E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a fost modificat de niciun act
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

Hotărârea Nr.316 din 10.05.2018

pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 144/2010 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii, precum şi a altor acte normative în domeniul sănătăţii
ACT EMIS DE: Guvernul Romaniei
ACT PUBLICAT ÎN MONITORUL OFICIAL NR. 412 din 15 mai 2018SmartCity1

În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată,Guvernul României adoptă prezenta hotărâre. Articolul IHotărârea Guvernului nr. 144/2010 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 139 din 2 martie 2010, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează: 1. La articolul 13, alineatul (3) se modifică şi va avea următorul cuprins:
(3) Numărul maxim de posturi este de 384, exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetului ministrului, din care:a)10 posturi aferente Unităţii de Management al Proiectului Băncii Mondiale, denumită în continuare UMPBM; b)14 posturi, pe perioada de realizare a obiectivelor investiţionale privind construcţia a 8 spitale regionale; c)3 posturi pentru Unitatea de coordonare pentru evaluarea tehnologiilor medicale. 2. La articolul 13, după alineatul (3) se introduce un nou alineat, alineatul (31), cu următorul cuprins: (31 ) În contextul demersurilor de pregătire şi exercitare de către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, numărul maxim de posturi aprobat Ministerului Sănătăţii, prevăzut la alin. (3), se suplimentează până la data de 31 august 2019 cu 15 posturi. 3. La articolul 14, alineatul (4) se modifică şi va avea următorul cuprins:
(4) Statele de funcţii pentru instituţiile din subordinea Ministerului Sănătăţii se aprobă prin ordin al ministrului sănătăţii, o dată pe an, după aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli, cu încadrarea în normativele de personal şi în bugetul de venituri şi cheltuieli aprobat. 4. La articolul 14, după alineatul (4) se introduce un nou alineat, alineatul (41), cu următorul cuprins: (41 ) Organigrama pentru instituţiile din subordinea Ministerului Sănătăţii se aprobă prin ordin al ministrului sănătăţii. 5. La articolul 172, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins: Articolul 172
(1) În structura Ministerului Sănătăţii funcţionează, în condiţiile legii, UMPBM, finanţată din împrumuturi externe contractate şi garantate de stat, rambursabile.
6. Anexa nr. 1 se modifică şi se înlocuieşte cu anexa la prezenta hotărâre. 7. În anexa nr. 2, la litera A punctul I, ultima teză se modifică şi va avea următorul cuprins: Numărul maxim de posturi la unităţile finanţate integral de la bugetul de stat prevăzute la nr. 1-10 este de 17.479, din care:Spitalul Tichileşti (leprozerie) - 28. 8. În anexa nr. 2, la litera A punctul II, numărul curent 22 se modifică şi va avea următorul cuprins: 22. Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri 9. În anexa nr. 2, la litera A punctul II, ultima teză se modifică şi va avea următorul cuprins: Numărul maxim de posturi la unităţile prevăzute la pct. 1-58 este de 68.131.Unităţile sanitare pot primi sume de la bugetul de stat sau de la bugetele locale, în condiţiile legii. 10. În anexa nr. 2, la litera A punctul III, numărul curent 9 se abrogă . 11. În anexa nr. 2, la litera A punctul III, ultima teză se modifică şi va avea următorul cuprins: Numărul maxim de posturi la unităţile prevăzute la pct. 1-8 este de 390. 12. În anexa nr. 2, titlul literei C se modifică şi va avea următorul cuprins: C. Unităţi aflate în coordonarea Ministerului Sănătăţii:
Articolul IIÎncadrarea în noua structură organizatorică prevăzută la art. I se realizează în termen de minimum 30 de zile, cu respectarea prevederilor legale aplicabile personalului contractual şi funcţionarilor publici în cazul reorganizării instituţiei publice. Articolul IIIDupă alineatul (2) al articolului 1 din Hotărârea Guvernului nr. 1.414/2009 pentru înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Institutului Naţional de Sănătate Publică, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 845 din 8 decembrie 2009, cu modificările şi completările ulterioare, se introduce un nou alineat, alineatul (21), cu următorul cuprins: (21) Institutul este unitatea sanitară care asigură îndrumarea tehnică şi metodologică a reţelei de sănătate publică, supraveghează starea de sănătate a populaţiei, bolile transmisibile şi netransmisibile pentru identificarea problemelor de sănătate comunitară, elaborează metodologia, instrumentele şi indicatorii de monitorizare şi evaluare a serviciilor şi programelor de sănătate publică, de promovare a sănătăţii şi de educaţie pentru sănătate şi asigură existenţa unui sistem informaţional şi informatic integrat pentru managementul sănătăţii publice. Articolul IVDupă alineatul (1) al articolului 1 din Hotărârea Guvernului nr. 760/2009 privind înfiinţarea Registrului Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice şi pentru aprobarea înfiinţării unei activităţi finanţate integral din venituri proprii, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 555 din 10 august 2009, cu modificările şi completările ulterioare, se introduce un nou alineat, alineatul (2), cu următorul cuprins:
(2) Registrul este unitatea sanitară care coordonează la nivel naţional activitatea de recrutare, testare şi donare de celule stem hematopoietice, interconectarea cu organismele similare internaţionale şi promovarea pentru donarea de celule stem hematopoietice.
Articolul V Alineatul (1) al articolului 3 din Hotărârea Guvernului nr. 1.424/2009 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Centrului Naţional de Sănătate Mintală şi Luptă Antidrog, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 842 din 7 decembrie 2009, cu modifică rile şi completările ulterioare, se modifică şi va avea următorul cuprins: Articolul 3
(1) Centrul este unitatea sanitară care asigură coordonarea, implementarea şi evaluarea la nivel naţional a politicilor de sănătate mintală.
PRIM-MINISTRUVASILICA-VIORICA DĂNCILĂContrasemnează:Ministrul sănătăţii,Sorina PinteaMinistrul muncii şi justiţiei sociale,Lia-Olguţa VasilescuMinistrul afacerilor externe,Teodor-Viorel Meleşcanup. Ministrul delegat pentru afaceri europene,Cristian-Gabriel Winzer,secretar de statMinistrul finanţelor publice,Eugen Orlando TeodoroviciANEXĂ^1)1) Anexa este reprodusă în facsimil.(Anexa nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 144/2010) STRUCTURA ORGANIZATORICĂ a Ministerului SănătăţiiSmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 316/2018

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 316 din 2018
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
ANONIM a comentat Hotărârea 757 2008
    In aceasta hotarare de guvern intra si asistentii medicali care lucreaza in sectiile de radioterapie,care fac iradierea bolnavilor oncologici???
ANONIM a comentat Legea 58 1974
    in1990 mai era in vigoare intreb
ANONIM a comentat Hotărârea 559 1990
    Din păcate această hotărâre prevede incadrarea în grupe indiferent de activitatea desfășurată a celor care lucrează în industria chimică( directori, contabili, economiști) fără deosebire adică un operator chimist este încadrat în grupă la fel ca și directorul. Ținînd cont de anul ”hotărârii” în care revoluția încă se mișca prin intreprinderi este de înțeles..oarecum.
ANONIM a comentat Decizia 589 2006
    La Pucioasa DB nu a fost nici-o revolutie,si totusi orasul este plin de revolutionari,????
ANONIM a comentat Legea 406 2001
     Aceasta lege , este depasita ...nu mai santem in anii '90 cand un candidat la presedentie nu avea unde locui..in zilele noastre , alesii au chiar cate 6 case (unele aducandu-le venituri subtantiale din chirii ) asa ca se impune ca "alesii " nostri sa revada si sa aduca ceva modificari legii , un singur articol ar fi suficient..sa se faca mentiunea ca prevederile nu se aplica celor care detin deja mai mult de 2 spatii..este imoral ca unuia care are peste 2 imobile cu destinatie de locuit sa ii mai dam o vila sau palat si pe cele personale sa le inchirieze
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu