Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 2256 din  8 decembrie 1969

privind acordarea de credite populatiei pentru locuinte proprietate personala de catre Casa de Economii si Consemnatiuni si stabilirea nivelului dobinzilor la unele categorii de operatiuni de credit

ACT EMIS DE: CONSILIUL DE MINISTRI

ACT PUBLICAT IN: BULETINUL OFICIAL  NR. 138 din  8 decembrie 1969


SmartCity3


    Consiliul de Ministri al Republicii Socialiste Romania, in temeiul Legii nr. 22/1967 privind unele masuri de perfectionare a conducerii si planificarii economiei nationale*), hotaraste:
-----------
    *) Legea nr. 22/1967 este reprodusa in Colectia de legi, decrete, hotariri si alte acte normative, nr. VI/1967.

    Art. 1
    Se autoriza Casa de Economii si Consemnatiuni sa acorde populatiei din disponibilitatile sale, cu incepere de la 1 ianuarie 1970, credite pentru constituirea avansurilor minime prevazute in Legea nr. 9 din 9 mai 1968*) pentru dezvoltarea constructiei de locuinte, vinzarea de locuinte din fondul de stat catre populatie si construirea de case proprietate personala, de odihna sau turism, precum si pentru completarea sumei necesare acoperirii costului integral in vederea contractarii cu prioritate a locuintelor.
    Creditele pentru constituirea avansului se vor acorda pe termen de maximum 5 ani, iar cele pentru completarea sumei necesare acoperirii costului integral al locuintelor, pe termen de maximum 10 ani.
------------
    *) Legea nr. 9/1968 este reprodusa in Colectia de legi, decrete, hotariri si alte acte normative, nr. III/1968.

    Art. 2
    Casa de Economii si Consemnatiuni va prelua de la Banca de Investitii, in cursul trimestrului I/1970, operatiunile privind acordarea de credite cetatenilor pentru construirea de locuinte proprietate personala.
    Art. 3
    Casa de Economii si Consemnatiuni va plati, cu incepere de la 1 ianuarie 1970, la categoriile de depuneri aratate mai jos, urmatoarele dobinzi anuale:
    - la depunerile pe libretele de economii cu dobinda:
      - la vedere                                3,5%
      - pe termen de cel putin un an               5%
    In cazul nerespectarii termenului minim de un an, dobinda va fi de 3% pe an;
    - la depunerile in conturile
      curente personale ale populatiei             2%
    Art. 4
    Pentru creditele ce se vor acorda de la data prezentei hotariri in vederea construirii de locuinte proprietate personala in conditiile Legii nr. 9/1968, se vor percepe urmatoarele dobinzi:
-------------------------------------------------
 Marimea             Salariul
 creditului          tarifar          Dobinda
                     sau venitul
                     mediu brut
                     lunar
------------------------------------------------
                | pina la 1.500 lei     2% pe an
 pina la        | 1.501 - 2.000 lei     3% pe an
 50.000 lei     | peste 2.000 lei       4% pe an
 peste            indiferent
 50.000 lei       de salariu            5% pe an
------------------------------------------------
    Pentru creditele acordate in conditiile art. 1 din prezenta hotarire, se percepe o dobinda de 8% pe an.
    Pentru creditele ce se vor acorda pentru amenajarea de spatii locative destinate turistilor in conditiile Hotaririi Consiliului de Ministri nr. 862/1967*), dobinda va fi de 5% pe an.
----------------
    *) H.C.M. nr. 862/1967 este reprodusa in Colectia de legi, decrete, hotariri si alte acte normative, nr. II/1967.

    Art. 5
    Pentru vinzarea de marfuri si prestari de servicii cu plata in rate, de la 1 ianuarie 1970 dobinda care se percepe cumparatorului pentru sumele stabilite drept rate lunare va fi de 5% pe an.
    Art. 6
    La creditele de productie ce se acorda de Banca Agricola membrilor cooperativelor de productie si producatorilor cu gospodarie individuala, in baza Hotaririi Consiliului de Ministri nr. 683/1969*), se va percepe de la 1 ianuarie 1970 o dobinda de 2% pe an.
--------------
    *) H.C.M. nr. 683/1969 este reprodusa in Colectia de H.C.M si alte acte normative, nr. II/1969.

    Art. 7
    In cazul nerestituirii la termenele stabilite a ratelor, Casa de Economii si Consemnatiuni va percepe o dobinda de 12% pe an asupra ratelor restante pentru creditele acordate in conditiile articolului 1 si de 8% pentru creditele acordate in toate celelalte cazuri.
    Art. 8
    Beneficiul realizat de Casa de Economii si Consemnatiuni se repartizeaza, dupa aprobarea bilantului anual, astfel:
    30% la bugetele judetelor si al municipiului Bucuresti;
    30% la fondul de rezerva al Casei de Economii si Consemnatiuni;
    20% pentru constructii, amenajari si dotari, ca investitii necentralizate ale unitatilor C.E.C.;
    20% pentru actiuni de popularizare, cheltuieli social-culturale si pentru premierea personalului C.E.C.
    Art. 9
    Odata cu preluarea activitatii de creditare prevazuta in prezenta hotarire, Casa de Economii si Consemnatiuni a Republicii Socialiste Romania va prelua de la Banca de Investitii si personalul de specialitate aferent, care isi va mentine salariile tarifare avute la Banca de Investitii.SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 2256/1969

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 2256 din 1969
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 140 2016
    Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Însă MIDLAND CREDIT FIRM a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a răspunde nevoilor dvs. financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie. Serviciile noastre includ următoarele: - * Împrumuturi pentru investitori *Consolidarea datoriilor * A doua ipotecă * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În sfârșit, finanțăm firme de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Email companie midland.credit2@gmail.com ID companie NMLS: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiția pentru generații.
ANONIM a comentat Norma 8 2020
    Sunt atât de încântat că am primit un împrumut de la un creditor care m-a ajutat cu împrumutul meu. A fost uimitor cum am primit un împrumut ... Am încercat un serviciu diferit, dar nu am putut niciodată să obțin un împrumut de la acel serviciu. Unii dintre ei îmi vor cere să completez o mulțime de documente, iar la sfârșitul zilei nu se va termina bine. Dar sunt fericit după întâlnirea cu Elena Nino. Am reușit să obțin împrumutul meu de 22.000 € Euro acum afacerea mea merge bine și vreau să știți toate acestea astăzi, deoarece sunt rapide și 100% fiabile. Acum plătesc împrumutul pe care l-am primit de la compania Elena Nino împrumuturi din toată lumea. Luați legătura cu aceștia și nu pierdeți timp cu acești creditori contactați cu drag acest e-mail: elenanino0007@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 15 2020
    GET Rich with ATM CARD BLANC ... Whatsapp: +18033921735 Vreau să depun mărturie despre cardurile de ATM-uri Dark Web care pot retrage bani de la orice mașini de ATM din întreaga lume. Am fost foarte sărac înainte și nu am nicio treabă. Am văzut atât de multe mărturii despre modul în care hackerii Dark Web le trimit cardul gol ATM și îl folosesc pentru a colecta bani în orice mașină ATM și a deveni bogat. (darkwebblankatmcard@gmail.com) Le trimit prin e-mail și mi-au trimis cardul bancomat gol. L-am folosit pentru a obține 120.000 de euro. retrageți maxim 5.000 EUR zilnic. Dark Web dă cartea doar pentru a ajuta săracii. Păstrați și luați bani direct de pe orice seif de mașină ATM folosind cardul programat ATM care rulează în modul automat. E-mail: darkwebblankatmcard@gmail.com Text & Call sau WhatsApp: +18033921735
ANONIM a comentat Decretul 931 2017
    * Utilizați această perioadă de blocare pentru a investi și a începe să câștigați direct de acasă ..... Inbox me pentru a începe! * Investiți 300 € pentru a câștiga 3000 € Investiți 400 € pentru a câștiga 4000 € Investiți 500 € pentru a câștiga 5000 € Investiți 600 EUR pentru a câștiga 6000 € Investiți 700 € pentru a câștiga 7000 € Investiți 8000 EUR pentru a câștiga 80 000 EUR Investiți 9000 EUR pentru a câștiga 90.000 € Totul în 7 zile de profit și plata de 100% este asigurată. Dacă sunteți interesat să investiți cu noi, contactați-ne acum prin WhatsApp +15022064419 sau prin e-mail tradewithcarlos2156@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 817 2017
    Sunt Brette M. Wagner, un creditor privat care acordă împrumuturi persoanelor fizice, companiilor și instituțiilor guvernamentale cu o dobândă scăzută de 3%. Știm că există o mulțime de familii care trăiesc din salariu și altele care nu pot avea grijă de obligațiile lor financiare și din acest motiv, sunt aici pentru restaurare financiară. Ofer o gamă largă de servicii financiare care include: Planificarea afacerilor, Finanțe comerciale și de dezvoltare, Proprietăți și credite ipotecare, Împrumuturi de consolidare a creanțelor, Împrumuturi pentru afaceri, împrumuturi private, Refinanțare la domiciliu, Împrumuturi hoteliere, împrumuturi pentru studenți etc. Răspundeți imediat prin e-mail de mai jos pentru mai multe informatii. E-mail: (brettewagnerfinancialservice@gmail.com)
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
ANONIM a comentat Hotărârea 757 2008
    In aceasta hotarare de guvern intra si asistentii medicali care lucreaza in sectiile de radioterapie,care fac iradierea bolnavilor oncologici???
ANONIM a comentat Legea 58 1974
    in1990 mai era in vigoare intreb
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 2256/1969
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu