E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECRET Nr

DECRET   Nr. 245 din 28 iulie 1977

privind pensiile I.O.V.R.

ACT EMIS DE: CONSILIUL DE STAT AL REPUBLICII SOCIALISTE ROMANIA

ACT PUBLICAT IN: BULETINUL OFICIAL  NR. 77 din 29 iulie 1977


SmartCity3


    Consiliul de Stat al Republicii Socialiste Romania decreteaza:

    Art. 1
    Pensiile I.O.V.R. ce se acorda invalizilor si accidentatilor de razboi, urmasilor celor morti sau disparuti in razboi, precum si urmasilor fostilor pensionari invalizi si accidentati de razboi, se stabilesc potrivit prevederilor prezentului decret.
    Art. 2
    (1) Pensia invalizilor si accidentatilor de razboi proveniti dintre persoanele incadrate in munca se stabileste in conformitate cu prevederile din Legea nr. 3/1977 privind pensiile de asigurari sociale de stat si asistenta sociala, referitoare la invaliditatea din cauza de accident de munca, corespunzatoare grupei a III-a de munca.
    (2) Invalizilor si accidentatilor de razboi care nu erau incadrati in munca inainte de a deveni invalizi li se acorda pensii in cuantumuri fixe, diferentiate dupa grade de invaliditate si mediul urban sau rural in care domiciliaza, astfel:
------------------------------------------------------
 Gradele de invaliditate               Mediul
                               -----------------------
                               Urban          Rural
------------------------------------------------------
 Mari mutilati                 800 lei        800 lei
 Gradul I                      615 lei        554 lei
 Gradul II                     554 lei        462 lei
 Gradul III                    369 lei        277 lei
------------------------------------------------------
    (3) Schimbarea definitiva a domiciliului, din mediul urban in mediul rural si invers, atrage modificarea corespunzatoare a cuantumului pensiei.
    Art. 3
    Invalizii si accidentatii de razboi mari mutilati si cei incadrati in gradul I de invaliditate primesc, pe linga pensia I.O.V.R., si o suma fixa pentru ingrijire, de 300 lei lunar, daca nu beneficiaza de acest drept de la alt sector de pensii.
    Art. 4
    (1) Pensionarii invalizi si accidentatii de razboi de orice grad, precum si vaduvele de razboi pensionare, au dreptul sa primeasca, pe timpul cit sint incadrati in munca, pe linga retributia ce li se cuvine si pensia I.O.V.R. in intregime.
    (2) Invalizii si accidentatii de razboi incadrati in gradul I sau II de invaliditate, pentru infirmitati din razboi, isi pastreaza, la incetarea activitatii, dreptul la pensia I.O.V.R. si daca, potrivit legii, li se cuvine si o alta pensie pentru munca depusa dupa ce au devenit invalizi.
    Art. 5
    (1) Copii si sotiile celor morti sau disparuti in razboi, precum si ai celor care au decedat ulterior ca pensionari I.O.V.R., au dreptul la pensie de urmas, in conditiile in care se acorda, potrivit legii, pensiile de urmas in cadrul asigurarilor sociale de stat.
    (2) In cazul in care, la data decesului, sustinatorul primea pensie I.O.V.R. si pensie de asigurari sociale, pensia de urmas se stabileste din pensia cea mai avantajoasa.
    Art. 6
    Pensia accidentatilor de razboi in afara serviciului ordonat nu poate fi cumulata cu retributia sau cu o alta pensie si nici nu poate constitui baza pentru acordarea pensiei de urmas.
    Art. 7
    Pensionarii I.O.V.R. au dreptul, in mod gratuit, la asistenta medicala in spitale si ambulatoriu, intretinere si medicamente pe timpul internarii, in conditiile legii. De asemenea, beneficiaza, potrivit legii, de trimitere la tratament in statiunile balneoclimaterice.
    Art. 8
    Pensiile I.O.V.R. si celelalte drepturi aferente stabilite pina la data prezentului decret se mentin in continuare, atit timp cit sint indeplinite conditiile pe baza carora au fost acordate.
    Art. 9
    Dispozitiile din Legea nr. 3/1977 privind pensiile de asigurari sociale de stat si asistenta sociala, referitoare la stabilirea, plata si suspendarea pensiilor, contestarea deciziilor, precum si cele referitoare la expertiza si revizuirea medicala, se aplica, in mod corespunzator, si pensionarilor I.O.V.R.
    Orice alte dispozitii contrare prezentului decret se abroga.

                            NICOLAE CEAUSESCU
                               Presedintele
                       Republicii Socialiste RomaniaSmartCity5

COMENTARII la Decretul 245/1977

Momentan nu exista niciun comentariu la Decretul 245 din 1977
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat OUG 153 2002
    Ești bărbat sau femeie de afaceri? Sunteți într-o mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? Trebuie să plătiți împrumuturile datoriei lor sau să vă achitați facturile sau să începeți o afacere plăcută? Aveți un scor de credit scăzut și vă va fi greu să obțineți împrumut de capital de la băncile locale / alte instituții financiare? Aveți nevoie de un împrumut sau finanțare din orice motiv, cum ar fi: a) Împrumut personal, extinderea afacerii, b) Înființarea afacerii, educație, c) Consolidarea datoriilor, d) Împrumuturi cu bani grei Oferim împrumut la o rată a dobânzii redusă de 3% și cu garanție și nu Garanție, oferim împrumuturi personale, împrumuturi de consolidare a datoriilor, risc capital Capital, împrumut de afaceri, împrumut pentru educație, ipotecă sau Împrumuturi pentru orice motiv". Cu toate acestea, metoda noastră oferă posibilitatea de a specifica valoarea împrumutului necesar și, de asemenea, durata pe care o puteți permite, vă oferă o șansă reală de a obține fondurile de care aveți nevoie! Aceste împrumuturi personale pot fi aprobate indiferent de creditul dvs. și există o mulțime de clienți fericiți care susțin această cerere. Dar nu veți obține doar împrumutul personal de care aveți nevoie; Aceasta este promisiunea noastră: garantăm cea mai mică rată pentru toate împrumuturile cu beneficii colaterale gratuite. Ne străduim să lăsăm o impresie pozitivă de durată prin depășirea așteptărilor clienților mei în tot ceea ce fac. Scopul nostru este să vă tratăm cu demnitate și respect, oferind în același timp servicii de cea mai înaltă calitate. E-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Vizitați-ne la: www.midlandcreditonline.com
ANONIM a comentat Decretul 460 2020
    Mi-am luat deja cardul ATM programat și gol pentru a retrage zilnic 5.500 USD timp de șase luni. Sunt atât de fericit de acest lucru, deoarece l-am primit pe al meu săptămâna trecută și l-am folosit pentru a obține deja 33.000 de dolari. Georg Bednorz Hackers dă cărțile pentru a ajuta pe cei săraci și nevoiași, deși este ilegal, dar este ceva drăguț și el nu este ca alte escrocherii care pretind că au cărțile ATM goale. Nimeni nu este prins când folosește cardul. primește-l pe al tău de la Georg Bednorz Hackers astăzi! Trimiteți un e-mail la georgbednorzhackers@gmail.com sau trimiteți-i un mesaj text / WhatsApp prin +1 (262) 355-8285
ANONIM a comentat OUG 75 2005
    Oferim împrumuturi persoanelor care au nevoie de asistent financiar cu o dobândă mică de 3%. Pentru a obține un împrumut cu această companie, puteți spune suma exactă a împrumutului de care aveți nevoie și timpul în care puteți rambursa împrumutul. deci, dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați cu detaliile de mai jos. E-mail: protonloan2020@hotmail.com sau WHATSAPP +1 (204) 410-2623
ANONIM a comentat OUG 75 2005
    Oferim împrumuturi persoanelor care au nevoie de asistent financiar cu o dobândă mică de 3%. Pentru a obține un împrumut cu această companie, puteți spune suma exactă a împrumutului de care aveți nevoie și timpul în care puteți rambursa împrumutul. deci, dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați cu detaliile de mai jos. E-mail: protonloan2020@hotmail.com sau WHATSAPP +1 (204) 410-2623
ANONIM a comentat OUG 153 2002
    Ești bărbat sau femeie de afaceri? Sunteți într-o mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? . Acordăm împrumuturi legitime persoanelor serioase sau firmelor de afaceri care au nevoie de împrumuturi. Suntem o firmă de împrumut înregistrată, care este pregătită să satisfacă nevoile persoanelor care aspiră să fie mai mari în prima linie a acumulării de capital. Împrumuturile noastre sunt oferite la o rată a dobânzii subvenționată, care este favorabilă tuturor cetățenilor din întreaga lume și din diferite țări. .Suntem pregătiți să vorbim cu dvs. despre cum vă putem satisface nevoile financiare. Dacă sunteți interesați de această ofertă extraordinară, contactați-ne astăzi pentru un împrumut urgent. Aveți o idee de afaceri, dar nu aveți finanțe, aveți un istoric de credit slab, solicitați soluții pentru soluționarea problemei dvs. așteptați răspunsul dvs. urgent la acest AD sau trimiteți-ne un e-mail la: (midland.credit2@gmail.com) Imprumuturi personale Împrumuturi pe zi Finanțarea vehiculelor Imprumut pentru casa Consilierea datoriei Împrumut de afaceri Împrumut de student Împrumut de consolidare Împrumut medical De asemenea, sunt disponibile asigurări de viață / proprietate. Contactați-ne astăzi la adresa de e-mail :( midland.credit2@gmail.com) Pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Legea 198 2017
    Sunteţi în nevoie de un împrumut rapid şi urgent cu o rată a dobânzii relativ scăzută la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite acasă, credite auto, student credite, credite de consolidare a datoriilor etc indiferent de scorul de credit. Suntem garantați că vom oferi servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de creditare, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail:(midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară în schimbare.
ANONIM a comentat Ordin 400 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 535 1945
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 55 2008
    Aveți nevoie de un împrumut rapid și urgent, cu o rată a dobânzii relativ scăzută cu 3%? Oferim împrumuturi de afaceri, împrumuturi personale, împrumuturi pentru locuințe, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor e.t.c. indiferent de scorul dvs. de credit. Avem garanția că oferim servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de creditare, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail: (midland.credit2@gmail.com) și asistăm la o experiență financiară în schimbare a vieții.
ANONIM a comentat Decretul 931 2017
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu