Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 228 din  7 mai 1992

privind protejarea producatorilor nationali si a pietei interne de competitia neloiala rezultata din importul unor produse la pret de dumping sau subventionat, precum si de exportul la preturi sub nivelul celor practicate pe piata  interna

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 133 din 17 iunie 1992


SmartCity3


    Guvernul Romaniei hotaraste:

    Art. 1
    Importul unor produse la pret inferior valorii lor normale poate fi supus taxelor antidumping.
    Prin pret inferior valorii normale se intelege un pret inferior pretului comparabil practicat in cursul operatiunilor comerciale normale pentru un produs similar pe piata interna a exportatorului, iar in cazul absentei unui astfel de pret:
    - un pret inferior pretului comparabil cel mai ridicat utilizat pentru exportul unui produs similar de catre tara exportatoare catre o tara terta in cursul unei operatiuni comerciale normale, sau
    - un pret inferior costurilor de productie ale produsului respectiv in tara de origine, plus un supliment rezonabil reprezentand cheltuielile de comercializare si profitul.
    Art. 2
    Pentru neutralizarea sau impiedicarea practicarii unor preturi de dumping la produsele importate, se percep taxe antidumping.
    Valoarea taxei antidumping nu va fi superioara marjei de dumping aferente produsului respectiv.
    Prin marja de dumping se intelege diferenta intre pretul de export si elementele mentionate la art. 1.
    Art. 3
    Importul unor produse subventionate la productie sau la export, direct sau indirect, in tara de origine sau in tara exportatoare, inclusiv subventiile acordate pentru transportul produselor respective, poate fi supus taxelor compensatorii.
    Prin taxa compensatoare se intelege taxa speciala perceputa in scopul neutralizarii oricarei subventii acordate, direct sau indirect, in tara de origine sau in tara exportatoare pentru producerea, exportul sau transportul unui produs.
    Valoarea taxei compensatorii nu va depasi suma estimata ca reprezentand subventia acordata, direct sau indirect, in tara de origine sau in tara exportatoare, pentru producerea, exportul sau transportul unui produs.
    Art. 4
    In cazul in care importul unor produse in cantitati sau in conditii de natura sa produca sau sa ameninte cu producerea unui prejudiciu grav producatorilor nationali de produse similare sau direct concurente, se pot institui masuri de salvgardare.
    Masurile de salvgardare pot lua forma de suprataxe sau de restrictii cantitative (contingente) la import.
    Instituirea de suprataxe la import pe motive de salvgardare se face prin hotarare a Guvernului, la propunerea Ministerului Comertului si Turismului impreuna cu Ministerul Economiei si Finantelor.
    Instituirea de restrictii cantitative la import pe motive de salvgardare se face prin ordin al ministrului comertului si turismului.
    Art. 5
    Taxele antidumping, taxele compensatorii si suprataxele instituite pentru motive de salvgardare se platesc de agentii importatori si se varsa la bugetul de stat.
    Art. 6
    Pentru desfasurarea investigatiilor in materie de instituire a taxelor antidumping, a taxelor compensatorii si a masurilor de salvgardare, precum si pentru analiza preturilor de export se organizeaza, in Ministerul Comertului si Turismului, in cadrul numarului de posturi aprobat, Directia de supraveghere a concurentei la import si export. In cadrul Directiei de supraveghere a concurentei la import si export se constituie Comisia pentru taxe antidumping, taxe compensatorii si masuri de salvgardare, precum si Oficiul de preturi.
    Art. 7
    Taxele antidumping si taxele compensatorii se stabilesc, pentru fiecare caz in parte, prin decizie definitiva si executorie, de Comisia pentru taxe antidumping, taxe compensatorii si masuri de salvgardare.
    Art. 8
    Regulile de aplicare si procedurile de instituire a taxelor antidumping, a taxelor compensatorii si a masurilor de salvgardare se stabilesc prin ordin comun al ministrului comertului si turismului si al ministrului economiei si finantelor.
    Art. 9
    Agentii economici vor stabili in contractele incheiate cu partenerii straini preturi de export care sa reflecte nivelul preturilor practicate in cadrul operatiunilor comerciale normale pe piata interna si internationala.
    Art. 10
    In vederea sprijinirii activitatii de export a agentilor economici, Oficiul de preturi va organiza un sistem de informare privind nivelul preturilor practicate pe piata internationala, pe produse si grupe de produse, pe care le va publica periodic.
    La solicitarea agentilor economici, Oficiul de preturi va acorda gratuit acestora servicii de consultanta, inclusiv in scris, privind pretul uzual, la calitate standard, pe o anumita piata.
    Art. 11
    In vederea respectarii prevederilor prezentei hotarari, Oficiul de preturi va efectua, periodic, analize privind nivelul preturilor practicate la export de catre agentii economici.
    Analiza preturilor de export se poate face la cererea agentilor economici sau din initiativa Oficiului de preturi, pe baza verificarii declaratiilor vamale sau a altor documente ori la vamuire, dupa caz.
    In cazul in care, la verificarea declaratiilor vamale sau a altor documente, se constata incalcari grave ale normelor legale, reprezentantii Oficiului de preturi vor sesiza Garda Financiara pentru aplicarea masurilor legale.
    In cazul in care, la analiza la frontiera se constata incalcari grave ale normelor legale, reprezentantii Oficiului de preturi pot dispune retinerea in vama a bunurilor pe cheltuiala agentilor economici.
    La verificarile ulterioare se vor lua in considerare si atestarile scrise, eliberate conform prevederilor art. 10 alin. 2.
    Art. 12
    Constituie contraventie nerespectarea de catre agentii economici a prevederilor art. 9, daca nu a fost savarsita in astfel de conditii incat sa fie considerata, potrivit legii penale, infractiune si se sanctioneaza cu amenda de la 5.000 la 10.000 lei.
    Contraventiile prevazute de prezenta hotarare se constata si amenzile se aplica de catre Garda Financiara si organele controlului financiar.
    Prevederile prezentei hotarari se completeaza cu dispozitiile Legii nr. 32/ 1968 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor.
    Art. 13
    Regulamentul de lucru al Comisiei pentru taxe antidumping, taxe compensatorii si masuri de salvgardare, precum si cel al Oficiului de preturi se stabilesc prin ordine ale ministrului comertului si turismului.

                       PRIM-MINISTRU
                     THEODOR STOLOJAN

                              Contrasemneaza:
                              Ministrul comertului
                              si turismului,
                              Constantin Fota

                              p. Ministrul economiei
                              si finantelor,
                              Florian Bercea
SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 228/1992

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 228 din 1992
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 411 1998
    Bună ziua tuturor!!! Numele meu este doamna Nedzla Kerso și vorbesc ca unul dintre cei mai fericiți oameni din lume și astăzi îmi spun că creditorul mi-a salvat familia din situația noastră rea, îi voi spune lumii numele și sunt foarte fericit să spun asta familia mea s-a întors pentru totdeauna pentru că aveam nevoie de un împrumut de 50.000 de euro pentru a-mi începe viața de când eram o singură mamă cu 5 copii, iar lumea părea să se bazeze pe mine când am încercat să obțin un împrumut de la bănci și băncile online mi-au refuzat împrumuturile a spus că venitul meu este scăzut și că nu am garanții pentru un împrumut, așa că merg online să caut un împrumut atunci când am întâlnit creditorii falsi care îmi cer toți banii cu cuvinte dulci. Până când am văzut o postare a mamei doamnei Maria de pe un blog și am pledat cu ea, mi-a oferit toți termenii și condițiile și am fost de acord și m-a surprins cu împrumutul care îmi schimbă viața și familia, iar la început m-am gândit acest lucru nu ar fi posibil din cauza experienței mele anterioare și a promisiunilor false, însă, spre surprinderea mea, am primit împrumutul meu de 50.000 de euro și aș sfătui oricui are nevoie de un împrumut să o contacteze pe doamna Maria Alexander, femeia cu cuvântul ei, prin e-mail: ( mariaalexander818@gmail.com) pentru că este cel mai înțelegător și amabil creditor. oricine dorește un împrumut sau cum poate obține un împrumut original, trebuie să o contacteze Via. e-mail: (mariaalexander818@gmail.com) whatsapp: (+1 651-243-8090) Viber; (+1 651-243-8090) Puteți să mă contactați pe doamna Nedzla Kerso pentru mai multe informații (nedzlakerso@gmail.com) Vă mulțumesc tuturor
ANONIM a comentat Decizia 313 2005
    Bună ziua, Caută un împrumut autentic? aveți datorii și aveți nevoie de bani pentru a vă plăti facturile, aveți nevoie de un împrumut urgent pentru a începe o afacere nouă sau pentru a vă îmbunătăți afacerea? aveți nevoie de un împrumut pentru a cumpăra o mașină sau o casă? aveți un proiect neterminat la îndemână datorită finanțării inadecvate? Aveți un scor de credit scăzut și vă este greu să obțineți servicii de capital de la băncile locale și alte institute financiare? Aveți nevoie de împrumut de investiții pentru a investi în anumite domenii ale specializare, sunteți la locul potrivit pentru soluțiile dvs. de împrumut chiar aici! Oferim tot felul de împrumuturi de orice sumă pentru companii și persoane fizice, cu o dobândă scăzută și accesibilă de 3%. Procesul nostru de capital și creditare este sigur, autentic și garantat 100%. Interesat va rugam sa ma contactati prin e-mail; (carmelapedro24@gmail.com) Număr WhatsApp: +1 585-326-2165 Număr Viber: +1 585-326-2165
ANONIM a comentat Hotărârea 67 2018
    Bună ziua, Caută un împrumut autentic? aveți datorii și aveți nevoie de bani pentru a vă plăti facturile, aveți nevoie de un împrumut urgent pentru a începe o afacere nouă sau pentru a vă îmbunătăți afacerea? aveți nevoie de un împrumut pentru a cumpăra o mașină sau o casă? aveți un proiect neterminat la îndemână datorită finanțării inadecvate? Aveți un scor de credit scăzut și vă este greu să obțineți servicii de capital de la băncile locale și alte institute financiare? Aveți nevoie de împrumut de investiții pentru a investi în anumite domenii ale specializare, sunteți la locul potrivit pentru soluțiile dvs. de împrumut chiar aici! Oferim tot felul de împrumuturi de orice sumă pentru companii și persoane fizice, cu o dobândă scăzută și accesibilă de 3%. Procesul nostru de capital și creditare este sigur, autentic și garantat 100%. Interesat va rugam sa ma contactati prin e-mail; (carmelapedro24@gmail.com) Număr WhatsApp: +1 585-326-2165 Număr Viber: +1 585-326-2165
ANONIM a comentat Hotărârea 737 2018
    Salut, Ai nevoie de un împrumut confortabil pentru satisfacția ta? Oferim un împrumut accesibil la rata dobânzii de 3% pentru debitorii locali și internaționali. Suntem certificate, de încredere, de încredere, eficiente, rapide și dinamice și lucrăm împreună. acordăm un împrumut pe termen lung de la 2 la 50 de ani cel mult. Aveți nevoie de un împrumut direct, ușor și accesibil pentru a plăti datoriile, pentru a începe o afacere sau pentru un alt motiv? Dacă da, vă rugăm să ne contactați pentru a vă solicita împrumutul. Această ofertă este destinată persoanelor serioase. Vă rugăm să ne contactați: accessloanfirm2030@gmail.com WhatsApp: +79265038734 Suntem certificate, fiabil, fiabil, eficient, rapid și dinamic. Toate cele bune, Domn scott Trimiteți-ne un e-mail la: accessloanfirm2030@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 166 2014
    Atenţie! Sunt un creditor privat care acordă împrumuturi private și corporative persoane fizice. Ai fost refuzat de atâtea bănci? Aveți nevoie de finanțare pentru a vă stabili afacerea? Ai nevoie de finanțare pentru extinderea afacerii tale? Sau aveți nevoie de un împrumut personal? Împrumutul meu variază de la împrumut personal la afaceri. Ofer împrumut cu 3% dobândă în termen de 1 an până la 30 de ani durata rambursării. Sunt foarte dispus să fac din toate problemele tale financiare un lucru din trecut. Satisfacția dvs. financiară este obiectivul meu, iar colaborarea cu mine va fi o experiență bună, vă rugăm să contactați astăzi pentru întrebări suplimentare dacă sunteți interesat să obțineți orice fel de împrumuturi: cheryltinleyfinancialaid@gmail.com Toate cele bune, Dna Cheryl Tinley (CEO / Președinte) E-mail: cheryltinleyfinancialaid@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 185 1999
    Atenţie! Sunt un creditor privat care acordă împrumuturi private și corporative persoane fizice. Ai fost refuzat de atâtea bănci? Aveți nevoie de finanțare pentru a vă stabili afacerea? Ai nevoie de finanțare pentru extinderea afacerii tale? Sau aveți nevoie de un împrumut personal? Împrumutul meu variază de la împrumut personal la afaceri. Ofer împrumut cu 3% dobândă în termen de 1 an până la 30 de ani durata rambursării. Sunt foarte dispus să fac din toate problemele tale financiare un lucru din trecut. Satisfacția dvs. financiară este obiectivul meu, iar colaborarea cu mine va fi o experiență bună, vă rugăm să contactați astăzi pentru întrebări suplimentare dacă sunteți interesat să obțineți orice fel de împrumuturi: cheryltinleyfinancialaid@gmail.com Toate cele bune, Dna Cheryl Tinley (CEO / Președinte) E-mail: cheryltinleyfinancialaid@gmail.com
ANONIM a comentat Ordin 1103 2019
    Bună ziua tuturor Aveți nevoie de un împrumut instantaneu? Aplicați cu compania mea prin (capitalfunding.usa.org@gmail.com) dacă aveți nevoie de un împrumut urgent, pentru că oferim cel mai bun serviciu de împrumut din toată lumea. Ai nevoie de bani pentru a plăti facturile? Aveți nevoie de un împrumut pentru a începe o afacere nouă? Aveți la dispoziție un proiect neterminat din cauza finanțării proaste? Aveți nevoie de bani pentru a investi într-o anumită zonă de specializare care vă va aduce profit? și nu știi ce să faci. Redăm toate tipurile de servicii de împrumut, cum ar fi; Împrumuturi pentru afaceri (până la 20 de milioane) Împrumuturi personale (până la 5 milioane) Consolidarea datoriilor Împrumuturi internaționale Împrumut pentru familie și multe altele. Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru persoanele care au o problemă financiară și au nevoie de soluție pentru aceasta, o mulțime de oameni le este atât de dificil să obțină împrumuturi de capitaluri de la băncile locale sau de la alte institute financiare, datorită ratei dobânzii ridicate, insuficiente. garanția, raportul datoriei / veniturile, scorul creditului scăzut și multe alte motive Dacă v-a fost îngrijorat cu privire la obținerea unui împrumut, nu vă mai faceți griji, deoarece vă putem oferi împrumutul de care aveți nevoie. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut, vă rugăm să răspundeți imediat la acest e-mail: (capitalfunding.usa.org@gmail.com) Rețineți că împrumutul este acordat cu o dobândă de 3%, vă rugăm să ne reveniți acum, dacă sunteți interesat. Denumirea companiei: Elements Capital Funding Adresa de e-mail: capitalfunding.usa.org@gmail.com Număr de telefon (WhatsApp): +4915758108767
ANONIM a comentat Ordin 150 2019
    Bună ziua tuturor Aveți nevoie de un împrumut instantaneu? Aplicați cu compania mea prin (capitalfunding.usa.org@gmail.com) dacă aveți nevoie de un împrumut urgent, pentru că oferim cel mai bun serviciu de împrumut din toată lumea. Ai nevoie de bani pentru a plăti facturile? Aveți nevoie de un împrumut pentru a începe o afacere nouă? Aveți la dispoziție un proiect neterminat din cauza finanțării proaste? Aveți nevoie de bani pentru a investi într-o anumită zonă de specializare care vă va aduce profit? și nu știi ce să faci. Redăm toate tipurile de servicii de împrumut, cum ar fi; Împrumuturi pentru afaceri (până la 20 de milioane) Împrumuturi personale (până la 5 milioane) Consolidarea datoriilor Împrumuturi internaționale Împrumut pentru familie și multe altele. Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru persoanele care au o problemă financiară și au nevoie de soluție pentru aceasta, o mulțime de oameni le este atât de dificil să obțină împrumuturi de capitaluri de la băncile locale sau de la alte institute financiare, datorită ratei dobânzii ridicate, insuficiente. garanția, raportul datoriei / veniturile, scorul creditului scăzut și multe alte motive Dacă v-a fost îngrijorat cu privire la obținerea unui împrumut, nu vă mai faceți griji, deoarece vă putem oferi împrumutul de care aveți nevoie. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut, vă rugăm să răspundeți imediat la acest e-mail: (capitalfunding.usa.org@gmail.com) Rețineți că împrumutul este acordat cu o dobândă de 3%, vă rugăm să ne reveniți acum, dacă sunteți interesat. Denumirea companiei: Elements Capital Funding Adresa de e-mail: capitalfunding.usa.org@gmail.com Număr de telefon (WhatsApp): +4915758108767
ANONIM a comentat Acord 0 1997
    Salut, Căutați un împrumut autentic? aveți datorii și aveți nevoie de bani pentru a vă plăti facturile, aveți nevoie de un împrumut urgent pentru a începe o afacere nouă sau pentru a vă îmbunătăți afacerea? aveți nevoie de un împrumut pentru a cumpăra o mașină sau o casă? aveți un proiect neterminat la îndemână datorită finanțării inadecvate? Aveți un scor de credit scăzut și vă este greu să obțineți servicii de capital de la băncile locale și alte institute financiare? Aveți nevoie de împrumut de investiții pentru a investi în anumite domenii ale specializare, sunteți la locul potrivit pentru soluțiile dvs. de împrumut chiar aici! Oferim tot felul de împrumuturi de orice sumă pentru companii și persoane fizice, cu o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3%. Procesul nostru de capital și creditare este sigur, autentic și garantat 100%. Interesat va rugam sa ma contactati prin e-mail; (carmelapedro24@gmail.com) Număr WhatsApp: +1 585-326-2165 Număr Viber: +1 585-326-2165
ANONIM a comentat OUG 81 2005
    Atenţie! Sunt un creditor privat care acordă împrumuturi private și corporative persoane fizice. Ai fost refuzat de atâtea bănci? Aveți nevoie de finanțare pentru a vă stabili afacerea? Ai nevoie de finanțare pentru extinderea afacerii tale? Sau aveți nevoie de un împrumut personal? Împrumutul meu variază de la împrumut personal la afaceri. Ofer împrumut cu 3% dobândă în termen de 1 an până la 30 de ani durata rambursării. Sunt foarte dispus să fac din toate problemele tale financiare un lucru din trecut. Satisfacția dvs. financiară este obiectivul meu, iar colaborarea cu mine va fi o experiență bună, vă rugăm să contactați astăzi pentru întrebări suplimentare dacă sunteți interesat să obțineți orice fel de împrumuturi: cheryltinleyfinancialaid@gmail.com Toate cele bune, Dna Cheryl Tinley (CEO / Președinte) E-mail: cheryltinleyfinancialaid@gmail.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 228/1992
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu