Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECLARATIE din 22 mai 1996

DECLARATIE    din 22 mai 1996

ACT EMIS DE: SENAT

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 107 din 27 mai 1996


SmartCity3


    Membrii Senatului Romaniei au luat nota cu deplina satisfactie de introducerea in Congresul S.U.A., la 26 martie 1996, a proiectelor de legi S 1644 si HR 3161 "privind autorizarea extinderii tratamentului nediscriminatoriu - Clauza natiunii celei mai favorizate - asupra produselor din Romania" si apreciaza aceasta initiativa ca deosebit de importanta pentru dezvoltarea relatiilor romano-americane si sprijinirea proceselor de reforma si tranzitie la economia de piata in Romania.
    Examinand semnificatia acestui act major in relatiile bilaterale romano-americane, membrii Senatului Romaniei doresc sa reafirme ca, in perioada care a urmat Revolutiei din Decembrie 1989, majoritatea fortelor politice reprezentative ale tarii, atat cele din forul legislativ, cat si cele din afara acestuia, s-au pronuntat fara rezerve in favoarea integrarii cat mai rapide a Romaniei in structurile economice, politice si de securitate euroatlantice, in primul rand in N.A.T.O. si in Uniunea Europeana.
    In vederea atingerii acestui obiectiv, conducerile principalelor partide si formatiuni politice din Romania au convenit si au reiterat, cu diferite prilejuri, orientarile si directiile fundamentale ale politicii externe romanesti, care sa fie promovate cu consecventa de catre Guvern. Intre aceste directii esentiale ale politicii externe a Romaniei, care intrunesc consensul majoritatii fortelor politice romanesti, se afla si dezvoltarea unor raporturi de parteneriat privilegiat si alianta cu Statele Unite ale Americii.
    Convergenta optiunii principalelor partide reprezentate in Senatul Romaniei asupra acestei orientari prioritare a intregii politici externe a tarii s-a manifestat elocvent in luarile de pozitie ale liderilor partidelor respective in cursul anului 1993, cand Romania a redobandit, conditionat, din partea S.U.A., clauza natiunii celei mai favorizate.
    Evolutiile inregistrate in schimburile comerciale romano-americane in cei doi ani si jumatate de la reacordarea clauzei au confirmat pe deplin justetea acestei masuri. In anii 1994 si 1995 exporturile Romaniei in S.U.A. au atins nivelul anual de aproape 200 milioane dolari, fiind de 2,8 ori mai mari decat cele din anul 1993, iar valoarea importurilor de produse americane a crescut de la 373 milioane dolari la 465 milioane dolari in anul 1994; in anul 1995 valoarea importurilor din S.U.A. a fost de 392 milioane dolari.
    Redobandirea clauzei a stimulat si investitiile americane in Romania, acestea cifrandu-se in prezent la 144,5 milioane dolari, fata de numai 72 milioane dolari in anul 1993.
    Membrii Senatului Romaniei remarca cu satisfactie faptul ca S.U.A. ocupa acum locul patru in randul marilor investitori straini in Romania, dupa Germania, Coreea de Sud si Italia.
    Sporirea substantiala a schimburilor comerciale romano-americane si a investitiilor americane va sprijini relansarea activitatii economice a Romaniei, va incuraja tranzitia la economia de piata si accelerarea procesului privatizarii intreprinderilor de stat, contribuind astfel la crearea unor noi oportunitati de afaceri, reciproc avantajoase, cu efecte pozitive asupra prosperitatii generale si calitatii vietii in Romania.
    In momentul de fata, optiunea ferma a dezvoltarii raporturilor de stransa colaborare, parteneriat si alianta cu S.U.A. si, legat de aceasta, convingerea ca Romania este indreptatita sa beneficieze neconditionat de clauza natiunii celei mai favorizate sunt impartasite de fortele politice principale ale tarii, de poporul roman in ansamblu.
    In aceste conditii, eventuala interpretare potrivit careia acordarea clauzei in regim permanent ar avea drept efect influentarea procesului electoral din Romania nu corespunde intelesului pe care Senatul Romaniei il da acestei actiuni.
    Membrii Senatului Romaniei apeleaza la colegii lor din Congresul Statelor Unite ale Americii sa continue si sa definitiveze cat mai curand procedurile incepute vizand acordarea clauzei natiunii celei mai favorizate in regim permanent pentru Romania. Clauza se acorda Romaniei, fiind in interesul poporului roman si nu al unui partid politic sau altul.
    Senatul Romaniei considera ca obtinerea acum a permanentizarii clauzei ar servi cel mai bine intereselor societatii romanesti, stabilitatii politice in tara, precum si extinderii raporturilor romano-americane pe toate planurile.
    Membrii Senatului Romaniei folosesc aceasta ocazie pentru a adresa membrilor Congresului S.U.A. cele mai bune urari si succese in activitate.

    Aceasta declaratie a fost adoptata de Senat in sedinta din 22 mai 1996.

                 PRESEDINTELE SENATUI
             prof. univ. dr. OLIVIU GHERMANSmartCity5

COMENTARII la Declaraţia 0/1996

Momentan nu exista niciun comentariu la Declaraţia 0 din 1996
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Hotărârea 22 2019
    Sunt atât de încântat că am primit un împrumut de la un creditor care m-a ajutat cu împrumutul meu. A fost uimitor cum am primit un împrumut ... Am încercat un serviciu diferit, dar nu am putut primi un împrumut de la alt serviciu. Unii dintre ei îmi vor cere să completez o mulțime de documente, iar la sfârșitul zilei nu se va termina bine. Dar sunt fericit după întâlnirea cu Elena Nino. Am reușit să obțin împrumutul meu de 22.000 € Euro acum afacerea mea merge bine și vreau să știți toate acestea astăzi, deoarece sunt rapide și 100% fiabile. Acum plătesc împrumutul pe care l-am primit de la compania Elena Nino împrumuturi din toată lumea. Luați legătura cu aceștia și nu pierdeți timp cu acești creditori contactați cu drag acest e-mail: elenanino0007@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 108 2014
    Instituții de credit de împrumut MĂ MÂNCUȚI CÂND NU ESTE NICI O SPERĂ (loancreditinstitutions00@gmail.com) Bună ziua tuturor celor de pe acest forum, eu sunt John Michael din SUA, nu-mi vine să cred că Dumnezeu nu există cu adevărat până când nu am fost răscumpărat și salvat de la robie financiară ... eram în criză financiară și trebuia să plătesc niște facturi. Am încercat să caut ajutor de la bănci, dar în niciun caz, am încercat, de asemenea, să căut ajutor de pe internet doar pentru a întâlni escroci care s-au prefacut creditor privat și au făcut bani cu suma de 15.000 $ și nu mi-au primit împrumutul, nu până când DUMNEZEU m-a prezentat dlui. Ilie printr-un prieten care a fost salvat de la o problemă financiară și i-a fost acordat un împrumut de 100.000,00 USD de către domnul Elijah, așa că i-am luat sfatul și am contactat instituțiile de credit împrumut, iar în termen de o săptămână mi-a fost acordat un împrumut de 250.000 USD. sfatul meu tuturor celor care caută un împrumut la o rată a dobânzii scăzută de 2%. Fac acest lucru pentru că sunt atât de fericit că sunt în afara robiei financiare și sunt din nou plin de bucurie și viața este ușoară, mulțumită DUMNEZEU și domnului Ilie. Puteți contacta instituțiile de credit împrumutate prin (loancreditinstitutions00@gmail.com) SAU WhatsApp: +393510483991
ANONIM a comentat Decizia 366 2019
     If You Are Seeking A Loan For The Development Of Expansion Of Your Business, Innovative Products, Processes Or Even Technical Services; ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Has Professional Finance Programs That Will Provide You With The Chance To Gain A Competitive Edge Over The Competition And Pave The Way For The Positive Growth Of Your Company. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Email: IFSCapitalloan@gmail.com
ANONIM a comentat Decizia 366 2019
    ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Is Offering Its Global Fund Program, Where Loans Are Offered To Interested Clients Globally To Fund Profitable Business And Projects. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Email: IFSCapitalloan@gmail.com ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Are The Solution To Your Financial Problem ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Has Set Itself The Mission Of Promoting Short, Medium And Long-Term Loan Financing With Us To ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Borrow Flexibly! Our Program Are Financial Institutions To Fund Private Capital, Private Equity, Project Funding, Real Estate, Business & Entertainment Funding, Venture Capital, Hedge Funds, And Others. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Email: IFSCapitalloan@gmail.com If You Are Seeking A Loan For The Development Of Expansion Of Your Business, Innovative Products, Processes Or Even Technical Services; ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Has Professional Finance Programs That Will Provide You With The Chance To Gain A Competitive Edge Over The Competition And Pave The Way For The Positive Growth Of Your Company. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Email: IFSCapitalloan@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 416 1953
    Ai nevoie de împrumut personal sau de afaceri fără stres și aprobare rapidă? Dacă da, vă rugăm să ne contactați, oferim acum împrumuturi cu o dobândă de 3%. Împrumutul nostru este securizat și sigur, pentru mai multe informații și aplicații, vă rugăm să ne contactați prin e-mail: saara.kemi@gmail.com sau Whatsapp +48732232776
ANONIM a comentat Decretul 416 1953
    Ai nevoie de împrumut personal sau de afaceri fără stres și aprobare rapidă? Dacă da, vă rugăm să ne contactați, oferim acum împrumuturi cu o dobândă de 3%. Împrumutul nostru este securizat și sigur, pentru mai multe informații și aplicații, vă rugăm să ne contactați prin e-mail: saara.kemi@gmail.com sau Whatsapp +48732232776
ANONIM a comentat Circulara 8 2013
    Bună ziua, sunt jane un american Vreau să împărtășesc cu tine despre supremloans1124@gmail.com unde aș putea obține împrumutul meu urgent pentru a-mi finanța afacerea și pentru a-mi plăti toate datoriile, dacă tot sunteți în căutarea unui împrumut online aici, contactați supremloans1124@gmail.com și veți obține împrumuturile fără întârziere la 2%
ANONIM a comentat Decretul 811 2010
    Buna ziua, sunt un american pe care vreau sa-l impart cu supremloans1124@gmail.com unde as putea sa imi iau imprumutul urgent pentru a-mi finanta afacerea si a achita toate datoriile mele, daca tot cautati un credit online aici, contactati supremloans1124 @ gmail.com și veți obține împrumuturile fără întârziere la 2%
ANONIM a comentat Decretul 811 2010
    Buna ziua, sunt un american pe care vreau sa-l impart cu supremloans1124@gmail.com unde as putea sa imi iau imprumutul urgent pentru a-mi finanta afacerea si a achita toate datoriile mele, daca tot cautati un credit online aici, contactati supremloans1124 @ gmail.com și veți obține împrumuturile fără întârziere la 2%
ANONIM a comentat Decretul 811 2010
    Buna ziua, sunt un american pe care vreau sa-l impart cu supremloans1124@gmail.com unde as putea sa imi iau imprumutul urgent pentru a-mi finanta afacerea si a achita toate datoriile mele, daca tot cautati un credit online aici, contactati supremloans1124 @ gmail.com și veți obține împrumuturile fără întârziere la 2%
Alte acte pe aceeaşi temă cu Declaraţia 0/1996
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu