Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 322 din 14 aprilie 2005

pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 541/2003 privind stabilirea unor masuri pentru limitarea emisiilor in aer ale anumitor poluanti proveniti din instalatii mari de ardere

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 359 din 27 aprilie 2005


SmartCity3


    In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

    Art. 1
    Hotararea Guvernului nr. 541/2003 privind stabilirea unor masuri pentru limitarea emisiilor in aer ale anumitor poluanti proveniti din instalatii mari de ardere, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 365 din 29 mai 2003, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
    1. Articolul 4 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 4
    In situatia in care doua sau mai multe instalatii mari de ardere existente - tip I si instalatii mari de ardere noi - tip II si tip III, distincte, sunt montate astfel incat, luandu-se in considerare factorii tehnici si economici, gazele lor reziduale sa poata fi evacuate, cu avizul autoritatilor publice competente pentru protectia mediului, printr-un cos comun, combinatia formata din astfel de instalatii este considerata o singura instalatie mare de ardere."
    2. Alineatele (2) si (3) ale articolului 5 vor avea urmatorul cuprins:
    "(2) Instalatiile mari de ardere existente - tip I pot fi exceptate de la prevederile alin. (1) in cazul in care titularul activitatii unei astfel de instalatii se angajeaza printr-o declaratie scrisa, prezentata autoritatii publice competente pentru protectia mediului cel mai tarziu pana la 30 iunie 2004, sa nu exploateze instalatia mai mult de 20.000 ore, in perioada cuprinsa intre 1 ianuarie 2008 si 31 decembrie 2015.
    (3) In situatia prevazuta la alin. (2) titularul activitatii are obligatia de a prezenta anual autoritatii competente pentru protectia mediului un raport cuprinzand evidenta orelor de functionare utilizate si neutilizate din timpul acordat pentru ramanerea in exploatare a instalatiei mari de ardere existente - tip I."
    3. Alineatele (1) si (4) ale articolului 6 vor avea urmatorul cuprins:
    "Art. 6
    (1) Titularii activitatilor instalatiilor mari de ardere existente - tip I si ale instalatiilor mari de ardere noi - tip II, care nu respecta valorile limita de emisie pentru dioxid de sulf, oxizi de azot si pulberi, prevazute in anexele nr. 3 - 7, sectiunea A, elaboreaza, in termen de 6 luni de la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari, propuneri de programe de reducere progresiva a emisiilor anuale de dioxid de sulf, oxizi de azot si pulberi, in vederea atingerii acestor valori limita de emisie, dupa cum urmeaza:
    a) conform termenelor prevazute in anexa nr. 7^1, pentru fiecare instalatie mare de ardere existenta - tip I;
    b) pana la data de 31 decembrie 2006, pentru instalatiile mari de ardere existente - tip I, altele decat cele cuprinse in anexa nr. 7^1, si pentru instalatiile mari de ardere noi - tip II.
    .........................................................................
    (4) Ghidul privind elaborarea propunerilor de programe de reducere progresiva a emisiilor anuale de dioxid de sulf, oxizi de azot si pulberi se aproba prin ordin comun al conducatorului autoritatii publice centrale pentru protectia mediului, al conducatorului autoritatii publice centrale din domeniul industriei si al conducatorului autoritatii publice centrale pentru administratie publica, in termen de 90 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari."
    4. Alineatele (1), (2) si (3) ale articolului 7 vor avea urmatorul cuprins:
    "Art. 7
    (1) Pe baza programelor de reducere progresiva a emisiilor anuale de dioxid de sulf, oxizi de azot si pulberi, prevazute la art. 6, se elaboreaza Programul national de reducere a emisiilor de dioxid de sulf, oxizi de azot si pulberi, provenite din instalatii mari de ardere existente - tip I si instalatii mari de ardere noi - tip II, denumit in continuare Program national, care se aproba prin ordin comun al conducatorului autoritatii publice centrale pentru protectia mediului, al conducatorului autoritatii publice centrale din domeniul industriei si al conducatorului autoritatii publice centrale pentru administratie publica, pana la data de 30 decembrie 2005.
    (2) Programul national trebuie sa asigure o reducere a emisiilor totale anuale de dioxid de sulf, oxizi de azot si pulberi pana la nivelurile emisiilor totale anuale de dioxid de sulf, oxizi de azot si pulberi, prevazute in anexa nr. 7^2.
    (3) Nivelurile de emisii totale anuale de dioxid de sulf, oxizi de azot si pulberi, prevazute la alin. (2), sunt stabilite in functie de durata de exploatare anuala reala a fiecarei instalatii, tipul combustibilului utilizat si de puterea termica a instalatiei."
    5. Articolul 8 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 8
    In situatia in care o schimbare substantiala si neasteptata in cererea de energie, in disponibilitatea anumitor combustibili sau in functionarea anumitor instalatii de productie creeaza dificultati tehnice importante in respectarea nivelurilor emisiilor totale anuale de dioxid de sulf, oxizi de azot si pulberi, prevazute in anexa nr. 7^2, autoritatea publica centrala pentru protectia mediului, la propunerea autoritatii publice centrale din domeniul industriei si/sau a autoritatii publice centrale pentru administratie publica, poate acorda derogari privind aceste niveluri si/sau privind termenele calendaristice de reducere progresiva a acestor emisii."
    6. Alineatele (1) si (4) ale articolului 12 vor avea urmatorul cuprins:
    "Art. 12
    (1) Autorizatiile integrate de mediu pentru instalatiile mari de ardere, emise cu respectarea prevederilor art. 5 alin. (1) si ale art. 9, trebuie sa cuprinda proceduri referitoare la situatiile de functionare necorespunzatoare sau de intrerupere a functionarii echipamentelor de reducere a emisiilor.
    .........................................................................
    (4) La propunerea autoritatii publice centrale din domeniul industriei si/sau a autoritatii publice centrale pentru administratie publica, autoritatea publica centrala pentru protectia mediului suspenda, pe o durata de maximum 6 luni, obligatia titularului activitatii de a respecta valorile limita de emisie pentru dioxid de sulf, oxizi de azot si pulberi, prevazute la art. 5 alin. (1) si art. 9, atunci cand aceste valori nu pot fi respectate la instalatiile mari de ardere care folosesc in mod normal combustibil cu continut redus de sulf, datorita intreruperii aprovizionarii cu acest combustibil ca urmare a unei situatii de criza grava."
    7. Alineatul (2) al articolului 15 va avea urmatorul cuprins:
    "(2) Autorizatiile integrate de mediu pentru instalatiile mari de ardere, emise cu respectarea dispozitiilor legale, stabilesc conditiile de evacuare a gazelor reziduale."
    8. Articolul 16 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 16
    In cazul proiectarii, executarii si/sau punerii in functiune a unor instalatii mari de ardere care pot avea efecte importante asupra mediului altor state, autoritatea publica centrala pentru protectia mediului comunica si pune la dispozitie informatiile necesare, in conformitate cu prevederile art. 13 din Hotararea Guvernului nr. 918/2002 privind stabilirea procedurii-cadru de evaluare a impactului asupra mediului si pentru aprobarea listei proiectelor publice sau private supuse acestei proceduri, cu modificarile ulterioare, si ale art. 3 alin. (1) lit. i) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 34/2002, aprobata cu modificari prin Legea nr. 645/2002."
    9. Articolul 21 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 21
    (1) Autoritatea publica centrala pentru protectia mediului impreuna cu autoritatea publica centrala din domeniul industriei si/sau autoritatea publica centrala pentru administratie publica pot stabili cerinte mai stricte decat cele prevazute in prezenta hotarare in urmatoarele situatii:
    a) atunci cand se constata ca in anumite zone geografice sau pe intregul teritoriu al tarii se impune respectarea unor valori limita de emisie pentru dioxid de sulf, oxizi de azot si pulberi mai stricte decat cele prevazute de prezenta hotarare;
    b) atunci cand se impune stabilirea unor valori limita de emisie si pentru alti poluanti proveniti din instalatiile mari de ardere, precum si a unor conditii suplimentare fata de prevederile prezentei hotarari;
    c) atunci cand este necesara adaptarea conditiilor de exploatare a acestor instalatii la progresul tehnic.
    (2) Cerintele prevazute la alin. (1) se aproba prin ordin comun al conducatorului autoritatii publice centrale pentru protectia mediului, al conducatorului autoritatii publice centrale din domeniul industriei si al conducatorului autoritatii publice centrale pentru administratie publica."
    10. Articolul 23 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 23
    (1) In termen de 3 luni de la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari se organizeaza, in cadrul autoritatii publice centrale si al autoritatilor publice regionale si teritoriale pentru protectia mediului, Secretariatul tehnic pentru controlul activitatilor instalatiilor mari de ardere.
    (2) Organizarea si functionarea Secretariatului tehnic se aproba prin ordin al conducatorului autoritatii publice centrale pentru protectia mediului."
    11. Alineatul (4) al articolului 24 va avea urmatorul cuprins:
    "(4) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre personalul imputernicit din cadrul autoritatii publice centrale si al autoritatilor publice regionale si teritoriale pentru protectia mediului."
    12. Dupa articolul 25 se introduce un nou articol, articolul 25^1, cu urmatorul cuprins:
    "Art. 25^1
    Prezenta hotarare transpune Directiva nr. 2001/80/CE privind limitarea emisiilor anumitor poluanti in atmosfera proveniti din instalatiile mari de ardere, publicata in Jurnalul Oficial al Comunitatilor Europene (JOCE) nr. L 309/2001."
    13. Punctele 9, 10 si 11 din anexa nr. 1 vor avea urmatorul cuprins:
    "9. instalatie mare de ardere existenta - tip I - orice instalatie mare de ardere pentru care a fost acordata o autorizatie de constructie sau, in lipsa unei astfel de proceduri, o autorizatie de exploatare pana la data de 1 iulie 1987;
    10. instalatie mare de ardere noua - tip II - orice instalatie mare de ardere pentru care a fost acordata o autorizatie de constructie sau, in lipsa unei astfel de proceduri, o autorizatie de exploatare ori care a fost autorizata sau supusa procedurii de autorizare de catre autoritatea publica competenta pentru protectia mediului incepand cu data de 1 iulie 1987 si pana la data de 27 noiembrie 2002, cu conditia ca aceasta instalatie sa fi fost pusa in functiune pana la data de 27 noiembrie 2003;
    11. instalatie mare de ardere noua - tip III - orice instalatie mare de ardere supusa procedurii de autorizare integrata de catre autoritatea publica competenta pentru protectia mediului incepand cu data de 27 noiembrie 2002, precum si orice instalatie mare de ardere pentru care a fost acordata o autorizatie de constructie sau, in lipsa unei astfel de proceduri, o autorizatie de exploatare ori care a fost autorizata sau supusa procedurii de autorizare de catre autoritatea publica competenta pentru protectia mediului incepand cu data de 1 iulie 1987 si pana la data de 27 noiembrie 2002 si care nu a fost pusa in functiune pana la data de 27 noiembrie 2003;".
    14. La punctul 1 al sectiunii A din anexa nr. 2, literele a) si c) vor avea urmatorul cuprins:
    "a) Pentru instalatiile mari de ardere existente - tip I si instalatiile mari de ardere noi - tip II avand o putere termica nominala mai mare de 300 MW, supuse prevederilor art. 5 alin. (1) din hotarare, concentratiile de dioxid de sulf, oxizi de azot si pulberi se monitorizeaza in flux continuu.
    .........................................................................
    c) Pentru instalatiile mari de ardere existente - tip I si instalatiile mari de ardere noi - tip II avand o putere termica nominala cuprinsa intre 50 si 300 MW, supuse prevederilor art. 5 alin. (1) din hotarare, autoritatea publica competenta pentru protectia mediului decide asupra necesitatii solicitarii masuratorilor continue."
    15. La punctul 2 al sectiunii A din anexa nr. 2, litera a) va avea urmatorul cuprins:
    "a) De la data de 27 noiembrie 2004, pentru instalatiile mari de ardere existente - tip I si instalatiile mari de ardere noi - tip II si tip III, se efectueaza masuratori continue ale concentratiilor de dioxid de sulf, oxizi de azot si pulberi provenite din gazele reziduale ale fiecarei instalatii mentionate, avand o putere termica nominala egala sau mai mare de 100 MW."
    16. Punctele 1 si 7 ale sectiunii B din anexa nr. 2 vor avea urmatorul cuprins:
    "1. Titularii activitatilor instalatiilor mari de ardere comunica autoritatilor publice competente pentru protectia mediului valorile emisiilor totale anuale de dioxid de sulf, oxizi de azot si pulberi provenite din instalatiile mari de ardere, in termen de 6 luni de la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari.
    .........................................................................
    7. Incepand cu data de 1 ianuarie 2008 si pentru fiecare an urmator, autoritatile publice competente pentru protectia mediului elaboreaza pe baza rapoartelor prevazute la art. 5 alin. (3) din hotarare, transmise de catre titularii activitatilor instalatiilor mari de ardere existente - tip I, inventarul national al orelor de functionare utilizate si neutilizate din timpul acordat pentru ramanerea in exploatare a acestor instalatii."
    17. Dupa anexa nr. 7 se introduc doua noi anexe, anexele nr. 7^1 si 7^2, avand continutul prevazut in anexele nr. 1 si 2 la prezenta hotarare.
    18. Partea introductiva a punctului 1 din anexa nr. 8 va avea urmatorul cuprins:
    "1. La autorizarea unei instalatii mari de ardere reglementate conform prevederilor art. 5, 9 si 15 din hotarare, echipata cu focar mixt, care implica folosirea simultana a doi sau mai multi combustibili, autoritatea publica competenta pentru protectia mediului stabileste valorile limita de emisie dupa cum urmeaza:"
    19. Punctul 4 din anexa nr. 8 va avea urmatorul cuprins:
    "4. Instalatiile mari de ardere reglementate conform prevederilor art. 5, 9 si art. 15 alin. (1) din hotarare, echipate cu focar mixt, care implica utilizarea alternativa a doi sau mai multi combustibili, trebuie sa respecte valorile limita de emisie prevazute in anexele nr. 3 - 7, corespunzatoare fiecarui tip de combustibil utilizat."
    Art. 2
    In cuprinsul Hotararii Guvernului nr. 541/2003 se inlocuiesc urmatoarele sintagme:
    a) "instalatie mare de ardere de tip I" cu "instalatie mare de ardere existenta - tip I";
    b) "instalatie mare de ardere de tip II" cu "instalatie mare de ardere noua - tip II";
    c) "instalatie mare de ardere de tip III" cu "instalatie mare de ardere noua - tip III".
    Art. 3
    Hotararea Guvernului nr. 541/2003 privind stabilirea unor masuri pentru limitarea emisiilor in aer ale anumitor poluanti proveniti din instalatii mari de ardere, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 365 din 29 mai 2003, cu modificarile si completarile aduse prin prezenta hotarare, va fi republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, dandu-se textelor o noua numerotare.

                  PRIM-MINISTRU
             CALIN POPESCU-TARICEANU

                       Contrasemneaza:
                       p. Ministrul mediului si gospodaririi apelor,
                       Constantin Popescu,
                       secretar de stat

                       Ministrul economiei si comertului,
                       Codrut Ioan Seres

                       Ministrul administratiei si internelor,
                       Vasile Blaga

                       Ministrul integrarii europene,
                       Ene Dinga

                       Ministrul finantelor publice,
                       Ionel Popescu

    ANEXA 1*)
    (Anexa nr. 7^1 la Hotararea Guvernului nr. 541/2003)

    *) Anexa nr. 1 este reprodusa in facsimil.

    TERMENELE PENTRU CONFORMAREA INSTALATIILOR MARI DE ARDERE EXISTENTE - TIP I CU VALORILE LIMITA DE EMISIE PENTRU DIOXID DE SULF, OXIZI DE AZOT SI PULBERI

    A. Conformare cu valorile limita de emisie pentru dioxid de sulf

    Pana la data de 31 decembrie 2008:
    S.C. Electrocentrale Deva S.A. nr. 1, 4 cazane energetice x 264 MWt

    Pana la data de 31 decembrie 2009:
    S.C. Termoelectrica Doicesti nr. 1, 1 cazan de abur x 470 MWt

    Pana la data de 31 decembrie 2010:
    S.C. Complexul Energetic CRAIOVA CRAIOVA II 1, 2 cazane x 396,5 MWt
    S.C. COMPLEXUL ENERGETIC TURCENI S.A. nr. 2, 2 cazane energetice x 789 MWt
    S.C. COMPLEXUL ENERGETIC TURCENI S.A. nr. 3, 2 cazane energetice x 789 MWt
    S.C. Termoelectrica PAROSENI nr. 2, 1 cazan de abur Benson x 467 MWt + 1 cazan de apa fierbinte x 120 MWt
    R.A.A.N., Filiala Romag Termo nr. 2, 3 cazane x 330 MWt
    S.C. COLTERM S.A. nr. 7, 1 cazan de apa fierbinte x 116 MWt

    Pana la 31 decembrie 2011:
    C.E.T. ARAD nr. 2, 2 cazane de aburi industrial x 80 MWt
    S.C. Complexul Energetic CRAIOVA S.E. CRAIOVA II - 2, 2 CAF x 116 MWt + 2 x CR 68 MWt
    S.C. COMPLEXUL ENERGETIC ROVINARI S.A. nr. 2, 2 cazane de abur x 879 MWt
    TERMOELECTRICA GIURGIU nr. 1, 3 cazane de abur energetic x 285 MWt
    S.C. Electrocentrale Deva S.A. nr. 2, 4 cazane energetice x 264 MWt
    S.C. PETROTEL-LUKOIL S.A. nr. 1, 2 DAV3 + HPM 1 x 45 MWt + 14,7 MWt + 11,4 MWt
    S.C. PETROTEL-LUKOIL S.A. nr. 2, 3 cazane de abur tehnologic x 105,5 MWt
    S.C. C.E.T. GOVORA nr. 3, 1 cazan x 285 MWt

    Pana la data de 31 decembrie 2012:
    C.E.T. BACAU nr. 1, 1 cazan de abur x 343 MWt
    S.C. ELCEN Bucuresti Vest nr. 1, 2 cazane de abur x 458 MWt
    S.C. Complexul Energetic CRAIOVA S.E. ISALNITA, 4 cazane x 473 MWt

    Pana la data de 31 decembrie 2013:
    C.E.T. ARAD nr. 1, 1 cazan cu abur x 403 MWt
    S.C. ELECTROCENTRALE ORADEA S.A. nr. 2, 2 grupuri de cazane de abur x 300 MWt + 269 MWt
    S.C. TERMOELECTRICA S.A., Sucursala Electrocentrale Braila, 6 cazane de abur x 264 MWt
    S.C. C.E.T. BRASOV S.A. nr. 1, 2 cazane x 337 MWt
    S.C. ELCEN Bucuresti Sud nr. 1, 4 cazane de abur x 287 MWt
    S.C. ELCEN Bucuresti Sud nr. 2, 2 cazane de abur x 458 MWt
    S.C. ELCEN Bucuresti Progresu nr. 1, 4 cazane de abur x 287 MWt
    S.C. COMPLEXUL ENERGETIC ROVINARI S.A. nr. 1, 2 cazane de abur x 878 MWt
    S.C. Electrocentrale Deva S.A nr. 3, 4 cazane energetice x 264 MWt
    S.C. C.E.T. IASI II, 2 cazane de abur x 305 MWt
    S.C. Uzina Electrica Zalau nr. 1, 4 cazane de abur industrial x 85,4 MWt
    S.C. TERMICA S.A. SUCEAVA nr. 1, 2 cazane x 296 MWt
    S.C. COLTERM S.A. nr. 5, 1 cazan de apa fierbinte x 116,3 MWt
    S.C. COLTERM S.A. nr. 6, 3 cazane de abur x 81,4 MWt
    S.C. C.E.T. GOVORA nr. 2, 2 cazane x 285 MWt

    B. Conformare cu valorile limita de emisie pentru oxizi de azot

    Pana la data de 31 decembrie 2008:
    ARPECHIM PITESTI nr. 2, 1 cazan BW x 81 MWt
    ARPECHIM PITESTI nr. 3, 4 cazane x 81 MWt
    PRODITERM BISTRITA, 2 cazane de apa fierbinte x 116 MWt + 2 cazane cu abur x 69 MWt
    S.C. C.E.T. BRASOV S.A. nr. 1, 2 cazane x 337 MWt
    Regia Autonoma de Termoficare Cluj, 2 cazane de apa fierbinte x 116 MWt
    TERMOELECTRICA GIURGIU nr. 1, 3 cazane de abur energetic x 285 MWt
    TERMOELECTRICA GIURGIU nr. 2, 2 cazane de abur industrial x 72 MWt
    S.C. Electrocentrale Deva S.A nr. 1, 4 cazane energetice x 264 MWt
    S.C. COLTERM S.A. nr. 2, 1 cazan de apa fierbinte x 58,1 MWt.

    Pana la data de 31 decembrie 2009:
    C.E.T. ARAD nr. 1, 1 CR cazan de abur x 403 MWt
    C.E.T. ENERGOTERM S.A. RESITA nr. 2, 1 cazan de apa fierbinte x 58 MWt
    TERMICA Targoviste, 1 cazan de apa fierbinte x 58,15 MWt
    S.C. Complexul Energetic CRAIOVA S.E. CRAIOVA II - 1, 2 cazane x 396,5 MWt
    S.C. C.E.T. IASI I nr. 2, 2 cazane de abur x 283 MWt
    S.C. Uzina Electrica Zalau nr. 3, 1 cazan de abur x 72,3 MWt.

    Pana la data de 31 decembrie 2010:
    S.C. ELECTROCENTRALE ORADEA S.A. nr. 1, 2 grupuri de cazane de abur x 127 MWt + 1 x 269 MWt
    S.C. C.E.T. S.A. nr. 2 Braila, 2 cazane x 110 MWt
    C.E.T. ENERGOTERM S.A. RESITA nr. 1, 2 cazane x 45,94 MWt
    S.C. Uzina Termoelectrica Midia nr. 2, 1 cazan x 73 MWt
    S.C. Uzina Termoelectrica Midia nr. 3, 1 cazan x 73 MWt
    S.C. Uzina Termoelectrica Midia nr. 4, 1 cazan x 73 MWt
    S.C. Termoelectrica S.E. Doicesti nr. 1, 1 cazan de abur Benson x 470 MWt
    S.C. Electrocentrale Galati nr. 3, 3 cazane energetice x 293 MWt
    S.C. Termoelectrica S.E. PAROSENI nr. 2, 1 cazan de abur x 467 MWt + 1 cazan de apa fierbinte x 120 MWt
    S.C. C.E.T. IASI I nr. 1, 3 cazane de abur x 94 MWt
    S.C. TERMICA S.A. SUCEAVA nr. 1, 2 cazane x 296 MWt
    S.C. TURNU S.A. TURNU MAGURELE nr. 1, 1 cazan de apa fierbinte x 58 MWt
    S.C. TURNU S.A. TURNU MAGURELE nr. 2, 1 cazan de apa fierbinte x 58 MWt
    S.C. ENET S.A. nr. 1, 3 cazane x 18,5 MWt
    S.C. ENET S.A. nr. 2, 1 cazan de apa fierbinte x 58 MWt.

    Pana la data de 31 decembrie 2011:
    C.E.T. ARAD nr. 2, 2 cazane de abur industrial + 1 cazan x 80 MWt
    S.C. TERMON S.A. ONESTI, 3 cazane x 380 MWt
    S.C. C.E.T. S.A. nr. 1 Braila, 2 cazane x 110 MWt
    S.C. TERMICA S.A. nr. 1 Botosani, 3 cazane de apa fierbinte x 116 MWt
    S.C. ELCEN Bucuresti Sud nr. 12, 2 cazane de apa fierbinte x 116 MWt
    S.C. ELCEN Bucuresti Sud nr. 16, 1 cazan de apa fierbinte x 116 MWt
    C.E.T. ENERGOTERM S.A. RESITA nr. 4, 1 cazan de apa fierbinte x 58 MWt
    S.C. ELCEN Bucuresti S.E. Palas nr. 1, 1 cazan de apa fierbinte x 116 MWt
    S.C. Complexul Energetic CRAIOVA S.E. ISALNITA, 4 cazane x 473 MWt
    S.C. Electrocentrale Deva S.A. nr. 2, 4 cazane energetice x 264 MWt
    S.C. C.E.T. IASI I nr. 3, 4 cazane de apa fierbinte x 116 MWt
    R.A.A.N., Filiala Romag Termo nr. 1, 3 cazane x 330 MWt
    R.A.A.N., Filiala Romag Termo nr. 2, 3 cazane x 330 MWt
    S.C. Rompetrol S.A. Bucuresti Vega Ploiesti, 3 cazane de abur tehnologic x 24,75 MWt
    S.C. PETROTEL-LUKOIL S.A. nr. 1, 2 DAV3 + HPM 1 x 45 MWt + 14,7 MWt + 11,4 MWt
    S.C. PETROTEL-LUKOIL S.A. nr. 2, 3 cazane de abur tehnologic x 105,5 MWt
    S.C. Uzina Electrica Zalau nr. 1, 4 cazane de abur industrial x 85,4 MWt
    S.C. COLTERM S.A. nr. 4, 1 cazan de apa fierbinte x 116,1 MWt
    S.C. C.E.T. GOVORA nr. 3, 1 cazan x 285 MWt.

    Pana la data de 31 decembrie 2012:
    C.E.T. ENERGOTERM S.A. RESITA nr. 3, 1 cazan de apa fierbinte x 116 MWt
    S.C. ELCEN Bucuresti S.E. Palas nr. 2, 1 cazan de apa fierbinte x 116 MWt
    S.C. ELCEN Bucuresti S.E. Mures nr. 5, 4 cazane de abur x 277 MWt
    S.C. COLTERM S.A. nr. 6, 3 cazane de abur x 81,4 MWt.

    Pana la data de 31 decembrie 2013:
    S.C. TERMOELECTRICA S.A., Sucursala Electrocentrale Braila, 6 cazane de abur x 264 MWt
    S.C. ELCEN Bucuresti Sud nr. 14, 1 cazan de apa fierbinte x 116 MWt
    S.C. ELCEN Bucuresti S.E. Palas nr. 3, 1 cazan de apa fierbinte x 116 MWt
    S.C. Electrocentrale Galati nr. 2, 2 cazane energetice x 293 MWt
    S.C. Electrocentrale Deva S.A. nr. 3, 4 cazane x 264 MWt
    S.C. ELCEN Bucuresti S.E. Mures nr. 1, 1 cazan de abur x 277 MWt
    S.C. ELCEN Bucuresti S.E. Mures nr. 4, 1 cazan de abur x 277 MWt
    S.C. COLTERM S.A. nr. 5, 1 cazan de apa fierbinte x 116,3 MWt
    S.C. COLTERM S.A. nr. 7, 2 cazane de apa fierbinte x 116,3 MWt
    S.C. C.E.T. GOVORA nr. 2, 2 cazane x 285 MWt
    S.C. ENET S.A. Vrancea nr. 3, 1 cazan de apa fierbinte x 116,3 MWt

    C. Conformare cu valorile limita de emisie pentru pulberi

    Pana la data de 31 decembrie 2008:
    S.C. ELETROCENTRALE DEVA S.A. nr. 1, 4 cazane energetice x 264 MWt
    S.C. C.E.T. IASI II, 2 cazane de abur x 305 MWt.

    Pana la data de 31 decembrie 2009:
    C.E.T. Bacau nr. 1, 1 cazan de abur x 345 MWt
    TERMOELECTRICA GIURGIU nr. 1, 3 cazane de abur x 285 MWt
    S.C. COLTERM S.A. nr. 6, 3 cazane de abur x 81,4 MWt

    Pana la data de 31 decembrie 2010:
    C.E.T. ARAD nr. 1, 1 cazan de abur x 403 MWt
    S.C. C.E.T. Brasov S.A. nr. 1, 2 cazane x 337 MWt
    S.C. TERMOELECTRICA DOICESTI nr. 1, 1 cazan de abur Benson x 470 MWt
    S.C. COMPLEX ENERGETIC TURCENI S.A. nr. 2, 2 cazane energetice x 789 MWt
    S.C. TERMICA S.A. Suceava nr. 1, 2 cazane x 296 MWt
    S.C. C.E.T. GOVORA S.A. nr. 3, 1 cazan x 285 MWt.

    Pana la data de 31 decembrie 2011:
    S.C. COMPLEX ENERGETIC CRAIOVA S.E. CRAIOVA II-2, 2 CAF x 116 + 2CR x 68 MWt
    S.C. COMPLEX ENERGETIC ROVINARI S.A. nr. 2, 2 cazane de abur x 879 MWt
    S.C. ELETROCENTRALE DEVA S.A. nr. 2, 4 cazane energetice x MWt
    S.C. PETROTEL LUKOIL S.A. nr. 1, DAV3 + HPM, 1 x 45 MWt + 14,7 MWt + 11,4 MWt
    S.C. PETROTEL LUKOIL S.A. nr. 2, 3 cazane cu abur tehnologic x 105,5 MWt
    S.C. ALUM S.A. TULCEA, 3 cazane x 84,8 MWt + 1 x 72,6 MWt
    S.C. C.E.T. GOVORA S.A. nr. 2, 2 cazane x 285 MWt
    Pana la data de 31 decembrie 2013:
    S.C. COMPLEX ENERGETIC Rovinari S.A. nr. 1, 2 cazane de abur x 878 MWt
    S.C. ELETROCENTRALE DEVA S.A. nr. 3, 4 cazane energetice x 264 MWt
    S.C. UZINA ELECTRICA ZALAU nr. 1, 4 cazane de abur x 85,4 MWt
    S.C. ELECTROCENTRALE ORADEA S.A. nr. 2, 2 grupuri de cazane de abur x 300 MWt + 1 x 269 MWt.

    D. Conformare cu valorile limita de emisie pentru oxizi de azot aplicabile de la 1 ianuarie 2016 instalatiilor mari de ardere cu o putere termica nominala mai mare de 500 MW, care utilizeaza combustibil solid

    ELECTROCENTRALE ORADEA nr. 2, 2 grupuri de cazane de abur x 300 MWt + 1 cazan cu abur x 269 MWt;
    S.C. ELECTROCENTRALE DEVA S.A. nr. 2, 4 cazane energetice x 264 MWt;
    S.C. COMPLEXUL ENERGETIC ROVINARI S.A. nr. 2, 2 cazane de abur x 879 MWt;
    S.C. COMPLEXUL ENERGETIC TURCENI S.A. nr. 3, 2 cazane energetice x 789 MWt;
    S.C. ELECTROCENTRALE DEVA S.A. nr. 1, 4 cazane energetice x 264 MWt;
    S.C. TERMICA S.A. SUCEAVA nr. 1, 2 cazane x 296 MWt.

    ANEXA 2*)
    (Anexa nr. 7^2 la Hotararea Guvernului nr. 541/2003)

    *) Anexa nr. 2 este reprodusa in facsimil.

    NIVELURI DE EMISII TOTALE ANUALE DE DIOXID DE SULF, OXIZI DE AZOT SI PULBERI

    Emisiile de dioxid de sulf provenite de la toate instalatiile mari de ardere nu trebuie sa depaseasca urmatoarele niveluri anuale:
    - in anul 2007: 540 000 tone SO2/an;
    - in anul 2008: 530 000 tone SO2/an;
    - in anul 2010: 336 000 tone SO2/an;
    - in anul 2013: 148 000 tone SO2/an.
    Emisiile de oxizi de azot provenite de la toate instalatiile mari de ardere nu trebuie sa depaseasca urmatoarele niveluri anuale:
    - in anul 2007: 128 000 tone/an;
    - in anul 2008: 125 000 tone/an;
    - in anul 2010: 114 000 tone/an;
    - in anul 2013: 112 000 tone/an;
    - in anul 2016: 80 000 tone/an;
    - in anul 2017: 74 000 tone/an;
    Emisiile de pulberi provenite de la toate instalatiile mari de ardere nu trebuie sa depaseasca urmatoarele niveluri anuale:
    - in anul 2007: 38 600 tone/an;
    - in anul 2008: 33 800 tone/an;
      in anul 2010: 23 200 tone/an;
      in anul 2013: 15 500 tone/an.



SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 322/2005

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 322 din 2005
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 322/2005
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu