E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECRET - LEGE Nr

DECRET - LEGE   Nr. 53 din  5 februarie 1990

privind majorarea pensiilor si altor drepturi de asigurari sociale ale membrilor cooperativelor agricole

ACT EMIS DE: CONSILIUL FRONTULUI SALVARII NATIONALE

ACT PUBLICAT IN:            MONITORUL OFICIAL  NR. 20 din  6 februarie 1990


SmartCity3


    Avind in vedere nivelul foarte redus al pensiilor pentru membrii cooperativelor agricole si ca majoritatea acestora sint sub 250 lei pe luna, din care in fapt s-au platit sume si mai mici, de pina la 80% din cuantumul pensiilor, se impun unele masuri care sa conduca la cresterea acestora pina la nivelul pensiilor din sistemul asigurarilor sociale de stat, in conditii de munca si venituri similare.
    De asemenea, este necesar sa fie majorate si alte drepturi de asigurari sociale ale cooperatorilor, care in prezent sint mult sub nivelul celor care se acorda celorlalte categorii de oameni ai muncii.
    Majorarea pensiilor si a celorlalte drepturi de asigurari sociale ale membrilor cooperativelor agricole se face treptat, tinind seama de posibilitatile financiare actuale ale sistemului de pensii pentru taranime.
    In acest scop,

    Consiliul Frontului Salvarii Nationale decreteaza:

    Art. 1
    Incepind cu data de 1 februarie 1990 pensiile pentru limita de virsta, invaliditate si de urmas ale membrilor cooperativelor agricole se majoreaza dupa cum urmeaza:
    a) pensiile intre 60 si 400 lei se majoreaza la 500 lei pe luna;
    b) pensiile intre 401 si 500 lei se majoreaza la 600 lei pe luna;
    c) pensiile intre 501 si 600 lei se majoreaza la 700 lei pe luna;
    d) pensiile intre 601 si 700 lei se majoreaza la 800 lei pe luna;
    e) pensiile intre 701 si 800 lei se majoreaza la 900 lei pe luna;
    f) pensiile intre 801 si 900 lei se majoreaza la 1000 lei pe luna;
    g) pensiile intre 901 si 1000 lei se majoreaza la 1100 lei pe luna;
    h) pensiile intre 1001 si 1100 lei se majoreaza la 1200 lei pe luna;
    i) pensiile de peste 1100 lei se majoreaza la 1300 lei pe luna.
    Art. 2
    Indemnizatia pentru copiii membrilor cooperativelor agricole se majoreaza dupa cum urmeaza:
    a) pentru primul copil, de la 100 lei la 300 lei lunar;
    b) pentru al doilea copil, de la 100 lei la 350 lei lunar;
    c) pentru al treilea copil, de la 200 lei la 430 lei lunar;
    d) pentru al patrulea copil si urmatorii, de la 300 lei la cite 500 lei lunar.
    Indemnizatiile se acorda pentru copiii cooperatorilor care nu sint indreptatiti la alocatia de stat pentru copii, cu conditia ca unul dintre parinti sa realizeze, lunar, volumul de munca stabilit de adunarea generala a cooperativei.
    Art. 3
    Membrii cooperativelor agricole care participa la munca si pensionarii cooperativelor agricole beneficiaza de tratament balnear si odihna in unitatile din administrarea Uniunii Cooperativelor Agricole. Costul biletelor se suporta in proportie de 70% din fondul de pensii si asigurari sociale si de 30% de catre beneficiarii acestora.
    Cooperativele agricole care dispun de fonduri proprii pot acoperi - partial sau integral - cota de 30% ce trebuie platita de beneficiarul biletului de tratament sau de odihna.
    Art. 4
    Cooperatorii care lucreaza in unitatile agricole cooperatiste, pensionarii cooperativelor agricole, precum si membrii de familie ai acestora, beneficiaza, in mod gratuit, pe timpul internarii in spitale, de intretinere si medicamente in reteaua sanitara a Ministerului Sanatatii.
    Art. 5
    Munca prestata in sectorul zootehnic din unitatile agricole cooperatiste de catre cooperatori, pina la data incadrarii lor cu contracte de munca, potrivit art. 7 din Decretul-lege nr. 43/1990, se considera vechime in munca pentru stabilirea pensiilor in cadrul asigurarilor sociale de stat.
    Art. 6
    Se infiinteaza Casa autonoma de pensii si asigurari sociale ale taranimii, care va functiona, in cadrul Uniunii Cooperativelor Agricole, pe baza unui statut propriu.
    Casa autonoma de pensii si asigurari sociale ale taranimii efectueaza, in conditiile prevazute prin statutul sau propriu, toate operatiunile privind constituirea si administrarea fondurilor de pensii si alte drepturi de asigurari sociale pentru membrii cooperativelor agricole si taranii cu gospodarii individuale, stabilirea si acordarea acestor drepturi.
    Art. 7
    Activitatea de pensii si asigurari sociale pentru taranime trece de la Ministerul Muncii si Ocrotirilor Sociale la Uniunea Cooperativelor Agricole - Casa autonoma de pensii si asigurari sociale ale taranimii. Predarea-primirea intregii activitati se face prin protocol, pe baza de bilant.
    Salariatii aferenti activitatii preluate de la Ministerul Muncii si Ocrotirilor Sociale si de la oficiile judetene ale acestuia se considera transferati in interesul serviciului. O data cu preluarea activitatii se transfera si fondul de salarii si celelalte drepturi de la Ministerul Muncii si Ocrotirilor Sociale la Uniunea Cooperativelor Agricole.
    Ministerul Finantelor si Ministerul Economiei Nationale vor opera modificarile corespunzatoare privind fondul de salarii si numarul de personal.
    Art. 8
    Uniunea Cooperativelor Agricole va face, in termen de 60 de zile de la emiterea prezentului decret-lege, propuneri pentru reglementarea unitara a pensiilor si altor drepturi de asigurari sociale pentru membrii cooperativelor agricole si taranii cu gospodarie individuala, pe principii similare cu cele din sistemul asigurarilor sociale de stat.
    Sumele necesare pentru majorarea pensiilor si celorlalte drepturi de asigurari sociale, conform dispozitiilor prezentului decret-lege, se suporta din fonduri de pensii si alte drepturi de asigurari sociale ale cooperativelor agricole, constituite potrivit Legii nr. 4/1977.
    Art. 9
    Art. 138 lit. b) si d) din Legea finantelor nr. 9/1972 se modifica si vor avea urmatorul cuprins:
    "b) platile pentru plata in bani a muncii si pentru celelalte drepturi asimilate, precum si contributia la Casa autonoma de pensii si asigurari sociale ale taranimii;"
    "d) platile pentru livrari de marfuri, executari de lucrari si prestari de servicii, precum si primele de asigurare."
    Art. 10
    Art. 7 din Legea nr. 4/1977, art. 16 si 17 din Decretul nr. 410/1985, prevederile art. 8 din Decretul nr. 247/1977 referitoare la unitatile de tratament balnear ale Uniunii Cooperativelor Agricole, precum si orice alte dispozitii contrare, se abroga.

                                PRESEDINTELE
                  CONSILIULUI FRONTULUI SALVARII NATIONALE
                                ION ILIESCUSmartCity5

COMENTARII la Decretul-lege 53/1990

Momentan nu exista niciun comentariu la Decretul-lege 53 din 1990
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat OUG 153 2002
    Ești bărbat sau femeie de afaceri? Sunteți într-o mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? . Acordăm împrumuturi legitime persoanelor serioase sau firmelor de afaceri care au nevoie de împrumuturi. Suntem o firmă de împrumut înregistrată, care este pregătită să satisfacă nevoile persoanelor care aspiră să fie mai mari în prima linie a acumulării de capital. Împrumuturile noastre sunt oferite la o rată a dobânzii subvenționată, care este favorabilă tuturor cetățenilor din întreaga lume și din diferite țări. .Suntem pregătiți să vorbim cu dvs. despre cum vă putem satisface nevoile financiare. Dacă sunteți interesați de această ofertă extraordinară, contactați-ne astăzi pentru un împrumut urgent. Aveți o idee de afaceri, dar nu aveți finanțe, aveți un istoric de credit slab, solicitați soluții pentru soluționarea problemei dvs. așteptați răspunsul dvs. urgent la acest AD sau trimiteți-ne un e-mail la: (midland.credit2@gmail.com) Imprumuturi personale Împrumuturi pe zi Finanțarea vehiculelor Imprumut pentru casa Consilierea datoriei Împrumut de afaceri Împrumut de student Împrumut de consolidare Împrumut medical De asemenea, sunt disponibile asigurări de viață / proprietate. Contactați-ne astăzi la adresa de e-mail :( midland.credit2@gmail.com) Pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Legea 198 2017
    Sunteţi în nevoie de un împrumut rapid şi urgent cu o rată a dobânzii relativ scăzută la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite acasă, credite auto, student credite, credite de consolidare a datoriilor etc indiferent de scorul de credit. Suntem garantați că vom oferi servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de creditare, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail:(midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară în schimbare.
ANONIM a comentat Ordin 400 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 535 1945
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 55 2008
    Aveți nevoie de un împrumut rapid și urgent, cu o rată a dobânzii relativ scăzută cu 3%? Oferim împrumuturi de afaceri, împrumuturi personale, împrumuturi pentru locuințe, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor e.t.c. indiferent de scorul dvs. de credit. Avem garanția că oferim servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de creditare, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail: (midland.credit2@gmail.com) și asistăm la o experiență financiară în schimbare a vieții.
ANONIM a comentat Decretul 931 2017
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 111 2020
    OBȚINEȚI CARDUL BLANC PENTRU AVANȚARE FINANCIARĂ (blankatmcard.online@yahoo.com) sau WATSAPP: +1 (845) 381 3566 CÂND AM OBȚINUT CARDUL MEU BLANC DE LA CJ BLANK CARD (BLANKATMCARDS.ONLINE@YAHOO.COM) TOTUL S-A SCHIMBAT PENTRU MINE !!! Bună ziua băieți, viața mea nu va rămâne niciodată la fel !!! Sunt atât de fericit că am primit-o pe a mea de la CJ CORPORATION. Cardul meu bancar gol poate retrage 3000 EUR săptămânal. Am primit-o de la ei săptămâna trecută și acum am până la 23.000 de euro din ultimele săptămâni. Cardul ATM retrage bani de la orice casier automatizat din întreaga lume. Nu există niciun nume, de asemenea, este de neratat. Am fost direct legat de această organizație pe web-ul întunecat și sunt foarte fericit că am avut norocul să-i cunosc pentru că sunt un sceptic 99,9% când vine vorba de lucruri de genul acesta, dar se dovedește că funcționează ca spălătorii subterane în curcan, în mare parte bancă ziraat și au o politică de 100% împotriva înșelătoriei. Cardul vă poate fi trimis prin DHL în două zile dacă le contactați devreme prin e-mail: BLANKATMCARDS.ONLINE@YAHOO.COM sau WATSAPP: +1 (845) 381 3566 sau găsiți mai multe pe site-ul lor Obțineți-l acum. Adică acum, dacă știi că te lupți financiar și îmi mulțumești pentru eternitate. La revedere. Deocamdată. +1 (678) 753 2440
ANONIM a comentat Decretul 458 2020
     YOU WILLING TO HIRE THE REAL HACKERS TO GET ALL YOUR CYBER PROBLEMS FIXED WITH SWIFT RESPONSE? OR A VICTIM OF THE BINARY OPTION SCAM? OR NEEDS TO RECOVER YOUR LOST FUNDS? With pathfinderhacktech I'm giving you 100% guarantee that your jobs are safe with us and we're going to help you recover all your lost funds to scammers, Solving a problem which you know there’s an answer to is like climbing a mountain with a guide, along a trail someone else has laid. Here is a defined platform that maps a positive step closer to surviving heavy threat on the internet. You can put a stop to your anxiety and constant fear of you getting ripped off by Scammers  This post is actually for those who are willing to turn their lives around for the better, either financial-wise or relationship-wise or businesses. Our primary reason for this development is to ensure that those in need of help don’t get ripped off by scammers  This is a global idea that navigates a newbie to a prominent encounter ( Fully immersed to a degree that the subject in question Is a disorienting worthwhile experience on merits). the pathfinderhacktecks are a team of competence hackers with the mission and vision of making the internet a safer place for all,moreso we render efficient services to those having cyber problems. Pathfinderhacktech has grown and expanded since it formation over the years due to the experience and professionalism of our management and technical staff. Our strength is based on our ability to bring together active cyber security professionals who individually has acquired enormous exposure in the world of HACKING As part of our corporate goals, providing value added services to meet our client needs and requirements has been our sustaining impetus. Our offer of proactive technical and managerial advice has always given us edge over and above our competitors. The new development on the pathfinderhacktech platform is to assign to you the right HACKER to deal with your Particular kind of cyber issues depending on the kind of cyber problems you are willing to get fixed. Here, you would be refer to a legit professional hacker known for massive skills and security abilities. Skilled and trained on ▪Social media hacks ( facebook, twitter, Instagram, snapchat ) ▪Email hacks ▪phone hacks ▪bitcoin hacks. ▪verified PayPal account hacks ▪database hacks ▪credit card top up ▪university score upgrade ▪money transfer ▪binary option funds recovery. ( recovered $5,567,078 million) The binary option scam is another problem facing the internet today. How do you avoid binary option scam and what do you do if you are a victim of the scam.  Be wary of adverts on the internet and mostly on social media promising high returns from binary options trading. The binary option is one of the highly recorded scam on the internet. The Binary options are a form of fixed-odds betting. Particularly a trade involving if an event will occur or not and the result is either positive or negative. If the investor is right, then they stand a solid chance of winning and should see a return of the funds invested but if they are wrong, they lose thier full funds invested. The pathfinderhacktech are breeding effort to put an end to these unbearable swindle scheme taking over the internet and taking a solid step forward to render solution to those affected by the fleece… Here would be our cyber security techniques to retrieving back the victims stolen funds. For more update and inquiries Contact slakeleroy (at)gmail(.)com
ANONIM a comentat Decretul 458 2020
    Ai nevoie de un împrumut sau dorești să-ți perfecționezi casa, plătește facturile, extinde-ți afacerea cu o rată de interes de 2%? NU UITĂȚI NICIUN CONTACT PE: directcredit74@gmail.com sau numărul WhatsApp: +1(504)603-3666
ANONIM a comentat Circulara 18 2020
    Ai nevoie de un împrumut sau dorești să-ți perfecționezi casa, plătește facturile, extinde-ți afacerea cu o rată de interes de 2%? NU UITĂȚI NICIUN CONTACT PE: directcredit74@gmail.com sau numărul WhatsApp: +1(504)603-3666
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu