Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 33 din 12 ianuarie 2006

privind aprobarea contractarii de catre Ministerul Finantelor Publice a unui credit extern in valoare de 52,2 milioane euro, destinat asigurarii partiale a necesarului de finantat pentru derularea unor proiecte prioritare din portofoliul Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 50 din 19 ianuarie 2006                  

    In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata, si al art. 3 alin. (1) lit. c) din Legea datoriei publice nr. 313/2004,

    Guvernul Romaniei adopta urmatoarea hotarare:

    ART. 1
    Se aproba contractarea de catre Ministerul Finantelor Publice a unui credit extern in valoare totala de 52,2 milioane euro, destinat asigurarii partiale a necesarului de finantat pentru derularea unor proiecte prioritare din portofoliul Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului, dupa cum urmeaza:
    a) asigurarea resurselor financiare necesare platii avansului de 10% aferent lotului 7 (ultimul lot), in valoare de 6,556 milioane euro, datorat de catre Societatea Nationala de Transport Feroviar de Calatori "C.F.R. Calatori" - S.A. companiei Siemens AG TS, conform prevederilor contractului comercial semnat la data de 3 aprilie 2002, in vederea dotarii cu 120 de rame automotor;
    b) asigurarea resurselor financiare necesare platii partiale a transelor de avans, in valoare de aproximativ 8,142 milioane euro (echivalent al sumelor contractuale denominate in dolari S.U.A.), datorate de catre Societatea Comerciala "Compania Nationala de Transporturi Aeriene Romane - TAROM" - S.A. companiei AIRBUS SAS Franta, pentru achizitionarea a 4 aeronave AIRBUS A 318;
    c) asigurarea resurselor financiare necesare platii avansului datorat de Compania Nationala de Cai Ferate "C.F.R." - S.A. companiei Alcatel SEL AG, in valoare de 9 milioane euro, conform prevederilor contractului comercial semnat la data de 18 octombrie 2004 intre Compania Nationala de Cai Ferate "C.F.R." - S.A. si Alcatel SEL AG, in vederea implementarii sistemelor de centralizare electronica in statiile de cale ferata;
    d) asigurarea resurselor financiare necesare platilor in valoare de 28,502 milioane euro, datorate de Societatea Comerciala de Transport cu Metroul Bucuresti "METROREX" - S.A. Societatii Comerciale "ALSTOM Transport" - S.A., in baza contractului comercial semnat in data de 20 noiembrie 2003 pentru asigurarea mentenantei de material rulant si feroviar pentru circulatia in tunel.
    ART. 2
    In vederea contractarii creditului extern prevazut la art. 1 se va semna un acord de imprumut intre Ministerul Finantelor Publice, Societe Generale (Franta) si BRD - Groupe Societe Generale - S.A. (Romania), cu urmatoarele conditii financiare:
    a) perioada de acordare a creditului este de 10 ani, din care 3 ani reprezinta perioada de gratie;
    b) ratele de rambursare sunt in numar de 15, egale, consecutive si platibile semestrial, prima la 3 ani de la data intrarii in efectivitate a acordului de imprumut;
    c) rata variabila de dobanda.
    ART. 3
    Intre Ministerul Finantelor Publice, in calitate de imprumutat, si Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, in calitate de subimprumutat, se va incheia un acord de imprumut subsidiar prin care se va delega Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului intreaga autoritate si responsabilitate in implementarea proiectelor, utilizarea sumelor din imprumut si efectuarea platilor aferente serviciului datoriei publice externe.
    ART. 4
    Rambursarea creditului extern prevazut la art. 1 si 2, precum si plata dobanzilor, a comisioanelor si a altor costuri aferente se vor asigura de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului, in limita sumelor aprobate anual cu aceasta destinatie.
    ART. 5
    Plata taxelor si impozitelor datorate in cadrul contractelor prevazute la art. 1 vor fi suportate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului, in limita sumelor aprobate anual cu aceasta destinatie.

                  PRIM-MINISTRU
             CALIN POPESCU-TARICEANU

                       Contrasemneaza:
                       Ministrul transporturilor,
                       constructiilor si turismului,
                       Gheorghe Dobre

                       Ministrul finantelor publice,
                       Sebastian Teodor Gheorghe Vladescu

       


SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 33/2006

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 33 din 2006
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Vreau să apreciez împrumuturile Karin Sabine pentru mine un împrumut de 40.000 EUR. dacă aveți nevoie de un împrumut urgent, evitați să fiți înșelați de creditori falși și aplicați prin firma de împrumut real prin e-mail sabinhelps@gmail.com whatsapp +79267494861 ..
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Căutați o afacere, o companie sau un împrumut personal? Oferim toate tipurile de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
ANONIM a comentat Hotărârea 757 2008
    In aceasta hotarare de guvern intra si asistentii medicali care lucreaza in sectiile de radioterapie,care fac iradierea bolnavilor oncologici???
ANONIM a comentat Legea 58 1974
    in1990 mai era in vigoare intreb
ANONIM a comentat Hotărârea 559 1990
    Din păcate această hotărâre prevede incadrarea în grupe indiferent de activitatea desfășurată a celor care lucrează în industria chimică( directori, contabili, economiști) fără deosebire adică un operator chimist este încadrat în grupă la fel ca și directorul. Ținînd cont de anul ”hotărârii” în care revoluția încă se mișca prin intreprinderi este de înțeles..oarecum.
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 33/2006
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu