Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 2 din 3 iunie 2010

pentru aprobarea Normelor privind accesul în profesia de asistent social

ACT EMIS DE: COLEGIUL NATIONAL AL ASISTENTILOR SOCIALI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 586 din 18 august 2010



In temeiul dispoziţiilor art. 27 lit. d) şi j) din Legea nr. 466/2004 privind Statutul asistentului social şi ale art. 7 alin. (2) lit. g) din Regulamentul de organizare şi funcţionare al Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali, cu completările ulterioare,

Consiliul   Naţional  al   Colegiului   Naţional   al  Asistenţilor  Sociali hotărăşte:

Art. 1. - Se aprobă Normele privind accesul în profesia de asistent social, potrivit anexei care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

Art. 2. - Se mandatează preşedintele în vederea emiterii de decizii, pentru punerea în aplicare şi detalierea prezentei hotărâri.

Art. 3. - Prezenta hotărâre se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Preşedintele Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali,

Florian-Valeriu Sălăjeanu

ANEXĂ

NORME

privind accesul în profesia de asistent social

CAPITOLUL I

Dispoziţii generale

Art. 1. - (1) Prezentele norme privind accesul în profesia de asistent social, denumite în continuare norme, reglementează procedura unică de acces în profesia de asistent social al absolvenţilor instituţiilor de învăţământ superior, din domeniu, specializarea asistenţă socială, care au obţinut diploma de licenţă în asistenţă socială sau asimilată, în condiţiile Legii nr. 466/2004 privind Statutul asistentului social, denumită în continuare lege, ale Regulamentului de organizare şi funcţionare al Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali, cu completările ulterioare, denumit în continuare regulament, precum şi ale prezentelor norme.

(2)  Prezentele norme stabilesc şi cadrul normativ privind avizarea şi atestarea profesională, precum şi recunoaşterea profesională în vederea exercitării profesiei de asistent social pe teritoriul României de către cetăţenii străini, în condiţiile legii.

(3)  Prezentele norme reglementează procedura unică de acces în profesia de asistent social şi de asimilare al persoanelor care au dreptul de a exercita profesia de asistent social, potrivit prevederilor art. 34 din lege, precum şi al persoanelor care au obţinut o diplomă de licenţă asimilată celei obţinute în asistenţă socială, în condiţiile legii.

Art. 2. - (1) Prin absolvent al unei instituţii de învăţământ superior cu specializarea asistenţă socială se înţelege persoana fizică română, care a urmat cursurile universitare de licenţă cu specializarea asistenţă socială, în România sau în străinătate, la una dintre instituţiile de învăţământ acreditate, potrivit prevederilor Legii nr. 288/2004 privind organizarea studiilor universitare, cu modificările şi completările ulterioare, obţinând după finalizarea acestora diploma de licenţă în asistenţă socială, domeniul asistenţă socială, specializarea asistenţă socială sau asimilată, după caz.

(2) Prin cetăţenii unui stat membru al Uniunii Europene care au obţinut titlul profesional de asistent social în ţara de origine se înţelege cetăţenii străini absolvenţi ai unei instituţii de învăţământ superior, care au urmat cursurile universitare de licenţă cu o durată de minimum 3 ani în domeniul asistenţei sociale, specializarea asistenţă socială, în condiţiile legii ţării de origine, la una dintre instituţiile de învăţământ acreditate în condiţiile legii, obţinând după finalizarea acestora diploma de licenţă în asistenţă socială, domeniul asistenţă socială, specializarea asistenţă socială sau asimilată, şi care au fost atestaţi ori autorizaţi de către autorităţile naţionale profesionale competente din ţara de origine sau din unul dintre statele membre ale Uniunii Europene, pentru exercitarea profesiei de asistent social.

(3)  Prin cetăţeni străini care au obţinut titlul profesional în unul dintre statele cu care România a încheiat convenţii bilaterale în domeniu, cu excepţia statelor membre ale Uniunii Europene, se înţelege cetăţenii străini absolvenţi ai unei instituţii, care au urmat cursurile universitare de licenţă cu o durată de minimum 3 ani în domeniul asistenţei sociale, specializarea asistenţă socială sau asimilată, în condiţiile legii, la una dintre instituţiile de învăţământ acreditate în condiţiile legii, obţinând după finalizarea acestora diploma de licenţă în asistenţă socială, domeniul asistenţă socială, specializarea asistenţă socială sau asimilată, şi care au fost atestaţi ori autorizaţi de către autorităţile naţionale profesionale competente din ţara de origine.

(4)  Prin autoritate română competentă pentru profesia de asistent social şi autoritate de reglementare pentru profesia de asistent social se înţelege Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali, denumit în continuare Colegiul, în condiţiile legii.

(5)   Prin persoană asimilată în condiţiile legii pentru desfăşurarea activităţilor specifice asistentului social se înţelege persoana care se află în una dintre situaţiile prevăzute la art. 34 alin. (1) şi (2) din lege.

(6)  Prin titlu de calificare profesională se înţelege atestatul de liberă practică sau avizul de exercitare a profesiei de asistent social, eliberat de către Colegiu pentru asistenţii sociali sau persoanele asimilate, după caz. Titlul profesional de asistent social se acordă doar persoanelor care au obţinut diploma de licenţă în domeniul asistenţei sociale, specializarea asistenţă socială, precum şi o altă diplomă echivalată, în condiţiile legii.

Art. 3. - (1) Dispoziţiile privind dobândirea dreptului de practică în asistenţă socială, prevăzute de lege, regulament, precum şi de alte acte administrative cu caracter normativ aprobate de către Colegiu se aplică în mod corespunzător, în condiţiile legii şi ale prezentelor norme.

(2) Cetăţenii români, cetăţenii statelor membre ale Uniunii Europene sau ai statelor cu care România are încheiate convenţii bilaterale în domeniu, care au obţinut dreptul de şedere permanentă în România, pot solicita obţinerea avizelor de exercitare a profesiei de asistent social sau a atestatelor de liberă practică în asistenţă socială în România, în condiţiile legii şi ale prezentelor norme.

Art. 4. - (1) Absolvenţii unei instituţii de învăţământ superior, care au obţinut diploma de licenţă cu specializarea asistenţă socială sau asimilată, în condiţiile legii, pot solicita obţinerea avizului de exercitare a profesiei de asistent social sau a atestatului de liberă practică în asistenţă socială, în oricare dintre treptele de competenţă profesională, cu respectarea condiţiilor de vechime în profesie şi formare profesională complementară sau continuă, stabilite de Colegiu.

(2) Persoanele prevăzute la art. 34 alin. (1) şi (2) din lege pot obţine dreptul de liberă practică în profesia de asistent social numai după obţinerea diplomei de licenţă în asistenţă socială, după caz, cu obligaţia respectării şi a celorlalte prevederi legale.

(3)  In vederea aplicării dispoziţiilor art. 8 din lege, pentru obţinerea titlului de calificare în profesia de asistent social persoanele interesate depun la secretariatul Colegiului următoarele documente:

a) cerere, în original;

b) fotocopie a cărţii de identitate;

c)  declaraţie pe propria răspundere că nu se află în unul dintre cazurile de interdicţie/incompatibilitate/conflict de interese cu exercitarea profesiei de asistent social, în original;

d) certificat de cazier judiciar, în original;

e) adeverinţă medicală sau certificat medical, în original;

f)  dovada exercitării profesiei de asistent social sau a vechimii în domeniul asistenţei sociale, după caz;

g)   adeverinţă privind exercitarea atribuţiilor specifice asistentului social, după caz;

h) curriculum vitae, în original;

i) scrisoare de motivaţie şi 3 recomandări din partea asistenţilor sociali, după caz;

j) dovada achitării taxei de analizare a dosarului;

k) alte documente stabilite prin decizie a preşedintelui.

(4) Emiterea avizului de exercitare a profesiei de asistent social/atestatului de liberă practică se realizează în condiţiile stabilite prin decizie a preşedintelui Colegiului.

CAPITOLUL II

Obţinerea titlului profesional de asistent social debutant

Art. 5. - (1) Absolvenţii instituţiilor de învăţământ superior care au obţinut diploma de licenţă cu specializarea asistenţă socială sau asimilată pot solicita obţinerea avizului de exercitare a profesiei de asistent social, treapta de competenţă profesională debutant, în cazul în care nu pot face dovada practicării în condiţii legale a profesiei pe o perioadă de minimum un an, înainte de data intrării în vigoare a legii.

(2) După data intrării în vigoare a legii, perioada de practică în asistenţă socială, fără deţinerea titlului profesional de asistent social, nu poate fi valorizată în obţinerea unei trepte de competenţă profesională superioare.

(3)  Accesul în profesia de asistent social dă dreptul persoanei la exercitarea activităţilor prevăzute la art. 3 alin. (3) din lege, în condiţii specifice treptelor de competenţă profesională, în una dintre formele de exercitare a profesiei de asistent social, după caz.

(4)  Asistenţii sociali care au fost acceptaţi în profesie urmează în mod obligatoriu la debutul în profesie un stagiu de mentorat/coordonare profesională cu o durată de minimum un an.

(5)  Avizul de exercitare a profesiei de asistent social în treapta de competenţă profesională asistent social debutant are o valabilitate de un an de la momentul comunicării.

Art. 6. - Condiţiile realizării stagiului de mentorat/coordonare profesională se detaliază prin dispoziţie a preşedintelui Colegiului.

CAPITOLUL III

Obţinerea titlului profesional de asistent social de către cetăţenii străini

Art. 7. - (1) Accesul în profesia de asistent social al cetăţenilor străini se realizează în una dintre următoarele forme:

a) recunoaşterea titlului profesional de asistent social obţinut în ţara de origine de către cetăţenii unui stat membru al Uniunii Europene sau al Spaţiului Economic European, precum şi de către cetăţenii statelor cu care România are încheiate convenţii bilaterale în domeniu, care au obţinut titlul profesional în unul dintre statele membre ale Uniunii Europene sau al Spaţiului Economic European, în regim de servicii permanente sau în regim de servicii temporare;

b) recunoaşterea titlului profesional de asistent social obţinut în ţara de origine de către cetăţenii statelor cu care România are încheiate convenţii bilaterale în domeniu, în regim de servicii permanente sau în regim de servicii temporare;

c) obţinerea atestatului de liberă practică în condiţiile legii de către cetăţenii unui stat membru al Uniunii Europene sau al Spaţiului Economic European, precum şi de către cetăţenii statelor cu care România are încheiate convenţii bilaterale în domeniu, care au obţinut titlul profesional în unul dintre statele membre ale Uniunii Europene sau ale Spaţiului Economic European, care şi-au stabilit domiciliul în România sau au drept de şedere în România, pentru perioada acordării acestui drept.

(2) Recunoaşterea titlului profesional obţinut potrivit alin. (1) lit. a) şi b) atrage în mod automat eliberarea avizului de exercitare a profesiei sau a atestatului de liberă practică, după caz, şi înregistrarea în Registrul naţional al asistenţilor sociali din România, Partea I.

(3) In vederea recunoaşterii titlului profesional obţinut în ţara de origine de către cetăţenii unui stat membru al Uniunii Europene sau al Spaţiului Economic European, precum şi de către cetăţenii statelor cu care România are încheiate convenţii bilaterale în domeniu, care au obţinut titlul profesional în unul dintre statele membre ale Uniunii Europene sau ale Spaţiului Economic European, în regim de servicii permanente sau temporare, aceştia trebuie să prezinte următoarele documente:

a)  cererea de acces în profesia de asistent social sau declaraţia de exercitare a profesiei de asistent social, după caz;

b)  paşaportul sau actul de identitate, în fotocopie semnată de către titular pentru conformitate cu originalul;

c)  certificatul de recunoaştere eliberat de către autoritatea competentă pentru profesia de asistent social din ţara de origine, tradus şi legalizat în România sau recunoscut de către misiunile diplomatice române din ţara de origine, după caz;

d) certificat eliberat de către autoritatea competentă pentru profesia de asistent social din ţara de origine cu privire la îndeplinirea condiţiilor prevăzute de legea naţională pentru desfăşurarea activităţii de asistent social în ţara de origine de către solicitant, precum şi cu privire la competenţele şi vechimea în profesie ale acestuia, tradus şi legalizat în România sau recunoscut de către misiunile diplomatice române din ţara de origine, după caz;

e)  declaraţie pe propria răspundere că nu se află în una dintre situaţiile de incompatibilitate prevăzute de lege, în original;

f)  diploma de licenţă obţinută, tradusă şi legalizată în România sau recunoscută de către misiunile diplomatice române din ţara de origine;

g)  dovada obţinerii şi înregistrării dreptului de şedere în România, în fotocopie, semnată de către titular pentru conformitate cu originalul;

h) dosar cu şină.

Art. 8. - Cetăţenii străini care au obţinut recunoaşterea profesională în profesia de asistent social au obligaţia de a efectua la debutul în profesie un stagiu de mentorat/coordonare profesională de minimum un an, concomitent cu formarea profesională continuă.

CAPITOLUL IV

Stagiul de mentorat/coordonare profesională

Art. 9. - (1) Asistenţii sociali debutanţi îşi pot exercita profesia numai sub condiţia efectuării unui stagiu de mentorat/coordonare profesională de minimum un an.

(2)   Stagiul de mentorat/coordonare profesională este independent de formarea profesională continuă şi are ca scop asigurarea managementului activităţii profesionale desfăşurate de către asistentul social debutant.

(3) Activitatea de mentorat/coordonare profesională se poate realiza numai în cazul în care asistentul social debutant poate face dovada că exercită profesia în una dintre formele prevăzute de lege, în limitele competenţelor conferite de treapta de competenţă obţinută.

(4)    Activitatea de mentorat/coordonare profesională constituie un atribut profesional exclusiv al asistenţilor sociali.

(5)  Raporturile de mentorat/coordonare profesională se dovedesc numai prin încheierea unor convenţii, al căror format este aprobat prin decizie a preşedintelui Colegiului, cu un asistent social mentor/coordonator, fiind înregistrate la Colegiu.

Art. 10. - (1) Structura activităţii de mentorat/coordonare profesională, modalităţile de control profesional al asistenţilor sociali care desfăşoară activitatea de pregătire profesională, precum şi evidenţa asistenţilor sociali mentori/coordonatori se aprobă prin hotărâre a Biroului executiv al Colegiului.

(2) Celelalte prevederi referitoare la desfăşurarea activităţii de mentorat/coordonare profesională se aplică în mod corespunzător.

Art. 11. - (1) Finalizarea activităţii de mentorat/coordonare profesională se realizează în condiţiile legii şi ale hotărârilor adoptate de către Biroul executiv al Colegiului, fiind certificată prin elaborarea raportului de mentorat/coordonare profesională.

(2) In urma finalizării activităţii de mentorat/coordonare profesională, precum şi a formării profesionale continue specifice, asistenţii sociali debutanţi pot solicita obţinerea titlului profesional de asistent social practicant, care conferă deţinătorului drepturi profesionale autonome.

Art. 12. - (1) Pentru recunoaşterea profesională a studiilor universitare de maşter sau a cursurilor de formare profesională organizate de către furnizorii de formare profesională avizaţi de Colegiu, acestea vor conţine în mod obligatoriu, pe toată perioada derulării cursurilor, activităţi practice specifice de asistenţă socială, într-un procent din programa de curs apreciat drept semnificativ de către Biroul executiv.

(2)   Asistentul social mentor/coordonator are obligaţia întocmirii raportului de mentorat/coordonare profesională.

(3)   In perioada de mentorat/coordonare profesională, asistentul social debutant este obligat să facă dovada că exercită profesia în condiţiile legii.

(4)  La finalul stagiului de mentorat/coordonare, asistentul social debutant are obligaţia întocmirii unui raport de activitate profesională, pentru întregul stagiu parcurs.

CAPITOLUL V

Obţinerea titlului profesional de asistent social practicant

Art. 13. - (1) Asistenţii sociali care au finalizat stagiul de mentorat/coordonare profesională sau au o vechime în profesie de cel puţin un an, anterior intrării în vigoare a legii, pot obţine titlul profesional de asistent social practicant în urma promovării interviului/examenului organizat de Colegiu, după caz.

(2) In vederea înscrierii la interviul/examenul pentru obţinerea titlului profesional de asistent social practicant, înainte cu cel puţin 15 zile de data interviului, solicitanţii vor depune în mod obligatoriu la secretariatul Biroului executiv sau la secretariatele structurilor teritoriale, după caz, documentele necesare.

(3)   Documentele necesare înscrierii la interviul pentru obţinerea titlului profesional de asistent social practicant sunt prevăzute la art. 8 din lege, la care se adaugă următoarele:

a) cerere de susţinere a interviului;

b)   convenţia de mentorat/coordonare profesională, în fotocopie semnată de către titular pentru conformitate cu originalul;

c) raportul de mentorat/coordonare profesională elaborat de către asistentul social mentor/coordonator;

d)  dovada formării profesionale continue, după caz, în fotocopie semnată de către titular pentru conformitate cu originalul;

e)  dovada exercitării profesiei în una dintre formele de exercitare a profesiei, în fotocopie semnată de către titular pentru conformitate cu originalul;

f)  dovada achitării taxei de analizare a dosarului şi/sau de susţinere a interviului/examenului.

Art. 14. - (1) Organizarea şi structura interviului/examenului se stabilesc prin hotărâre a Biroului executiv, cu cel puţin 30 de zile înainte de organizarea acestuia.

(2) In termen de 5 zile de la data împlinirii termenului-limită de depunere a dosarelor de înscriere, Colegiul afişează evidenţa finală a asistenţilor sociali înscrişi pentru susţinerea examenului de capacitate profesională.

(3)   Interviul/Examenul se organizează de către Biroul executiv al Colegiului prin Comisia de avizare şi atestare profesională, potrivit dispoziţiilor prezentelor norme.

(4)  Secretariatul Biroului executiv al Colegiului va asigura secretariatul tehnic pentru organizarea interviului/examenului.

(5)  In urma promovării interviului/examenului, asistentul social primeşte avizul de exercitare a profesiei de asistent social, treapta de competenţă profesională asistent social practicant, cu o valabilitate de 2 ani.

Art. 15. - (1) Persoanele prevăzute la art. 34 alin. (1) şi (2) din lege, care fac dovada îndeplinirii condiţiilor de formare profesională prevăzute în lege, precum şi a condiţiilor de vechime în domeniu, se pot înscrie la interviul/examenul organizat pentru dobândirea titlului de calificare profesională, respectiv avizul de exercitare a profesiei de asistent social, având competenţe profesionale similare cu cele ale asistentului social practicant.

(2) Persoanele prevăzute la art. 34 alin. (1) şi (2) din lege au toate drepturile aferente asistentului social, în treapta de competenţă asistent social practicant, cu condiţia respectării tuturor obligaţiilor profesionale specifice.

(3) Persoanele prevăzute la art. 34 alin. (1) şi (2) din lege au dreptul la utilizarea avizului de exercitare a profesiei de asistent social pentru o perioadă nedeterminată, cu condiţia păstrării domeniului de activitate.

CAPITOLUL VI

Obţinerea titlului profesional de asistent social specialist

Art. 16. - (1) Asistenţii sociali avizaţi profesional care au o vechime în profesie de cel puţin 3 ani ori persoanele care au obţinut diploma de licenţă cu specializarea asistenţă socială sau asimilată, având o vechime de minimum 3 ani în profesie, realizată anterior intrării în vigoare a legii, după caz, pot obţine titlul profesional de asistent social specialist în urma promovării interviului/examenului organizat de Colegiu.

(2) In vederea înscrierii la interviul/examenul pentru obţinerea titlului profesional de asistent social specialist, înainte cu cel puţin 15 zile de data interviului, solicitanţii vor depune în mod obligatoriu la secretariatul Biroului executiv sau la secretariatele structurilor teritoriale, după caz, documentele necesare.

(3)  Documentele necesare înscrierii la interviul/examenul pentru obţinerea titlului profesional de asistent social specialist sunt prevăzute la art. 8 din lege, la care se adaugă următoarele:

a) cerere de susţinere a interviului/examenului;

b)   dovada formării profesionale continue, în fotocopie semnată de către titular pentru conformitate cu originalul;

c)  dovada exercitării profesiei în una dintre formele de exercitare a profesiei, în fotocopie semnată de către titular pentru conformitate cu originalul;

d) dovada achitării taxei de susţinere a interviului.

(4)  Persoanele care au obţinut anterior titlul profesional de asistent social, în temeiul legii, nu sunt obligate să prezinte documentele prevăzute la art. 8 din lege.

(5) Comisia de avizare şi atestare profesională analizează şi propune eliberarea avizului de exercitare a profesiei de asistent social specialist.

(6)  Avizul de exercitare a profesiei de asistent social în treapta de competenţă profesională asistent social specialist are o valabilitate de 2 ani de la data comunicării.

CAPITOLUL VII

Obţinerea titlului profesional de asistent social principal

Art. 17. - (1) Asistenţii sociali care au o vechime în profesie de cel puţin 5 ani ori persoanele care au obţinut diploma de licenţă cu specializarea asistenţă socială sau asimilată, având o vechime de minimum 5 ani în profesie, realizată anterior intrării în vigoare a legii, după caz, vor putea obţine titlul profesional de asistent social principal în urma promovării interviului/examenului organizat de Colegiu.

(2) In vederea înscrierii la interviul/examenul pentru obţinerea titlului profesional de asistent social principal, înainte cu cel puţin 15 zile de data interviului, solicitanţii vor depune în mod obligatoriu la secretariatul Biroului executiv sau la secretariatele structurilor teritoriale, după caz, documentele necesare.

(3)  Documentele necesare înscrierii la interviul/examenul pentru obţinerea titlului profesional de asistent social principal, respectiv a dreptului de liberă practică în asistenţă socială sunt prevăzute la art. 9 din lege, la care se adaugă următoarele:

a) cerere de susţinere a interviului;

b)   dovada formării profesionale continue, în fotocopie semnată de către titular pentru conformitate cu originalul;

c)  dovada exercitării profesiei în una dintre formele de exercitare a profesiei, în fotocopie semnată de către titular pentru conformitate cu originalul;

d) dovada achitării taxei de susţinere a interviului.

(4) Comisia de avizare şi atestare profesională analizează şi propune eliberarea atestatului de liberă practică în asistenţă socială, treapta de competenţă asistent social principal.

(5) Atestatul de liberă practică în asistenţă socială are o valabilitate nelimitată, cu condiţia exercitării profesiei şi îndeplinirii condiţiilor generale profesionale.

CAPITOLUL VIII

Certificarea conformităţii titlului de calificare profesională

Art. 18. - (1) Colegiul, în calitate de autoritate română competentă pentru profesia de asistent social, este singura instituţie care asigură certificarea conformităţii pentru actele de calificare şi recunoaştere profesională eliberate asistenţilor sociali, în condiţiile legii.

(2)  Asistenţii sociali sau instituţiile angajatoare solicită certificarea conformităţii titlurilor de calificare profesională ale asistenţilor sociali, în vederea încadrării asistenţilor sociali şi îndeplinirii condiţiilor de desfăşurare a activităţilor de asistenţă socială.

(3)  Biroul executiv al Colegiului eliberează, la propunerea Corpului de control profesional, certificate de conformitate individuale sau colective, după caz, pentru toate documentele de avizare şi atestare profesională emise către asistenţii sociali sau persoanele prevăzute la art. 34 alin. (1) şi (2) din lege.

CAPITOLUL IX

Dispoziţii finale şi tranzitorii

Art. 19. - (1) De la data intrării în vigoare a prezentelor norme, acestea reglementează procedura unică de acces în profesia de asistent social, respectiv obţinerea titlului profesional de asistent social şi a titlurilor de calificare profesională în domeniul asistenţei sociale.

(2) In temeiul prezentelor norme, Biroul executiv al Colegiului aprobă hotărâri obligatorii privind procedura interviului/examenul organizat pentru accesul în profesia de asistent social.

(3) In aplicarea dispoziţiilor art. 18 alin. (2) din lege, începând cu anul universitar 2010-2011, studiile universitare de master în asistenţă socială sau cursurile de formare profesională continuă în asistenţă socială, care nu sunt avizate de către Biroul executiv al Colegiului, nu pot fi valorizate ca modalităţi de efectuare a formării profesionale continue pentru asistenţii sociali.

(4) Biroul executiv al Colegiului va putea aproba prin hotărâri măsuri cu caracter normativ în vederea punerii în aplicare a dispoziţiilor privind libera circulaţie a serviciilor de asistenţă socială, precum şi cu privire la accesul în profesia de asistent social al profesioniştilor din statele membre ale Uniunii Europene.


SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 2/2010

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 2 din 2010
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu