Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

Hotărârea Nr.1058 din 26.11.2014

privind înfiinţarea Institutului de Psihiatrie „Socola“ Iaşi prin reorganizarea Spitalului Clinic de Psihiatrie „Socola“ Iaşi
ACT EMIS DE: Guvernul Romaniei
ACT PUBLICAT ÎN MONITORUL OFICIAL NR. 877 din 03 decembrie 2014SmartCity1

În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 174 alin. (1) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare,Guvernul României adoptă prezenta hotărâre. Articolul 1Se înfiinţează Institutul de Psihiatrie „Socola“ Iaşi, unitate sanitară publică cu paturi, cu personalitate juridică, cu sediul în municipiul Iaşi, şoseaua Bucium nr. 36, judeţul Iaşi, în subordinea Ministerului Sănătăţii, prin reorganizarea Spitalului Clinic de Psihiatrie „Socola“ Iaşi, unitate sanitară cu personalitate juridică, aflată în subordinea Ministerului Sănătăţii, care se desfiinţează. Articolul 2Institutul de Psihiatrie „Socola“ Iaşi este unitate de asistenţă medicală de specialitate care are ca obiect de activitate furnizarea de servicii medicale de psihiatrie. La nivelul acestei unităţi se desfăşoară şi activitate de învăţământ şi cercetare ştiinţifică-medicală, de îndrumare şi coordonare metodologică în specialitatea psihiatrie, pentru judeţele din nord şi est, precum şi de educaţie medicală continuă. Articolul 3 (1) Institutul de Psihiatrie „Socola“ Iaşi se organizează şi funcţionează în conformitate cu prevederile Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare.
(2) Conducerea Institutului de Psihiatrie „Socola“ Iaşi este asigurată potrivit prevederilor
art. 178-187 din Legea nr. 95/2006, cu modificările şi completările ulterioare.
(3) Până la ocuparea prin concurs a funcţiilor de conducere şi constituirea tuturor organelor de conducere prevăzute de lege, conducerea interimară a Institutului de Psihiatrie „Socola“ Iaşi se numeşte prin ordin al ministrului sănătăţii, potrivit prevederilor
art. 178-187 din Legea nr. 95/2006, cu modificările şi completările ulterioare. Articolul 4Structura organizatorică a Institutului de Psihiatrie „Socola“ Iaşi se aprobă prin ordin al ministrului sănătăţii, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri. Articolul 5Personalul din cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie „Socola“ Iaşi se preia de către Institutul de Psihiatrie „Socola“ Iaşi, cu păstrarea drepturilor şi a salariilor avute la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, potrivit prevederilor legale în vigoare. Articolul 6Institutul de Psihiatrie „Socola“ Iaşi, înfiinţat potrivit art. 1, se finanţează integral din venituri proprii şi funcţionează pe principiul autonomiei financiare. Veniturile proprii ale spitalelor publice provin din sumele încasate pentru serviciile medicale, alte prestaţii efectuate pe bază de contract, precum şi din alte surse, conform legii. Articolul 7(1) Patrimoniul Spitalului Clinic de Psihiatrie „Socola“ Iaşi, stabilit pe baza situaţiilor financiare întocmite potrivit art. 28 alin. (1) din Legea contabilităţii nr. 82/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, se preia de către Institutul de Psihiatrie „Socola“ Iaşi, pe bază de protocol de predare-preluare, încheiat în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.
(2) Imobilele compuse din construcţii, anexele şi terenurile aferente, în care funcţionează Spitalul Clinic de Psihiatrie „Socola“ Iaşi, se preiau de către Institutul de Psihiatrie „Socola“ Iaşi, cu respectarea situaţiei juridice a acestora, existentă la data desfiinţării.(3) Institutul de Psihiatrie „Socola“ Iaşi preia toate drepturile şi se subrogă în toate obligaţiile Spitalului Clinic de Psihiatrie „Socola“ Iaşi.(4) Ministerul Sănătăţii va efectua demersurile necesare pentru modificarea anexei nr. 15 la
Hotărârea Guvernului nr. 1.705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.020 şi 1.020 bis din 21 decembrie 2006, cu modificările şi completările ulterioare. Articolul 8La anexa nr. 2, litera A „Unităţi aflate în subordinea Ministerului Sănătăţii“, capitolul II „Unităţi finanţate integral din venituri proprii din contractele încheiate prin sistemul de asigurări sociale de sănătate“ din Hotărârea Guvernului nr. 144/2010 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 139 din 2 martie 2010, cu modificările şi completările ulterioare, punctul 51 se modifică şi va avea următorul cuprins: 51. Institutul de Psihiatrie «Socola» Iaşi PRIM-MINISTRU VICTOR-VIOREL PONTA Contrasemnează: p. Ministrul sănătăţii, Tucmeanu Alin Iulian, secretar de stat Ministrul finanţelor publice, Ioana-Maria Petrescu Ministrul delegat pentru buget, Darius-Bogdan Vâlcov p. Ministrul educaţiei naţionale, Gigel Paraschiv, secretar de stat Ministrul delegat pentru învăţământ superior, cercetare ştiinţifică şi dezvoltare tehnologică, Mihnea Cosmin Costoiu Ministrul muncii, familiei, protecţiei sociale şi persoanelor vârstnice, Rovana Plumb


SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 1058/2014

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 1058 din 2014
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
ANONIM a comentat Hotărârea 757 2008
    In aceasta hotarare de guvern intra si asistentii medicali care lucreaza in sectiile de radioterapie,care fac iradierea bolnavilor oncologici???
ANONIM a comentat Legea 58 1974
    in1990 mai era in vigoare intreb
ANONIM a comentat Hotărârea 559 1990
    Din păcate această hotărâre prevede incadrarea în grupe indiferent de activitatea desfășurată a celor care lucrează în industria chimică( directori, contabili, economiști) fără deosebire adică un operator chimist este încadrat în grupă la fel ca și directorul. Ținînd cont de anul ”hotărârii” în care revoluția încă se mișca prin intreprinderi este de înțeles..oarecum.
ANONIM a comentat Decizia 589 2006
    La Pucioasa DB nu a fost nici-o revolutie,si totusi orasul este plin de revolutionari,????
ANONIM a comentat Legea 406 2001
     Aceasta lege , este depasita ...nu mai santem in anii '90 cand un candidat la presedentie nu avea unde locui..in zilele noastre , alesii au chiar cate 6 case (unele aducandu-le venituri subtantiale din chirii ) asa ca se impune ca "alesii " nostri sa revada si sa aduca ceva modificari legii , un singur articol ar fi suficient..sa se faca mentiunea ca prevederile nu se aplica celor care detin deja mai mult de 2 spatii..este imoral ca unuia care are peste 2 imobile cu destinatie de locuit sa ii mai dam o vila sau palat si pe cele personale sa le inchirieze
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 1058/2014
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu