E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECRET - LEGE Nr

DECRET - LEGE   Nr. 53 din  5 februarie 1990

privind majorarea pensiilor si altor drepturi de asigurari sociale ale membrilor cooperativelor agricole

ACT EMIS DE: CONSILIUL FRONTULUI SALVARII NATIONALE

ACT PUBLICAT IN:            MONITORUL OFICIAL  NR. 20 din  6 februarie 1990


SmartCity3


    Avind in vedere nivelul foarte redus al pensiilor pentru membrii cooperativelor agricole si ca majoritatea acestora sint sub 250 lei pe luna, din care in fapt s-au platit sume si mai mici, de pina la 80% din cuantumul pensiilor, se impun unele masuri care sa conduca la cresterea acestora pina la nivelul pensiilor din sistemul asigurarilor sociale de stat, in conditii de munca si venituri similare.
    De asemenea, este necesar sa fie majorate si alte drepturi de asigurari sociale ale cooperatorilor, care in prezent sint mult sub nivelul celor care se acorda celorlalte categorii de oameni ai muncii.
    Majorarea pensiilor si a celorlalte drepturi de asigurari sociale ale membrilor cooperativelor agricole se face treptat, tinind seama de posibilitatile financiare actuale ale sistemului de pensii pentru taranime.
    In acest scop,

    Consiliul Frontului Salvarii Nationale decreteaza:

    Art. 1
    Incepind cu data de 1 februarie 1990 pensiile pentru limita de virsta, invaliditate si de urmas ale membrilor cooperativelor agricole se majoreaza dupa cum urmeaza:
    a) pensiile intre 60 si 400 lei se majoreaza la 500 lei pe luna;
    b) pensiile intre 401 si 500 lei se majoreaza la 600 lei pe luna;
    c) pensiile intre 501 si 600 lei se majoreaza la 700 lei pe luna;
    d) pensiile intre 601 si 700 lei se majoreaza la 800 lei pe luna;
    e) pensiile intre 701 si 800 lei se majoreaza la 900 lei pe luna;
    f) pensiile intre 801 si 900 lei se majoreaza la 1000 lei pe luna;
    g) pensiile intre 901 si 1000 lei se majoreaza la 1100 lei pe luna;
    h) pensiile intre 1001 si 1100 lei se majoreaza la 1200 lei pe luna;
    i) pensiile de peste 1100 lei se majoreaza la 1300 lei pe luna.
    Art. 2
    Indemnizatia pentru copiii membrilor cooperativelor agricole se majoreaza dupa cum urmeaza:
    a) pentru primul copil, de la 100 lei la 300 lei lunar;
    b) pentru al doilea copil, de la 100 lei la 350 lei lunar;
    c) pentru al treilea copil, de la 200 lei la 430 lei lunar;
    d) pentru al patrulea copil si urmatorii, de la 300 lei la cite 500 lei lunar.
    Indemnizatiile se acorda pentru copiii cooperatorilor care nu sint indreptatiti la alocatia de stat pentru copii, cu conditia ca unul dintre parinti sa realizeze, lunar, volumul de munca stabilit de adunarea generala a cooperativei.
    Art. 3
    Membrii cooperativelor agricole care participa la munca si pensionarii cooperativelor agricole beneficiaza de tratament balnear si odihna in unitatile din administrarea Uniunii Cooperativelor Agricole. Costul biletelor se suporta in proportie de 70% din fondul de pensii si asigurari sociale si de 30% de catre beneficiarii acestora.
    Cooperativele agricole care dispun de fonduri proprii pot acoperi - partial sau integral - cota de 30% ce trebuie platita de beneficiarul biletului de tratament sau de odihna.
    Art. 4
    Cooperatorii care lucreaza in unitatile agricole cooperatiste, pensionarii cooperativelor agricole, precum si membrii de familie ai acestora, beneficiaza, in mod gratuit, pe timpul internarii in spitale, de intretinere si medicamente in reteaua sanitara a Ministerului Sanatatii.
    Art. 5
    Munca prestata in sectorul zootehnic din unitatile agricole cooperatiste de catre cooperatori, pina la data incadrarii lor cu contracte de munca, potrivit art. 7 din Decretul-lege nr. 43/1990, se considera vechime in munca pentru stabilirea pensiilor in cadrul asigurarilor sociale de stat.
    Art. 6
    Se infiinteaza Casa autonoma de pensii si asigurari sociale ale taranimii, care va functiona, in cadrul Uniunii Cooperativelor Agricole, pe baza unui statut propriu.
    Casa autonoma de pensii si asigurari sociale ale taranimii efectueaza, in conditiile prevazute prin statutul sau propriu, toate operatiunile privind constituirea si administrarea fondurilor de pensii si alte drepturi de asigurari sociale pentru membrii cooperativelor agricole si taranii cu gospodarii individuale, stabilirea si acordarea acestor drepturi.
    Art. 7
    Activitatea de pensii si asigurari sociale pentru taranime trece de la Ministerul Muncii si Ocrotirilor Sociale la Uniunea Cooperativelor Agricole - Casa autonoma de pensii si asigurari sociale ale taranimii. Predarea-primirea intregii activitati se face prin protocol, pe baza de bilant.
    Salariatii aferenti activitatii preluate de la Ministerul Muncii si Ocrotirilor Sociale si de la oficiile judetene ale acestuia se considera transferati in interesul serviciului. O data cu preluarea activitatii se transfera si fondul de salarii si celelalte drepturi de la Ministerul Muncii si Ocrotirilor Sociale la Uniunea Cooperativelor Agricole.
    Ministerul Finantelor si Ministerul Economiei Nationale vor opera modificarile corespunzatoare privind fondul de salarii si numarul de personal.
    Art. 8
    Uniunea Cooperativelor Agricole va face, in termen de 60 de zile de la emiterea prezentului decret-lege, propuneri pentru reglementarea unitara a pensiilor si altor drepturi de asigurari sociale pentru membrii cooperativelor agricole si taranii cu gospodarie individuala, pe principii similare cu cele din sistemul asigurarilor sociale de stat.
    Sumele necesare pentru majorarea pensiilor si celorlalte drepturi de asigurari sociale, conform dispozitiilor prezentului decret-lege, se suporta din fonduri de pensii si alte drepturi de asigurari sociale ale cooperativelor agricole, constituite potrivit Legii nr. 4/1977.
    Art. 9
    Art. 138 lit. b) si d) din Legea finantelor nr. 9/1972 se modifica si vor avea urmatorul cuprins:
    "b) platile pentru plata in bani a muncii si pentru celelalte drepturi asimilate, precum si contributia la Casa autonoma de pensii si asigurari sociale ale taranimii;"
    "d) platile pentru livrari de marfuri, executari de lucrari si prestari de servicii, precum si primele de asigurare."
    Art. 10
    Art. 7 din Legea nr. 4/1977, art. 16 si 17 din Decretul nr. 410/1985, prevederile art. 8 din Decretul nr. 247/1977 referitoare la unitatile de tratament balnear ale Uniunii Cooperativelor Agricole, precum si orice alte dispozitii contrare, se abroga.

                                PRESEDINTELE
                  CONSILIULUI FRONTULUI SALVARII NATIONALE
                                ION ILIESCUSmartCity5

COMENTARII la Decretul-lege 53/1990

Momentan nu exista niciun comentariu la Decretul-lege 53 din 1990
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    Bună, sunteți în căutarea unui împrumut de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, împrumuturi pentru afaceri, împrumuturi ipotecare, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi personale, capital de risc etc! Sunt creditor privat, acord împrumuturi companiilor și persoanelor fizice cu dobânzi mici și rezonabile de 2%. E-mail la: christywalton355@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 243 2021
    Hello everyone, I want to use this medium to thank a great spell caster called Dr Grceondu for transforming my life financially, i have been playing lottery game for long but have never won any reasonable amount, I contacted Dr Graceondu after i red about him on the internet on how he help a lady with a lottery winning numbers and the lady won a very big amount of money, so i contacted him and He instructed me on what to do which i did and he told me to give him some time to prayers, on the second day he sent me some numbers and he said i should go and play them, so i went to play the numbers he gave me, after two day the result came out, and i went to check and to my greatest surprise my name came out as one of the winners i won $45 million, i still cant believe what happened to me that i am now a millionaire over night, i just want to say a very big thank you to Dr Graceondu i have never seen a powerful man like him, I will advice everyone out there to contact Dr Graceondu if you want to win big in your lottery game. You can reach him via his email, drgraceondu12@gmail.com or WhatsApp him +15204677763, you can also visit his Website. https://drgraceonduadodo.com
ANONIM a comentat Decretul 1231 2021
    i will never stop until the whole World knows about the MOST powerful priest maurice whose contact details I saw in a comment section here few weeks ago, so and i decided to contact him because i was badly in need of help TO SAVE MY MARRIAGE, I explained my situation to PRIEST MURICE. that Everything was going down the drain as my husband WAS constantly cheating on me with other women and he physically abuse me. priest maurice promised to help that my husband will change and will love me unconditionally in less than a week as far that my heart still beats for him. I FOLLOWED HIS INSTRUTION and he prepared a spell for me and my husband called me exactly when priest maurice said. He pleaded and said he needs me back since then he have been the sweetest man on earth. anyone out there reading this comment that need a effect spell caster Can reach him on email:psychicspellsolution@gmail.coM whatsapp:+1(571)3573337
ANONIM a comentat Ordin 12 2006
    Mai este in vigoare acest ordin, din moment ce aven Regulamentul (CE) 396:2005, revizuit 2019, referitor la rezidurile de pesticide din alimente, inclusiv din fructe si legume?
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 390 2018
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Rectificare 353 2008
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 114 2021
    Într-un cuvânt, wow!! Nu pot să cred că banii sunt deja în contul meu. Multumesc, multumesc, multumesc! De obicei, ați transformat o sarcină lungă, consumatoare de timp și intimidantă într-o experiență foarte plăcută și simplificată. Nu pot să vă mulțumesc vouă și doamnei Della Taylor pentru suficientă asistentă. Dna Della Taylor Împrumuturi pentru un sistem excelent și pentru un serviciu excelent. Ambele sunt grozave! dacă aveți nevoie de un împrumut de urgență, îi puteți e-mail la Dellastaylors@yahoo.com WhatsApp pe +1 (209) 251-1529
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    I never use to believe in spell casting until i met Lord Zuma a powerful spell caster who helped me to be a happy person again. i reside in USA. After 4 years of Broken marriage, my husband left me with two kids. I felt like my life was about to end and i almost committed suicide, i was emotionally down for a very long time. Thanks to a Great spell caster called Lord Zuma which i met online on one faithful day when I was browsing through the internet, i came across a lot of testimonies about this particular Great spell caster how he has helped so many people. he has helped people to bring back their Ex lover, some testified that he restores womb, cure cancer and other sickness, and so on. I also came across a testimony, it was about a woman called Sandra, she testified about how his spell made her to be pregnant after so many years of bareness and at the end of her testimony she dropped Lord Zuma's email address. After reading all these, i decided to give it a try and i contacted him and explained my problem to him and he assured me that in less than 48 hours, my husband will call me and beg for forgiveness but i thought it will not work. When he had finished casting the spell, the next day my husband called me and he was begging for forgiveness just as Lord Zuma said. This is not brain washing and after the spell has been cast, i realized that my husband love me like never before and the spell caster opened him up to know how much i love him and how much love we need to share. We are even happier now than before. Lord Zuma is really a gifted man and i will not stop publishing him because he is a wonderful man. If you have a problem and you are looking for a real and a genuine spell caster to solve all your problems contact Lord Zuma now on spiritualherbalisthealing@gmail.com or just visit https://spiritualherbal.blogspot.com and see so many he has helped that are testifying about his good work. He will help you solve all your problems. Once again thank you Lord Zuma for your good deeds. His whatsapp number +1 506 800 1647
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    BEST WAYS TO GET YOUR EX LOVER BACK AND RESTORED YOUR BROKEN MARRIAGE OR RELATIONSHIP FROM SORROW TO HAPPINESS. Help me thank Dromokpo@gmail.com for helping me get my ex husband back to me and my family. This great powerful spiritual man restored my sorrow to happiness. My husband left me some years ago for another woman and they both planned to get married. I am so surprised he just came back to me one cool afternoon on Saturday June, begging and crying for me to take him back and to forgive him for breaking up our marriage home and forsaking me and the children. Dr Omokpo is a true spiritualist savior . He brought my husband back” if you have any worries or you have any problem in your marriages or relationships you can reach him via: dromokpo@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu