Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 275 din 22 februarie 2001

pentru aprobarea celui de-al optulea program indicativ de utilizare a Fondului de contrapartida constituit din contravaloarea in moneda nationala a ajutoarelor economice acordate Guvernului Romaniei de Comisia Europeana

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 119 din  8 martie 2001


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 107 din Constitutia Romaniei,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

    Art. 1
    (1) Se aproba cel de-al optulea program indicativ de utilizare a Fondului de contrapartida constituit din contravaloarea in moneda nationala a ajutoarelor economice acordate Guvernului Romaniei de Comisia Europeana, prevazut in anexa care face parte integranta din prezenta hotarare.
    (2) Programul indicativ mentionat la alin. (1) consta in alocarea sumei de 11.482,0 milioane lei, in scopul finantarii Programului PHARE de reconstructie a infrastructurilor distruse de inundatiile din luna martie 2000.
    Art. 2
    (1) Sumele alocate pentru cofinantarea lucrarilor de reconstructie a infrastructurilor distruse de inundatiile din luna martie 2000, aprobate prin anexa la Hotararea Guvernului nr. 446/2000 (cap. II), vor fi utilizate pentru acoperirea cheltuielilor determinate de lucrarile suplimentare si pentru actualizarea situatiei de plata conform Ordinului comun al ministrului finantelor si al ministrului lucrarilor publice si amenajarii teritoriului nr. 784/34/N/1998, modificat prin Ordinul comun nr. 553/5.367/NN/1999.
    (2) Sumele alocate pentru finantarea proiectelor de reconstructie a infrastructurilor distruse de inundatiile din luna martie 2000 vor acoperi si cheltuielile cu intocmirea studiilor de fezabilitate, documentatiilor tehnice, caietelor de sarcini si detaliilor de executie a lucrarilor, dar aceste cheltuieli nu vor depasi 5% din bugetul fiecarui proiect de reconstructie. Verificarea calitatii lucrarilor, acordarea de consultanta privind solutiile tehnice si verificarea respectarii termenelor de executie conform contractelor se vor executa de catre o firma de consultanta in constructii, care va fi desemnata de Comisia guvernamentala pentru coordonarea tehnica a programului de operationalizare a fondurilor PHARE potrivit art. 16 lit. g) din Ordonanta Guvernului nr. 12/1993 privind achizitiile publice, republicata, cu modificarile ulterioare.
    (3) Coordonarea tehnica si financiara a implementarii proiectelor de reconstructie a infrastructurilor distruse va fi efectuata de Comisia guvernamentala pentru coordonarea tehnica a programului de operationalizare a fondurilor PHARE. In acest scop vor fi finantate cheltuieli de transport si cazare, diurne, cheltuieli cu functionarea si intretinerea echipamentelor si mijloacelor de transport, cheltuieli de comunicatie si materiale consumabile.
    (4) Beneficiarii programului indicativ mentionat la art. 1 alin. (1) vor incredinta direct executia lucrarilor de proiectare si reconstructie, conform prevederilor art. 16 lit. b) din Ordonanta Guvernului nr. 12/1993, republicata, cu modificarile ulterioare, si ale art. 4.2 liniuta a doua din Regulamentul privind procedurile de organizare a licitatiilor, prezentarea ofertelor si adjudecarea investitiilor, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 592/1993, republicata, cu modificarile ulterioare.
    Art. 3
    Achizitiile de bunuri si prestarile de servicii, finantate din fondurile alocate prin prezenta hotarare, beneficiaza de cota 0 a taxei pe valoarea adaugata si de scutirea de taxe vamale, accize si orice alte impozite si taxe, conform legislatiei in vigoare.
    Art. 4
    (1) Ministerul Finantelor Publice va incheia conventii de alocare, utilizare si control cu beneficiarii alocarilor. La randul lor beneficiarii alocarilor vor incheia conventii de alocare, utilizare si control cu autoritatile de implementare a proiectelor.
    (2) La termenele fixate in conventiile de finantare beneficiarii alocarilor vor prezenta Ministerului Finantelor Publice rapoarte justificative privind utilizarea fondurilor, avizate de Comisia guvernamentala pentru coordonarea tehnica a programului de operationalizare a fondurilor PHARE.
    Art. 5
    Ministerul Finantelor Publice va sista finantarea proiectelor mentionate in anexa in cazul in care va constata nerespectarea de catre beneficiarii alocarilor si/sau de catre autoritatile de implementare a proiectelor a prevederilor conventiilor de alocare, utilizare si control, pana la solutionarea problemelor care au determinat aceasta masura.
    Art. 6
    Ministerul Finantelor Publice va informa anual Guvernul despre stadiul finantarii programului indicativ.

                  PRIM-MINISTRU
                  ADRIAN NASTASE

                         Contrasemneaza:
                         Ministrul integrarii europene,
                         Hildegard Carola Puwak

                         Ministrul finantelor publice,
                         Mihai Nicolae Tanasescu

                         Ministrul apelor si protectiei mediului,
                         Aurel Constantin Ilie

                         Ministrul administratiei publice,
                         Octav Cozmanca

    ANEXA 1

    Al optulea program indicativ de utilizare a Fondului de contrapartida
_____________________________________________________________________________
Nr.       Proiect/Subproiecte             Beneficiarul            Alocare
crt.                                        alocarii           (miliarde lei)
_____________________________________________________________________________
  I. Cofinantarea reconstructiei infrastructurii distruse de inundatiile din luna martie 2000, aprobata prin Hotararea Guvernului nr. 446/2000

  1. Regularizarea raului Mures la     Consiliul Judetean Arad      0,600
     Mandruloc
  2. Refacerea podurilor si podetelor  Consiliul Judetean           1,087
     in Rusca Montana                  Caras-Severin
  3. Regularizarea raului Geoagiu la   Consiliul Judetean           1,528
     Geoagiu                           Hunedoara
  4. Refacerea liniei de aparare la    Consiliul Judetean           0,400
     Lugoj                             Timis

 II. Reconstructia infrastructurii distruse de inundatiile din luna martie 2000

  1. Refacerea podurilor, podetelor    Consiliul Judetean           3,615
     si drumurilor de acces in comuna  Caras-Severin
     Bautar
  2. Aparare mal rau Somes la          Consiliul Judetean Alba      1,300
     Rebrisoara
  3. Refacerea drumului judetean la    Consiliul Judetean           1,725
     Cetatea de Balta                  Bistrita-Nasaud
  4. Refacerea sistemului de           Consiliul Judetean           0,496
     distributie a gazelor la Maru     Caras-Severin
  5. Expertize tehnice si financiare   Comisia guvernamentala
     pentru verificarea studiilor de   pentru coordonarea
     fezabilitate, proiectelor         tehnica a programului
     tehnice, executiei si a platilor  de operationalizare a
                                       fondurilor PHARE             0,481
  6. Coordonare tehnica si financiara
     (transport, cazare, diurna)                                    0,250
_____________________________________________________________________________
     TOTAL:                                                        11,482
_____________________________________________________________________________SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 275/2001

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 275 din 2001
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Stimați solicitanți de împrumut. Te afli în vreo dificultate financiară? Vrei să începi propria afacere? Această companie de împrumut a fost înființată organizații pentru drepturile omului din întreaga lume cu unicul scop de a ajuta cei săraci și oamenii cu dificultăți financiare ale vieții. Dacă doriți să aplicați pentru un împrumut, reveniți la noi cu detaliile de mai jos e-mail: elenanino0007@gmail.com Nume: Suma împrumutului necesară: Durata împrumutului: Numar de telefon mobil: Vă mulțumesc și Dumnezeu să vă binecuvânteze ÎNCREDERE Elena
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    Îmi apare că site-ul http://www.legex.ro/VizualizareLege.aspx?var=153691#comentariu, sau cum se numește, este not secure. Adică putem comenta dar ne asumăm riscul informatic. E corect?
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    nu cumva ar trebui să fie bizară absența oricărui comentariu la această lege? Totuși este o lege adoptată conform procedurilor regulamentare în vigoare, deci este ea însăși în vigoare. Avem dreptul cel puțin legal de a o comenta.
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 275/2001
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu