Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 255 din  5 aprilie 1991

privind infiintarea Regiei autonome "Institutul de montanologie"

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 96 din  3 mai 1991


SmartCity3


    Guvernul Romaniei hotaraste:

    Art. 1
    In conformitate cu dispozitiile Legii nr. 15/1990 se infiinteaza Regia autonoma "Institutul de montanologie", cu sediul in comuna Cristian, str. 13 nr. 53, judetul Sibiu.
    Art. 2
    Regia autonoma "Institutul de montanologie" este persoana juridica, isi desfasoara activitatea pe baza de gestiune economica si autonomie financiara, se organizeaza si functioneaza in conformitate cu Legea nr. 15/1990 si cu regulamentul de organizare si functionare cuprins in anexa nr. 1 la prezenta hotarire.
    Art. 3
    Obiectul de activitate al Regiei autonome "Institutul de montanologie" il constituie: cercetarea stiintifica fundamentala si aplicativa in domeniile agriculturii de tip montan privind valorificarea superioara a terenurilor agricole si efectivelor de animale, extinderea culturilor pomicole si arboricole in zona montana; dezvoltarea agroturismului montan, industrializarea si valorificarea produselor agricole vegetale si animale, dezvoltarea marcilor originale ale acestora; extinderea programelor de protectie ecologica; crearea de statii pilot; dezvoltarea cadrului construit in zona montana; operatiuni de comert exterior; lucrari de cercetare-proiectare si prestari servicii executate pe baza de contract pentru beneficiari interni sau externi; valorificarea resurselor energetice neconventionale; revitalizarea activitatilor artizanale traditionale.
    Art. 4
    Ministerul Agriculturii si Alimentatiei reprezinta interesele statului in consiliul de administratie al Regiei autonome "Institutul de montanologie".
    Art. 5
    Activitatea de cercetare a Regiei autonome "Institutul de montanologie" este coordonata de catre Academia de Stiinte Agricole si Silvice.
    Art. 6
    Patrimoniul Regiei autonome "Institutul de montanologie" este de 167.219 mii lei, din care 119.506 mii lei fonduri fixe si 47.713 mii lei mijloace circulante. Patrimoniul este constituit prin preluarea, pe baza de protocol si bilant contabil incheiat la 31 decembrie 1990, a activului si pasivului patrimonial al Statiunii de cercetare si productie pomicola Cisnadie si al Statiunii de cercetare si productie a ovinelor si caprinelor Cristian - Sibiu, conform anexei nr. 2 la prezenta hotarire.
    Pe data infiintarii Regiei autonome "Institutul de montanologie" cele doua statiuni se desfiinteaza.
    Art. 7
    Personalul preluat de Regia autonoma "Institutul de montanologie" se considera transferat in interesul serviciului.
    Persoanele incadrate in functii cu niveluri de salarizare mai mici, ca urmare a aplicarii prevederilor prezentei hotariri, au dreptul la salariul tarifar avut si sporul de vechime, dupa caz, timp de trei luni de la intrarea in vigoare a prezentei hotariri.
    Art. 8
    Anexele nr. 1 si 2 fac parte integranta din prezenta hotarire.

                              PRIM-MINISTRU
                               PETRE ROMAN

    ANEXA 1

                                REGULAMENT
de organizare si functionare a Regiei autonome "Institutul de montanologie"

    I. Dispozitii generale

    Art. 1
    Regia autonoma "Institutul de montanologie" este persoana juridica si functioneaza pe baza de gestiune economica si autonomie financiara; activitatea acesteia se desfasoara in baza prezentului regulament.
    In toate actele si publicatiile, denumirea "Institutul de montanologie" va fi urmata de mentiunea "regie autonoma", initialele I.M. constituind marca institutului.
    Art. 2
    Regia autonoma "Institutul de montanologie" are sediul in comuna Cristian, str. 13 nr. 53, judetul Sibiu.

    II. Obiectul de activitate

    Art. 3
    Obiectul de activitate al Regiei autonome "Institutul de montanologie" il constituie:
    3.1. cercetarea stiintifica fundamentala si aplicativa in domeniile agriculturii de tip montan privind:
    - valorificarea superioara a terenurilor agricole si a efectivelor de animale;
    - extinderea culturilor pomicole si arboricole in zona montana.
    3.2. specializarea profesionala si informarea populatiei din zona montana;
    3.3. dezvoltarea agroturismului montan;
    3.4. industrializarea si valorificarea produselor agricole vegetale si animale, dezvoltarea marcilor originale ale acestora;
    3.5. extinderea programelor de protectie ecologica;
    3.6. crearea de statii pilot;
    3.7. dezvoltarea cadrului construit in zona montana;
    3.8. lucrari de cercetare-proiectare si prestari de servicii executate pe baza de contract cu beneficiari interni si externi;
    3.9. valorificarea resurselor energetice neconventionale;
    3.10. revitalizarea activitatilor artizanale traditionale;
    3.11. operatiuni de comert exterior.

    III. Patrimoniul

    Art. 4
    Patrimoniul Regiei autonome "Institutul de montanologie" este de 167.219 mii lei, din care 119.506 mii lei fonduri fixe si 47.713 mii lei mijloace circulante. El este constituit prin preluarea pe baza de protocol si bilant contabil incheiat la 31 decembrie 1990 a activului si pasivului patrimonial al Statiunii de cercetare si productie pomicola Cisnadie si al Statiunii de cercetare si productie a ovinelor si caprinelor Cristian - Sibiu.
    Art. 5
    Regia autonoma "Institutul de montanologie" este proprietara bunurilor din patrimoniul sau de care dispune in mod autonom in vederea realizarii scopului pentru care a fost constituita.
    Instrainarea bunurilor sau incheierea de tranzactii in litigii cu o valoare mai mare de 10 milioane lei se face cu aprobarea Ministerului Agriculturii si Alimentatiei.

    IV. Structura Regiei autonome "Institutul de montanologie"

    Art. 6
    Regia autonoma "Institutul de montanologie" isi aproba structura organizatorica prin consiliul sau de administratie, inclusiv infiintarea sau desfiintarea de sectii, laboratoare, ateliere si ferme de productie. Statutul de organizare si functionare a subunitatilor se aproba de catre consiliul de administratie potrivit metodologiilor specifice in vigoare. Consiliul de administratie stabileste, de asemenea, relatiile subunitatilor (filiale, sectii, laboratoare, ateliere, ferme) in cadrul regiei si cu tertii, acordindu-le dupa caz, imputernicire de reprezentare in domeniile tehnice, economice, comerciale, administrative, financiare, juridice si altele.
    Regia autonoma "Institutul de montanologie" va infiinta, cu aprobarea Ministerului Agriculturii si Alimentatiei, filiale de cercetari montane in functie de cerintele economiei montane.
    Art. 7
    Subunitatile din componenta Regiei autonome "Institutul de montanologie" nu au personalitate juridica, nu intretin relatii directe cu bugetul statului, nu elaboreaza independent documentatii pentru obtinerea de subventii, nu incheie direct contracte sau operatiuni de comert exterior si nu reprezinta regia autonoma decit in cazuri expres precizate si in limita imputernicirilor acordate de catre consiliul de administratie al regiei.
    Art. 8
    Subunitatile regiei raspund direct in fata consiliului de administratie al Regiei autonome "Institutul de montanologie".

    V. Organele de conducere

    Art. 9
    Conducerea Regiei autonome "Institutul de montanologie" se asigura prin:
    - consiliul de administratie;
    - comitetul de directie;
    - director.
    Art. 10
    Consiliul de administratie al Regiei autonome "Institutul de montanologie" se numeste prin ordin al ministrului agriculturii si alimentatiei. Consiliul de administratie este compus din 15 membri, dupa cum urmeaza:
    - director - presedinte;
    - reprezentantul Ministerului Finantelor;
    - trei reprezentanti ai Ministerului Agriculturii si Alimentatiei;
    - trei directori adjuncti;
    - secretar stiintific;
    - seful compartimentului juridic;
    - cinci sefi de subunitati din componenta regiei.
    Art. 11
    Consiliul de administratie isi desfasoara activitatea in baza propriului regulament de organizare si functionare, luind hotariri in toate problemele privind activitatea regiei, cu exceptia acelora care, potrivit legii, sint date in competenta altor organe.
    Art. 12
    Membrii consiliului de administratie se numesc pentru o perioada de 4 ani, jumatate din ei putind fi inlocuiti la fiecare 2 ani.
    Art. 13
    Una si aceeasi persoana nu poate face parte concomitent din mai mult de doua consilii de administratie sau sa participe la societati comerciale cu care Regia autonoma "Institutul de montanologie" intretine relatii comerciale sau are interese contrare.
    Art. 14
    Membrii consiliului de administratie isi pastreaza calitatea de angajati la institutia sau unitatea de unde provin; ei sint platiti cu o indemnizatie stabilita de consiliul de administratie pentru activitatea desfasurata in aceasta calitate.
    Art. 15
    Atributiile, raspunderile si competentele consiliului de administratie sint urmatoarele:
    15.1. aproba structura organizatorica a Regiei autonome "Institutul de montanologie";
    15.2. analizeaza si adopta programele de activitate de cercetare, productie, asistenta tehnica, invatamint, activitate economica si dezvoltare pe termen scurt, mediu si lung;
    15.3. decide cu privire la investitiile ce urmeaza a fi realizate conform cu programele de dezvoltare adoptate, care se finanteaza din surse proprii, credite sau alocatii bugetare;
    15.4. propune investitiile a caror aprobare este data in competenta altor organe;
    15.5. aproba bugetul de venituri si cheltuieli al regiei;
    15.6. stabileste si defalca pe destinatii subventiile necesare de la bugetul statului;
    15.7. stabileste volumul, termenele si modul de rambursare a creditelor;
    15.8. raspunde de administrarea legala si eficienta a intregului patrimoniu al regiei;
    15.9. aproba instrainarea bunurilor regiei cu o valoare de pina la 10 milioane lei;
    15.10. in relatiile cu tertii practica preturi libere, negociate, cu respectarea prevederilor legale;
    15.11. aproba utilizarea fondului valutar;
    15.12. aproba colaborarea, cooperarea sau asocierea, conform legii, cu persoane fizice si juridice din tara si strainatate;
    15.13. decide asupra fondurilor care se constituie;
    15.14. aproba statutul, infiintarea, desfiintarea si limitele de competenta, precum si imputernicirile subunitatilor din structura;
    15.15. aproba regulamentul de functionare al consiliului stiintific a carei componenta, constituire si atributii se stabilesc potrivit legii;
    15.16. stabileste dupa criteriile legale niveluri de salarizare a personalului regiei;
    15.17. stabileste masuri de respectare a disciplinei tehnologice, protectia si securitatea muncii;
    15.18. ia masuri potrivit legii pentru stabilirea raspunderii materiale, disciplinare si pentru prevenirea pagubelor;
    15.19. adopta orice alte masuri privind activitatea regiei cu exceptia celor date in competenta altor organe.
    Art. 16
    Consiliul de administratie se intruneste in sesiuni ordinare o data pe luna sau la cererea presedintelui, ori a unei treimi din membrii sai, ori de cite ori este nevoie.
    Art. 17
    Pentru luarea unor decizii complexe, consiliul de administratie poate atrage in activitatea de analiza consilieri si consultanti din diferite domenii, a caror activitate va putea fi recompensata material conform intelegerii, pe baza de contract.
    Art. 18
    Comitetul de directie asigura conducerea operativa a activitatii regiei si este compus din:
    - director;
    - 3 directori adjuncti;
    - secretar stiintific.
    Art. 19
    Comitetul de directie are urmatoarele atributii si responsabilitati principale:
    19.1. repartizeaza sarcinile profesionale si economico-financiare pe subunitatile componente asigurind realizarea activitatilor in conditii de rentabilitate;
    19.2. organizeaza activitatile regiei, asigura baza materiala din tara si import, precum si contractarea si desfacerea productiei si serviciilor;
    19.3. aplica masurile stabilite de catre consiliul de administratie pentru paza bunurilor, protectia si dezvoltarea patrimoniului regiei, respectarea ordinii si disciplinei tehnologice si ierarhic administrative;
    19.4. aplica masurile stabilite de catre consiliul de administratie privind raspunderile si competentele pe niveluri ierarhice si structuri organizatorice ca si relatiile dintre acestea;
    19.5. stabileste imputerniciri de reprezentare a unitatii pentru fiecare din membrii comitetului de directie.
    Art. 20
    Directorul Regiei autonome "Institutul de montanologie" este numit de consiliul de administratie, cu avizul ministrului agriculturii si alimentatiei.
    Art. 21
    Directorul Regiei autonome "Institutul de montanologie" conduce activitatea curenta a acesteia si reprezinta regia in relatiile cu organele statului, cu persoanele fizice si juridice.
    Art. 22
    Directorul Regiei autonome "Institutul de montanologie" are urmatoarele atributii si responsabilitati:
    22.1. angajeaza, prin semnatura, unitatea, in raporturile cu tertii, in limitele competentelor aprobate de consiliul de administratie si de regulamentul de organizare si functionare;
    22.2. angajeaza personalul unitatii;
    22.3. aproba normele privind disciplina tehnologica si administrativa din unitate;
    22.4. emite decizii pentru stabilirea raspunderii materiale si disciplinare a personalului regiei;
    22.5. numeste si revoca conducatorii subunitatilor regiei;
    22.6. stabileste si acorda recompense conform prevederilor legale si deciziilor consiliului de administratie;
    22.7. incheie contractul colectiv de munca.

    VI. Bugetul, relatii financiare

    Art. 23
    Regia autonoma "Institutul de montanologie" determina anual, conform legii, volumul de venituri realizate, cheltuielile totale de efectuat si cota de impozit pe profit datorata bugetului statului.
    Art. 24
    Partea de cheltuieli care depaseste nivelul veniturilor realizate se subventioneaza de la bugetul de stat, conform legii.
    Art. 25
    Veniturile si cheltuielile Regiei autonome "Institutul de montanologie" se stabilesc prin buget pentru fiecare exercitiu financiar si cuprind la "venituri" sumele provenite din incasari rezultate din contractele de cercetare, asistenta tehnica, vinzarea produselor si prestatii, iar la "cheltuieli" valorile consumate pentru intreaga activitate a institutului, inclusiv cheltuielile cu amortizarea investitiilor si reparatiilor capitale, cu intretinerea instalatiilor, utilajelor, precum si rambursarea creditelor si dobinzilor.
    Art. 26
    Regia autonoma "Institutul de montanologie" intocmeste anual bilant contabil si cont de profit si pierderi conform modelelor stabilite de Ministerul Finantelor. Bilantul contabil anual si contul de profit si pierderi se publica in Monitorul Oficial al Romaniei Partea a IV-a.
    Art. 27
    Exercitiul economico-financiar incepe la 1 ianuarie si se sfirseste la 31 decembrie ale fiecarui an.
    Art. 28
    Din veniturile realizate dupa acoperirea cheltuielilor Regia autonoma "Institutul de montanologie" constituie fondul de rezerva si fondul de dezvoltare, asigura sumele necesare pentru perfectionarea si recalificarea personalului angajat, precum si pentru cointeresarea prin premiere, plateste impozitele, taxele, cotele de asigurari si protectie sociala, precum si alte varsaminte prevazute de lege. Consiliul de administratie poate hotari si crearea altor fonduri. Partea de venituri ramasa dupa constituirea fondurilor proprii si efectuarea platilor prevazute de lege reprezinta profitul net, din care o parte se utilizeaza, conform legii, pentru constituirea fondului de participare a angajatilor la profituri.
    Art. 29
    Daca, in cursul exercitiului financiar, veniturile nu sint suficiente pentru acoperirea cheltuielilor, Regia autonoma "Institutul de montanologie" pe baza calculelor de fundamentare determina volumul imprumuturilor necesare care pot fi de cel mult 20% din veniturile brute realizate in anul precedent.
    Art. 30
    Operatiunile de incasari si plati ale Regiei autonome "Institutul de montanologie" se efectueaza prin conturi in lei si valuta deschise la banci. Pentru necesitatile curente, Regia autonoma "Institutul montanologie" poate efectua operatiuni de incasari si plati in lei si valuta, prin casieria proprie.

    VII. Relatii comerciale

    Art. 31
    Livrarea produselor si angajarea activitatilor de cercetare, asistenta tehnica si prestari de servicii se face pe baza contractuala. Livrarea unor produse, asistenta tehnica si prestarile de servicii se pot face si direct catre populatie.

    VIII. Dispozitii referitoare la personal

    Art. 32
    Personalul regiei este supus prevederilor statutului personalului aprobat de consiliul de administratie care reglementeaza in principal:
    - sistemul de ocupare a posturilor, promovarea, acordarea de burse, incetarea raporturilor de munca;
    - indatoririle personalului pe niveluri ierarhice;
    - modul de aplicare a sanctiunilor;
    - sistemul propriu de salarizare;
    - sistemul de recompense;
    - prevederi privind protectia sociala a personalului.

    IX. Dispozitii finale

    Art. 33
    Litigiile de orice fel in care este implicata Regia autonoma "Institutul de montanologie" sint de competenta instantelor judecatoresti, sau prin arbitraj, conform legii.
    Art. 34
    Regia autonoma "Institutul de montanologie" este obligata sa-si desfasoare activitatea cu respectarea reglementarilor legale privind protectia mediului inconjurator si sa-si realizeze surse proprii in acest scop.
    Art. 35
    Prezentul regulament se completeaza cu celelalte reglementari legale.

    ANEXA 2

    Regia autonoma care se infiinteaza prin reorganizarea unor statiuni de
                              cercetare si productie
-------------------------------------------------------------------------------
Denumirea     Obiectul     Capital       Sediul         Denumirea     Capital
regiei           de        social  -------------------- unitatii      social
autonome     activitate    - mii   Localitatea,         care isi      - mii
care se                     lei -    strada,    judetul inceteaza       lei -
infiinteaza                          numarul            activitatea
-------------------------------------------------------------------------------
 Regia                    1. Fond  Cristian     Sibiu   1. Statiunea  1. Fond
 autonoma                 fix      str. 13              de cercetare  fix:
"Institutul               119.506  nr. 53               si productie  52.441
    de                    2. fond                       pomicola      2. Fond montanologie"             circular                      Cisnadie-     circulant
                          47.713                        Sibiu.        25.047
                          Total:                                      Total:
                          -------                                     ---------
                          167.219                                     77.488
                                                        -----------------------
                                                        2. Statiunea  1. Fond
                                                        de cercetare  fix:
                                                        si productie  67.065
                                                        pentru        2. Fond
                                                        cresterea     circulant
                                                        ovinelor si   22.666
                                                        caprinelor    Total:
                                                        Cristian-     ---------
                                                        Sibiu         89.731

    Obiectul de activitate:
    Cercetarea stiintifica fundamentala si aplicativa in domeniile agriculturii de tip montan privind valorificarea superioara a terenurilor agricole si efectivelor de animale, extinderea culturilor pomicole si arboricole in zona montana; dezvoltarea agroturismului montan, industrializarea si valorificarea produselor agricole vegetale si animale, dezvoltarea marcilor originale ale acestora; extinderea programelor de protectie ecologica; crearea de statii pilot; dezvoltarea cadrului construit in zona montana; operatiuni de comert exterior; lucrari de cercetare proiectare si prestari servicii executate pe baza de contract pentru beneficiari interni sau externi; valorificarea resurselor energetice neconventionale; revitalizarea activitatilor artizanale traditionale.
                                                                              


SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 255/1991

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 255 din 1991
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu