E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a fost modificat de niciun act
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECRET Nr

DECRET   Nr. 546 din 30 decembrie 1972

privind recunoasterea vechimii in munca juridica a absolventilor cu diploma ai facultatilor de drept, care ocupa unele functii in sistemul organelor puterii si administratiei de stat, precum si in organizatiile obstesti

ACT EMIS DE: CONSILIUL DE STAT AL REPUBLICII SOCIALISTE ROMANIA

ACT PUBLICAT IN: BULETINUL OFICIAL  NR. 163 din 30 decembrie 1972


SmartCity3


                          EXPUNERE DE MOTIVE

    In aparatul organelor puterii si administratiei de stat functioneaza unii salariati incadrati in alte compartimente decit cele juridice, care insa, prin natura muncii lor, desfasoara o activitate pentru care se cere o temeinica pregatire juridica.
    Prin alaturatul decret se prevede ca perioada de activitate a absolventilor facultatilor de drept, in functii pentru care indicatoarele de studii si vechime prevad conditia studiilor superioare juridice, se considera vechime in munca juridica.
    De asemenea, se prevede sa se recunoasca ca vechime in munca juridica si perioadele de activitate desfasurata de absolventii facultatilor de drept in unele functii eligibile, daca in cadrul atributiilor ce le revin, exercita o activitate de natura juridica.
    In acest sens se prevede ca dispozitiile Legii pentru organizarea si functionarea Procuraturii Republicii Socialiste Romania, ale Regulamentului privind aplicarea dispozitiilor Decretului pentru organizarea si functionarea Notariatului de Stat si ale Decretului pentru organizarea si exercitarea avocaturii in Republica Socialista Romania privitoare la stagiu, sa fie completate in mod corespunzator.

    Consiliul de Stat al Republicii Socialiste Romania decreteaza:

    Art. 1
    Se considera vechime in munca juridica, daca prin lege nu se dispune altfel, perioada de activitate desfasurata de absolventii cu diploma ai facultatilor de drept, in aparatul organelor puterii de stat si in sistemul organelor administratiei de stat, in functii pentru care indicatoarele de studii si vechime prevad conditia studiilor superioare juridice.
    Se considera vechime in munca juridica si perioadele de activitate desfasurata de absolventii cu diploma ai facultatilor de drept in functiile eligibile din organele supreme ale puterii de stat si din organele centrale ale administratiei de stat, in functiile de presedinte, prim-vicepresedinte sau vicepresedinte al comitetului executiv al consiliului popular, precum si in functiile eligibile din cadrul organizatiilor obstesti, daca in cadrul atributiilor ce le revin acesti absolventi exercita o activitate de natura juridica.
    De asemenea, se considera vechime in munca juridica perioadele de activitate desfasurata de absolventii cu diploma ai facultatilor de drept, in functiile prevazute in alineatele precedente, la fostele sfaturi populare.
    Art. 2
    Prevederile referitoare la stagiu din art. 47 alin. 3 din Legea nr. 60/1968 pentru organizarea si functionarea Procuraturii Republicii Socialiste Romania, art. 26 din Decretul nr. 281/1954 pentru organizarea si exercitarea avocaturii in Republica Socialista Romania, art. 12 alin. 3 din Decretul nr. 143/1955 privitor la organizarea si functionarea oficiilor juridice si art. 3 alin. 3 din Regulamentul privind aplicarea dispozitiilor Decretului nr. 377/1960 pentru organizarea si functionarea Notariatului de Stat, aprobat prin Hotarirea Consiliului de Ministri nr. 1518/1960, se completeaza corespunzator dispozitiilor prezentului decret.
    Art. 3
    Decretul nr. 474/1971 privind vechimea in munca juridica a absolventilor cu diploma ai facultatilor de drept, care ocupa functii in sistemul organelor locale ale administratiei de stat, se abroga.

                      Presedintele Consiliului de Stat,
                             Nicolae CeausescuSmartCity5

COMENTARII la Decretul 546/1972

Momentan nu exista niciun comentariu la Decretul 546 din 1972
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat OUG 94 2014
    Aceasta este pentru a informa publicul larg că în prezent acordăm împrumut persoanelor care au nevoie de ajutor financiar la o rată a dobânzii scăzută de 3%. Dacă sunteți interesat să solicitați un împrumut, contactați-ne pentru mai multe informații prin: E-mail: protonloan2020@hotmail.com Mobil / Whatsapp: +44 (752) 064-7201
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    Are 700 de modificari, chiar crezi ca le vei primi?
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    Are 700 de modificari, chiar crezi ca le vei primi?
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    Aveți nevoie de un împrumut rapid și urgent, cu o rată a dobânzii relativ mică, de până la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite pentru locuințe, credite auto, credite pentru studenți, credite de consolidare a datoriilor e.t.c. indiferent de scorul dvs. de credit. Suntem garantați că oferim servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de împrumut, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail: (midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară care schimbă viața.
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    O zi buna Ai nevoie de un împrumut în toate scopurile? Aveți o problemă financiară? Bridge Finance este garantat prin furnizarea de servicii financiare clienților la o rată a dobânzii favorabilă. Împrumuturile noastre sunt simple și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem egala orice buget cu o rată a dobânzii de 2% față de bugetul dvs. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să contactați acum (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Vreau să apreciez împrumuturile Karin Sabine pentru mine un împrumut de 40.000 EUR. dacă aveți nevoie de un împrumut urgent, evitați să fiți înșelați de creditori falși și aplicați prin firma de împrumut real prin e-mail sabinhelps@gmail.com whatsapp +79267494861 ..
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Căutați o afacere, o companie sau un împrumut personal? Oferim toate tipurile de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu