Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 351 din 27 martie 2003

pentru aprobarea Programului de schimburi in domeniile stiintei, tehnologiei, educatiei, culturii, sanatatii si tineretului dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Luxemburgului pentru anii 2002 - 2005, semnat la Bucuresti la 18 septembrie 2002

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 244 din  9 aprilie 2003


SmartCity3


    In temeiul art. 107 din Constitutie si al art. 5 alin. 1 din Legea nr. 4/1991 privind incheierea si ratificarea tratatelor, cu completarile ulterioare,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

    ARTICOL UNIC
    Se aproba Programul de schimburi in domeniile stiintei, tehnologiei, educatiei, culturii, sanatatii si tineretului dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Luxemburgului pentru anii 2002 - 2005, semnat la Bucuresti la 18 septembrie 2002.

                  PRIM-MINISTRU
                  ADRIAN NASTASE

                         Contrasemneaza:
                         Ministrul afacerilor externe,
                         Mircea Geoana

                         Ministrul educatiei si cercetarii,
                         Ecaterina Andronescu

                             PROGRAM DE SCHIMBURI
in domeniile stiintei, tehnologiei, educatiei, culturii, sanatatii si tineretului intre Guvernul Romaniei si Guvernul Luxemburgului pentru anii 2002 - 2005

    Guvernul Romaniei si Guvernul Luxemburgului, denumite in continuare cele doua parti,
    in dorinta de a aprofunda legaturile care unesc cele doua state in domeniile stiintei, educatiei, culturii, sanatatii si tineretului si de a contribui in acest mod la aplicarea dispozitiilor Actului Final al Conferintei de Securitate si Cooperare in Europa, adoptat la Helsinki la 1 august 1975, si ale Acordului european instituind o asociere intre Romania, pe de o parte, si Comunitatile Europene si statele membre ale acestora, pe de alta parte, semnat la Bruxelles la 1 februarie 1993,
    in conformitate cu art. 11 din Acordul dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Marelui Ducat de Luxemburg privind cooperarea in domeniile culturii, invatamantului, stiintei si sportului, semnat la Bucuresti la 25 aprilie 1994,
    au convenit asupra programului de schimburi pentru anii 2002 - 2005, dupa cum urmeaza:

    I. STIINTA SI TEHNOLOGIE

    Art. 1
    Cele doua parti vor aprofunda colaborarea in domeniile stiintei si tehnologiei. In acest scop ele vor favoriza cercetarile stiintifice si tehnologice comune, editarea de studii stiintifice, tehnologice si monografice si de culegeri de articole ale autorilor originari din cele doua state, extinderea cooperarii directe intre institutiile de cercetare stiintifica si tehnologica, inclusiv schimburile si vizitele oamenilor de stiinta si ale specialistilor, cercetarile stiintifice referitoare la istoria si cultura statului celeilalte parti, organizarea de cursuri si conferinte pentru a face cunoscute si a difuza diverse aspecte ale patrimoniului cultural, stiintific si tehnologic al statului celeilalte parti.
    Partea luxemburgheza aduce la cunostinta partii romane disponibilitatea de a efectua schimburi de oameni de stiinta, de experti si de rezultate ale cercetarii, precum si posibilitatea unor proiecte de cercetare comune. Colaborarea ar putea avea drept obiect urmatoarele domenii:
    - Centrul Public de Cercetare "Gabriel-Lippmann" (Centrul Universitar):
    - tehnologii ale informatiei;
    - tehnologii ale mediului inconjurator;
    - biotehnologii;
    - tehnici de analiza si de elaborare a materialelor;
    - statistici aplicate;
    - stiinte cognitive;
    - economie aplicata;
    - drept economic.
    - Centrul Public de Cercetare "Henri-Tudor":
    - tehnologii ale mediului inconjurator;
    - tehnologii industriale;
    - tehnologii ale informatiei si comunicarii;
    - supraveghere tehnologica.
    - Centrul Public de Cercetare al Sanatatii:
    - laborator de neuroimunologie si inflamatie;
    - laborator de retrovirologie;
    - laborator de imunologie fundamentala.
    Art. 2
    Cele doua parti vor efectua schimb de specialisti si de informatii in domeniile protectiei sanatatii si mediului natural.
    Art. 3
    Partea romana propune partii luxemburgheze ca pentru domeniile de colaborare propuse la art. 1 sa fie identificat un numar determinat de proiecte comune care sa beneficieze de sprijinul ambelor parti pentru realizarea stagiilor de cercetare.

    II. EDUCATIE

    Art. 4
    Partea romana va oferi in fiecare an doua burse de specializare cu o durata de 9 luni fiecare.
    Art. 5
    Partea luxemburgheza va primi, pe perioada de valabilitate a prezentului program:
    - un student roman pentru ciclul scurt de studii superioare in informatica si gestiune al Centrului Universitar din Luxemburg (durata: 2 ani, limba de studiu: franceza);
    - un student roman pentru un curs de ciclul 3 "contencios comunitar" la Centrul Universitar din Luxemburg (durata: 2 ani, limba de studiu: franceza);
    - un student cu diploma de studii secundare tehnice la Institutul Superior de Tehnologie (durata: 3 ani, limbi de studiu: franceza si germana).
    Partea luxemburgheza va transmite documentatia in acest sens partii romane.
    Art. 6
    Partea luxemburgheza va oferi un total de 3 burse pe an, de 6 saptamani fiecare, la Centrul de Limbi de la Luxemburg, destinate studentilor si profesorilor romani, conform unui program de studii si de conditii practice care se vor stabili de comun acord.
    Art. 7
    Partea luxemburgheza va oferi, pe perioada de valabilitate a prezentului program, 6 luni de bursa pe an, in vederea frecventarii cursurilor de vara organizate de Institutul Universitar International din Luxemburg (limba de studiu indispensabila: franceza sau engleza), de Centrul European pentru Propagarea Artelor (CEPA) ori pentru participarea la cursurile internationale de perfectionare in domeniul muzicii, organizate de Conservatorul de Muzica.
    Partea luxemburgheza va transmite documentatia in acest sens partii romane.
    Art. 8
    Partea luxemburgheza va oferi in fiecare an un anumit numar de burse in domeniul formarii bancare, destinate studentilor romani (din anii universitari 4 si 5).
    Modalitatile practice privitoare la numarul de stagiari si durata stagiilor sunt stabilite in fiecare an de catre Ministerul Tezaurului, in colaborare cu organizatorul formarii, IFBL (Institutul de Formare Bancara din Luxemburg).
    Contactele se vor stabili prin Ministerul Culturii, Invatamantului Superior si Cercetarii din Luxemburg, care va transmite informatii detaliate Ministerului Educatiei si Cercetarii din Romania inainte de sfarsitul lunii mai care preceda inceperea noului an universitar.
    Art. 9
    Cele doua parti vor primi in fiecare an doua persoane pentru sejururi de scurta durata, pentru un schimb de experienta in materie de noi metode de predare (mai ales a limbilor).
    Art. 10
    Cele doua parti isi vor transmite pe cale diplomatica adresele scolilor cu invatamant secundar interesate de un parteneriat.

    III. CULTURA

    Art. 11
    Partea luxemburgheza va favoriza contactele directe dintre institutiile culturale din statul sau si institutiile omoloage romanesti, conform reglementarilor in vigoare in cele doua state:
    - Arhivele Nationale ale Luxemburgului;
    - Biblioteca Nationala a Luxemburgului;
    - Casinoul, Forumul de Arta Contemporana;
    - Centrul National al Audiovizualului;
    - Centrul National de Literatura;
    - Muzeul National de Istorie si Arta;
    - Muzeul National de Istorie Naturala;
    - Serviciul de Situri si Monumente Nationale.
    Art. 12
    Cele doua parti isi exprima satisfactia pentru realizarea la Sibiu a unui circuit cultural conceput gratie colaborarii serviciilor de situri si monumente nationale din cele doua state. Inaugurarea acestui circuit a avut loc la 9 septembrie 1999.
    Partea luxemburgheza va continua sa acorde sprijinul sau in ceea ce priveste restaurarea unei case situate la nr. 6 din Piata Mici din Sibiu, conform termenilor unei conventii incheiate de cele doua ministere ale culturii la 1 februarie 1999. Cladirea, o data restaurata, va avea vocatie culturala si va fi punctul de plecare al circuitului cultural.
    Un al doilea circuit cultural a fost initiat in martie 2001 de catre echipele romana si luxemburgheza in orasul-fortareata Alba Iulia, construit intre 1703 si 1717 de catre elevii din Vauban. Inaugurarea oficiala a circuitului este prevazuta pentru toamna anului 2002.
    Aceste proiecte vor fi integrate in expozitia "Itinerare culturale ale Consiliului Europei" a Serviciului de Situri si Monumente Nationale din Luxemburg. Un important ansamblu de panouri a fost expus la 16 iunie 2001 la Conservatorul Orasului Luxemburg, in timpul "Zilelor Romanesti".
    Art. 13
    Partea luxemburgheza informeaza partea romana in legatura cu proiectele de restaurare, respectiv de constructie de infrastructuri culturale:
    - Centrul cultural de Intalnire de la Abatia din Neumunster, care va primi, incepand cu primavara anului 2003, artisti in rezidenta si va putea organiza colocvii si seminarii in domeniile culturii si economiei;
    - Muzeul de Arta Moderna Grand-Duc Jean care, in faza de prefigurare, organizeaza expozitii si animatii de arta contemporana;
    - Muzeul Fortaretei, a carui deschidere este prevazuta pentru sfarsitul anului 2003.
    Art. 14
    Partea luxemburgheza aduce la cunostinta partii romane ca va construi o mare sala de concerte de 1.500 de locuri, a carei deschidere este prevazuta pentru iunie 2005.
    Cele doua parti vor analiza posibilitatea de a organiza, pe perioada de valabilitate a prezentului program, un turneu al Orchestrei Filarmonice din Luxemburg.
    Art. 15
    Partea luxemburgheza aduce la cunostinta partii romane crearea Federatiei Luxemburgheze a Teatrelor Profesionale.
    Cele doua parti isi exprima satisfactia pentru buna colaborare dintre Teatrul National din Luxemburg si structuri de teatru romanesti.
    Art. 16
    Cele doua parti vor incuraja stabilirea de contacte directe intre mediile artistice ale celor doua state si vor favoriza cooperarea in domeniul muzicii, al artelor plastice, literaturii, inclusiv al creatiei de artisti amatori.
    Partea luxemburgheza aduce la cunostinta partii romane votarea unei legi conferind un statut artistilor profesionisti independenti, precum si artistilor cu statut de intermitenti ai artelor spectacolului.
    Art. 17
    Cele doua parti vor favoriza cooperarea directa dintre scolile artistice din cele doua state, in vederea schimbului de experienta si a realizarii de proiecte artistice comune.
    Partea luxemburgheza mentioneaza in acest sens existenta la Luxemburg a Asociatiei Profesorilor de Educatie Artistica (A.P.E.A.), dispusa sa intre in contact cu omologi romani.
    Cele doua parti isi vor transmite reciproc, pe cale diplomatica, o lista de scoli artistice interesate de acest schimb.
    Art. 18
    Cele doua parti vor studia posibilitatea de a organiza, prin muzeele lor specializate, o expozitie istorica sau o expozitie de arta.
    Art. 19
    Cele doua parti vor colabora la identificarea, inregistrarea si protectia bunurilor culturale apartinand Romaniei si care se gasesc pe teritoriul Luxemburgului si a bunurilor culturale apartinand Luxemburgului si care se gasesc pe teritoriul Romaniei. Contactele vor fi stabilite intre cele doua state pe cale diplomatica.
    Art. 20
    Partea luxemburgheza va studia posibilitatea de a oferi anual 10 luni de bursa pentru formare si specializare in domeniile muzeologiei, conservarii si restaurarii patrimoniului muzeal. De asemenea, va oferi asistenta in domeniile utilizarii informaticii in muzee si restaurarii patrimoniului muzeal.
    Partea romana va oferi, in schimb, stagii de specializare in domenii avand o bogata traditie in Romania, precum arheologia, etnografia, arta bizantina etc. Conditiile practice ale acestor stagii vor fi negociate de institutiile interesate.
    Partea romana mentioneaza in acest sens existenta la Bucuresti a Muzeului National al Satului si, la Sibiu, a Muzeului Tehnicii Populare; partea luxemburgheza isi exprima interesul de a conduce o cercetare asupra culturii si traditiilor descendentilor emigratilor luxemburghezi in Transilvania (secolele XII - XVIII).
    Art. 21
    Cele doua parti vor continua sa sprijine activitatea desfasurata de Centrul de Studii si Documentare Romania - Luxemburg din Bucuresti si Centrul de Studii si Documentare Luxemburg - Romania din Marele Ducat, constituite sub egida Institutului Universitar International, Institutului de Studii Europene si Internationale din Luxemburg, Institutului National de Cercetari Economice al Academiei Romane si Asociatiei de Drept International si Relatii Internationale din Romania.
    Ele vor incuraja biblioteca luxemburgheza in cadrul Centrului de Studii si Documentare Romania - Luxemburg din Bucuresti, precum si schimbul de conferentiari si organizarea de expozitii.
    Cele doua parti vor ajuta la publicarea si difuzarea caietelor documentare cu privire la relatiile romano-luxemburgheze, in vederea promovarii spiritului de colaborare efectiva intre cele doua state.
    Art. 22
    Cele doua parti vor favoriza organizarea de conferinte, expozitii, manifestari artistice, expozitii de fotografii, proiectii cinematografice, traducerea de opere literare si accesul liber la ansamblul publicatiilor lor.
    Partea luxemburgheza mentioneaza in acest sens posibilitatea de a organiza in Romania o expozitie de fotografii a artistului luxemburghez Yvon Lambert despre Romania.
    Art. 23
    Cele doua parti vor favoriza contactele si cooperarea cineastilor si institutiilor cinematografice interesate din cele doua state. Partea luxemburgheza informeaza partea romana in legatura cu existenta Fondului National de Sustinere a Productiei Audiovizuale, care favorizeaza coproductiile internationale, mai ales prin atribuirea de certificate de exonerare fiscala.
    Art. 24
    Cele doua parti se vor informa reciproc despre experientele de interes comun in domeniile muzeelor, conservarii si restaurarii monumentelor istorice si artistice ce fac parte din patrimoniul cultural.
    Art. 25
    Pentru a facilita realizarea proiectelor culturale prevazute in prezentul program, cele doua parti vor schimba in fiecare an specialisti pentru o perioada totala de 30 de zile.
    Art. 26
    Cele doua parti se vor stradui sa dezvolte reciproc participarea de artisti, oameni de stiinta si experti la congrese, conferinte, simpozioane si alte manifestari culturale si stiintifice cu caracter international.

    IV. SANATATE

    Art. 27
    Cele doua parti vor promova sprijinul reciproc, schimbul de experienta, de informatii si de specialisti in domeniul sanatatii.
    Ele vor coopera, in principal, in urmatoarele domenii:
    - prevenirea si combaterea bolilor cu transmitere sexuala si a HIV/SIDA;
    - medicina de familie;
    - medicina de urgenta.
    Art. 28
    Cele doua parti vor realiza cooperarea in domeniile enumerate anterior prin:
    - stimularea cooperarii directe dintre Ministerul Sanatatii si Familiei din Romania si autoritatea omoloaga din Luxemburg;
    - schimburi permanente de materiale informative, legislatie si alte documente de interes reciproc;
    - colaborarea directa dintre diverse institutii (institute de sanatate publica, directii de sanatate publica, asociatii) si promovarea de parteneriate locale;
    - elaborarea si realizarea de proiecte comune in domeniile de interes mentionate.
    Art. 29
    Partea romana isi manifesta interesul pentru obtinerea de stagii de perfectionare postuniversitara in Luxemburg, in domeniile prevazute la art. 28.
    Numarul de experti, durata vizitelor de lucru si temele vor fi stabilite de comun acord.

    V. TINERET

    Art. 30
    Cele doua parti subliniaza importanta pe care o acorda pentru ca tinerii din statele lor sa constientizeze ca intelegerea istoriei popoarelor devine una dintre conditiile esentiale de supravietuire pentru o lume care vrea sa depaseasca conceptiile rasiste si prejudecatile de orice fel. De aceea cele doua parti vor sprijini intalnirile tinerilor care au drept obiectiv combaterea xenofobiei, a nationalismului si rasismului, in cadrul unor initiative diverse.
    Art. 31
    Cele doua parti vor sprijini contactele directe dintre organizatiile si asociatiile de tineret si vor acorda sprijinul lor dezvoltarii de contacte in domeniul sportului si al turismului cultural.
    Art. 32
    Cele doua parti doresc sa faca schimb de responsabili ai organizatiilor de tineret pentru durata de o saptamana, pe perioada de valabilitate a prezentului program.

    VI. DISPOZITII GENERALE

    Partea trimitatoare suporta cheltuielile de transport de la capitala la capitala.
    Partea primitoare suporta cheltuielile de transport intern prevazute in programul vizitei.
    Art. 33
    Schimb de bursieri
    Inainte de data de 31 martie a fiecarui an, fiecare parte transmite celeilalte parti lista candidatilor la burse, precum si un dosar complet cu privire la fiecare candidat. Acest dosar va cuprinde:
    - formularul de candidatura sau un curriculum vitae;
    - un curriculum stiintific;
    - un plan de cercetare sau de studii, care va mentiona si organizatiile, institutele si/sau institutiile pe care candidatul doreste sa le viziteze, precum si un proiect de calendar;
    - daca este cazul, o lista de publicatii.
    Partea primitoare va informa partea trimitatoare despre decizia sa inainte de data de 1 iulie a fiecarui an.
    Partea luxemburgheza va furniza partii romane un model de formular adecvat.
    Art. 34
    Burse
    Partea luxemburgheza ofera:
    - o bursa in valoare de 25.000 LUF (620 euro) pe luna;
    - cazare gratuita, daca este posibil intr-un camin studentesc;
    - asistenta medicala gratuita in caz de imbolnavire subita.
    Partea romana ofera:
    - o bursa potrivit legislatiei in vigoare;
    - cazare gratuita sau o suma forfetara;
    - o suma forfetara pentru masa;
    - asistenta medicala gratuita in caz de imbolnavire subita, in institutiile si spitalele de stat.
    Art. 35
    Cursuri de vara si sejururi de scurta durata (mai putin de o luna)
    Partea primitoare ofera:
    - o indemnizatie zilnica de 1.500 LUF pe zi (38 euro) sau 35.000 LUF (868 euro) pe luna;
    - cazare gratuita sau o suma forfetara;
    - o suma forfetara pentru masa in cazul in care n-a fost inclusa in valoarea indemnizatiei zilnice;
    - asistenta medicala gratuita in caz de urgenta.
    Art. 36
    Stagii de cercetare
    Pentru proiectele comune de cercetare coordonatorii de proiect vor depune propunerea de proiect in ultimul trimestru al fiecarui an, conform reglementarilor in vigoare in fiecare dintre cele doua state. Pana la data de 1 martie a fiecarui an cele doua parti isi vor comunica reciproc proiectele comune de cercetare care vor beneficia de sprijin pentru stagiile de cercetare in cadrul prezentului program. Pentru partea romana institutia responsabila cu coordonarea activitatilor este Ministerul Educatiei si Cercetarii - Departamentul cercetarii.
    Pentru proiectele comune de cercetare agreate de cele doua parti, partea primitoare va suporta cheltuielile zilnice de masa si cazarea, in conformitate cu legislatia in vigoare in statul sau, iar partea trimitatoare va suporta cheltuielile de transport international.
    Institutiile de cercetare din cele doua state, care deruleaza proiecte comune in cadrul prezentului program, vor acoperi cheltuielile de cercetare care deriva din acestea, conform reglementarilor interne in vigoare.
    Art. 37
    Schimburi de ansambluri artistice
    Conditiile specifice ale acestor schimburi vor fi stabilite, de la caz la caz, de cei doi parteneri. Cele doua parti insarcineaza cele doua ministere ale culturii de a se face mijlocitori intre aceste ansambluri.
    Art. 38
    Schimburi de expozitii
    In sarcina partii de origine vor fi:
    - conceperea, executarea, ambalarea si coordonarea;
    - cheltuielile de transport al expozitiei pana la primul loc de destinatie pe teritoriul statului partii primitoare si inapoi de la ultimul loc al expozitiei spre statul partii de origine sau alt stat;
    - cheltuielile de asigurare "de la cui la cui" (in timpul transportului si al expunerii);
    - cheltuielile de transport international de la capitala la capitala, dus si intors, pentru maximum 2 experti insarcinati cu dezambalarea operelor, montarea, demontarea si ambalarea expozitiei, conform deciziilor luate de partea de origine;
    - transmiterea tuturor informatiilor si documentelor necesare realizarii catalogului (fise descriptive, fotografii, clisee etc.) cu cel putin 4 luni inaintea inaugurarii expozitiei;
    - transmiterea obiectelor destinate expunerii cu 10 zile inainte de data deschiderii expozitiei.
    In sarcina partii primitoare vor fi:
    - punerea la dispozitie de sali de expozitie dotate cu infrastructura de securitate necesara in ceea ce priveste climatizarea si supravegherea;
    - eventuala traducere de texte ce compun catalogul;
    - imprimarea catalogului, precum si a documentelor destinate publicitatii expozitiei (afise, anunturi, invitatii), conform acordului intervenit intre partea de origine si institutia culturala primitoare;
    - cheltuielile de sejur pentru cel mult 2 experti care insotesc expozitia, pentru o durata ce nu poate depasi 7 zile;
    - punerea la dispozitie de personal auxiliar si de localuri pentru incarcarea si descarcarea, ambalarea si dezambalarea, montarea si demontarea expozitiei;
    - eventual, cheltuielile de transport spre alte localitati de pe teritoriul statului sau, precum si cheltuielile aferente instalarii expozitiei;
    - transmiterea gratuita catre partea de origine a 25 de exemplare ale tuturor publicatiilor referitoare la expozitie (cataloage, afise, anunturi, invitatii, extrase de presa).
    In caz de daune, partea primitoare va furniza partii de origine, gratuit, toate informatiile privind cauza si natura daunei, pentru a facilita partii de origine revendicarea cheltuielilor de restaurare de la companiile de asigurare. Partea primitoare nu va fi autorizata sa restaureze obiectele deteriorate fara consimtamantul prealabil al celeilalte parti.
    Art. 39
    Prezentul program va intra in vigoare la data ultimei notificari prin care cele doua parti isi comunica reciproc indeplinirea procedurilor interne necesare intrarii lui in vigoare.
    Programul isi inceteaza valabilitatea la 31 decembrie 2005; el poate fi prelungit, prin schimb de note verbale, pana la data intrarii in vigoare a noului document, cel mai tarziu pana la 31 decembrie 2006.
    Art. 40
    Urmatoarea sesiune a comisiei mixte va avea loc la Luxemburg, in cursul semestrului ce preceda expirarea prezentului program.
    Semnat la Bucuresti la 18 septembrie 2002, in doua exemplare originale, fiecare in limbile romana si franceza, ambele texte fiind egal autentice.

                   Pentru Guvernul Romaniei,
                   Razvan Theodorescu,
                   ministrul culturii si cultelor

                   Pentru Guvernul Luxemburgului,
                   Erna Hennicot-Schoepges,
                   ministrul culturii,
                   invatamantului superior si cercetarii



SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 351/2003

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 351 din 2003
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 351/2003
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu