E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 352 din 11 aprilie 2002

privind infiintarea Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie "Cantacuzino"

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 320 din 15 mai 2002


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 107 din Constitutia Romaniei, precum si ale art. 18 alin. (1) si ale art. 25 din Ordonanta Guvernului nr. 25/1995 privind reglementarea organizarii si finantarii activitatii de cercetare-dezvoltare, aprobata cu modificari prin Legea nr. 51/1996, cu modificarile ulterioare,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

    Art. 1
    (1) Se infiinteaza Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie "Cantacuzino", persoana juridica romana, in coordonarea Ministerului Sanatatii si Familiei, cu sediul in municipiul Bucuresti, Splaiul Independentei nr. 103, sectorul 5, prin reorganizarea Institutului "Cantacuzino" Bucuresti, care se desfiinteaza.
    (2) Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie "Cantacuzino" isi desfasoara activitatea in conformitate cu prevederile Ordonantei Guvernului nr. 25/1995 privind reglementarea organizarii si finantarii activitatii de cercetare-dezvoltare, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 51/1996, cu modificarile ulterioare, precum si cu Regulamentul de organizare si functionare prevazut in anexa nr. 2.
    Art. 2
    Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie "Cantacuzino" are ca obiect de activitate:
    a) cercetari stiintifice in domeniul cauzelor si mecanismului de producere a infectiilor bacteriene, virale, parazitare si al mijloacelor de prevenire si combatere a acestora, precum si in domeniul imunologiei, biologiei celulare, geneticii microbiene si biotehnologiei, cu forte proprii si prin cooperare stiintifica cu alte institutii din tara si din strainatate;
    b) producerea de preparate biologice profilactice si terapeutice, reactivi biologici de diagnostic, reactivi imunochimici, medii bacteriologice si pentru culturi celulare, dispozitive medicale, cu forte proprii si prin cooperare nationala si internationala, precum si valorificarea lor in tara si in strainatate;
    c) cresterea, exploatarea si comercializarea animalelor de laborator destinate testarilor de medicamente si produse biologice administrabile omului, precum si cercetarii stiintifice;
    d) servicii de consultanta tehnica si metodologica acordate unitatilor de profil din tara, expertize, participarea la supravegherea epidemiologica a teritoriului, la programe de sanatate nationale si internationale, in domeniile specifice de activitate;
    e) asigurarea functionarii centrelor de referinta din cadrul institutului, recunoscute de Ministerul Sanatatii si Familiei, in actiunile specifice de diagnostic si control al bolilor transmisibile;
    f) desfacerea direct catre populatie de produse biologice, medicamente si reactivi, medii si dispozitive medicale;
    g) asigurarea de prestatii de diagnostic prin laboratorul si centrele de referinta din institut, pe baza contractelor incheiate cu casele de asigurari de sanatate;
    h) investigatii de laborator de specialitate pentru populatie si diverse unitati.
    Art. 3
    (1) Structura organizatorica a Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie "Cantacuzino" este prevazuta in anexa nr. 1.
    (2) Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie "Cantacuzino" poate infiinta in cadrul structurii sale organizatorice subunitati fara personalitate juridica necesare pentru realizarea obiectului sau de activitate. Modalitatile de constituire a acestora si relatiile in cadrul institutului si cu tertii sunt reglementate prin Regulamentul de organizare si functionare prevazut in anexa nr. 2.
    Art. 4
    (1) Conducerea Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie "Cantacuzino" este asigurata de consiliul de administratie, format din 11 membri.
    (2) Din consiliul de administratie fac parte in mod obligatoriu:
    a) directorul general - presedinte;
    b) un reprezentant al Ministerului Sanatatii si Familiei;
    c) un reprezentant al Ministerului Educatiei si Cercetarii;
    d) un reprezentant al Ministerului Finantelor Publice;
    e) un reprezentant al Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale;
    f) presedintele consiliului stiintific.
    (3) Consiliul de administratie isi desemneaza vicepresedintele dintre membrii sai.
    (4) Ceilalti membri ai consiliului de administratie sunt specialisti din institut sau din afara acestuia.
    (5) Membrii consiliului de administratie se numesc prin ordin al ministrului sanatatii si familiei, cu avizul Ministerului Educatiei si Cercetarii, la propunerea conducatorului unitatii de la care acestia provin.
    (6) Revocarea membrilor consiliului de administratie pentru abateri grave sau pentru lipsa de activitate in executarea mandatului se face de catre acelasi organ care i-a numit.
    Art. 5
    Conducerea executiva a Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie "Cantacuzino" este asigurata de directorul general, numit prin ordin al ministrului sanatatii si familiei, conform reglementarilor legale in vigoare.
    Art. 6
    Conducerea operativa a Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie "Cantacuzino" este asigurata de un comitet de directie compus din directorul general, directorii din structura institutului si contabilul-sef.
    Art. 7
    (1) Orientarea, coordonarea si evaluarea activitatii de cercetare-dezvoltare a Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie "Cantacuzino" sunt asigurate de consiliul stiintific.
    (2) Consiliul stiintific este alcatuit din cercetatori cu realizari deosebite, cu capacitate de sinteza si de prospectare in domeniu, cadre didactice din invatamantul superior, salariati ai institutului sau din afara acestuia, alesi pe o perioada de 4 ani prin vot secret de catre cadrele cu studii superioare din institut sau numiti de comitetul de directie.
    Art. 8
    Atributiile consiliului de administratie, ale directorului general, ale comitetului de directie si ale consiliului stiintific sunt prevazute in Regulamentul de organizare si functionare al Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie "Cantacuzino".
    Art. 9
    (1) Activul patrimonial total al Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie "Cantacuzino", stabilit pe baza bilantului incheiat la data de 31 decembrie 2001 si care se actualizeaza potrivit reglementarilor legale, este de 140.389.973 mii lei, din care patrimoniul propriu are o valoare de 125.628.157 mii lei.
    (2) Activul si pasivul Institutului "Cantacuzino" Bucuresti se preiau pe baza de protocol de predare-preluare de catre Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie "Cantacuzino", in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari.
    Art. 10
    Constructiile, anexele si terenul aferent, situate in municipiul Bucuresti, Splaiul Independentei nr. 103, sectorul 5, precum si "Statiunea Baneasa - Bucuresti", situata in municipiul Bucuresti, sos. Straulesti nr. 14A, sectorul 1, statiunea situata in comuna Ciorogarla - Darvari, judetul Giurgiu, si "Subunitatea Iasi", situata in municipiul Iasi, str. Codrescu nr. 15, judetul Iasi, trec in administrarea Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie "Cantacuzino".
    Art. 11
    Pe data intrarii in vigoare a prezentei hotarari Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie "Cantacuzino" preia toate drepturile si obligatiile Institutului "Cantacuzino" Bucuresti si se substituie in toate litigiile in curs ale fostului Institut "Cantacuzino" Bucuresti.
    Art. 12
    (1) Personalul Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie "Cantacuzino" se preia prin transfer de la Institutul "Cantacuzino" Bucuresti si isi pastreaza drepturile salariale avute la data transferarii, pana la negocierea noului contract colectiv de munca.
    (2) Noul contract colectiv de munca va fi negociat si inregistrat la Directia Generala de Munca si Solidaritate Sociala a Municipiului Bucuresti in termen de 60 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari.
    (3) Salariile individuale ale personalului se stabilesc prin negociere, conform reglementarilor cuprinse in contractul colectiv de munca, in limita fondului total destinat platii salariilor, prevazut in bugetul de venituri si cheltuieli.
    Art. 13
    (1) Finantarea activitatilor desfasurate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie "Cantacuzino" se realizeaza din surse proprii, din alocatii de la bugetul de stat, din credite bancare si din alte surse atrase, in conditiile legii.
    (2) Pentru anul 2002 finantarea Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie "Cantacuzino" se asigura din surse proprii, din credite bancare si din alte surse atrase.
    Art. 14
    Ministerul Sanatatii si Familiei, in calitate de minister coordonator, poate cuprinde in bugetul sau de venituri si cheltuieli fondurile necesare Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie "Cantacuzino" pentru realizarea unor investitii, dotari, aparatura, echipamente si instalatii.
    Art. 15
    Statutul de institut national de cercetare-dezvoltare se reinnoieste prin reacreditare, la interval de 5 ani.
    Art. 16
    Anexele nr. 1 si 2 fac parte integranta din prezenta hotarare.
    Art. 17
    Anexa nr. 2 la Hotararea Guvernului nr. 22/2001 privind organizarea si functionarea Ministerului Sanatatii si Familiei, cu modificarile si completarile ulterioare, se completeaza la lit. C "Unitati aflate in coordonarea Ministerului Sanatatii si Familiei" cu o noua pozitie cu urmatorul cuprins:
    "- Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie <<Cantacuzino>>."
    Art. 18
    Pe data intrarii in vigoare a prezentei hotarari se abroga Hotararea Guvernului nr. 133/1994 privind reorganizarea Regiei Autonome "Institutul Cantacuzino", publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 94 din 12 aprilie 1994, precum si pct. 2 al cap. V de la lit. A din anexa nr. 2 la Hotararea Guvernului nr. 22/2001 privind organizarea si functionarea Ministerului Sanatatii si Familiei, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 16 din 10 ianuarie 2001, cu modificarile si completarile ulterioare.

                 PRIM-MINISTRU
                 ADRIAN NASTASE

                        Contrasemneaza:
                        Ministrul sanatatii si familiei,
                        Daniela Bartos

                        Ministrul educatiei si cercetarii,
                        Ecaterina Andronescu

                        Ministrul muncii si solidaritatii sociale,
                        Marian Sarbu

                        p. Ministrul finantelor publice,
                        Gheorghe Gherghina,
                        secretar de stat

    ANEXA 1

    INSTITUTUL NATIONAL DE CERCETARE-DEZVOLTARE
    PENTRU MICROBIOLOGIE SI IMUNOLOGIE "CANTACUZINO"

                            STRUCTURA ORGANIZATORICA

                           __________________________
                          |                          |
                          |Consiliul de administratie|
                          |__________________________|
                                        |
    _____________________       ________|_______       ____________________
   | Comitet de directie |_____|DIRECTOR GENERAL|_____|Consiliul stiintific|
   |_____________________|     |________________|     |____________________|
                                        |
     ___________________________________|_______________________________
    |          |         |           |          |          |            |
 ___|___    ___|___      |           |       ___|___    ___|___    _____|______
|MODUL 1|  |MODUL 2|     |           |      |MODUL 3|  |MODUL 4|  |Contabil-sef|
|_______|  |_______|     |           |      |_______|  |_______|  |____________|
                         |           |                                  |
                _________|____   ____|_________                   ______|______
               |Laboratorul de| |Laboratorul de|                 |             |
               |control intern| |  asigurare a |                 |  Financiar- |
               |  de calitate | |   calitatii  |                 |contabilitate|
               |______________| |______________|                 |_____________|

    MODUL 1
                                  ________________
                                 |    Director    |
                                 |________________|
                                          |
          ________________________________|____________________________
         |              |             |               |                |
  _______|______   _____|_____   _____|_____   _______|______   _______|______
 |Laboratorul de| |Laboratorul| |Prestatii -| |Laboratorul de| |Laboratorul de|
 |parazitologie-| |     de    | |analize de | |microbiologie | |microbiologie |
 | entomologie  | |virusologie| |laborator  | |      I       | |      II      |
 |______________| |___________| |___________| |______________| |______________|

    MODUL 2
                                  ________________
                                 |    Director    |_________________
                                 |________________|                 |
                                          |                         |
                                          |               __________|__________
                                          |              |Centrul de invatamant|
                                          |              |    si documentare   |
                                          |              |_____________________|
                                          |
         _________________________________|____________________________
        |               |                 |            |               |
 _______|___  __________|__________  _____|_____  _____|_______  ______|______
|           ||  Redactia Revistei  ||Laboratorul|| Laboratorul ||Laboratorul  |
|Secretariat||Institutului National||    de     ||      de     ||     de      |
|stiintific ||        de           ||imunologie ||epidemiologie||biotehnologie|
|           ||Cercetare-Dezvoltare ||           ||  moleculara ||             |
|           ||pentru Microbiologie ||           ||             ||             |
|           ||   si Imunologie     ||           ||             ||             |
|           ||   "Cantacuzino"     ||           ||             ||             |
|___________||_____________________||___________||_____________||_____________|

    MODUL 3
                                  ________________
                                 |    Director    |
                                 |________________|
                                          |
                __________________________|____________________________
               |                      |                 |              |
  _____________|___________   ________|_______   _______|______   _____|_____
 |Laboratorul de productie:| |Biobaze:        | |Laboratorul de| |Subunitatea|
 |- biopreparate de uz uman| |Darvari; Baneasa| | conditionare | |    Iasi   |
 |- reactivi de diagnostic | |                | |              | |           |
 |- medii de cultura       | |                | |              | |           |
 |_________________________| |________________| |______________| |___________|

    MODUL 4
                                  ________________
                                 |    Director    |
                                 |________________|
                                          |
      ____________________________________|___________________________
     |       |          |        |        |       |        |          |
 ____|____   |   _______|_____   |   _____|____   |   _____|____      |
| Resurse |  |  |Aprovizionare|  |  | Depozite |  |  | Farmacie |     |
|  umane  |  |  |             |  |  |          |  |  |          |     |
|_________|  |  |_____________|  |  |__________|  |  |__________|     |
             |                   |                |                   |
        _____|____           ____|____      ______|__      ___________|________
       |Salarizare|         |Desfacere|    |Transport|    |Tehnic-administrativ|
       |__________|         |_________|    |_________|    |____________________|

    ANEXA 2

                             REGULAMENTUL
de organizare si functionare al Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie "Cantacuzino"

    CAP. 1
    Dispozitii generale

    Art. 1
    Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie "Cantacuzino", denumit in continuare institut, este persoana juridica romana aflata in coordonarea Ministerului Sanatatii si Familiei, care functioneaza conform Ordonantei Guvernului nr. 25/1995 privind reglementarea organizarii si finantarii activitatii de cercetare-dezvoltare, aprobata cu modificari prin Legea nr. 51/1996, cu modificarile ulterioare, si prezentului regulament.
    Art. 2
    (1) Institutul are structura organizatorica cuprinsa in anexa nr. 1 la Hotararea Guvernului nr. 352 din 11 aprilie 2002.
    (2) Institutul are in cadrul structurii sale organizatorice subunitati, statiuni fara personalitate juridica, necesare realizarii obiectului de activitate. Acestea sunt: statiunile Baneasa - Bucuresti, Ciorogarla - Darvari, judetul Giurgiu, si subunitatea Iasi.
    (3) Institutul poate infiinta in cadrul structurii sale si alte subunitati fara personalitate juridica, necesare realizarii obiectului sau de activitate. Modalitatea de constituire a acestora si relatiile lor in cadrul institutului si cu tertii sunt reglementate prin prezentul regulament de organizare si functionare.

    CAP. 2
    Scopul si obiectul de activitate

    Art. 3
    Institutul este infiintat in scopul desfasurarii activitatii de cercetare stiintifica si dezvoltare tehnologica in domeniul microbiologiei si imunologiei, prin participarea la elaborarea strategiei de dezvoltare a domeniului si la realizarea cu prioritate a obiectivelor stiintifice si tehnologice ale Programului national de cercetare stiintifica si dezvoltare tehnologica si ale Planului national pentru cercetare-dezvoltare si inovare.
    Art. 4
    Obiectul de activitate al institutului cuprinde:
    A. Cercetari stiintifice in domeniul cauzelor si mecanismelor de producere a infectiilor bacteriene, virale si parazitare, precum si in domeniul biologiei celulare si moleculare, imunologiei, biotehnologiei si geneticii microbiene, prin:
    a) dezvoltarea studiilor teoretice in microbiologie si imunologie, inclusiv in domeniul biologiei celulare, biotehnologiei si geneticii moleculare;
    b) studiul etiologiei si patogeniei bolilor infectioase, parazitare si imunitare, al mijloacelor specifice de diagnosticare, prevenire si combatere a acestora;
    c) studiul microorganismelor si al rolului lor in procesele naturale, normale sau patologice, si al reactiilor pe care le provoaca;
    d) studierea bolilor transmisibile cu potential de larga propagare: tuberculoza, infectii acute respiratorii, hepatite virale, retrovirusuri, arbovirusuri, enterovirusuri etc.;
    e) cercetari in vederea elaborarii si evaluarii de teste moleculare pentru diagnosticul modern microbiologic, imunologic si imunochimic, inclusiv in scopuri epidemiologice;
    f) studiul eficacitatii produselor biologice, precum si al metodelor de profilaxie specifica bolilor infectioase;
    g) studiul unor aspecte fundamentale de imunologie celulara si umorala privind mecanismele imunomodulatoare; rolul receptorilor celulari si al functiilor celulare prin mediatori; mecanisme moleculare si celulare ale bolilor autoimune si ale imunodeficientei;
    h) supravegherea ecologica a populatiilor de insecte vectoare si studiul unor agenti biologici si chimici de combatere;
    i) studiul infectiilor parazitare cu implicatii in sanatatea publica: cercetarea mecanismelor de patogenitate; elaborarea unor tehnici moderne de diagnostic; noi scheme de tratament si profilaxie;
    j) identificarea unor substante de origine bacteriana sau vegetala cu proprietati terapeutice;
    k) cercetare-dezvoltare in domeniul biotehnologiei in vederea realizarii unor produse biologice de uz medical;
    l) elaborarea de strategii, studii de diagnoza si prognoza privind dezvoltarea domeniilor stiintei si tehnologiei;
    m) cercetare aplicativa si/sau dezvoltare tehnologica pentru solutionarea unor probleme concrete din domeniul sau de activitate, cu prioritate, la solicitarea unor beneficiari, prin contracte directe;
    n) activitati de transfer tehnologic pentru rezultatele cercetarii efectuate din domeniul propriu;
    o) in cadrul obiectului sau de activitate colaboreaza si la realizarea unor activitati de cercetare-dezvoltare privind apararea nationala.
    B. Programul anual de asistenta tehnico-metodologica si activitati de sanatate publica, precum si acordarea de servicii specializate:
    a) asigurarea functiei de referinta in domeniul microbiologiei, acordarea de asistenta tehnica si metodologica unitatilor de profil din reteaua sanitara, participarea la elaborarea, aplicarea si evaluarea programelor de sanatate publica nationale si internationale in domeniile specifice activitatii institutului, inclusiv prin actiuni de instruire tehnico-metodologica si de evaluare a eficientei profesionale in unitatile de profil din tara;
    b) promovarea afilierii unor centre nationale de referinta la organizatii si organisme internationale;
    c) acordarea de servicii de consultanta tehnica si metodologica de specialitate solicitata de Ministerul Sanatatii si Familiei si de unitatile sanitare din tara, prin contracte sau conventii;
    d) interventii operative la solicitarea Ministerului Sanatatii si Familiei, in situatii epidemiologice speciale, prin deplasarea de laboratoare si specialisti in focare;
    e) elaborarea unui sistem de evaluare a eficientei profesionale in unitatile de profil din tara si implementarea tehnica a acestuia;
    f) prestarea de servicii de laborator de specialitate pentru populatie si diverse unitati;
    g) instruiri intensive de scurta durata in domeniul sau de activitate.
    C. Formarea si perfectionarea de personal stiintific si tehnic in domeniul microbiologiei, imunologiei si epidemiologiei, prin:
    a) organizarea anuala de cursuri teoretice si practice de microbiologie, imunologie, cu participari nationale si internationale, cursanti si lectori;
    b) organizarea de manifestari stiintifice nationale sau internationale in domeniul microbiologiei, epidemiologiei, imunologiei, biotehnologiei;
    c) perfectionarea personalului stiintific prin burse, stagii de schimb de experienta etc. in alte institutii de profil din tara si din strainatate;
    d) sprijinirea afilierii membrilor institutului la societati stiintifice nationale si internationale;
    e) organizarea unui sistem complex de documentare stiintifica operativa - informatizata, inclusiv accesul la servicii de documentare-informare stiintifica internationale specializate.
    D. Activitati de productie:
    a) producerea cu forte proprii si/sau prin cooperare nationala si internationala de preparate biologice profilactice si terapeutice, reactivi biologici de diagnostic, reactivi imunochimici, medii bacteriologice si pentru culturi celulare, dispozitive medicale, hrana granulata standardizata pentru animale de laborator si comercializarea acestora in tara si in strainatate;
    b) desfacerea direct catre populatie de produse biologice, medicamente si reactivi, medii si dispozitive medicale;
    c) cresterea, exploatarea si comercializarea de animale de laborator destinate cercetarii stiintifice, precum si controlului de medicamente si produse biologice administrabile omului;
    d) efectuarea directa de activitati de import-export conform legii;
    e) elaborarea de standarde referitoare la calitatea produselor si serviciilor ce intra in sfera de activitate a institutului.
    E. Activitati de editare si tiparire a publicatiilor de specialitate:
    a) Romanian Archives of Microbiology and Immunology;
    b) Microbiologia - epidemiologia;
    c) publicatii metodologice si tehnice de specialitate in domeniile de competenta ale institutului.
    Art. 5
    Pentru realizarea obiectului sau de activitate institutul are urmatoarele atributii principale:
    1. asigura orientarea activitatii de cercetare stiintifica in functie de: nevoile sanatatii publice, reiesite din studii proprii si din programele abordate de Ministerul Sanatatii si Familiei; nevoile de dezvoltare a institutului si de aliniere la nivel stiintific mondial; programele nationale de cercetare ale Ministerului Educatiei si Cercetarii, Academiei Romane, Academiei de Stiinte Medicale;
    2. incheie contracte de cercetare cu organisme nationale si internationale abilitate in acest sens, cu respectarea prevederilor legale;
    3. initiaza si incheie conventii de cooperare stiintifica cu institutii si organizatii nationale si internationale in domeniul sau de activitate;
    4. dirijeaza resursele umane si materiale in vederea realizarii obiectivelor de cercetare stiintifica stabilite pentru fiecare etapa;
    5. asigura asistenta tehnica de profil, in vederea experimentarii si aplicarii tehnologiilor elaborate;
    6. executa lucrari de consultanta tehnico-economica pentru agentii economici interesati, in domeniile specifice;
    7. furnizeaza servicii stiintifice si tehnologice agentilor economici sau oricaror beneficiari interesati;
    8. executa testare si certificare de produse;
    9. evalueaza periodic stadiul de realizare a programelor de cercetare intreprinse;
    10. urmareste si sprijina din punct de vedere organizatoric si material difuzarea rezultatelor stiintifice proprii in circuitul stiintific national si international;
    11. asigura, conform prevederilor legale, protectia rezultatelor stiintifice brevetabile;
    12. asigura corelarea actiunilor de specializare si promovare a cadrelor proprii cu necesitatile dezvoltarii programelor de cercetare ale institutului;
    13. promoveaza si urmareste aplicarea si fructificarea complexa a rezultatelor stiintifice;
    14. pregateste, negociaza si contracteaza cu reprezentantii competenti volumul productiei;
    15. fundamenteaza cheltuielile de productie, negociaza si stabileste preturile de livrare ale produselor;
    16. asigura promovarea si urmarirea productiei pentru satisfacerea nevoilor beneficiarilor;
    17. asigura baza materiala si conditiile necesare pentru exploatarea corecta a biobazelor institutului;
    18. stabileste strategia de dezvoltare a productiei de biopreparate, a instalatiilor si utilajelor din dotare, corelata cu programul de cercetare-dezvoltare propriu si cu evolutia previzibila; asigura baza materiala si organizeaza in conditiile legale realizarea de biopreparate si testarea de laborator si clinica a acestora;
    19. initiaza si incheie actiuni de cooperare tehnica cu firme sau institutii din tara ori din strainatate in domeniul productiei si evaluarii experimentale si clinice de biopreparate;
    20. asigura desfacerea produselor realizate catre beneficiarii contractelor, conform clauzelor contractuale si prevederilor legale;
    21. asigura direct catre populatie si alti solicitanti desfacerea de produse biologice, medicamente, reactivi, medii, dispozitive medicale si de animale de laborator;
    22. asigura servicii medicale de profil (expertize, analize de laborator, autovaccinuri si alte prestatii de specialitate) catre populatie si alte institutii sau unitati;
    23. coordoneaza si asigura realizarea tuturor lucrarilor de intretinere si reparatii ale aparaturii, instalatiilor, utilajelor din dotare, in vederea mentinerii capacitatii de cercetare, productie, asistenta tehnica si invatamant, cu forte proprii sau cu terti;
    24. stabileste si raspunde de aplicarea masurilor pentru protectia produselor, a mediului inconjurator, precum si protectia si securitatea muncii;
    25. urmareste si verifica modul de realizare a lucrarilor de investitii in vederea respectarii proiectelor de executie si asigura conditiile de punere in functiune a noilor utilaje si obiective;
    26. pregateste executarea noilor obiective, retehnologizarea capacitatilor existente, potrivit reglementarilor legale;
    27. realizeaza importul de: aparatura, utilaje, echipamente, tehnologii sau licente pentru retehnologizarea capacitatilor existente ori pentru realizarea de noi linii tehnologice, chimicale si reactivi, materiale consumabile, piese de schimb, tulpini de referinta, linii celulare si animale de laborator;
    28. asigura dezvoltarea aplicatiilor informatice in toate sectoarele de activitate, pentru decizii operative in domeniul organizatoric si tehnico-economic, precum si pentru sustinerea documentarii si cercetarii stiintifice;
    29. asigura respectarea disciplinei muncii, respectarea atributiilor de serviciu si a prevederilor legale de catre intregul personal;
    30. elaboreaza documentatiile pentru obtinerea de credite si de alte surse de finantare, inclusiv pentru fond valutar;
    31. realizeaza programarea si executarea activitatii economico-financiare, intocmirea proiectelor de bugete, analiza executiei acestora si stabileste destinatia veniturilor conform legislatiei in vigoare.

    CAP. 3
    Patrimoniul

    Art. 6
    (1) Activul patrimonial total al institutului, stabilit pe baza bilantului incheiat la data de 31 decembrie 2001 si care se actualizeaza potrivit reglementarilor legale, este de 140.389.973 mii lei, din care patrimoniul propriu are o valoare de 125.628.157 mii lei.
    (2) Activul si pasivul Institutului "Cantacuzino" Bucuresti se preiau pe baza de protocol de predare-preluare de catre Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie "Cantacuzino", in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari.
    Art. 7
    (1) Institutul administreaza cu diligenta unui bun proprietar bunuri proprietate publica, precum si alte bunuri dobandite in conditiile legii. Bunurile proprietate publica, precum si cele dobandite se afla in administrarea institutului si se evidentiaza distinct in patrimoniul acestuia.
    (2) Rezultatele cercetarilor concretizate in active corporale si necorporale, efectuate si finalizate din fonduri publice sau din alte fonduri, sunt bunuri dobandite cu titlu de proprietate, daca prin contract nu se prevede altfel, si se inregistreaza in evidenta contabila a institutului, cu respectarea prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 25/1995, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 51/1996, cu modificarile ulterioare.
    (3) In exercitarea drepturilor sale institutul poseda si foloseste bunurile aflate in patrimoniul sau si, dupa caz, dispune de acestea in conditiile legii, in scopul realizarii obiectului sau de activitate, beneficiind de rezultatele utilizarii acestora.
    (4) Concesionarea sau inchirierea unor subunitati, servicii ori activitati se poate face in conditiile legii, cu aprobarea Ministerului Sanatatii si Familiei si a Ministerului Educatiei si Cercetarii.
    (5) Patrimoniul institutului poate fi modificat conform prevederilor legale in vigoare.
    (6) Rezultatele cercetarilor, efectuate si finalizate din fonduri publice sau din alte fonduri, precum si bunurile achizitionate in vederea realizarii acestora sunt bunuri proprii, daca prin contract nu se prevede altfel.
    (7) Concesionarea unor subunitati, servicii sau activitati se poate face numai in scopul stimularii transferului rezultatelor activitatii de cercetare-dezvoltare, in conditiile prevederilor legale si cu aprobarea Ministerului Sanatatii si Familiei si a Ministerului Educatiei si Cercetarii.

    CAP. 4
    Structura organizatorica si functionala

    Art. 8
    Institutul poate avea in structura subunitati fara personalitate juridica, sectii, laboratoare, servicii, birouri, compartimente si alte structuri organizatorice necesare realizarii obiectului sau de activitate.
    Art. 9
    (1) Modificarile in structura organizatorica si functionala a institutului se propun de directorul general si se aproba de consiliul de administratie.
    (2) Directorul general stabileste relatiile dintre subunitatile sale aflate in structura institutului, precum si relatiile acestora cu tertii si le poate acorda imputerniciri de reprezentare in numele institutului.
    Art. 10
    Conducatorii subunitatilor din structura institutului raspund in fata directorului general si a consiliului de administratie de indeplinirea tuturor atributiilor, responsabilitatilor si competentelor incredintate de catre acestia.

    CAP. 5
    Organele de conducere ale institutului

    Art. 11
    (1) Conducerea institutului este asigurata de catre:
    a) consiliul de administratie;
    b) comitetul de directie;
    c) directorul general.
    (2) Organizarea activitatii de cercetare stiintifica, coordonarea si evaluarea periodica a activitatii stiintifice sunt asigurate de catre consiliul stiintific.

    Consiliul de administratie

    Art. 12
    Consiliul de administratie al institutului este format din 11 membri numiti pentru un mandat de 4 ani care poate fi reinnoit.
    Art. 13
    (1) Din consiliul de administratie fac parte in mod obligatoriu:
    a) directorul general - presedinte;
    b) un reprezentant al Ministerului Sanatatii si Familiei;
    c) un reprezentant al Ministerului Educatiei si Cercetarii;
    d) un reprezentant al Ministerului Finantelor Publice;
    e) un reprezentant al Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale;
    f) presedintele consiliului stiintific.
    (2) Consiliul de administratie isi desemneaza vicepresedintele dintre membrii sai.
    (3) Ceilalti membri ai consiliului de administratie sunt specialisti din institut sau din afara acestuia.
    Art. 14
    (1) Membrii consiliului de administratie sunt numiti prin ordin al ministrului sanatatii si familiei, cu avizul Ministerului Educatiei si Cercetarii, la propunerea conducatorului unitatii de la care acestia provin.
    (2) Revocarea membrilor consiliului de administratie pentru abateri grave sau pentru lipsa de activitate in executarea mandatului se face de catre acelasi organ care a facut numirea.
    Art. 15
    Membrii consiliului de administratie sunt cetateni romani si isi pastreaza calitatea de angajat la institutia sau unitatea de la care provin, precum si toate drepturile si obligatiile ce deriva din aceasta calitate.
    Art. 16
    (1) Sunt incompatibili cu calitatea de membru al consiliului de administratie:
    a) cei care au suferit condamnari;
    b) cei care, personal ori sotul (sotia), copiii ori rudele pana la gradul al doilea inclusiv, sunt in acelasi timp patroni sau asociati la societatile comerciale cu capital privat cu acelasi profil ori cu care institutul se afla in relatii economice directe.
    (2) Una si aceeasi persoana nu poate face parte concomitent din mai mult de doua consilii de administratie sau sa participe la societati comerciale cu care institutul intretine relatii economice sau are interese contrare.
    Art. 17
    Consiliul de administratie isi desfasoara activitatea in baza regulamentului propriu de functionare si cu respectarea legislatiei in vigoare. El hotaraste in problemele privind activitatea institutului, cu exceptia celor care, potrivit legii, sunt date in competenta altor organe.
    Art. 18
    Remunerarea membrilor consiliului de administratie pentru activitatea desfasurata in aceasta calitate se face potrivit legislatiei in vigoare.
    Art. 19
    Consiliul de administratie se intruneste o data pe luna si ori de cate ori interesele institutului o cer, convocarea acestuia facandu-se de catre presedinte sau la solicitarea a cel putin o treime din numarul membrilor consiliului de administratie. Dezbaterile consiliului de administratie sunt conduse de presedintele consiliului, iar in lipsa acestuia, de catre vicepresedinte.
    Art. 20
    (1) Consiliul de administratie isi poate desfasura activitatea in prezenta a cel putin doua treimi din numarul membrilor sai. Daca nu este indeplinita aceasta conditie, sedinta consiliului de administratie se poate reprograma intr-un interval de cel mult 15 zile, avand aceeasi ordine de zi.
    (2) Hotararile consiliului de administratie se iau cu majoritatea voturilor membrilor prezenti, dar nu mai putin de jumatate plus unul din numarul total al membrilor.
    Art. 21
    La sedintele consiliului de administratie este invitat si reprezentantul sindicatului.
    Art. 22
    Pentru luarea unor decizii complexe consiliul de administratie poate atrage in activitatea de analiza consilieri si consultanti din diferite sectoare de activitate.
    Art. 23
    (1) Membrii consiliului de administratie sunt raspunzatori, in conditiile legii, pentru indeplinirea atributiilor ce le revin.
    (2) Membrii consiliului de administratie care s-au impotrivit luarii unei decizii ce s-a dovedit pagubitoare pentru institut nu raspund daca au consemnat expres punctul lor de vedere in registrul de sedinte al consiliului de administratie si au comunicat in scris despre aceasta organului coordonator.
    Art. 24
    Consiliul de administratie are, in principal, urmatoarele atributii:
    a) avizeaza modificarea structurii organizatorice si functionale a institutului, infiintarea, desfiintarea si comasarea de subunitati din structura acestuia, necesare realizarii obiectului de activitate al institutului;
    b) aproba propunerile consiliului stiintific, strategia si programele de cercetare-dezvoltare ale institutului, de introducere a unor tehnologii noi de varf, modernizarea celor existente, in concordanta cu strategia generala in domeniul propriu;
    c) propune Programul anual de cercetare-dezvoltare pe care il inainteaza Ministerului Educatiei si Cercetarii;
    d) analizeaza si avizeaza proiectul bugetului de venituri si cheltuieli, pe care il depune la Ministerul Sanatatii si Familiei in vederea adoptarii;
    e) analizeaza, aproba sau, dupa caz, propune spre aprobare, potrivit prevederilor legale, investitiile care urmeaza sa fie realizate de institut in conformitate cu programele de dezvoltare adoptate, finantate din surse proprii, alocatii de la buget, credite bancare;
    f) analizeaza si avizeaza bugetul de venituri si cheltuieli al institutului si il depune la Ministerul Sanatatii si Familiei in vederea aprobarii prin hotarare a Guvernului, urmarind incadrarea in limitele indicatorilor financiari si a numarului de personal;
    g) raspunde de modul de administrare a intregului patrimoniu, de integritatea acestuia si de modul de utilizare a mijloacelor financiare ale unitatii, potrivit legii;
    h) propune, negociaza si, dupa caz, stabileste tarife pentru produsele, animalele si prestatiile sale, in conformitate cu dispozitiile legii;
    i) aproba utilizarea disponibilitatilor in valuta, in conditiile legii;
    j) aproba volumul creditelor bancare si stabileste modul de rambursare a acestora, in conditiile legii;
    k) aproba modul de functionare a consiliului stiintific, ale carui componenta, constituire si atributii se stabilesc in conformitate cu prevederile legale;
    l) stabileste salarizarea personalului in conditiile legii;
    m) aproba mandatul pentru negocierea contractului colectiv de munca;
    n) aproba regulamentul de ordine interioara privind respectarea statutului personalului, disciplina tehnologica, protectia si securitatea muncii;
    o) aproba organizarea si functionarea subunitatilor componente ale institutului;
    p) asigura legatura permanenta cu sindicatele din unitate si cu reprezentantii salariatilor pentru rezolvarea operativa a problemelor ce apar, in scopul desfasurarii optime a activitatilor institutului;
    q) aproba orice alte hotarari si dispune masuri privind activitatea institutului, cu exceptia celor date, potrivit legii, in competenta altor organe.
    Art. 25
    In primul trimestru al fiecarui an consiliul de administratie prezinta Ministerului Sanatatii si Familiei un raport asupra activitatii desfasurate in anul precedent si asupra programului de activitate pentru anul in curs.

    Comitetul de directie

    Art. 26
    Conducerea operativa este asigurata de un comitet de directie compus din directorul general, directorii din structura institutului si contabilul-sef.
    Art. 27
    Comitetul de directie stabileste actiunile concrete necesare pentru realizarea obiectivelor rezultate din:
    a) strategia propunerilor de dezvoltare a institutului;
    b) programul anual de cercetare-dezvoltare;
    c) programul anual de productie;
    d) programul de investitii;
    e) sistemul de asigurare a calitatii produselor biologice si a activitatilor de servicii de specialitate;
    f) indeplinirea sarcinilor ce revin institutului din contractele si conventiile de colaborare in domeniul cercetarii, productiei, actiunilor de supraveghere a starii de sanatate;
    g) bugetul de venituri si cheltuieli.
    Art. 28
    Comitetul de directie are urmatoarele atributii:
    a) repartizeaza sarcinile profesionale si economico-financiare pe unitati componente, asigurand realizarea activitatilor;
    b) organizeaza activitatile institutului, asigura baza materiala din tara si din import in limita resurselor financiare, precum si contractarea si desfacerea productiei;
    c) stabileste raspunderile si competentele pe niveluri ierarhice si structuri organizatorice, precum si relatiile dintre acestea;
    d) aplica masurile stabilite de consiliul de administratie pentru paza bunurilor unitatii, protectia patrimoniului si a datelor, respectarea ordinii si disciplinei tehnologice si ierarhic administrative;
    e) stabileste imputerniciri de reprezentare a unitatii pentru fiecare dintre membrii comitetului de directie;
    f) exercita atributii si are raspunderi in limita competentelor stabilite de directorul general al institutului, aprobate de consiliul de administratie.
    Art. 29
    Comitetul de directie se intruneste decadal sau ori de cate ori interesele institutului o impun.

    Directorul general

    Art. 30
    Conducerea executiva a institutului este asigurata de directorul general numit prin ordin al ministrului sanatatii si familiei, potrivit reglementarilor legale in vigoare.
    Art. 31
    Directorul general are, in principal, urmatoarele atributii si responsabilitati:
    a) reprezinta institutul in relatiile cu organele statului, precum si cu persoanele fizice sau juridice;
    b) asigura negocierea contractului colectiv de munca la nivelul institutului si a salariilor personalului din institut, impreuna cu comitetul de directie; aproba salariile rezultate din negocierea directa;
    c) angajeaza prin semnatura unitatea in relatiile cu tertii, in limita competentelor aprobate de consiliul de administratie si prin regulamentul de functionare;
    d) aproba angajarea si desfacerea contractului individual de munca al salariatilor institutului in conditiile prevazute de lege;
    e) aproba normele privind disciplina tehnologica si administrativa din unitate;
    f) emite deciziile de recuperare a pagubelor aduse unitatii, in conformitate cu prevederile legale;
    g) numeste si revoca conducatorii unitatilor si subunitatilor din structura institutului;
    h) premiaza sau sanctioneaza personalul din unitati, la propunerea sefilor locurilor de munca;
    i) aproba comisiile de concurs pentru promovarea pe functiile de cercetator stiintific si cercetator stiintific principal gradele I, II si III, la propunerea consiliului stiintific;
    j) are atributii si raspunderi similare unui ordonator tertiar de credite pentru sumele alocate institutului de la bugetul de stat, in conditiile art. 21 din Ordonanta Guvernului nr. 25/1995, aprobata cu modificari prin Legea nr. 51/1996, cu modificarile ulterioare.
    Art. 32
    Organele de conducere ale institutului vor indeplini si alte atributii stabilite prin actele normative.

    Consiliul stiintific
    Art. 33
    (1) Orientarea, coordonarea si evaluarea activitatii de cercetare-dezvoltare a institutului sunt asigurate de consiliul stiintific, care este format din 15 membri, reprezentand toate domeniile stiintifice din cadrul acestuia. Din consiliul stiintific fac parte si 6 specialisti in domeniu din alte institutii din tara sau din strainatate.
    (2) Consiliul stiintific este alcatuit din cercetatori cu realizari deosebite, cu capacitate de sinteza si de prospectare in domeniu, cadre didactice din invatamantul superior, salariati ai institutului sau din afara acestuia, alesi pe o perioada de 4 ani prin vot secret de catre cadrele cu studii superioare din institut sau numiti de comitetul de directie.
    (3) Consiliul stiintific este condus de un presedinte si un vicepresedinte alesi pe o perioada de 4 ani prin vot secret de catre membrii consiliului stiintific.
    (4) Consiliul stiintific se organizeaza si functioneaza in conformitate cu regulamentul propriu.
    Art. 34
    Atributiile principale ale consiliului stiintific sunt urmatoarele:
    a) participa la elaborarea strategiei de dezvoltare a activitatii de cercetare-dezvoltare si la elaborarea Programului national de cercetare stiintifica si dezvoltare tehnologica in domeniul propriu de activitate si potrivit Planului national pentru cercetare-dezvoltare si inovare;
    b) contribuie la realizarea obiectivelor stiintifice si tehnologice ale Programului national de cercetare stiintifica si dezvoltare tehnologica;
    c) examineaza si avizeaza proiectele de cercetare stiintifica, precum si realizarea acestora;
    d) avizeaza hotararile care implica politica de cercetare a institutului si a ramurii de cercetare-dezvoltare;
    e) propune masuri pentru perfectionarea profesionala si pentru incadrarea personalului de cercetare in grade profesionale;
    f) face propuneri privind modul de organizare a concursurilor de incadrare si promovare a personalului de cercetare;
    g) propune comisiile de concurs pentru promovarea pe functiile atestabile si confirma rezultatele concursurilor pentru functiile de cercetator stiintific, cercetator stiintific principal gradele I, II si III;
    h) organizeaza actiuni cu caracter stiintific;
    i) avizeaza actiunile de cooperare, interne si internationale, cu scop stiintific;
    j) avizeaza acordarea de burse de studii si stagii de perfectionare in strainatate;
    k) avizeaza acordarea de premii stiintifice.

    CAP. 6
    Bugetul de venituri si cheltuieli si administrarea acestuia.
    Relatii financiare

    Art. 35
    (1) Institutul intocmeste anual bugetul de venituri si cheltuieli, bilantul contabil si contul de profit si pierdere, potrivit normelor metodologice elaborate de Ministerul Finantelor Publice.
    (2) Bilantul contabil anual se avizeaza de catre consiliul de administratie al institutului, se supune spre aprobare Ministerului Sanatatii si Familiei, se transmite Ministerului Finantelor Publice si se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a IV-a.
    Art. 36
    (1) Veniturile si cheltuielile institutului se stabilesc prin bugetul de venituri si cheltuieli pentru fiecare exercitiu financiar.
    (2) Bugetul de venituri si cheltuieli se aproba de Guvern, la propunerea Ministerului Sanatatii si Familiei, cu avizul Ministerului Finantelor Publice si al Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale.
    Art. 37
    Corelat cu contractele incheiate pentru activitatea programata, institutul determina anual volumul de venituri de realizat si cheltuielile totale de efectuat.
    Art. 38
    Salariile individuale ale personalului se stabilesc prin negociere, conform reglementarilor cuprinse in contractele colective de munca, in limita fondului total destinat platii salariilor, prevazut in bugetul de venituri si cheltuieli stabilit, potrivit legii.
    Art. 39
    (1) Pentru acoperirea cheltuielilor curente, in situatia in care in cursul unui an resursele financiare ale institutului nu sunt suficiente, acesta poate contracta credite cu bancile, in valoare de cel mult 20% din veniturile brute, in termeni reali, realizate in anul precedent.
    (2) Contractarea de credite peste plafonul stabilit se poate face cu aprobarea Ministerului Finantelor Publice.
    Art. 40
    (1) Institutul hotaraste cu privire la investitiile ce urmeaza sa fie realizate, potrivit obiectului sau de activitate, finantarea efectuandu-se din surse proprii si din credite bancare, cu exceptia investitiilor care intra sub incidenta prevederilor art. 11 din Ordonanta Guvernului nr. 15/1993 privind unele masuri pentru restructurarea activitatii regiilor autonome, cu modificarile ulterioare.
    (2) In cazul investitiilor, altele decat cele prevazute la art. 6 din Ordonanta Guvernului nr. 15/1993, cu modificarile ulterioare, finantate integral sau partial de la bugetul de stat, limita de finantare se aproba o data cu legile de adoptare a acestora, iar institutul are obligatia ca in executia bugetului de venituri si cheltuieli sa se incadreze in alocatiile bugetare aprobate.
    (3) Executia investitiilor prevazute la alin. (1) si (2) se adjudeca pe baza de licitatie publica, potrivit legislatiei privind achizitiile publice.
    (4) Contractele de credite mai mari de 500 milioane lei in vederea realizarii de investitii de natura celor prevazute la alin. (1) si (2) se incheie cu aprobarea Ministerului Sanatatii si Familiei, pe baza avizului prealabil al Ministerului Finantelor Publice.
    Art. 41
    (1) Institutul poate efectua operatiuni de incasari si plati in lei prin casieria proprie, cu respectarea nivelului plafonului de casa si a normativelor de disciplina financiar-valutara, stabilite prin actele normative in vigoare.
    (2) Institutul poate efectua operatiuni de comert exterior potrivit legii. Operatiunile de incasari si plati cu strainatatea se vor efectua prin conturi bancare deschise la unitatile bancare specializate, cu sediul in Romania.
    Art. 42
    Institutul isi va organiza auditul intern si controlul financiar preventiv in baza Ordonantei Guvernului nr. 119/1999 privind auditul intern si controlul financiar preventiv, cu modificarile si completarile ulterioare.

    CAP. 7
    Reglementarea litigiilor

    Art. 43
    Litigiile institutului cu persoane fizice sau juridice, nesolutionate pe cale amiabila, sunt supuse spre rezolvare instantelor de judecata romane competente, in conformitate cu reglementarile legale in vigoare.

    CAP. 8
    Relatii comerciale

    Art. 44
    Preturile si tarifele pentru produsele si prestatiile executate de institut se supun legilor si reglementarilor privind preturile.
    Art. 45
    Relatiile comerciale pentru desfacerea productiei proprii catre persoane juridice se desfasoara pe baza de contracte incheiate cu beneficiarii, potrivit reglementarilor legale.

    CAP. 9
    Dispozitii finale

    Art. 46
    (1) Prezentul regulament se completeaza cu dispozitiile legale referitoare la activitatea institutelor nationale de cercetare-dezvoltare.
    (2) Modificarile si completarile regulamentului de organizare si functionare se pot face la propunerea consiliului de administratie, cu respectarea actelor normative in vigoare, cu avizul Ministerului Sanatatii si Familiei.
    Art. 47
    Statutul de institut national de cercetare dezvoltare se reinnoieste prin reacreditare, care are loc intr un interval de maximum 5 ani.



SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 352/2002

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 352 din 2002
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu