 107 din Constitutia Romaniei, precum si ale art. 24 alin. (1) din Legea sanitara veterinara nr. 60/1974, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

    Art. 1
    Animalele vii destinate exportului se grupeaza astfel:
    a) animale pentru taiere;
    b) animale de crestere sau ingrasare;
    c) animale de agrement;
    d) animale de reproductie.
    Art. 2
    Speciile de animale, categoriile de productie, greutatea minima si perioada admisa pentru export, precum si formularistica necesara se stabilesc anual prin ordin al ministrului agriculturii, alimentatiei si padurilor.
    Art. 3
    Agentii economici, persoane fizice sau persoane juridice, pot derula operatiuni de export de animale vii numai dupa obtinerea avizului sanitar veterinar de export.
    Art. 4
    Exportul de animale vii se efectueaza in conditiile sanitare veterinare stabilite de catre Ministerul Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor prin Agentia Nationala Sanitara Veterinara.
    Art. 5
    (1) Agentii economici, persoane fizice sau juridice exportatori, sunt obligati sa intocmeasca dosarul de export pentru obtinerea avizului sanitar veterinar de export.
    (2) Dosarul de export pentru persoane juridice cuprinde:
    a) cererea agentului economic avizata de catre medicul veterinar oficial in a carui raza se afla ferma de carantina;
    b) copie de pe certificatul de inregistrare;
    c) copie de pe statutul societatii, din care sa rezulte ca are in obiectul de activitate operatiuni de export pentru animale vii;
    d) tabele cu animalele individualizate, in original; in cazul animalelor reformate tabelul va cuprinde pentru fiecare animal si cauza reformei; procesul-verbal de reforma si tabelele cu animalele reformate vor fi avizate pe fiecare pagina de catre directia sanitara veterinara judeteana si oficiul de ameliorare si reproductie in zootehnie judetean;
    e) copie de pe autorizatia sanitara veterinara a fermei de carantina, eliberata pe numele societatii comerciale care solicita avizul sanitar veterinar de export;
    f) copie de pe certificatul de origine si productivitate eliberata de catre oficiul de ameliorare si reproductie in zootehnie judetean, numai in cazul exportului cu animale de reproductie.
    (3) Dosarul de export pentru persoane fizice cuprinde:
    a) cererea persoanei fizice, avizata de catre medicul veterinar oficial in a carui raza se afla ferma de carantina;
    b) copie de pe certificatul de inregistrare obtinut conform Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 76/2001 privind simplificarea unor formalitati administrative pentru inregistrarea si autorizarea functionarii comerciantilor;
    c) tabele cu animalele individualizate, in original; in cazul animalelor reformate tabelul va cuprinde pentru fiecare animal si cauza reformei; procesul-verbal de reforma si tabelele cu animalele reformate vor fi avizate pe fiecare pagina de catre directia sanitara veterinara judeteana si oficiul de ameliorare si reproductie in zootehnie judetean;
    d) copie de pe certificatul de origine si productivitate eliberata de catre oficiul de ameliorare si reproductie in zootehnie judetean, numai in cazul exportului cu animale de reproductie;
    e) copie de pe autorizatia sanitara veterinara a fermei de carantina, eliberata pe numele persoanei fizice care solicita avizul sanitar veterinar de export.
    (4) Prevederile alin. (1) nu se aplica ecvideelor care participa la competitii si animalelor de companie care insotesc proprietarul.
    Art. 6
    Agentii economici, persoane fizice sau juridice, vor intocmi dosarul de export in doua exemplare pe care le vor depune atat la directia sanitara veterinara judeteana, respectiv a municipiului Bucuresti, cat si la circumscriptia sanitara veterinara zonala.
    Art. 7
    (1) Directia sanitara veterinara judeteana, respectiv a municipiului Bucuresti, din a carei raza provin animalele destinate exportului verifica indeplinirea conditiilor sanitare veterinare de export si documentatia solicitantului si, dupa caz, emite avizul sanitar veterinar de export si admite imbarcarea-incarcarea animalelor pentru export.
    (2) Directiile sanitare veterinare judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, notifica telefonic Agentiei Nationale Sanitare Veterinare avizele sanitare veterinare de export cu 24 de ore inainte de eliberarea acestora.
    (3) Certificatul sanitar veterinar de sanatate se elibereaza, direct catre tara importatoare, de catre medicul veterinar inspector zonal in a carui raza se afla ferma de carantina; in acest caz operatiunile vamale se efectueaza in judetul de provenienta a animalelor.
    (4) Certificatul sanitar veterinar de sanatate si de transport intern pana la baza de imbarcare-incarcare a animalelor pentru export se elibereaza de catre medicul veterinar oficial.
    (5) Certificatul sanitar veterinar de sanatate se elibereaza de catre medicul veterinar inspector zonal care are in responsabilitate baza de incarcare.
    Art. 8
    (1) Agentul economic, persoana fizica sau juridica, prezinta medicului veterinar de la Inspectoratul de Politie Sanitara Veterinara de Frontiera:
    a) certificatul sanitar veterinar de sanatate, in original si in copie;
    b) avizul sanitar veterinar de export, in copie, eliberat de directia sanitara veterinara judeteana, respectiv a municipiului Bucuresti.
    (2) Copia de pe certificatul sanitar veterinar ramane impreuna cu copia de pe avizul de export la Inspectoratul de Politie Sanitara Veterinara de Frontiera, iar originalul certificatului sanitar veterinar insoteste animalele pana in tara importatoare.
    Art. 9
    Medicul veterinar din cadrul Inspectoratului de Politie Sanitara Veterinara de Frontiera verifica starea de sanatate a animalelor, respectarea reglementarilor prevazute in legislatia sanitara veterinara privind certificarea si bunastarea animalelor, precum si autenticitatea documentelor prezentate.
    Art. 10
    Animalele destinate exportului pe cale maritima si debarcate in bazele de la punctele de control pentru trecerea frontierei de stat se admit pentru reimbarcare dupa 24 de ore de la sosirea acestora - perioada necesara odihnei, adaparii, hranirii si supravegherii sanitare veterinare.
    Art. 11
    Operatiunile de numarare, cantarire si imbarcare-incarcare a animalelor se efectueaza numai la lumina zilei, in prezenta obligatorie a reprezentantului vamal si a medicului veterinar oficial.
    Art. 12
    Imbarcarea, numararea si cantarirea animalelor in alte conditii decat cele prevazute la art. 10 si 11 constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 10.000.000 lei la 15.000.000 lei.
    Art. 13
    Prezentarea, in vederea obtinerii avizului sanitar veterinar de export, de dosare care contin date eronate constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 10.000.000 lei la 20.000.000 lei.
    Art. 14
    Nerespectarea prevederilor stabilite anual prin ordin al ministrului agriculturii, alimentatiei si padurilor, privind speciile de animale, categoriile de productie si greutatea minima admisa pentru export, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 30.000.000 lei la 50.000.000 lei.
    Art. 15
    Nerespectarea prevederilor art. 3 constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 50.000.000 lei la 100.000.000 lei.
    Art. 16
    (1) Pe langa sanctiunile prevazute la art. 13, 14 si 15 agentul economic, persoana fizica sau juridica, contravenient se sanctioneaza si cu suspendarea activitatii de export animale vii pe o perioada de un an.
    (2) Persoana care aplica sanctiunea are obligatia sa incunostinteze Biroul unic din cadrul camerei de comert si industrie teritoriale si, respectiv, Camera de Comert si Industrie a Romaniei si a Municipiului Bucuresti, care a autorizat functionarea agentului economic sau a persoanei fizice contraveniente, despre sanctiunea aplicata.
    Art. 17
    Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac prin proces-verbal incheiat de catre medicii veterinari cu atributii de inspectori ai Politiei Sanitare Veterinare.
    Art. 18
    Contravenientul poate achita, pe loc sau in termen de cel mult 48 de ore de la data incheierii procesului-verbal ori, dupa caz, de la data comunicarii acestuia, jumatate din minimul amenzii prevazute in prezenta hotarare, agentul constatator facand mentiune despre aceasta posibilitate in procesul-verbal.
    Art. 19
    Contraventiilor prevazute la art. 12 - 15 le sunt aplicabile dispozitiile Ordonantei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, aprobata cu modificari prin Legea nr. 180/2002.
    Art. 20
    Pe data intrarii in vigoare a prezentei hotarari se abroga Hotararea Guvernului nr. 79/1995 pentru aprobarea unor reglementari privind exportul de animale vii, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 393 din 31 decembrie 1997.
    Art. 21
    Prezenta hotarare intra in vigoare la 30 de zile de la data publicarii ei in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

                  PRIM-MINISTRU
                  ADRIAN NASTASE

                         Contrasemneaza:
                         p. Ministrul agriculturii,
                         alimentatiei si padurilor,
                         Petre Daea,
                         secretar de stat

                         Ministrul afacerilor externe,
                         Mircea Geoana

                         p. Ministrul finantelor publice,
                         Gheorghe Gherghina,
                         secretar de stat

                         Ministrul integrarii europene,
                         Hildegard Carola PuwakSmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 463/2002

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 463 din 2002
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Stimați solicitanți de împrumut. Te afli în vreo dificultate financiară? Vrei să începi propria afacere? Această companie de împrumut a fost înființată organizații pentru drepturile omului din întreaga lume cu unicul scop de a ajuta cei săraci și oamenii cu dificultăți financiare ale vieții. Dacă doriți să aplicați pentru un împrumut, reveniți la noi cu detaliile de mai jos e-mail: elenanino0007@gmail.com Nume: Suma împrumutului necesară: Durata împrumutului: Numar de telefon mobil: Vă mulțumesc și Dumnezeu să vă binecuvânteze ÎNCREDERE Elena
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    Îmi apare că site-ul http://www.legex.ro/VizualizareLege.aspx?var=153691#comentariu, sau cum se numește, este not secure. Adică putem comenta dar ne asumăm riscul informatic. E corect?
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    nu cumva ar trebui să fie bizară absența oricărui comentariu la această lege? Totuși este o lege adoptată conform procedurilor regulamentare în vigoare, deci este ea însăși în vigoare. Avem dreptul cel puțin legal de a o comenta.
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu