E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a modificat niciun act
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECRET - LEGE Nr

DECRET - LEGE   Nr. 42 din 29 ianuarie 1990

privind unele masuri pentru stimularea taranimii

ACT EMIS DE: CONSILIUL FRONTULUI SALVARII NATIONALE

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 17 din 30 ianuarie 1990


SmartCity3


    Consiliul Frontului Salvarii Nationale decreteaza:

    Art. 1
    Adunarile generale ale cooperativelor agricole din zonele de deal-munte si preorasenesti pot hotari atribuirea, din suprafata proprietatea cooperativei, de terenuri arabile si finete in folosinta agricola indelungata membrilor cooperatori din comunele sau satele respective.
    In cadrul acestor suprafete pot fi atribuite si vii sau livezi.
    Suprafetele de terenuri se atribuie persoanelor care le lucreaza si obtin productii bune, fara a angaja alta forta de munca.
    Suprafetele arabile si finetele se atribuie in folosinta dupa ce se stabilesc terenurile necesare bazei furajere pentru efectivele de animale ramase cooperativelor agricole, in urma definitivarii actiunilor de cooperare prevazute la art. 2.
    Art. 2
    Adunarile generale ale cooperativelor agricole din zonele de deal-munte si preorasenesti pot organiza actiuni de cooperare, pe baza de contract, cu membrii cooperatori care doresc sa preia animale in intretinere. Acestia vor livra unitatilor contractante specializate, in numele cooperativei cu care au incheiat contractul de cooperare, cantitatile de produse si produsi stabilite.
    Unitatea contractanta va plati contravaloarea produselor cooperativei agricole cu care a incheiat contractul de livrare a acestora la fondul de stat.
    Conditiile de cooperare, avantajele, drepturile si obligatiile in actiunea de cooperare se stabilesc prin acordul partilor contractante.
    De asemenea, membrii cooperatori se pot organiza in asociatii libere, pentru a folosi constructiile, grajdurile si celelalte utilitati disponibile din cooperativele agricole, cu acordul acestora.
    Animalele care nu se vor prelua prin aceste actiuni de cooperare sau nu pot fi intretinute de cooperative pot fi vindute de acestea, la preturile legale, altor unitati agricole, precum si membrilor cooperatori care se angajeaza sa plateasca contravaloarea lor in produse sau produsi.
    Art. 3
    Suprafetele de pasuni ale cooperativelor agricole din zonele de deal-munte si preorasenesti vor fi folosite ca pasuni comunale.
    Art. 4
    Adunarile generale ale cooperativelor agricole din celelalte zone pot hotari atribuirea de loturi in folosinta de pina la 5.000 metri patrati teren arabil sau in echivalent agricol fiecarui membru cooperator sau pensionar cooperator, precum si mecanizatorilor si altor lucratori din statiunile pentru mecanizarea agriculturii, cu obligatia ca acestia sa efectueze in cooperativa volumul de munca si, respectiv, lucrarile mecanizate stabilite.
    In conditiile prevazute la alineatul precedent, adunarile generale pot atribui astfel de loturi in folosinta si persoanelor care doresc sa se intoarca in sat si sa devina membri cooperatori.
    Adunarile generale ale cooperativelor agricole din toate zonele tarii pot atribui in folosinta pina la 2.500 metri patrati teren arabil de familie si altor categorii de persoane care locuiesc in comuna, in satele si orasele invecinate si nu sint membri cooperatori, cu obligatia de a cultiva in bune conditii pamintul si de a plati cooperativei o taxa anuala stabilita de adunarea generala a acesteia.
    La stabilirea taxei se va tine seama de calitatea si potentialul terenurilor care urmeaza a fi atribuite in folosinta.
    In vederea aplicarii asolamentelor si a executarii lucrarilor de combatere a bolilor si daunatorilor, suprafetele de teren ce se atribuie in folosinta potrivit prezentului articol urmeaza sa fie situate, de regula, in sole compacte, in vatra satului.
    Art. 5
    Unitatile agricole de stat pot atribui in folosinta lucratorilor lor permanenti terenuri arabile de pina la 5.000 metri patrati din suprafata proprie. Lucratorii care isi au domiciliul in alte localitati pot primi terenuri, in suprafata aratata, de la unitatile agricole de stat sau cooperativele agricole din localitatile de domiciliu, cu aprobarea acestora, avind obligatia de a realiza sarcinile proprii de munca in unitatile in care lucreaza.
    Art. 6
    In cooperativele agricole care au dat in folosinta indelungata suprafete de teren arabil si finete, potrivit art. 1, si care urmeaza sa-si continue activitatea prin actiuni de cooperare in zootehnie, mica industrie, valorificarea produselor si in alte sectoare, conducerea se va asigura de presedinte, ales de adunarea generala a membrilor cooperatori si salarizat din veniturile cooperativei, precum si de specialisti agricoli si contabil sef, salarizati de stat.
    Art. 7
    Detinatorii de terenuri, date in folosinta potrivit prevederilor prezentului decret-lege, care nu le cultiva in bune conditii sau le folosesc in alte scopuri decit productia agricola, pierd dreptul de folosinta asupra acestora, pe baza hotaririi adunarii generale a cooperativei agricole sau, dupa caz, a conducerii unitatii agricole de stat.
    Art. 8
    Terenul aferent casei de locuit si anexelor gospodaresti, precum si curtea si gradina din jurul acestora, in zonele cooperativizate, constituie proprietatea particulara a detinatorilor; acestea pot fi instrainate si lasate mostenire.
    Terenul prevazut la alin. 1, impreuna cu lotul care poate fi atribuit in folosinta membrului cooperator, potrivit prevederilor art. 4, nu poate depasi suprafata de 6.000 metri patrati pentru detinatorul casei de locuit.
    Art. 9
    Detinatorii de terenuri in folosinta agricola sau in proprietate particulara pot sa-si vinda in mod liber, fara pret de mercurial, produsele obtinute de pe aceste suprafete, inclusiv animale, pasari si produse animale, atit pe piata, cit si pe baza de contracte incheiate cu unitatile specializate, in conditii reciproc avantajoase.
    Persoanele care realizeaza produse si produsi in cadrul actiunilor de cooperare cu unitatile agricole cooperatiste pot sa valorifice, in mod liber si fara pret de mercurial, cantitatile care li se cuvin din astfel de actiuni.
    Art. 10
    Statul, prin statiunile pentru mecanizarea agriculturii si alte unitati de stat, va sprijini pe toti detinatorii de terenuri agricole, prin executarea de lucrari mecanizate, cu plata in natura si in bani.
    Totodata, producatorii agricoli vor fi sprijiniti, prin unitati specializate, sa-si procure seminte, material saditor, ingrasaminte, substante de combatere a bolilor si daunatorilor, reproducatori, material seminal, furaje, utilaje de uz gospodaresc si altele si sa primeasca asistenta tehnica. Contravaloarea lucrarilor mecanice, materialelor si utilajelor va fi platita in natura si in bani, la preturile si tarifele aprobate de catre organele competente, potrivit legii.
    Art. 11
    Statiunile pentru mecanizarea agriculturii si alte unitati agricole de stat pot vinde producatorilor agricoli particulari tractoare si alte utilaje agricole cu durata de serviciu normata expirata, prin licitatie publica.
    Art. 12
    Orice dispozitii contrare prezentului decret-lege se abroga.

                                PRESEDINTELE
                  CONSILIULUI FRONTULUI SALVARII NATIONALE
                                ION ILIESCUSmartCity5

COMENTARII la Decretul-lege 42/1990

Momentan nu exista niciun comentariu la Decretul-lege 42 din 1990
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Hotărârea 5 2019
    It’s a privilege to share this to the world. You deserve all the praise that comes to you. DR Amber has been a blessing to me since our encounter on the internet. He alone knows it all. I love him so much for his kindness, care, honesty and his help in the life of everyone that has come in contact with him. If not for DR Amber how would I have been able to survive this hardship. His spell made me a LOTTO MAX winner of 60 Million Dollars making my whole life beautiful and amazing. The numbers he gave me to play the lottery was a life changing number from grass to grace and I want to say I’m forever grateful to him. Thank you sir for being a blessing to the helpless. Anyone reading this that needs help can communicate with DR Amber online for indeed he has no match. Website: amberlottotemple.com OR Email: amberlottotemple@yahoo.com
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    Bună, sunteți în căutarea unui împrumut de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, împrumuturi pentru afaceri, împrumuturi ipotecare, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi personale, capital de risc etc! Sunt creditor privat, acord împrumuturi companiilor și persoanelor fizice cu dobânzi mici și rezonabile de 2%. E-mail la: christywalton355@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 243 2021
    Hello everyone, I want to use this medium to thank a great spell caster called Dr Grceondu for transforming my life financially, i have been playing lottery game for long but have never won any reasonable amount, I contacted Dr Graceondu after i red about him on the internet on how he help a lady with a lottery winning numbers and the lady won a very big amount of money, so i contacted him and He instructed me on what to do which i did and he told me to give him some time to prayers, on the second day he sent me some numbers and he said i should go and play them, so i went to play the numbers he gave me, after two day the result came out, and i went to check and to my greatest surprise my name came out as one of the winners i won $45 million, i still cant believe what happened to me that i am now a millionaire over night, i just want to say a very big thank you to Dr Graceondu i have never seen a powerful man like him, I will advice everyone out there to contact Dr Graceondu if you want to win big in your lottery game. You can reach him via his email, drgraceondu12@gmail.com or WhatsApp him +15204677763, you can also visit his Website. https://drgraceonduadodo.com
ANONIM a comentat Decretul 1231 2021
    i will never stop until the whole World knows about the MOST powerful priest maurice whose contact details I saw in a comment section here few weeks ago, so and i decided to contact him because i was badly in need of help TO SAVE MY MARRIAGE, I explained my situation to PRIEST MURICE. that Everything was going down the drain as my husband WAS constantly cheating on me with other women and he physically abuse me. priest maurice promised to help that my husband will change and will love me unconditionally in less than a week as far that my heart still beats for him. I FOLLOWED HIS INSTRUTION and he prepared a spell for me and my husband called me exactly when priest maurice said. He pleaded and said he needs me back since then he have been the sweetest man on earth. anyone out there reading this comment that need a effect spell caster Can reach him on email:psychicspellsolution@gmail.coM whatsapp:+1(571)3573337
ANONIM a comentat Ordin 12 2006
    Mai este in vigoare acest ordin, din moment ce aven Regulamentul (CE) 396:2005, revizuit 2019, referitor la rezidurile de pesticide din alimente, inclusiv din fructe si legume?
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 390 2018
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Rectificare 353 2008
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 114 2021
    Într-un cuvânt, wow!! Nu pot să cred că banii sunt deja în contul meu. Multumesc, multumesc, multumesc! De obicei, ați transformat o sarcină lungă, consumatoare de timp și intimidantă într-o experiență foarte plăcută și simplificată. Nu pot să vă mulțumesc vouă și doamnei Della Taylor pentru suficientă asistentă. Dna Della Taylor Împrumuturi pentru un sistem excelent și pentru un serviciu excelent. Ambele sunt grozave! dacă aveți nevoie de un împrumut de urgență, îi puteți e-mail la Dellastaylors@yahoo.com WhatsApp pe +1 (209) 251-1529
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    I never use to believe in spell casting until i met Lord Zuma a powerful spell caster who helped me to be a happy person again. i reside in USA. After 4 years of Broken marriage, my husband left me with two kids. I felt like my life was about to end and i almost committed suicide, i was emotionally down for a very long time. Thanks to a Great spell caster called Lord Zuma which i met online on one faithful day when I was browsing through the internet, i came across a lot of testimonies about this particular Great spell caster how he has helped so many people. he has helped people to bring back their Ex lover, some testified that he restores womb, cure cancer and other sickness, and so on. I also came across a testimony, it was about a woman called Sandra, she testified about how his spell made her to be pregnant after so many years of bareness and at the end of her testimony she dropped Lord Zuma's email address. After reading all these, i decided to give it a try and i contacted him and explained my problem to him and he assured me that in less than 48 hours, my husband will call me and beg for forgiveness but i thought it will not work. When he had finished casting the spell, the next day my husband called me and he was begging for forgiveness just as Lord Zuma said. This is not brain washing and after the spell has been cast, i realized that my husband love me like never before and the spell caster opened him up to know how much i love him and how much love we need to share. We are even happier now than before. Lord Zuma is really a gifted man and i will not stop publishing him because he is a wonderful man. If you have a problem and you are looking for a real and a genuine spell caster to solve all your problems contact Lord Zuma now on spiritualherbalisthealing@gmail.com or just visit https://spiritualherbal.blogspot.com and see so many he has helped that are testifying about his good work. He will help you solve all your problems. Once again thank you Lord Zuma for your good deeds. His whatsapp number +1 506 800 1647
Alte acte pe aceeaşi temă cu Decretul-lege 42/1990
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu