Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 1085 din 28 octombrie 2010

pentru modificarea Regulamentului consular, aprobat prin Hotarârea Guvernului nr. 760/1999

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 778 din 22 noiembrie 2010In temeiul art. 108 din Constitutia României, republicata,

Guvernul României adopta prezenta hotarâre.

Articol unic. - Regulamentul consular, aprobat prin Hotarârea Guvernului nr. 760/1999, publicata în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 468 din 27 septembrie 1999, se modifica dupa cum urmeaza:

1. La articolul 9, punctul 3 va avea urmatorul cuprins:

„3. Oficiile consulare vor solutiona cererile persoanelor domiciliate în alte circumscriptii consulare doar în cazuri deosebite, urgente, procedând la informarea ulterioara a oficiului consular teritorial competent."

2. La articolul 11, punctul 4 va avea urmatorul cuprins:

„4. Activitatea functionarilor consulari se desfasoara în conformitate cu prevederile legilor si regulamentelor române, precum si ale instructiunilor ministrului afacerilor externe date în aplicarea lor, cooperând, dupa caz, si cu omologii statelor membre ale Uniunii Europene."

3. La articolul 16, punctele 1-3 vor avea urmatorul cuprins:

„ARTICOLUL 16

1. Misiunile diplomatice si oficiile consulare ale României îndeplinesc acte notariale pe baza si în conformitate cu prevederile legii române si ale întelegerilor internationale la care România este parte, precum si potrivit uzantelor internationale.

2. La cererea persoanelor fizice având cetatenia româna, precum si a persoanelor juridice române, misiunile diplomatice si oficiile consulare ale României îndeplinesc urmatoarele acte notariale:

a) redactarea de înscrisuri în vederea autentificarii sau legalizarii semnaturii;

b) autentificarea înscrisurilor, cu exceptia transmisiunilor imobiliare încheiate prin acte juridice între vii;

c) legalizarea sigiliilor si semnaturilor;

d) darea de data certa înscrisurilor prezentate de parti;

e) certificarea unor fapte;

f) legalizarea de copii de pe înscrisuri;

g) efectuarea si legalizarea traducerilor;

h) primirea în depozit a înscrisurilor si documentelor prezentate de parti;

i) eliberarea de duplicate de pe actele notariale întocmite de misiunile diplomatice sau oficiile consulare.

3. Activitatile notariale prevazute la pct. 2, care produc efecte juridice în România, pot fi îndeplinite de catre misiunile diplomatice si oficiile consulare ale României si la cererea persoanelor fizice sau juridice straine, în masura în care legile si reglementarile statului de resedinta ori acordurile bilaterale nu se opun."

4. La articolul 17, punctele 3 si 4 vor avea urmatorul cuprins:

„3. Sefii misiunilor diplomatice si ai oficiilor consulare de cariera ale României sau functionarii consulari, în conditiile legii, efectueaza operatiuni de înregistrare a nasterilor si deceselor declarate în termenele prevazute de legea româna, precum si înscrierea actelor de stare civila - nasteri, casatorii, decese -, emise de autoritatile din tara de resedinta referitoare la cetatenii români, si elibereaza certificate de stare civila - de nastere, de casatorie sau de deces -, dupa caz.

4. Sefii misiunilor diplomatice si ai oficiilor consulare de cariera ale României sau functionarii consulari, în conditiile legii, încheie casatorii între cetatenii români ori daca unul dintre viitorii soti este cetatean român, daca aceasta este în concordanta cu legislatia tarii în care sunt acreditati si daca unul dintre viitorii soti, cetatean român, are domiciliul sau resedinta în circumscriptia consulara a misiunii diplomatice ori a oficiului consular."

5. La articolul 21, punctele 1 si 2 vor avea urmatorul cuprins:

„ARTICOLUL 21

1. Functionarii consulari primesc cereri si elibereaza, în conditiile prevazute de legislatia în vigoare, pasapoarte si alte documente de calatorie cetatenilor români si, în cazuri deosebite, cetatenilor statelor membre ale Uniunii Europene - cu aprobarea prealabila a autoritatilor din statul al carui resortisant este solicitantul, precum si a autoritatilor române.

2. Misiunile diplomatice si oficiile consulare de cariera ale României preiau cereri si acorda vize, în conditiile legii nationale si reglementarilor europene în vigoare, inclusiv pe baza de acorduri de reprezentare consulara, încheiate în conformitate cu prevederile Regulamentului (CE) nr. 810/2009 al Parlamentului European si al Consiliului din 13 iulie 2009 privind instituirea unui Cod comunitar de vize (Codul de vize)."

6. La articolul 24, punctul 2 va avea urmatorul cuprins:

„2. Infiintarea de oficii consulare onorifice si numirea sefilor oficiilor consulare onorifice se aproba de catre ministrul afacerilor externe, în drept sa semneze patenta consulara prevazuta cu sigiliul de stat; patenta consulara se emite pentru o perioada de 4 ani, iar autoritatile statului de resedinta vor fi notificate atât asupra duratei patentei, cât si de aplicarea aceleiasi durate pentru consulii onorifici acceptati în România, prin emiterea de exequatur."

7. La articolul 25, punctul 1 va avea urmatorul cuprins:

„ARTICOLUL 25

1. Sefii oficiilor consulare onorifice îndeplinesc atributii consulare care nu implica exercitarea autoritatii de stat - mentionate expres în protocolul semnat cu sefii oficiilor diplomatice; sefii misiunilor diplomatice vor prezenta conducerii Ministerului Afacerilor Externe evaluari anuale si propuneri asupra activitatii desfasurate de sefii oficiilor consulare onorifice."

PRIM-MINISTRU

EMIL BOC

Contrasemneaza:

Ministrul afacerilor externe,

Teodor Baconschi


SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 1085/2010

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 1085 din 2010
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 140 2016
    Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Însă MIDLAND CREDIT FIRM a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a răspunde nevoilor dvs. financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie. Serviciile noastre includ următoarele: - * Împrumuturi pentru investitori *Consolidarea datoriilor * A doua ipotecă * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În sfârșit, finanțăm firme de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Email companie midland.credit2@gmail.com ID companie NMLS: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiția pentru generații.
ANONIM a comentat Norma 8 2020
    Sunt atât de încântat că am primit un împrumut de la un creditor care m-a ajutat cu împrumutul meu. A fost uimitor cum am primit un împrumut ... Am încercat un serviciu diferit, dar nu am putut niciodată să obțin un împrumut de la acel serviciu. Unii dintre ei îmi vor cere să completez o mulțime de documente, iar la sfârșitul zilei nu se va termina bine. Dar sunt fericit după întâlnirea cu Elena Nino. Am reușit să obțin împrumutul meu de 22.000 € Euro acum afacerea mea merge bine și vreau să știți toate acestea astăzi, deoarece sunt rapide și 100% fiabile. Acum plătesc împrumutul pe care l-am primit de la compania Elena Nino împrumuturi din toată lumea. Luați legătura cu aceștia și nu pierdeți timp cu acești creditori contactați cu drag acest e-mail: elenanino0007@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 15 2020
    GET Rich with ATM CARD BLANC ... Whatsapp: +18033921735 Vreau să depun mărturie despre cardurile de ATM-uri Dark Web care pot retrage bani de la orice mașini de ATM din întreaga lume. Am fost foarte sărac înainte și nu am nicio treabă. Am văzut atât de multe mărturii despre modul în care hackerii Dark Web le trimit cardul gol ATM și îl folosesc pentru a colecta bani în orice mașină ATM și a deveni bogat. (darkwebblankatmcard@gmail.com) Le trimit prin e-mail și mi-au trimis cardul bancomat gol. L-am folosit pentru a obține 120.000 de euro. retrageți maxim 5.000 EUR zilnic. Dark Web dă cartea doar pentru a ajuta săracii. Păstrați și luați bani direct de pe orice seif de mașină ATM folosind cardul programat ATM care rulează în modul automat. E-mail: darkwebblankatmcard@gmail.com Text & Call sau WhatsApp: +18033921735
ANONIM a comentat Decretul 931 2017
    * Utilizați această perioadă de blocare pentru a investi și a începe să câștigați direct de acasă ..... Inbox me pentru a începe! * Investiți 300 € pentru a câștiga 3000 € Investiți 400 € pentru a câștiga 4000 € Investiți 500 € pentru a câștiga 5000 € Investiți 600 EUR pentru a câștiga 6000 € Investiți 700 € pentru a câștiga 7000 € Investiți 8000 EUR pentru a câștiga 80 000 EUR Investiți 9000 EUR pentru a câștiga 90.000 € Totul în 7 zile de profit și plata de 100% este asigurată. Dacă sunteți interesat să investiți cu noi, contactați-ne acum prin WhatsApp +15022064419 sau prin e-mail tradewithcarlos2156@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 817 2017
    Sunt Brette M. Wagner, un creditor privat care acordă împrumuturi persoanelor fizice, companiilor și instituțiilor guvernamentale cu o dobândă scăzută de 3%. Știm că există o mulțime de familii care trăiesc din salariu și altele care nu pot avea grijă de obligațiile lor financiare și din acest motiv, sunt aici pentru restaurare financiară. Ofer o gamă largă de servicii financiare care include: Planificarea afacerilor, Finanțe comerciale și de dezvoltare, Proprietăți și credite ipotecare, Împrumuturi de consolidare a creanțelor, Împrumuturi pentru afaceri, împrumuturi private, Refinanțare la domiciliu, Împrumuturi hoteliere, împrumuturi pentru studenți etc. Răspundeți imediat prin e-mail de mai jos pentru mai multe informatii. E-mail: (brettewagnerfinancialservice@gmail.com)
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
ANONIM a comentat Hotărârea 757 2008
    In aceasta hotarare de guvern intra si asistentii medicali care lucreaza in sectiile de radioterapie,care fac iradierea bolnavilor oncologici???
ANONIM a comentat Legea 58 1974
    in1990 mai era in vigoare intreb
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 1085/2010
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu