Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECRET Nr

DECRET   Nr. 65 din 17 februarie 1982

privind organizarea activitatii creselor si gradinitelor si stabilirea contributiei parintilor pentru copiii din aceste unitati

ACT EMIS DE: CONSILIUL DE STAT AL REPUBLICII SOCIALISTE ROMANIA

ACT PUBLICAT IN: BULETINUL OFICIAL  NR. 20 din 17 februarie 1982


SmartCity3


    Pentru sprijinirea parintilor in cresterea si educarea copiilor, pe langa acordarea alocatiei de stat pentru copii si a altor forme de sprijin material, statul organizeaza, in conditiile autoconducerii muncitoresti si autogestiunii economico-financiare, crese si gradinite, in cadrul carora se asigura, in mod gratuit, asistenta medicala, instruirea si educarea copiilor.
    Tinand seama de faptul ca in crese, precum si in gradinitele cu program prelungit si saptamanal, se asigura alimentatia copiilor, parintii si ceilalti sustinatori legali au obligatia sa suporte o parte din cheltuielile ce se efectueaza, in raport de veniturile pe care le obtin.
    In vederea imbunatatirii actualelor reglementari privind organizarea creselor si gradinitelor si stabilirea contributiei parintilor sau sustinatorilor legali pentru copiii din aceste unitati,
    Consiliul de Stat al Republicii Socialiste Romania decreteaza:

    Art. 1
    Cresele si gradinitele se organizeaza pe principiul autoconducerii muncitoresti si autogestiunii economico-financiare.
    Organele de conducere colectiva ale unitatilor pe langa care functioneaza cresele si gradinitele sunt obligate sa asigure dimensionarea judicioasa a cheltuielilor, folosirea eficienta a bazei tehnico-materiale si a fondurilor pe care le au la dispozitie pentru acoperirea cheltuielilor si asigurarea desfasurarii in bune conditii a activitatii acestora.
    Art. 2
    Cresele si gradinitele cu program prelungit si saptamanal se organizeaza in subordinea directa a intreprinderilor, celorlalte organizatii economice si a institutiilor de stat, pe langa care functioneaza. Intreaga activitate a creselor si gradinitelor se desfasoara sub indrumarea Ministerului Educatiei si Invatamantului, Ministerului Sanatatii si comitetelor sau birourilor executive ale consiliilor populare.
    Art. 3
    Infiintarea si organizarea creselor si gradinitelor se fac, potrivit prevederilor legii, in cadrul indicatorilor  stabiliti prin planul national unic de dezvoltare economico-sociala.
    Art. 4
    Cheltuielile creselor si gradinitelor se acopera din:
    a) sumele ce se aloca de la bugetul de stat pentru instruirea, educarea si asistenta medicala a copiilor si pentru celelalte cheltuieli;
    b) sumele ce se aloca din fondul pentru actiuni sociale constituit, potrivit legii, la dispozitia unitatilor economice pentru cheltuieli de regie si intretinere;
    c) sumele ce se aloca, potrivit legii, din fondul de participare la beneficii;
    d) sumele ce se aloca din fondul de premiere constituit, in conditiile legii, la ministere, celelalte organe centrale, comitetele executive ale consiliilor populare judetene si al municipiului Bucuresti;
    e) contributia parintilor pentru acoperirea cheltuielilor de hrana si a unor cheltuieli de intretinere si functionare.
    Art. 5
    Pentru buna functionare a creselor si gradinitelor, folosirea judicioasa a fondurilor materiale si banesti, unitatile pe langa care acestea sunt organizate, precum si consiliile populare, vor lua masuri pentru participarea pe baze obstesti a membrilor comitetelor de parinti, comisiilor de femei si a altor persoane la unele activitati gospodaresti si de ingrijire si educare a copiilor.
    Art. 6
    Contributia lunara a parintilor sau sustinatorilor legali pentru copiii din crese si gradinite se stabileste in functie de veniturile lunare cumulate ale acestora si de programul cresei sau al gradinitei, dupa cum urmeaza:
----------------------------------------------------------------------------
                          Contributia                  Contributia
                          pentru crese                 pentru gradinite
  Venituri lunare         --------------------------------------------------
     cumulate             cu             cu program      cu     cu program
                          program        saptamanal   program    saptamanal
                          zilnic                      prelungit
----------------------------------------------------------------------------
   Pana la 5000            270              320          256        270
   5001.- 6000.            295              385          275        295
   6001.- 7000             320              445          295        320
   Peste 7000              340              500          320        340
----------------------------------------------------------------------------

    Art. 7
    Organele de conducere colectiva pot aproba ca in limita sumelor alocate, potrivit legii, din fondul de participare la beneficii in vederea constituirii fondului pentru actiuni sociale si din fondul de premiere ce se constituie, potrivit reglementarilor in vigoare, la ministere, celelalte organe centrale, comitetele executive ale consiliilor populare judetene si al municipiului Bucuresti, sa se suporte, in unele cazuri, in raport de veniturile cumulate ale parintilor sau sustinatorilor legali, o parte din contributiile datorate pentru intretinerea copiilor in crese si gradinite astfel:
    a) pana la 50 la suta, in cazul in care veniturile cumulate nu depasesc 2500 lei lunar;
    b) pana la 40 la suta, in cazul in care veniturile cumulate sunt intre 2501 -3000 lei lunar;
    c) pana la 30 la suta, in cazul in care veniturile cumulate sunt intre 3001 -3500 lei lunar;
    d) pana la 20 la suta, in cazul in care veniturile cumulate sunt intre 3501 -4500 lei lunar.
    De prevederile alineatului precedent beneficiaza parintii sau sustinatorii legali care au cel putin doi copii in varsta de pana la 16 ani.
    Art. 8
    Contributia lunara va fi achitata de catre parinti sau sustinatorii legali ai copilului, pana la sfarsitul fiecarei luni, pentru luna urmatoare.
    Conducerea unitatii pe langa care functioneaza cresa sau gradinita poate aproba, la cererea parintilor sau sustinatorilor legali ai copilului, ca plata contributiei datorate sa se faca in doua rate, cea de-a doua rata urmand sa se plateasca pana in ziua de 15 a lunii in curs.
    Art. 9
    In crese si gradinite pot fi primiti, cu prioritate, in limita locurilor existente:
    a) copiii ale caror mame sunt incadrate in munca sau sunt in perioada de studii;
    b) copiii aflati numai in intretinerea tatalui care este incadrat in munca sau pensionat de boala sau accident;
    c) copiii ale caror mame nu sunt incadrate in munca, fiind invalide sau suferinde de boli care le fac incapabile sa se ocupe de ingrijirea si educarea acestora;
    d) copiii ale caror mame, neincadrate in munca, ingrijesc si copii cu deficiente fizice sau psihice.
    Art. 10
    In crese sau gradinite pot fi primiti, in limita locurilor disponibile, copiii cetatenilor straini aflati temporar pe teritoriul Republicii Socialiste Romania, cu plata integrala a cheltuielilor, potrivit prevederilor legale.
    Art. 11
    Ministerul Educatiei si Invatamantului si Ministerul Sanatatii, cu acordul Ministerului Finantelor, vor elabora norme metodologice de aplicare a prezentului decret.
    Art. 12
    Prezentul decret intra in vigoare de la data de 1 martie 1982.
    Pe aceeasi data se abroga actele normative prevazute in anexa, care face parte integranta din prezentul decret, precum si orice alte dispozitii contrare.

    ANEXA 1

                ACTE NORMATIVE CARE  SE ABROGA

    - Hotararea Consiliului de Ministri nr. 586/1951 privind modul de functionare si intretinere a creselor si caminelor de zi de pe langa institutiile bugetare, intreprinderile si organizatiile economice de stat, a caminelor sezoniere din sectorul agricol, precum si a creselor si caminelor de zi de cartier, publicata in Buletinul Oficial nr. 72 din 27 iunie 1951.
      Hotararea Consiliului de Ministri nr. 3159/1953 privind reducerea contributiei parintilor la intretinerea copiilor acestora in crese si camine de zi, publicata in Colectia de hotarari si dispozitii ale Consiliului de Ministri nr. 60 din 22 septembrie 1953.
      Hotararea Consiliului de Ministri nr. 3790/1953 pentru imbunatatirea functionarii creselor existente si infiintarea de noi crese, publicata in Colectia de hotarari si dispozitii ale Consiliului de Ministri nr. 77 din 11 decembrie 1953.SmartCity5

COMENTARII la Decretul 65/1982

Momentan nu exista niciun comentariu la Decretul 65 din 1982
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Decretul 65/1982
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu