E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 385 din 25 mai 1996

privind organizarea si functionarea unor institutii in subordinea Ministerului Culturii prin reorganizarea Casei de Presa si Editura "Cultura Nationala"

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 114 din  4 iunie 1996


SmartCity3


    Guvernul Romaniei hotaraste:

    Art. 1
    Editurile prevazute in anexa care face parte integranta din prezenta hotarare se organizeaza ca institutii publice cu personalitate juridica in subordinea Ministerului Culturii, prin reorganizarea activitatii Casei de Presa si Editura "Cultura Nationala" infiintata in baza Hotararii Guvernului nr. 697/1993 privind reorganizarea unor unitati din sistemul Ministerului Culturii.
    Art. 2
    Finantarea cheltuielilor de functionare si a celor de capital ale institutiilor publice prevazute la art. 1 se asigura integral din venituri extrabugetare.
    Art. 3
    Activitatea Casei de Presa si Editura "Cultura Nationala" privind derularea programelor editoriale de importanta deosebita, aprobate de Ministerul Culturii pentru valorificarea creativitatii si pentru mentinerea identitatii spirituale a natiunii romane, precum si administrarea activitatii si difuzarii productiei proprii de carte a institutiilor prevazute la art. 1 se preia de catre acestea, modificandu-se in mod corespunzator obiectul de activitate al Casei de Presa si Editura "Cultura Nationala", prevazut la art. 2 din Hotararea Guvernului nr. 697/1993.
    Art. 4
    Ministerul Culturii va elabora programul comenzilor de stat pentru carte, in functie de fondurile alocate anual de la bugetul de stat cu aceasta destinatie, si va formula corespunzator comenzile catre editurile prevazute la art. 1.
    Fondurile pentru carte ce se vor constitui in comenzi de stat se vor derula si se vor gestiona prin directiile de specialitate ale Ministerului Culturii.
    Art. 5
    Activul si pasivul editurilor ce fac obiectul art. 1 se preiau pe baza de protocol de predare-primire, incheiat de fiecare dintre acestea cu Casa de Presa si Editura "Cultura Nationala", in termen de 30 de zile de la intrarea in vigoare a prezentei hotarari.
    Art. 6
    Personalul preluat de la Casa de Presa si Editura "Cultura Nationala" se considera transferat si va fi salarizat potrivit reglementarilor specifice unitatilor bugetare.
    Art. 7
    Capitolul III "Institutii publice finantate din venituri extrabugetare" din anexa nr. 2 la Hotararea Guvernului nr. 642/1994 privind organizarea si functionarea Ministerului Culturii, republicata in temeiul art. II din Hotararea Guvernului nr. 567/1995, se completeaza, dupa pozitia nr. 59, cu institutiile publice prevazute la art. 1, dupa cum urmeaza:

    "60. Editura Eminescu         Venituri extrabugetare
     61. Editura Minerva          Venituri extrabugetare
     62. Editura Meridiane        Venituri extrabugetare
     63. Editura Albatros         Venituri extrabugetare
     64. Editura Stiintifica      Venituri extrabugetare
     65. Editura Ceres            Venituri extrabugetare
     66. Editura Kriterion        Venituri extrabugetare
     67. Editura Scrisul Romanesc Venituri extrabugetare
     68. Editura Junimea          Venituri extrabugetare
     69. Editura de Vest          Venituri extrabugetare".

    Art. 8
    Pozitia nr. 60 de la capitolul IV "Regii autonome" din anexa nr. 2 la Hotararea Guvernului nr. 642/1994 devine pozitia nr. 70.
    Art. 9
    Prevederile contrare prezentei hotarari nu se aplica.

                     PRIM-MINISTRU
                   NICOLAE VACAROIU

                           Contrasemneaza:
                           Ministrul culturii,
                           Viorel Marginean

                           Ministru de stat,
                           ministrul finantelor,
                           Florin Georgescu

    ANEXA 1

                           LISTA
editurilor desprinse din Casa de Presa si Editura "Cultura Nationala", organizate ca institutii publice in subordinea Ministerului Culturii
--------------------------------------------------
 Nr.
 crt. Denumirea editurii           Adresa
--------------------------------------------------
 1. Editura Eminescu    - Bucuresti, Piata Presei
                          Libere nr. 1, sectorul 1
 2. Editura Minerva     - Bucuresti, Piata Presei
                          Libere nr. 1, sectorul 1
 3. Editura Meridiane   - Bucuresti, Piata Presei
                          Libere nr. 1, sectorul 1
 4. Editura Albatros    - Bucuresti, Piata Presei
                          Libere nr. 1, sectorul 1
 5. Editura Stiintifica - Bucuresti, Piata Presei
                          Libere nr. 1, sectorul 1
 6. Editura Ceres       - Bucuresti, Piata Presei
                          Libere nr. 1, sectorul 1
 7. Editura Kriterion   - Bucuresti, Piata Presei
                          Libere nr. 1, sectorul 1
 8. Editura Scrisul     - Craiova, str. Mihai
    Romanesc              Viteazul nr. 4, judetul Dolj
 9. Editura Junimea     - Iasi, str. Copou nr. 3-5,
                          judetul Iasi
10. Editura de Vest     - Timisoara, Piata Sfantu
                          Gheorghe nr. 1, judetul Timis
                                                      SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 385/1996

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 385 din 1996
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Stimați solicitanți de împrumut. Te afli în vreo dificultate financiară? Vrei să începi propria afacere? Această companie de împrumut a fost înființată organizații pentru drepturile omului din întreaga lume cu unicul scop de a ajuta cei săraci și oamenii cu dificultăți financiare ale vieții. Dacă doriți să aplicați pentru un împrumut, reveniți la noi cu detaliile de mai jos e-mail: elenanino0007@gmail.com Nume: Suma împrumutului necesară: Durata împrumutului: Numar de telefon mobil: Vă mulțumesc și Dumnezeu să vă binecuvânteze ÎNCREDERE Elena
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    Îmi apare că site-ul http://www.legex.ro/VizualizareLege.aspx?var=153691#comentariu, sau cum se numește, este not secure. Adică putem comenta dar ne asumăm riscul informatic. E corect?
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    nu cumva ar trebui să fie bizară absența oricărui comentariu la această lege? Totuși este o lege adoptată conform procedurilor regulamentare în vigoare, deci este ea însăși în vigoare. Avem dreptul cel puțin legal de a o comenta.
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu