E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a modificat niciun act
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 26 din 12 ianuarie 1966

a Comitetului Central al Partidului Comunist Roman si a Consiliului de Ministri al Republicii Socialiste Romania privind sprijinirea de catre stat a cetatenilor de la orase in construirea de locuinte proprietate personala

ACT EMIS DE: CONSILIUL DE MINISTRI


SmartCity3

              COMITETUL CENTRAL AL PARTIDULUI COMUNIST ROMAN
ACT PUBLICAT IN: BULETINUL OFICIAL  NR. 1 din 12 ianuarie 1966

    In anii constructiei socialiste, partidul si guvernul, acordind o atentie sustinuta dezvoltarii mereu ascendente a economiei nationale, avintului neintrerupt al fortelor de productie, au luat totodata masuri pentru ridicarea continua a bunastarii oamenilor muncii. Ingrijindu-se necontenit de asigurarea unor conditii de locuit cit mai bune pentru cei ce muncesc, statul nostru a alocat an de an fonduri tot mai importante pentru constructiile de locuinte. Numai in perioada 1960 - 1965 au fost construite din fondurile statului 270.000 de apartamente, de peste 2,6 ori mai mult decit in perioada precedenta de 6 ani. Sute de mii de familii de oameni ai muncii s-au mutat in acesti ani in locuinte noi.
    Congresul al IX-lea al partidului a adoptat un vast si luminos program de inflorire multilaterala a Romaniei socialiste. O data cu dezvoltarea impetuoasa a industriei si agriculturii, cu avintul culturii si stiintei, in anii cincinalului se va ridica in continuare nivelul de trai al poporului. Partidul si guvernul vor acorda mai departe o atentie deosebita construirii unui volum mereu crescind de locuinte din fondurile statului, cu un grad sporit de confort, care vor contribui la imbunatatirea conditiilor de viata ale oamenilor muncii. In perioada 1966 - 1970, se vor construi din fondurile statului circa 300.000 de apartamente.
    Ca urmare a volumului crescind al veniturilor de care dispune populatia si a posibilitatilor ei sporite de economisire a mijloacelor banesti - expresie a ridicarii continue a nivelului de trai al celor ce muncesc - numerosi cetateni si-au exprimat dorinta de a-si construi locuinte proprietate personala. Partidul si guvernul, venind in intimpinarea acestor cereri, considera ca exista conditii pentru construirea de locuinte proprietate personala din mijloace banesti proprii ale cetatenilor de la orase, cu sprijin din partea statului.

    In acest scop, Comitetul Central al Partidului Comunist Roman si Consiliul de Ministri al Republicii Socialiste Romania hotarasc:

    Art. 1
    Cetatenii domiciliati in orase pot sa-si construiasca locuinta proprietate personala, pentru ei si familia lor, din mijloace banesti proprii, cu sprijinul statului, in conditiile prezentei hotariri.
    Art. 2
    Pot beneficia de sprijinul statului pentru construirea unei locuinte proprietate personala cetatenii care, la data cind solicita sprijinul, au depuse la Casa de Economii si Consemnatiuni sume care reprezinta cel putin 30 la suta din valoarea locuintei.
    In cazul locuintelor grupate in cladiri cu un numar mic de apartamente, cu cerinte speciale asupra marimii si distributiei incaperilor, cu un grad sporit de confort, suma depusa la Casa de Economii si Consemnatiuni trebuie sa reprezinte cel putin 40 la suta din valoarea locuintei.
    Art. 3
    Locuintele care fac obiectul prezentei hotariri se vor putea executa numai in cladiri care vor fi in intregime proprietate personala a cetatenilor, dupa cum urmeaza:
    - in cladiri cu apartamente ce se executa pe baza proiectelor curente, folosite pentru locuintele ce se finanteaza din fondurile statului si care vor putea avea, la cerere, un grad mai ridicat de finisare si echipare;
    - in cladiri adaptate la conditii speciale de amplasament, pe baza de proiecte unicate.
    In scopul construirii de locuinte proprietate personala, cetatenii se pot asocia intre ei pentru a coopera la executarea de locuinte, in conformitate cu tipurile alese, in cladiri cu mai multe apartamente.
    Art. 4
    Statul sprijina construirea de locuinte proprietate personala prin atribuirea de terenuri in folosinta, prin proiectarea si construirea locuintelor de catre organizatii stabilite in acest scop, prin acordarea de credite pe termen lung, precum si prin acordarea altor avantaje prevazute in prezenta hotarire.
    Cetatenii pot beneficia o singura data de sprijinul statului pentru construirea de locuinta proprietate personala.
    Art. 5
    Construirea de locuinte proprietate personala se face pe baza de contracte incheiate intre cetateni si organizatiile stabilite in acest scop de comitetele executive ale sfaturilor populare regionale si ale oraselor Bucuresti si Constanta.
    Art. 6
    Valoarea locuintei se va stabili pe baza pretului de deviz pe obiect, in care materialele vor fi calculate la preturile cu ridicata ale intreprinderii, iar manopera pe baza salariilor si a indemnizatiilor in vigoare. In valoarea locuintei se va include costul proiectului, al racordurilor si al bransamentelor, precum si un beneficiu de 3 la suta pentru organizatia de constructii si un comision de 2 la suta pentru organizatia care incheie contractul de constructii cu beneficiarul locuintei.
    Art. 7
    Locuintele se vor executa si preda contractantilor in termenul stabilit prin contract.
    Art. 8
    Terenul destinat constructiei de locuinte proprietate personala se atribuie beneficiarului contractului, fara plata, in folosinta pe timp nelimitat, de catre comitetul executiv al sfatului popular regional, cel al orasului Bucuresti sau Constanta, pe teritoriul caruia se va construi locuinta.
    Art. 9
    Locuintele construite in conditiile prezentei hotariri sint exceptate de la aplicarea dispozitiilor privitoare la normarea spatiului locativ. De asemenea, aceste locuinte sunt scutite de impozitul pe cladiri timp de 10 ani de la darea lor in folosinta.
    Contractele pentru construirea de locuinte proprietate personala si contractele de imprumut incheiate cu Banca de Investitii sint scutite de orice fel de taxe.
    Art. 10
    Solicitantii care depun avansuri mai mari decit limitele minime prevazute la art. 2 vor beneficia de o bonificatie de 2,5 la suta pina la 5 la suta, calculata la diferenta depusa in plus, potrivit normelor ce se vor stabili de catre Ministerul Finantelor.
    Cetatenii care in urma construirii de locuinte proprietate personala elibereaza apartamente proprietate de stat - detinute in folosinta exclusiva, dotate cu instalatiile uzuale complete, - beneficiaza de o bonificatie de 2,5 la suta la valoarea locuintei chiar daca depun avansurile minime.
    Bonificatiile prevazute de prezentul articol se pot cumula.
    Art. 11
    Banca de Investitii va acorda, la cererea cetatenilor care au incheiat in conditiile prezentei hotariri contracte pentru constructii de locuinte proprietate personala, imprumuturi pentru plata diferentei intre suma depusa la incheierea contractului si valoarea locuintei.
    Suma acordata cu titlu de imprumut se va vira de catre Banca de Investitii in contul organizatiei care a incheiat contractul de constructii cu beneficiarul locuintei.
    Imprumutul se acorda pe termen de cel mult 15 ani, rambursabil, in rate lunare egale, cu o dobinda anuala de 1 la suta.
    La valoarea ratelor lunare neachitate in termen, se percepe o dobinda anuala de 6 la suta.
    Contractul de imprumut incheiat cu Banca de Investitii constituie titlu executoriu.
    Art. 12
    Comitetele executive ale sfaturilor populare regionale si ale oraselor Bucuresti si Constanta vor lua masuri pentru:
    a) stabilirea amplasamentelor pe terenuri libere, dotate cu lucrarile edilitare necesare, pe care se vor construi locuinte, in conformitate cu prevederile schitelor de sistematizare ale oraselor;
    b) intocmirea de catre organizatiile stabilite in acest scop a documentatiilor tehnice necesare executarii locuintelor, adaptarii acestora la cerintele solicitantilor, precum si executarea de machete ale apartamentelor pentru a fi puse la dispozitia cetatenilor spre alegere;
    c) stabilirea organizatiilor locale de constructii care vor executa lucrarile.
    Art. 13
    In caz de instrainare a locuintei construite in conditiile prezentei hotariri, se transmit asupra dobinditorului toate drepturile si obligatiile rezultate din contractul de constructie, precum si cel de imprumut cu Banca de Investitii, daca este cazul. O data cu transmiterea dreptului de proprietate asupra locuintei, se transmite si dreptul de folosinta asupra terenului pe care este amplasata constructia.
    Instrainarea locuintelor inainte de rambursarea creditului bancar se va putea face numai cu acordul prealabil al Bancii de Investitii.
    Art. 14
    Casa de Economii si Consemnatiuni va organiza actiunea de economisire in vederea construirii de locuinte, prin introducerea unui "libret de economii pentru construirea de locuinte". Posesorii acestor librete vor participa la trageri la sorti cu cistiguri in bani. Fondul de cistiguri se va constitui dintr-o dobinda anuala de 3,5 la suta asupra sumelor depuse.
    Art. 15
    Ministerul Justitiei, impreuna cu Ministerul Finantelor, Comitetul de Stat al Planificarii si Comitetul de Stat pentru Indrumarea si Controlul Organelor Locale ale Administratiei de Stat, va prezenta Consiliului de Ministri propuneri de acte normative prin care sa se puna de acord legislatia in vigoare cu prevederile prezentei hotariri.SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 26/1966

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 26 din 1966
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat OUG 110 2007
    Oferta noastră propusă pentru clienți în noul an este un angajament pozitiv și total, așa că colaborarea cu noi vă oferă maximă asigurare de a obține finanțare pentru că avem un rating A+ în finanțare. Frank Loan Services (FLS) de-a lungul anilor a fost apreciat ca una dintre cele mai bune companii online cu o rată a dobânzii mai ieftină. Dacă aveți nevoie de finanțare, nu ezitați să ne contactați prin telefon (713-389-6778) sau prin e-mail: k.frankloans@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1790 2005
    Salutare tuturor, Este vorba de Greg Sherman Financial Aid Company, o companie de renume cu gajul îndeplinit pentru a oferi împrumuturilor financiare o nouă definiție. Obiectivele noastre au fost întotdeauna să aducem servicii eficiente de împrumut la fiecare ușă a fiecărui solicitant autentic și eligibil, fiind o persoană fizică, companii sau organizații care colaborează din orice parte a lumii care este în căutarea unui împrumut în scop personal, start-up-uri de afaceri. , extinderea afacerii etc. Pentru mai multe întrebări, vă rugăm să ne contactați prin e-mail: gregshermanfinancialaid@gmail.com Mulțumiri, Dept.
ANONIM a comentat Decretul 388 2019
    Salutare tuturor, Este vorba de Greg Sherman Financial Aid Company, o companie de renume cu gajul îndeplinit pentru a oferi împrumuturilor financiare o nouă definiție. Obiectivele noastre au fost întotdeauna să aducem servicii eficiente de împrumut la fiecare ușă a fiecărui solicitant autentic și eligibil, fiind o persoană fizică, companii sau organizații care colaborează din orice parte a lumii care este în căutarea unui împrumut în scop personal, start-up-uri de afaceri. , extinderea afacerii etc. Pentru mai multe întrebări, vă rugăm să ne contactați prin e-mail: gregshermanfinancialaid@gmail.com Mulțumiri, Dept.
ANONIM a comentat Ordin 1103 2019
    O zi buna Aveți nevoie de un împrumut pentru fiecare scop? Te afli într-o problemă financiară? Firma de împrumut Bridge Finance este garantată în furnizarea de servicii financiare clienților cu o dobândă favorabilă. Împrumuturile noastre sunt ușoare și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem asorta orice împrumut cu o rată a dobânzii de 2%. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați imediat prin (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat Legea 36 1995
    Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Dar MIDLAND CREDIT FIRM.a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a răspunde nevoilor dvs. financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie. Serviciile noastre includ următoarele: - * Împrumuturi pentru investitori *Consolidarea datoriilor * A doua ipotecă * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În cele din urmă, finanțăm o firmă de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Email companie midland.credit2@gmail.com ID NMLS al companiei: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiția pentru generații.
ANONIM a comentat Decretul 62 2019
    Sunt Marie Reilly, o împrumutată împrumutată privată și legitimă. Ești un bărbat sau o femeie de afaceri? Aveți vreo mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? Aveți nevoie de un împrumut pentru a începe o scară plăcută mică și o afacere medie? Aveți un scor de credit scăzut și vă este greu să obțineți împrumuturi de capital de la băncile locale și alte institutii financiare ?. - Intermediarii / Consultanții / Brokerii sunt bineveniți să aducă clienții lor și sunt protejați 100%. Părțile interesate ar trebui să mă contacteze pentru mai multe informații via: mariereillyfinancialaid@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 118 2010
    povești de adormit copii.statul aruncă bani pe pază gratuită a suprafețelor mici de pădure decât să fie interesat să le cumpere.praf aruncat în ochii opiniei publice privind preocuparea statului pentru păstrarea acestei avuții naționale.
ANONIM a comentat Hotărârea 118 2010
    povești de adormit copii.statul aruncă bani pe pază gratuită a suprafețelor mici de pădure decât să fie interesat să le cumpere.praf aruncat în ochii opiniei publice privind preocuparea statului pentru păstrarea acestei avuții naționale.
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu