Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 374 din  8 iulie 1994

privind unele masuri pentru intarirea raspunderii comisiilor locale si judetene in activitatea de aplicare a dispozitiilor Legii fondului funciar nr. 18/1991

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 194 din 28 iulie 1994


SmartCity3


    Guvernul Romaniei hotaraste:

    Art. 1
    (1) In unitatile administrativ-teritoriale in care nu s-au definitivat documentatiile de reconstituire si constituire a dreptului de proprietate asupra terenurilor, comisiile locale create potrivit prevederilor art. 11 din Legea fondului funciar nr. 18/1991 vor realiza aceasta activitate pana la data de 30 septembrie 1994.
    (2) Colectivele de lucru constituite in temeiul art. 4 alin. 2 din regulamentul aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 131/1991, astfel cum a fost republicat, vor verifica documentatiile prezentate de comisiile locale - anexele nr. 1 - 20 la hotararea sus-mentionata - in termen de 10 zile de la primire si le vor supune validarii comisiei judetene.
    (3) Un exemplar al documentatiei validate va fi pus la dispozitia comisiei locale, in vederea intocmirii proceselor-verbale de punere in posesie, pe baza masuratorilor topografice.
    Art. 2
    (1) Comisia judeteana pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor va analiza saptamanal modul de realizare a atributiilor stabilite conform prevederilor art. 7 din Hotararea Guvernului nr. 728/1992 si va lua masurile ce se impun pentru incadrarea in termenele stabilite.
    Art. 3
    (1) Administratorii societatilor si asociatilor agricole au obligatia sa intocmeasca si sa puna la dispozitia comisiei locale tabelul completat, prevazut in anexa la prezenta hotarare, in vederea definitivarii proiectelor de parcelare si a punerii efective in posesie.
    (2) Neindeplinirea obligatiei prevazute la alin. (1) constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 50.000 lei la 100.000 lei.
    (3) Constatarea contraventiei si aplicarea amenzii se fac de catre persoane imputernicite, de presedintele comisiei judetene, pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor.
    Art. 4
    Presedintii si membrii comisiilor locale pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor, administratorii societatilor si asociatiilor agricole care se fac vinovati de nerespectarea dispozitiilor comisiei judetene privind aplicarea Legii fondului funciar nr. 18/1991, prin tergiversarea lucrarilor de punere in posesie sau reluarea nejustificata  a acestora, raspund pentru prejudiciile cauzate, potrivit legii.
    Art. 5
    (1) In vederea urgentarii emiterii titlurilor de proprietate, oficiile judetene de cadastru si organizarea teritoriului pot contracta cu persoane fizice sau juridice specializate efectuarea lucrarilor de punere in posesie definitiva pe baza de masuratori topografice.
    (2) Pentru aceste lucrari se vor elabora caiete de sarcini, pe baza normelor existente, prin care se vor stipula conditiile tehnice de executare a lucrarilor.
    (3) Plata lucrarilor se va face de catre Ministerul Agriculturii si Alimentatiei, in limita fondurilor alocate pentru aplicarea Legii fondului funciar nr. 18/1991, pe baza contractelor incheiate cu prestatorii de servicii.
    (4) Decontarea lucrarilor se va face lunar, pe baza notelor justificative intocmite conform Hotararii Guvernului nr. 287/1994 si a normelor metodologice emise de Ministerul Agriculturii si Alimentatiei si de Ministerul Finantelor.
    Art. 6
    Contraventia prevazuta la art. 18 din Hotararea Guvernului nr. 728/1992 se sanctioneaza cu amenda de la 50.000 lei la 100.000 lei.

                PRIM-MINISTRU
              NICOLAE VACAROIU

                        Contrasemneaza:
                        Ministrul agriculturii
                        si alimentatiei,
                        Ioan Oancea

                        Ministru de stat,
                        ministrul finantelor,
                        Florin Georgescu

    ANEXA 1

    Comuna (oras, municipiu)............                    Vizat
    Satul...............................         PRESEDINTELE COMISIE LOCALE
    Asociatia (Societatea agricola).....
    ....................................
                         TABEL  NOMINAL
    cu membrii componenti ai asociatiei si suprafetele de teren agricol pe care acestia le-au inscris in asociatie
-----------------------------------------------------------------------------
0   1    2    3    4    5    6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16
-----------------------------------------------------------------------------

TOTAL GENERAL
ASOCIATIE
-----------------------------------------------------------------------------
 0 = Nr. crt.
 1 = Numele si prenumele membrului asociat
 2 = Suprafata agricola stabilita ca drept de proprietate cuprinsa in anexele...
........ validate (ha)*)
 3 = Suprafata agricola inscrisa in asociatie TOTAL (ha)
     din care :
 4 = Arabil Suprafata *) Parcela
 5 = Arabil Suprafata Parcela
 6 = Arabil Suprafata Parcela
 7 = Arabil Suprafata Parcela
 8 = Arabil Suprafata Parcela
 9 = Arabil Suprafata Parcela
10 = Vii Suprafata Parcela
11 = Vii Suprafata Parcela
12 = Vii Suprafata Parcela
13 = Livezi*) Suprafata Parcela
14 = Livezi Suprafata Parcela
15 = Livezi Suprafata Parcela
16 = Observatii
---------------
    *) Se vor inscrie suprafata agricola totala si numarul anexelor in care se gaseste inregistrata
    *) Se vor inscrie suprafata si numarul parcelei in vederea intocmirii proiectului parcelar
    *) In cazul altor categorii de folosinta, acestea se vor inscrie in continuare in tabel.

                                   Administrator,

                                             


SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 374/1994

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 374 din 1994
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
ANONIM a comentat Hotărârea 757 2008
    In aceasta hotarare de guvern intra si asistentii medicali care lucreaza in sectiile de radioterapie,care fac iradierea bolnavilor oncologici???
ANONIM a comentat Legea 58 1974
    in1990 mai era in vigoare intreb
ANONIM a comentat Hotărârea 559 1990
    Din păcate această hotărâre prevede incadrarea în grupe indiferent de activitatea desfășurată a celor care lucrează în industria chimică( directori, contabili, economiști) fără deosebire adică un operator chimist este încadrat în grupă la fel ca și directorul. Ținînd cont de anul ”hotărârii” în care revoluția încă se mișca prin intreprinderi este de înțeles..oarecum.
ANONIM a comentat Decizia 589 2006
    La Pucioasa DB nu a fost nici-o revolutie,si totusi orasul este plin de revolutionari,????
ANONIM a comentat Legea 406 2001
     Aceasta lege , este depasita ...nu mai santem in anii '90 cand un candidat la presedentie nu avea unde locui..in zilele noastre , alesii au chiar cate 6 case (unele aducandu-le venituri subtantiale din chirii ) asa ca se impune ca "alesii " nostri sa revada si sa aduca ceva modificari legii , un singur articol ar fi suficient..sa se faca mentiunea ca prevederile nu se aplica celor care detin deja mai mult de 2 spatii..este imoral ca unuia care are peste 2 imobile cu destinatie de locuit sa ii mai dam o vila sau palat si pe cele personale sa le inchirieze
ANONIM a comentat Ordin 67 2017
    Exista vreun template pentru Raport?
ANONIM a comentat Hotărârea 1202 2010
    Nu am gasit niciunde cum se calculeaza tariful pe unitatea de masura (metri cadere/luna) x ore functionare. Cum sa calculez metri cadere / luna???
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu