Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 31 din  3 decembrie 2004

privind cererea de anulare a alegerilor din 28 noiembrie 2004 pentru functia de Presedinte al Romaniei, formulata de Alianta "Dreptate si Adevar" Partidul National Liberal - Partidul Democrat Dolj

ACT EMIS DE: CURTEA CONSTITUTIONALA

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 1163 din  8 decembrie 2004


SmartCity3


    Ioan Vida             - presedinte
    Nicolae Cochinescu    - judecator
    Aspazia Cojocaru      - judecator
    Constantin Doldur     - judecator
    Acsinte Gaspar        - judecator
    Petre Ninosu          - judecator
    Ion Predescu          - judecator
    Serban Viorel Stanoiu - judecator
    Aurelia Popa          - procuror
    Gabriela Dragomirescu - magistrat-asistent sef

    La data de 1 decembrie 2004 Alianta "Dreptate si Adevar" Partidul National Liberal - Partidul Democrat Dolj, prin reprezentantul sau Radu Berceanu, in calitate de vicepresedinte, a inaintat Curtii Constitutionale, prin fax, in vederea solutionarii, "Cererea de anulare a alegerilor la Camera Deputatilor, Senat si Presedintie din Circumscriptia electorala nr. 17, Dolj", alegeri desfasurate la data de 28 noiembrie 2004, cerere inregistrata la nr. 6.662 din 1 decembrie 2004.
    Potrivit dispozitiilor art. 52 alin. (3) din Legea nr. 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, cererea se solutioneaza fara citarea partilor, cu participarea numai a judecatorilor Curtii, pe baza sesizarii si a celorlalte documente aflate la dosar.
    In motivarea cererii "de anulare a alegerilor la Camera Deputatilor, Senat si Presedintie din circumscriptia electorala nr. 17, Dolj" se arata ca potrivit datelor partiale de numarare a voturilor, comunicate de Biroul Electoral Judetean Dolj, pentru Camera Deputatilor, Senat si pentru functia de Presedinte, in ziua de 29 noiembrie 2004 "la Camera Deputatilor dintr-un total de 2.257 buletine lipsa din urna la ora 13,39 acestea scad la ora 16,16 la 1.357 pentru ca in final sa ajunga la 239 buletine lipsa, in timp ce la Senat dintr-un total de 2.243 buletine lipsa din urna la ora 13,39 acestea scad la ora 16,16 la 1.518 pentru ca in final sa ajunga la 263 buletine de vot lipsa, iar la Presedinte dintr-un total de 2.138 buletine lipsa din urna la ora 13,39 acestea scad la ora 16,16 la 1.402 pentru ca in final sa ajunga la 77 buletine de vot lipsa." Asadar, se arata ca "este imposibil ca acest numar sa scada avand in vedere ca numarul buletinelor de vot care nu se regasesc in urna poate numai sa creasca sau cel mult sa stagneze in decursul numararii voturilor, confruntandu-se cu situatia in care 2.018 buletine de vot au disparut in urma centralizarii voturilor." In continuare se mai arata ca "doar daca luam in calcul diferenta de 2.018 buletine la Camera Deputatilor, 1.980 la Senat si 2.041 la Presedintie, fara a lua in calcul cresterea fireasca de buletine lipsa de pana la ora 16,16, tot avem un procent de cel putin 1% din voturile valabil exprimate care a fost introdus in cadrul voturilor valabil exprimate, alterand in acest mod procesul de distribuire a voturilor si implicit al mandatelor." In concluzie, considera ca "ne aflam in conditiile prevazute in art. 32 alineat (5) si (6) din Legea nr. 373 din 2004 privind anularea alegerilor si frauda electorala." In sustinerea cererii se anexeaza datele partiale comunicate de Biroul Electoral Judetean Dolj.
    Reprezentantul Ministerului Public, punand concluzii, in temeiul art. 113 din Legea nr. 373/2004 pentru alegerea Camerei Deputatilor si a Senatului, coroborat cu art. 28 din Legea nr. 370/2004 pentru alegerea Presedintelui Romaniei, solicita respingerea cererii de anulare a alegerilor pentru Camera Deputatilor, Senat si Presedintie din Circumscriptia electorala nr. 17 Dolj. In acest sens, arata ca cererea formulata de Alianta "Dreptate si Adevar" Partidul National Liberal - Partidul Democrat Dolj nu intruneste conditiile prevazute de art. 24 alin. (1) si (2) din Legea nr. 370/2004.

    CURTEA,
analizand cererea formulata in raport cu prevederile Constitutiei si ale Legii nr. 370/2004 pentru alegerea Presedintelui Romaniei, vazand documentele aflate la dosar, precum si concluziile reprezentantului Ministerului Public, retine urmatoarele:
    Cererea ce formeaza obiectul prezentului dosar este formulata de Alianta "Dreptate si Adevar" Partidul National Liberal - Partidul Democrat Dolj, cu sediul in municipiul Craiova, judetul Dolj, si priveste "anularea alegerilor la Camera Deputatilor, Senat si Presedintie din circumscriptia electorala nr. 17, Dolj". Or, potrivit dispozitiilor art. 146 lit. f) din Constitutie, precum si ale art. 37 alin. (1) din Legea nr. 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, aceasta "vegheaza la respectarea procedurii pentru alegerea Presedintelui Romaniei si confirma rezultatele sufragiului", precum si potrivit art. 24 alin. (2) din Legea nr. 370/2004 pentru alegerea Presedintelui Romaniei "(1) Curtea Constitutionala anuleaza alegerile in cazul in care votarea si stabilirea rezultatelor au avut loc prin frauda de natura sa modifice atribuirea mandatului sau, dupa caz, ordinea candidatilor care pot participa la al doilea tur de scrutin. In aceasta situatie Curtea va dispune repetarea turului de scrutin in a doua duminica de la data anularii alegerilor.
    (2) Cererea de anulare a alegerilor se poate face de partidele si candidatii care au participat la alegeri, in termen de cel mult 3 zile de la inchiderea votarii; cererea trebuie motivata si insotita de dovezile pe care se intemeiaza."
    Asadar, in temeiul acestor prevederi constitutionale si legale, Curtea Constitutionala, exercitandu-si atributia de a veghea la respectarea procedurii pentru alegerea Presedintelui Romaniei, este competenta sa se pronunte numai cu privire la cererile de anulare a alegerilor pentru functia de Presedinte al Romaniei, in conditiile stabilite de alin. (1) al art. 24 din lege, cererile putand fi formulate de partidele si candidatii care au participat la alegeri.
    In speta, cererea apartine Aliantei "Dreptate si Adevar" Partidul National Liberal - Partidul Democrat Dolj din Craiova si priveste anularea "alegerilor la Camera Deputatilor, Senat si Presedintie din circumscriptia electorala nr. 17, Dolj". Asadar, Curtea constata ca cererea de anulare formulata este inadmisibila, intrucat nu este formulata cu respectarea conditiilor stabilite prin dispozitiile constitutionale si legale mentionate.

    Pentru considerentele aratate, in temeiul art. 146 lit. f) din Constitutie, al art. 11 alin. (1) lit. B.a), al art. 37 din Legea nr. 47/1992, precum si al art. 2 alin. (2) si al art. 24 din Legea nr. 370/2004,

    CURTEA CONSTITUTIONALA
    In numele legii
    HOTARASTE:

    Respinge, ca fiind inadmisibila, "Cererea de anulare a alegerilor la Camera Deputatilor, Senat si Presedintie din circumscriptia electorala nr. 17 Dolj", formulata de Alianta "Dreptate si Adevar" Partidul National Liberal - Partidul Democrat Dolj.
    Hotararea este definitiva si se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

          PRESEDINTELE CURTII CONSTITUTIONALE,
              prof. univ. dr. IOAN VIDA

                              Magistrat asistent sef,
                              Gabriela DragomirescuSmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 31/2004

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 31 din 2004
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Hotărârea 22 2019
    Sunt atât de încântat că am primit un împrumut de la un creditor care m-a ajutat cu împrumutul meu. A fost uimitor cum am primit un împrumut ... Am încercat un serviciu diferit, dar nu am putut primi un împrumut de la alt serviciu. Unii dintre ei îmi vor cere să completez o mulțime de documente, iar la sfârșitul zilei nu se va termina bine. Dar sunt fericit după întâlnirea cu Elena Nino. Am reușit să obțin împrumutul meu de 22.000 € Euro acum afacerea mea merge bine și vreau să știți toate acestea astăzi, deoarece sunt rapide și 100% fiabile. Acum plătesc împrumutul pe care l-am primit de la compania Elena Nino împrumuturi din toată lumea. Luați legătura cu aceștia și nu pierdeți timp cu acești creditori contactați cu drag acest e-mail: elenanino0007@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 108 2014
    Instituții de credit de împrumut MĂ MÂNCUȚI CÂND NU ESTE NICI O SPERĂ (loancreditinstitutions00@gmail.com) Bună ziua tuturor celor de pe acest forum, eu sunt John Michael din SUA, nu-mi vine să cred că Dumnezeu nu există cu adevărat până când nu am fost răscumpărat și salvat de la robie financiară ... eram în criză financiară și trebuia să plătesc niște facturi. Am încercat să caut ajutor de la bănci, dar în niciun caz, am încercat, de asemenea, să căut ajutor de pe internet doar pentru a întâlni escroci care s-au prefacut creditor privat și au făcut bani cu suma de 15.000 $ și nu mi-au primit împrumutul, nu până când DUMNEZEU m-a prezentat dlui. Ilie printr-un prieten care a fost salvat de la o problemă financiară și i-a fost acordat un împrumut de 100.000,00 USD de către domnul Elijah, așa că i-am luat sfatul și am contactat instituțiile de credit împrumut, iar în termen de o săptămână mi-a fost acordat un împrumut de 250.000 USD. sfatul meu tuturor celor care caută un împrumut la o rată a dobânzii scăzută de 2%. Fac acest lucru pentru că sunt atât de fericit că sunt în afara robiei financiare și sunt din nou plin de bucurie și viața este ușoară, mulțumită DUMNEZEU și domnului Ilie. Puteți contacta instituțiile de credit împrumutate prin (loancreditinstitutions00@gmail.com) SAU WhatsApp: +393510483991
ANONIM a comentat Decizia 366 2019
     If You Are Seeking A Loan For The Development Of Expansion Of Your Business, Innovative Products, Processes Or Even Technical Services; ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Has Professional Finance Programs That Will Provide You With The Chance To Gain A Competitive Edge Over The Competition And Pave The Way For The Positive Growth Of Your Company. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Email: IFSCapitalloan@gmail.com
ANONIM a comentat Decizia 366 2019
    ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Is Offering Its Global Fund Program, Where Loans Are Offered To Interested Clients Globally To Fund Profitable Business And Projects. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Email: IFSCapitalloan@gmail.com ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Are The Solution To Your Financial Problem ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Has Set Itself The Mission Of Promoting Short, Medium And Long-Term Loan Financing With Us To ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Borrow Flexibly! Our Program Are Financial Institutions To Fund Private Capital, Private Equity, Project Funding, Real Estate, Business & Entertainment Funding, Venture Capital, Hedge Funds, And Others. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Email: IFSCapitalloan@gmail.com If You Are Seeking A Loan For The Development Of Expansion Of Your Business, Innovative Products, Processes Or Even Technical Services; ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Has Professional Finance Programs That Will Provide You With The Chance To Gain A Competitive Edge Over The Competition And Pave The Way For The Positive Growth Of Your Company. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Email: IFSCapitalloan@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 416 1953
    Ai nevoie de împrumut personal sau de afaceri fără stres și aprobare rapidă? Dacă da, vă rugăm să ne contactați, oferim acum împrumuturi cu o dobândă de 3%. Împrumutul nostru este securizat și sigur, pentru mai multe informații și aplicații, vă rugăm să ne contactați prin e-mail: saara.kemi@gmail.com sau Whatsapp +48732232776
ANONIM a comentat Decretul 416 1953
    Ai nevoie de împrumut personal sau de afaceri fără stres și aprobare rapidă? Dacă da, vă rugăm să ne contactați, oferim acum împrumuturi cu o dobândă de 3%. Împrumutul nostru este securizat și sigur, pentru mai multe informații și aplicații, vă rugăm să ne contactați prin e-mail: saara.kemi@gmail.com sau Whatsapp +48732232776
ANONIM a comentat Circulara 8 2013
    Bună ziua, sunt jane un american Vreau să împărtășesc cu tine despre supremloans1124@gmail.com unde aș putea obține împrumutul meu urgent pentru a-mi finanța afacerea și pentru a-mi plăti toate datoriile, dacă tot sunteți în căutarea unui împrumut online aici, contactați supremloans1124@gmail.com și veți obține împrumuturile fără întârziere la 2%
ANONIM a comentat Decretul 811 2010
    Buna ziua, sunt un american pe care vreau sa-l impart cu supremloans1124@gmail.com unde as putea sa imi iau imprumutul urgent pentru a-mi finanta afacerea si a achita toate datoriile mele, daca tot cautati un credit online aici, contactati supremloans1124 @ gmail.com și veți obține împrumuturile fără întârziere la 2%
ANONIM a comentat Decretul 811 2010
    Buna ziua, sunt un american pe care vreau sa-l impart cu supremloans1124@gmail.com unde as putea sa imi iau imprumutul urgent pentru a-mi finanta afacerea si a achita toate datoriile mele, daca tot cautati un credit online aici, contactati supremloans1124 @ gmail.com și veți obține împrumuturile fără întârziere la 2%
ANONIM a comentat Decretul 811 2010
    Buna ziua, sunt un american pe care vreau sa-l impart cu supremloans1124@gmail.com unde as putea sa imi iau imprumutul urgent pentru a-mi finanta afacerea si a achita toate datoriile mele, daca tot cautati un credit online aici, contactati supremloans1124 @ gmail.com și veți obține împrumuturile fără întârziere la 2%
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 31/2004
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu