E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a modificat niciun act
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 1194 din 12 noiembrie 1990

privind aplicarea tarifului vamal de import in conditiile liberalizarii preturilor

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 129 din 19 noiembrie 1990


SmartCity3


    Guvernul Romaniei hotaraste:

    Art. 1
    In vederea formarii corecte a preturilor liberalizate pentru marfurile provenite din import, toti agentii economici vor lua efectiv in calcul taxele vamale prevazute in Tariful vamal de import al Romaniei.
    La pozitiile tarifare la care sunt prevazute taxe diferite, in raport de destinatie, se aplica taxele prevazute la subpozitia cu nivelul de taxe cel mai scazut.
    Art. 2
    Pentru evitarea aplicarii unor tratamente diferentiate, taxele vamale se vor aplica tuturor agentilor economici, indiferent de forma de proprietate, si la toate produsele care fac obiectul importurilor.
    Art. 3
    Sunt scutite de plata taxelor vamale urmatoarele categorii de bunuri:
    a) probele si materialele pentru experimentari:
    b) cartile si alte tiparituri, imprimarile fonice si pe pelicula, obiectele cu caracter cultural si didactice, primite in baza unor intelegeri cu partenerii externi;
    c) bunurile provenite din succesiuni testamentare sau ajutoare cu caracter social, cultural, umanitar;
    d) bunurile apartinand organelor administratiei de stat primite de la reprezentantele lor din strainatate;
    e) bunurile straine care devin, potrivit legii, proprietatea statului roman prin parasire sau confiscare;
    f) mostrele si modelele de referinta fara valoare comerciala;
    g) materialele publicitare, de reclama si documentare;
    h) bunurile destinate inlocuirii unor produse importate anterior sau bunurile exportate anterior returnate ca necorespunzatoare;
    i) bunurile exportate anterior care se inapoiaza in tara nefiind admise la destinatie;
    j) bunurile de origine romana;
    k) bunurile pentru unitatile militare si cele destinate apararii nationale;
    l) bunurile care constituie aportul de capital in valuta al partii straine in cadrul societatilor comerciale cu participare straina sau al societatilor comerciale cu capital integral strain.
    Art. 4
    Agentii economici sunt obligati sa depuna la unitatile vamale declaratia vamala impreuna cu urmatoarele documente:
    a) licenta de import sau export in original emisa de Ministerul Comertului si Turismului si copia de pe aceasta;
    b) facturile originale si copii de pe acestea, care trebuie sa cuprinda denumirea si cantitatea marfurilor, pretul extern unitar si total, precum si valoarea cheltuielilor de transport, manipulare, asigurare si alte cheltuieli aferente transportului, atunci cand transporturile au fost efectuate de intreprinderi de transport specializate;
    c) documentul de transport al marfurilor sau, in lipsa acestuia, alte documente emise de transportator, atunci cand transporturile au fost efectuate de intreprinderi de transport specializate;
    d) liste specificative continand mentiuni cu privire la denumirea si cantitatea marfurilor corespunzatoare marcilor si numerelor de identificare a ambalajelor, atunci cand declaratia vamala se refera la acestea;
    e) certificatul de origine in cazurile prevazute de lege;
    f) certificatul sanitar-veterinar sau fitosanitar, eliberat potrivit legii, pentru transporturile de animale, de produse de origine animala sau vegetala;
    g) alte documente prevazute de legi speciale.
    Art. 5
    Verificarea incadrarii tarifare, a calculului taxelor vamale inscrise in declaratie de agentul economic, precum si incasarea taxelor vamale la import, se efectueaza de organele vamale in momentul indeplinirii formalitatilor de vamuire prevazute de lege.
    Plata taxelor vamale se poate face prin depunerea de numerar, prin depunerea de cecuri de decontare cu valoare limitata, precum si prin virament in contul unitatii vamale respective.
    Art. 6
    Liberul de vama pentru marfuri se acorda in scris, dupa indeplinirea conditiilor si efectuarea formalitatilor de vamuire, inclusiv incasarea taxelor vamale la import.
    Liberul de vama se poate acorda si cu caracter provizoriu pe timp de 30 de zile, daca agentul economic sau reprezentantul acestuia (mandatar ori comisionar) depune o garantie egala cu valoarea taxelor vamale datorate.
    Art. 7
    Rectificarea ulterioara vamuirii a declaratiilor vamale de import in ce priveste cantitatea sau valoarea marfii se poate cere organelor vamale numai prin depunerea la vama a unor noi facturi pentru recalcularea taxelor vamale.
    Art. 8
    Valoarea in vama pentru marfurile importate consta din pretul de import format din:
    a) pretul extern, transformat in lei, in cazul marfurilor al caror pret include cheltuielile externe de transport, manipulare si asigurare, precum si alte cheltuieli in valuta;
    b) pretul extern, transformat in lei, la care se adauga cheltuielile externe de transport, manipulare si asigurare, precum si orice alte cheltuieli in valuta, in cazul marfurilor al caror pret extern nu include aceste cheltuieli, in baza documentelor de transport si asigurare;
    c) pretul extern, transformat in lei, majorat cu o cota procentuala de 10%, daca nu exista documente de transport, manipulare si asigurare in momentul calcularii taxelor vamale.
    Transformarea in lei a preturilor externe pentru stabilirea valorii in vama se face potrivit cursurilor in vigoare publicate de Banca Nationala.
    In lipsa documentelor care atesta valoarea marfurilor importate, aceasta se stabileste de organele vamale pe baza preturilor de import practicate pentru asemenea marfuri sau marfuri similare.
    Art. 9
    Contestatiile cu privire la incadrarea tarifara si valoarea marfurilor stabilite de organele vamale se depun in termen de 1 an de la vamuire si se solutioneaza de seful unitatii vamale unde s-a efectuat vamuirea.
    Impotriva solutiei date se poate face intampinare, in termen de 30 de zile de la data primirii comunicarii, la Directia Generala a Vamilor, a carei decizie este definitiva si executorie.
    Art. 10
    Operatiunile de primire temporara de marfuri din strainatate pot fi efectuate numai cu garantarea platii taxelor vamale, daca acestea se datoreaza.
    Art. 11
    Modalitatile de garantare a taxelor vamale sunt aceleasi cu cele prevazute pentru plata acestora.
    Art. 12
    Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda egala cu valoarea marfii neplata taxelor vamale pentru marfurile importate in termenul de 30 de zile acordat prin liberul de vama provizoriu.
    Contraventiei prevazute la alin. 1 ii sunt aplicabile dispozitiile procedurale din Regulamentul vamal.
    Art. 13
    Ministerul Finantelor impreuna cu Ministerul Comertului si Turismului pot propune guvernului contingente si taxe reduse la unele produse pentru productie si de consum pentru populatie.
    Art. 14
    Normele metodologice privind aplicarea prezentei hotarari se stabilesc de Ministerul Finantelor.
    Art. 15
    Prezenta hotarare intra in vigoare la 1.I.1991. Pe aceeasi data orice dispozitii contrare isi inceteaza aplicarea.

                          PRIM-MINISTRU
                           PETRE ROMAN

                                              


SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 1194/1990

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 1194 din 1990
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    Îmi apare că site-ul http://www.legex.ro/VizualizareLege.aspx?var=153691#comentariu, sau cum se numește, este not secure. Adică putem comenta dar ne asumăm riscul informatic. E corect?
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    nu cumva ar trebui să fie bizară absența oricărui comentariu la această lege? Totuși este o lege adoptată conform procedurilor regulamentare în vigoare, deci este ea însăși în vigoare. Avem dreptul cel puțin legal de a o comenta.
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu