Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 409 din 25 aprilie 2002

privind controalele de conformitate cu reglementarile referitoare la securitatea produselor, in cazul produselor de import

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 308 din  9 mai 2002


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 107 din Constitutia Romaniei si ale art. 6 din Ordonanta Guvernului nr. 21/1992 privind protectia consumatorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

    Art. 1
    Prezenta hotarare stabileste metodologia de control in vama privind conformitatea cu reglementarile referitoare la conditiile de securitate in cazul unor produse de import.
    Art. 2
    In sensul prezentei hotarari, termenii si expresiile de mai jos se definesc astfel:
    a) autoritati competente in materie de supraveghere a pietei, denumite in continuare autoritati competente - autoritatile care sunt desemnate si imputernicite, conform legii, sa efectueze controale pentru verificarea conformitatii produselor puse pe piata cu legislatia care le este aplicabila;
    b) document de insotire - orice document care, conform legii, trebuie in mod obligatoriu sa insoteasca fizic un produs in momentul punerii lui pe piata;
    c) marcare - orice marcare sau etichetare care, conform legii, trebuie in mod obligatoriu sa fie aplicata pe un produs si care atesta conformitatea produsului cu legislatia care ii este aplicabila;
    d) autoritati vamale - autoritatile investite pentru aplicarea reglementarilor vamale.
    Art. 3
    Autoritatile vamale, in cadrul controalelor pe care le efectueaza la produsele declarate pentru regimul vamal de import, nu acorda liber de vama pentru produsele sau lotul de produse in cauza si informeaza neintarziat autoritatile competente, in cazul in care constata:
    a) prezenta unui produs sau a unui lot de produse neconforme ori suspectate de neconformitate cu prevederile actelor normative in vigoare si care pot constitui un pericol grav si imediat pentru sanatatea sau securitatea celor carora le sunt destinate, in cazul in care acest produs este utilizat in conditii normale si previzibile;
    b) absenta unui document de insotire a produsului sau a lotului de produse ori absenta marcajului de conformitate prevazut de legislatia romana in vigoare in materie de securitate a produselor.
    Art. 4
    (1) Autoritatile competente au obligatia de a interveni in cazul oricarui produs pentru care au fost informate de autoritatile vamale, in baza prevederilor art. 3.
    (2) In cazul marfurilor perisabile autoritatile competente si autoritatile vamale supravegheaza ca, pe cat posibil, toate conditiile de depozitare a marfurilor sau de stationare a mijloacelor folosite pentru transport sa fie in concordanta cu conditiile de conservare a acestor marfuri.
    (3) Marfurile pentru care nu s-a acordat liber de vama raman sub supraveghere vamala pe cheltuiala importatorului.
    Art. 5
    (1) In cazul in care autoritatile competente constata, dupa ce au intervenit conform art. 4, ca produsul in cauza nu prezinta un pericol grav si imediat pentru sanatatea si securitatea celor carora le sunt destinate si/sau nu poate fi considerat neconform potrivit legislatiei aplicabile in materie de securitate a produselor, acest produs este declarat liber la import, cu conditia ca toate celelalte cerinte si formalitati legate de import sa fie respectate.
    (2) Daca autoritatile competente nu intervin in termen de 3 zile lucratoare de la anuntarea de catre autoritatile vamale, acestea vor acorda liber de vama in conformitate cu reglementarile vamale in vigoare.
    Art. 6
    (1) In cazul in care autoritatile competente constata ca produsul in cauza prezinta un pericol grav si imediat, iau masurile de interzicere a importului si cer autoritatilor vamale sa aplice pe factura comerciala care insoteste produsul, precum si pe toate documentele de insotire a produsului urmatoarea mentiune: "Produs periculos - import neautorizat - Hotararea Guvernului nr. 409/2002".
    (2) In cazul in care autoritatile competente constata ca produsul in cauza nu respecta legislatia in vigoare in materie de securitate a produselor, iau masurile corespunzatoare, putand sa dispuna, daca este necesar, interzicerea importului. In caz de interzicere a importului autoritatile competente cer autoritatilor vamale sa aplice pe factura comerciala care insoteste produsul, precum si pe toate documentele de insotire a produsului urmatoarea mentiune: "Produs neconform - import neautorizat - Hotararea Guvernului nr. 409/2002".
    (3) Daca produsul in cauza este apoi declarat pentru o destinatie vamala, alta decat plasarea sub regim vamal de import, si in situatia in care autoritatile competente nu se opun acestei declarari, mentiunile prevazute la alin. (1) si (2) sunt inserate, de asemenea, in aceleasi conditii, pe documentele referitoare la aceasta destinatie.
    (4) Pentru produsele neadmise la import si nici pentru o alta destinatie vamala importatorul are obligatia sa le scoata din tara pe raspunderea si cheltuiala sa.
    Art. 7
    (1) Prezenta hotarare se aplica numai in cazul in care in legislatia romana nu exista prevederi referitoare la organizarea controalelor la frontiera pentru produse specifice.
    (2) Prezenta hotarare nu se aplica in cazurile reglementate prin acte normative specifice, referitoare la controalele fitosanitare, veterinare, zootehnice si la protectia animalelor.
    Art. 8
    Produsele sau categoriile de produse plasate sub regimul vamal de import, prevazute la art. 3 lit. b), sunt urmatoarele:
    a) jucarii;
    b) produse medicamentoase de uz uman;
    c) produse medicamentoase veterinare;
    d) alimente, altele decat cele prevazute la art. 7 alin. (2).
    Art. 9
    Autoritatile competente in materie de supraveghere a pietei, definite la art. 2 lit. a), sunt urmatoarele:
    a) Ministerul Sanatatii si Familiei, pentru produse medicamentoase de uz uman si alimente;
    b) Ministerul Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor, pentru alimente si produse medicamentoase veterinare;
    c) Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor, pentru jucarii si alimente.
    Art. 10
    Lista cuprinzand produsele si autoritatile competente, prevazute la art. 8 si 9, poate fi modificata si completata in functie de necesitate, pentru a fi adaptata la situatiile noi care rezulta din experienta si din evolutia regulilor aplicabile in materie de securitate a produselor.
    Art. 11
    Ca urmare a aplicarii prezentei hotarari se pot desemna unele puncte vamale specializate pentru controlul anumitor marfuri. In acest caz restrictiile care decurg din obligatia de a trece printr-un punct vamal specializat nu trebuie sa fie dezavantajoase pentru operatorii economici in raport cu obiectivul vizat si tinand seama de circumstantele reale care pot justifica aceasta obligatie.
    Art. 12
    Prezenta hotarare intra in vigoare la 30 de zile de la data publicarii ei in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

                  PRIM-MINISTRU
                  ADRIAN NASTASE

                         Contrasemneaza:
                         Autoritatea Nationala pentru
                         Protectia Consumatorilor
                         Rovana Plumb,
                         secretar de stat

                         Ministrul finantelor publice,
                         Mihai Nicolae Tanasescu

                         p. Ministrul sanatatii si familiei,
                         Radu Deac,
                         secretar de stat

                         Ministrul agriculturii,
                         alimentatiei si padurilor,
                         Ilie Sarbu

                         p. Ministrul afacerilor externe,
                         Cristian Niculescu,
                         secretar de stat

                         Ministrul pentru intreprinderile
                         mici si mijlocii si cooperatie,
                         Silvia Ciornei

                         Ministrul industriei si resurselor,
                         Dan Ioan PopescuSmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 409/2002

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 409 din 2002
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat OUG 42 2005
    BINE AȚI VENIT: ÎMPRUMUTUL ÎNTRE PERSOANELE SERIOASE ȘI ONESTI ONLINE. Ofertă de împrumut între persoane fizice rapid Împrumut rapid pentru a vă pune capăt grijilor în mai puțin de 72 de ore Sunteți interzis de la banca dvs. și toate încercările dvs. în alte și alte instituții financiare nu au dat nimic până acum din cauza creditului dvs. nepotrivit sau a altora nu mă mai îngrijorează să mă contactați și în mai puțin de 72 de ore la o rată rezonabilă de 2% pe an și cu privire la timpul de rambursare care vă convine vă fac împrumutul care vă va salva viața. Vă rugăm să mă contactați prin e-mail: marialeydi06@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 106 2020
    Aveți nevoie de un împrumut rapid și urgent, cu o rată a dobânzii relativ mică, de până la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite pentru locuințe, credite auto, credite pentru studenți, credite de consolidare a datoriilor e.t.c. indiferent de scorul dvs. de credit. Avem garanția că oferim servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de împrumut, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail: (midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară care schimbă viața.
ANONIM a comentat Legea 198 2017
    Sunt Alexander Magnus, un împrumutat privat și legitim. Căutați un împrumut de afaceri, împrumut de Crăciun, împrumuturi personale, credite ipotecare, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare negarantate, garanție, capital de risc etc. ... Sau pur și simplu refuzați un împrumut de la o bancă sau instituție financiară pentru unul sau mai multe motive? Sunteți soluțiile potrivite pentru credit! Oferim împrumuturi întreprinderilor și persoanelor fizice cu o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3%. Deci, dacă sunteți interesat de un împrumut urgent și garantat. Pentru mai multe informații, vă rugăm să ne trimiteți un e-mail astăzi Via: alexandermagnus.loan@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 153 2002
    Ești bărbat sau femeie de afaceri? Sunteți într-o mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? Trebuie să plătiți împrumuturile datoriei lor sau să vă achitați facturile sau să începeți o afacere plăcută? Aveți un scor de credit scăzut și vă va fi greu să obțineți împrumut de capital de la băncile locale / alte instituții financiare? Aveți nevoie de un împrumut sau finanțare din orice motiv, cum ar fi: a) Împrumut personal, extinderea afacerii, b) Înființarea afacerii, educație, c) Consolidarea datoriilor, d) Împrumuturi cu bani grei Oferim împrumut la o rată a dobânzii redusă de 3% și cu garanție și nu Garanție, oferim împrumuturi personale, împrumuturi de consolidare a datoriilor, risc capital Capital, împrumut de afaceri, împrumut pentru educație, ipotecă sau Împrumuturi pentru orice motiv". Cu toate acestea, metoda noastră oferă posibilitatea de a specifica valoarea împrumutului necesar și, de asemenea, durata pe care o puteți permite, vă oferă o șansă reală de a obține fondurile de care aveți nevoie! Aceste împrumuturi personale pot fi aprobate indiferent de creditul dvs. și există o mulțime de clienți fericiți care susțin această cerere. Dar nu veți obține doar împrumutul personal de care aveți nevoie; Aceasta este promisiunea noastră: garantăm cea mai mică rată pentru toate împrumuturile cu beneficii colaterale gratuite. Ne străduim să lăsăm o impresie pozitivă de durată prin depășirea așteptărilor clienților mei în tot ceea ce fac. Scopul nostru este să vă tratăm cu demnitate și respect, oferind în același timp servicii de cea mai înaltă calitate. E-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Vizitați-ne la: www.midlandcreditonline.com
ANONIM a comentat Decretul 460 2020
    Mi-am luat deja cardul ATM programat și gol pentru a retrage zilnic 5.500 USD timp de șase luni. Sunt atât de fericit de acest lucru, deoarece l-am primit pe al meu săptămâna trecută și l-am folosit pentru a obține deja 33.000 de dolari. Georg Bednorz Hackers dă cărțile pentru a ajuta pe cei săraci și nevoiași, deși este ilegal, dar este ceva drăguț și el nu este ca alte escrocherii care pretind că au cărțile ATM goale. Nimeni nu este prins când folosește cardul. primește-l pe al tău de la Georg Bednorz Hackers astăzi! Trimiteți un e-mail la georgbednorzhackers@gmail.com sau trimiteți-i un mesaj text / WhatsApp prin +1 (262) 355-8285
ANONIM a comentat OUG 75 2005
    Oferim împrumuturi persoanelor care au nevoie de asistent financiar cu o dobândă mică de 3%. Pentru a obține un împrumut cu această companie, puteți spune suma exactă a împrumutului de care aveți nevoie și timpul în care puteți rambursa împrumutul. deci, dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați cu detaliile de mai jos. E-mail: protonloan2020@hotmail.com sau WHATSAPP +1 (204) 410-2623
ANONIM a comentat OUG 75 2005
    Oferim împrumuturi persoanelor care au nevoie de asistent financiar cu o dobândă mică de 3%. Pentru a obține un împrumut cu această companie, puteți spune suma exactă a împrumutului de care aveți nevoie și timpul în care puteți rambursa împrumutul. deci, dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați cu detaliile de mai jos. E-mail: protonloan2020@hotmail.com sau WHATSAPP +1 (204) 410-2623
ANONIM a comentat OUG 153 2002
    Ești bărbat sau femeie de afaceri? Sunteți într-o mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? . Acordăm împrumuturi legitime persoanelor serioase sau firmelor de afaceri care au nevoie de împrumuturi. Suntem o firmă de împrumut înregistrată, care este pregătită să satisfacă nevoile persoanelor care aspiră să fie mai mari în prima linie a acumulării de capital. Împrumuturile noastre sunt oferite la o rată a dobânzii subvenționată, care este favorabilă tuturor cetățenilor din întreaga lume și din diferite țări. .Suntem pregătiți să vorbim cu dvs. despre cum vă putem satisface nevoile financiare. Dacă sunteți interesați de această ofertă extraordinară, contactați-ne astăzi pentru un împrumut urgent. Aveți o idee de afaceri, dar nu aveți finanțe, aveți un istoric de credit slab, solicitați soluții pentru soluționarea problemei dvs. așteptați răspunsul dvs. urgent la acest AD sau trimiteți-ne un e-mail la: (midland.credit2@gmail.com) Imprumuturi personale Împrumuturi pe zi Finanțarea vehiculelor Imprumut pentru casa Consilierea datoriei Împrumut de afaceri Împrumut de student Împrumut de consolidare Împrumut medical De asemenea, sunt disponibile asigurări de viață / proprietate. Contactați-ne astăzi la adresa de e-mail :( midland.credit2@gmail.com) Pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Legea 198 2017
    Sunteţi în nevoie de un împrumut rapid şi urgent cu o rată a dobânzii relativ scăzută la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite acasă, credite auto, student credite, credite de consolidare a datoriilor etc indiferent de scorul de credit. Suntem garantați că vom oferi servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de creditare, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail:(midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară în schimbare.
ANONIM a comentat Ordin 400 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 409/2002
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu