Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (1) Trimite unui prieten Tipareste act

DECRET Nr

DECRET   Nr. 387 din  6 octombrie 1952

privitor la urmarirea unor datorii pe cale notariala

ACT EMIS DE: MAREA ADUNARE NATIONALA

ACT PUBLICAT IN: BULETINUL OFICIAL  NR. 4 din 13 octombrie 1952


SmartCity3


    Art. 1
    Urmarirea silita a datoriilor provenite din neplata:
    a) chiriilor pentru locuinte sau pentru suprafetele locative cu alta destinatie decat locuinte;
    b) taxele pentru apa, energie electrica, gaze naturale si salubritate, cat si a sumelor reprezentand celelalte obligatiuni locative, cu exceptia sumelor ce reprezinta cheltuielile pe care chiriasii le pot face, dupa lege, in contul proprietarilor;
    c) sumele care reprezinta costul reparatiilor produse de locatari din vina acestora, daca nu depasesc 200 lei, se va putea face potrivit dispozitiilor prezentului Decret.
    Art. 2
    Urmarirea silita potrivit dispozitiilor prezentului Decret se va putea face numai daca a trecut un an de la data cand a expirat termenul de plata a datoriei sau daca asupra acestor datorii nu exista litigiu judecatoresc.
    Urmarirea datoriilor mai vechi de un an de la data cand a expirat termenul de plata se poate face numai potrivit prevederilor Codului de procedura civila.
    Art. 3
    Urmarirea silita a datoriilor aratate in art. 1 se va face pe baza titlului executor eliberat de Notariatul de Stat din raionul in care este situata cladirea la care se refera datoria.
    Art. 4
    Inainte de a cere eliberarea titlului executor, datornicul va fi somat in scris sa achite sumele datorate aratate in art. 1, in termen de 10 zile de la data comunicarii somatiunii, cu mentiunea ca daca nici in acest termen datoriile nu vor fi achitate, se va cere Notariatului de Stat eliberarea titlului executor pentru aceste sume si ca pe baza acestui titlu se va proceda la executare silita.
    Art. 5
    Daca in termenul de 10 zile aratat in art. 4, datornicul nu achita suma datorata, creditorul se va putea adresa Notariatului de Stat din raionul in care este situata cladirea la care se refera datoria, pentru obtinerea titlului executor in vederea executarii silite.
    Art. 6
    In cererea pentru obtinerea titlului executor se va arata:
    a) numele, prenumele si adresa creditorului;
    b) numele, prenumele, ocupatia, locul de munca si domiciliul datornicului;
    c) suma de plata, inclusiv majorarile legale si pentru ce anume este ea datorata, perioada de timp pentru care este datorata si termenele legale in care trebuia achitata;
    d) dispozitii legale pe baza carora s-a facut calculul sumelor din care rezulta datoria, cat si dispozitiunile legale care prevad termenele de plata;
    e) data comunicarii somatiunii prevazute in art. 4.
    Art. 7
    Cererea va fi insotita de:
    a) extrasul de cont al datornicului sau orice inscris doveditor al datoriei ce se urmareste;
    b) copia somatiunii prevazute in art. 4 certificata de creditor si dovada comunicarii ei catre datornic.
    Art. 8
    Notarul de stat, la primirea cererii, verifica daca sunt indeplinite conditiile aratate in art. 6 si 7. In cazul cand vreuna din aceste conditii nu a fost respectata, el pune in vedere creditorului sa-si completeze cererea, dindu-i pentru aceasta un termen de 5 zile.
    In cazul cand in termenul acordat nu se fac completarile cerute, notarul respinge cererea.
    El va respinge deasemenea cererea daca ea a fost introdusa dupa expirarea unui an de la data cand datoria trebuie achitata.
    Respingerea cererii se va face motivat, comunicandu-se aceasta creditorului.
    Art. 9
    Daca notarul de stat constata ca sumele au fost calculate fara respectarea dispozitiilor legale, el comunica aceasta creditorului, cu mentiunea ca daca socoteste totusi calculul just, are deschisa calea unei actiuni in justitie.
    Daca notarul de stat constata ca termenele de plata a datoriei nu au expirat inca, el comunica aceasta creditorului, cu mentiunea ca procedura de urmarire silitata trebuie reluata de la inceput, la expirarea acelor termene.
    Art. 10
    Dupa primirea cererii cu inscrisurile aratate in art. 7 sau dupa completarea ei potrivit art. 8, notarul de stat elibereaza, in termen de 5 zile, titlul executor.
    Titlul executor va cuprinde:
    a) data emiterii titlului executor, denumirea biroului de notariat, precum si numele si prenumele notarului de stat care a emis titlul executor;
    b) numele, prenumele si adresa creditorului;
    c) numele, prenumele, ocupatia, locul de munca si domiciliul datornicului;
    d) suma datorata, precum si cheltuielile de taxe si timbru pricinuite de pornirea procedurii de urmarire silita.
    Titlul executor se va inscrie pe originalul titlului de creanta sau pe o foaie atasata la acesta, care se sigiliaza.
    Art. 11
    Notarul de stat nu are dreptul sa acorde scutiri, amanari sau esalonari de plata.
    Art. 12
    Titlul executor se va pune in executare prin executorul judecatoresc de la instanta judecatoreasca in circumscriptia careia este situata cladirea la care se refera datoria.
    Executarea silita a datoriilor prevazute in art. 1 se poate face si pe cale de poprire asupra salariului, pensiei sau oricaror altor sume datorate cu orice titlu datornicului.
    Poprirea este executorie fara a mai fi supusa validarii.
    Art. 13
    Impotriva respingerii cererii de eliberare a titlului executor creditorul se poate adresa cu plangere instantei judecatoresti a locului cladirii la care se refera datoria, in termen de 10 zile de la data comunicarii.
    Plangerea se depune la Notariatul de Stat care a respins eliberarea titlului executor.
    Art. 14
    Notarul de stat este obligat sa inainteze dosarul impreuna cu plangerea creditorului instantei judecatoresti.
    Daca plangerea a fost depusa direct la instanta aceasta va cere la Notariatul de Stat dosarul cauzei.
    Art. 15
    Datornicul nemultumit de executarea silita pornita pe baza titlului executor eliberat de notarul de stat, are deschisa numai calea unei actiuni, dupa caz, in justitie sau in fata Arbitrajului de Stat.
    Pe baza actiunii introdusa de datornic, instanta va putea suspenda executarea.
    Art. 16
    Daca titlul executor eliberat de notarul de stat este desfiintat in totul sau in parte de catre instanta sesizata conform art. 15 si daca executarea silita a fost efectuata, instanta va dispune restituirea bunurilor datornicului in cazul cand ele au fost numai ridicate, sau a contravalorii acestora daca ele au fost vandute.
    Aceste bunuri sau sume vor fi restituite in termen de 10 zile de la data pronuntarii hotararii.
    Art. 17
    Plangerea aratata in art. 13 si actiunea aratata in art. 15 se judeca potrivit dreptului comun.
    Debitele prevazute in art. 1, mai vechi de un an socotit de la data publicarii prezentului Decret, se vor putea urmari potrivit prevederilor acestui Decret, in termen de 6 luni de la data publicarii lui.
    Dispozitiile prezentului Decret se intregesc cu prevederile legii de procedura civila.SmartCity5

COMENTARII la Decretul 387/1952

 
21.06.2012 23:03:18  Anonim  a scris :
Buna ziua!Va rog sa-mi explicati daca am o datorie la intretinere in valoare de 7300 lei(noi) pot fi executat silit,mentionez ca nu am fost chemat in judecat,am primit decat o somatie sa achit suma in termen de 10 zile in baza Decretului Nr 387/1952.Va rog frumos daca puteti sa ma ajutati cu un raspuns cat mai repede!Multumesc! adriana.iancu1981@yahoo.com
   
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 82 2021
    Good day. I am a private loan lender that gives out both business and personal loans to individual at a low interest rate of 2% no matter your location. If you are interested Contact me (Whats App) number:+917310847059 sumitihomelend@gmail.com Mr. Sumiti
ANONIM a comentat Hotărârea 5 2019
    It’s a privilege to share this to the world. You deserve all the praise that comes to you. DR Amber has been a blessing to me since our encounter on the internet. He alone knows it all. I love him so much for his kindness, care, honesty and his help in the life of everyone that has come in contact with him. If not for DR Amber how would I have been able to survive this hardship. His spell made me a LOTTO MAX winner of 60 Million Dollars making my whole life beautiful and amazing. The numbers he gave me to play the lottery was a life changing number from grass to grace and I want to say I’m forever grateful to him. Thank you sir for being a blessing to the helpless. Anyone reading this that needs help can communicate with DR Amber online for indeed he has no match. Website: amberlottotemple.com OR Email: amberlottotemple@yahoo.com
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    Bună, sunteți în căutarea unui împrumut de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, împrumuturi pentru afaceri, împrumuturi ipotecare, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi personale, capital de risc etc! Sunt creditor privat, acord împrumuturi companiilor și persoanelor fizice cu dobânzi mici și rezonabile de 2%. E-mail la: christywalton355@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 243 2021
    Hello everyone, I want to use this medium to thank a great spell caster called Dr Grceondu for transforming my life financially, i have been playing lottery game for long but have never won any reasonable amount, I contacted Dr Graceondu after i red about him on the internet on how he help a lady with a lottery winning numbers and the lady won a very big amount of money, so i contacted him and He instructed me on what to do which i did and he told me to give him some time to prayers, on the second day he sent me some numbers and he said i should go and play them, so i went to play the numbers he gave me, after two day the result came out, and i went to check and to my greatest surprise my name came out as one of the winners i won $45 million, i still cant believe what happened to me that i am now a millionaire over night, i just want to say a very big thank you to Dr Graceondu i have never seen a powerful man like him, I will advice everyone out there to contact Dr Graceondu if you want to win big in your lottery game. You can reach him via his email, drgraceondu12@gmail.com or WhatsApp him +15204677763, you can also visit his Website. https://drgraceonduadodo.com
ANONIM a comentat Decretul 1231 2021
    i will never stop until the whole World knows about the MOST powerful priest maurice whose contact details I saw in a comment section here few weeks ago, so and i decided to contact him because i was badly in need of help TO SAVE MY MARRIAGE, I explained my situation to PRIEST MURICE. that Everything was going down the drain as my husband WAS constantly cheating on me with other women and he physically abuse me. priest maurice promised to help that my husband will change and will love me unconditionally in less than a week as far that my heart still beats for him. I FOLLOWED HIS INSTRUTION and he prepared a spell for me and my husband called me exactly when priest maurice said. He pleaded and said he needs me back since then he have been the sweetest man on earth. anyone out there reading this comment that need a effect spell caster Can reach him on email:psychicspellsolution@gmail.coM whatsapp:+1(571)3573337
ANONIM a comentat Ordin 12 2006
    Mai este in vigoare acest ordin, din moment ce aven Regulamentul (CE) 396:2005, revizuit 2019, referitor la rezidurile de pesticide din alimente, inclusiv din fructe si legume?
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 390 2018
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Rectificare 353 2008
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 114 2021
    Într-un cuvânt, wow!! Nu pot să cred că banii sunt deja în contul meu. Multumesc, multumesc, multumesc! De obicei, ați transformat o sarcină lungă, consumatoare de timp și intimidantă într-o experiență foarte plăcută și simplificată. Nu pot să vă mulțumesc vouă și doamnei Della Taylor pentru suficientă asistentă. Dna Della Taylor Împrumuturi pentru un sistem excelent și pentru un serviciu excelent. Ambele sunt grozave! dacă aveți nevoie de un împrumut de urgență, îi puteți e-mail la Dellastaylors@yahoo.com WhatsApp pe +1 (209) 251-1529
Alte acte pe aceeaşi temă cu Decretul 387/1952
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu