Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 2256 din  8 decembrie 1969

privind acordarea de credite populatiei pentru locuinte proprietate personala de catre Casa de Economii si Consemnatiuni si stabilirea nivelului dobinzilor la unele categorii de operatiuni de credit

ACT EMIS DE: CONSILIUL DE MINISTRI

ACT PUBLICAT IN: BULETINUL OFICIAL  NR. 138 din  8 decembrie 1969


SmartCity3


    Consiliul de Ministri al Republicii Socialiste Romania, in temeiul Legii nr. 22/1967 privind unele masuri de perfectionare a conducerii si planificarii economiei nationale*), hotaraste:
-----------
    *) Legea nr. 22/1967 este reprodusa in Colectia de legi, decrete, hotariri si alte acte normative, nr. VI/1967.

    Art. 1
    Se autoriza Casa de Economii si Consemnatiuni sa acorde populatiei din disponibilitatile sale, cu incepere de la 1 ianuarie 1970, credite pentru constituirea avansurilor minime prevazute in Legea nr. 9 din 9 mai 1968*) pentru dezvoltarea constructiei de locuinte, vinzarea de locuinte din fondul de stat catre populatie si construirea de case proprietate personala, de odihna sau turism, precum si pentru completarea sumei necesare acoperirii costului integral in vederea contractarii cu prioritate a locuintelor.
    Creditele pentru constituirea avansului se vor acorda pe termen de maximum 5 ani, iar cele pentru completarea sumei necesare acoperirii costului integral al locuintelor, pe termen de maximum 10 ani.
------------
    *) Legea nr. 9/1968 este reprodusa in Colectia de legi, decrete, hotariri si alte acte normative, nr. III/1968.

    Art. 2
    Casa de Economii si Consemnatiuni va prelua de la Banca de Investitii, in cursul trimestrului I/1970, operatiunile privind acordarea de credite cetatenilor pentru construirea de locuinte proprietate personala.
    Art. 3
    Casa de Economii si Consemnatiuni va plati, cu incepere de la 1 ianuarie 1970, la categoriile de depuneri aratate mai jos, urmatoarele dobinzi anuale:
    - la depunerile pe libretele de economii cu dobinda:
      - la vedere                                3,5%
      - pe termen de cel putin un an               5%
    In cazul nerespectarii termenului minim de un an, dobinda va fi de 3% pe an;
    - la depunerile in conturile
      curente personale ale populatiei             2%
    Art. 4
    Pentru creditele ce se vor acorda de la data prezentei hotariri in vederea construirii de locuinte proprietate personala in conditiile Legii nr. 9/1968, se vor percepe urmatoarele dobinzi:
-------------------------------------------------
 Marimea             Salariul
 creditului          tarifar          Dobinda
                     sau venitul
                     mediu brut
                     lunar
------------------------------------------------
                | pina la 1.500 lei     2% pe an
 pina la        | 1.501 - 2.000 lei     3% pe an
 50.000 lei     | peste 2.000 lei       4% pe an
 peste            indiferent
 50.000 lei       de salariu            5% pe an
------------------------------------------------
    Pentru creditele acordate in conditiile art. 1 din prezenta hotarire, se percepe o dobinda de 8% pe an.
    Pentru creditele ce se vor acorda pentru amenajarea de spatii locative destinate turistilor in conditiile Hotaririi Consiliului de Ministri nr. 862/1967*), dobinda va fi de 5% pe an.
----------------
    *) H.C.M. nr. 862/1967 este reprodusa in Colectia de legi, decrete, hotariri si alte acte normative, nr. II/1967.

    Art. 5
    Pentru vinzarea de marfuri si prestari de servicii cu plata in rate, de la 1 ianuarie 1970 dobinda care se percepe cumparatorului pentru sumele stabilite drept rate lunare va fi de 5% pe an.
    Art. 6
    La creditele de productie ce se acorda de Banca Agricola membrilor cooperativelor de productie si producatorilor cu gospodarie individuala, in baza Hotaririi Consiliului de Ministri nr. 683/1969*), se va percepe de la 1 ianuarie 1970 o dobinda de 2% pe an.
--------------
    *) H.C.M. nr. 683/1969 este reprodusa in Colectia de H.C.M si alte acte normative, nr. II/1969.

    Art. 7
    In cazul nerestituirii la termenele stabilite a ratelor, Casa de Economii si Consemnatiuni va percepe o dobinda de 12% pe an asupra ratelor restante pentru creditele acordate in conditiile articolului 1 si de 8% pentru creditele acordate in toate celelalte cazuri.
    Art. 8
    Beneficiul realizat de Casa de Economii si Consemnatiuni se repartizeaza, dupa aprobarea bilantului anual, astfel:
    30% la bugetele judetelor si al municipiului Bucuresti;
    30% la fondul de rezerva al Casei de Economii si Consemnatiuni;
    20% pentru constructii, amenajari si dotari, ca investitii necentralizate ale unitatilor C.E.C.;
    20% pentru actiuni de popularizare, cheltuieli social-culturale si pentru premierea personalului C.E.C.
    Art. 9
    Odata cu preluarea activitatii de creditare prevazuta in prezenta hotarire, Casa de Economii si Consemnatiuni a Republicii Socialiste Romania va prelua de la Banca de Investitii si personalul de specialitate aferent, care isi va mentine salariile tarifare avute la Banca de Investitii.SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 2256/1969

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 2256 din 1969
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 1103 2019
    O zi buna Aveți nevoie de un împrumut pentru fiecare scop? Te afli într-o problemă financiară? Firma de împrumut Bridge Finance este garantată în furnizarea de servicii financiare clienților cu o dobândă favorabilă. Împrumuturile noastre sunt ușoare și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem asorta orice împrumut cu o rată a dobânzii de 2%. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați imediat prin (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat Legea 36 1995
    Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Dar MIDLAND CREDIT FIRM.a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a răspunde nevoilor dvs. financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie. Serviciile noastre includ următoarele: - * Împrumuturi pentru investitori *Consolidarea datoriilor * A doua ipotecă * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În cele din urmă, finanțăm o firmă de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Email companie midland.credit2@gmail.com ID NMLS al companiei: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiția pentru generații.
ANONIM a comentat Decretul 62 2019
    Sunt Marie Reilly, o împrumutată împrumutată privată și legitimă. Ești un bărbat sau o femeie de afaceri? Aveți vreo mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? Aveți nevoie de un împrumut pentru a începe o scară plăcută mică și o afacere medie? Aveți un scor de credit scăzut și vă este greu să obțineți împrumuturi de capital de la băncile locale și alte institutii financiare ?. - Intermediarii / Consultanții / Brokerii sunt bineveniți să aducă clienții lor și sunt protejați 100%. Părțile interesate ar trebui să mă contacteze pentru mai multe informații via: mariereillyfinancialaid@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 118 2010
    povești de adormit copii.statul aruncă bani pe pază gratuită a suprafețelor mici de pădure decât să fie interesat să le cumpere.praf aruncat în ochii opiniei publice privind preocuparea statului pentru păstrarea acestei avuții naționale.
ANONIM a comentat Hotărârea 118 2010
    povești de adormit copii.statul aruncă bani pe pază gratuită a suprafețelor mici de pădure decât să fie interesat să le cumpere.praf aruncat în ochii opiniei publice privind preocuparea statului pentru păstrarea acestei avuții naționale.
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 50 2018
    Salutare tuturor, Aici vine o companie care acordă tot felul de pe termen scurt și pe termen lung. Dacă sunteți interesat să obțineți unul dintre noi, trimiteți-ne un e-mail pentru cererea dvs. prin: kenabrighten@diplomats.com sau vizitați site-ul nostru kabusinesshome.com Mulțumesc. Publicul public.
ANONIM a comentat Rectificare 99 2018
    Salutare tuturor, Aici vine o companie care acordă tot felul de pe termen scurt și pe termen lung. Dacă sunteți interesat să obțineți unul dintre noi, trimiteți-ne un e-mail pentru cererea dvs. prin: kenabrighten@diplomats.com sau vizitați site-ul nostru kabusinesshome.com Mulțumesc. Publicul public.
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 2256/1969
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu