E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a fost modificat de niciun act
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECIZIE Nr

DECIZIE   Nr. 5 din 22 octombrie 2002

privind aprobarea solutiilor referitoare la aplicarea unor prevederi privind impozitul pe venit

ACT EMIS DE: MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE


SmartCity3

              COMISIA CENTRALA FISCALA
ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 789 din 30 octombrie 2002

    Art. 1
    Se aproba solutiile prevazute in anexa care face parte integranta din prezenta decizie, referitoare la aplicarea unitara a prevederilor unor articole din Ordonanta Guvernului nr. 7/2001 privind impozitul pe venit, adoptate in sedinta din data de 9 mai 2002 de Comisia centrala fiscala constituita in baza Ordinului ministrului finantelor publice nr. 1.349/2001.
    Art. 2
    Prezenta decizie va fi publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

                       Ministrul finantelor publice,
                          Mihai Nicolae Tanasescu

    ANEXA 1

                                 SOLUTII
privind aplicarea unitara a prevederilor unor articole din Ordonanta Guvernului nr. 7/2001 privind impozitul pe venit

    I. Articolul 43 din Ordonanta Guvernului nr. 7/2001 privind impozitul pe venit
    1. Diferentele de curs favorabile rezultate din operatiuni de vanzare-cumparare de valuta la termen, pe baza de contract, efectuate de clientii bancilor comerciale - persoane fizice - se cuprind in categoria "Alte venituri" din Ordonanta Guvernului nr. 7/2001 privind impozitul pe venit, in vigoare de la 1 ianuarie 2002.
    Operatiunile valutare la termen se caracterizeaza prin scadenta ulterioara datei valuta spot (doua zile lucratoare), reprezentand o intelegere intre doua parti de a efectua o tranzactie in viitor la un curs stabilit in prezent.
    In conformitate cu prevederile art. 43 din actul normativ mentionat mai sus, veniturile de aceasta natura se supun impunerii cu o cota de impozit de 10% aplicata asupra veniturilor brute, impozitul fiind final.
    Precizam ca in acest caz venitul brut reprezinta diferenta de valuta, respectiv de lei, rezultata din efectuarea de operatiuni de vanzare-cumparare de valuta pe baza de contract, la termen.
    2. Pierderile rezultate din astfel de operatiuni nu sunt recunoscute din punct de vedere fiscal, necompensandu-se cu veniturile de aceasta natura si reprezentand pierderi definitive ale contribuabilului.
    3. Obligatia de calcul si retinere a impozitului revine platitorului de astfel de venituri in momentul inchiderii operatiunii si evidentierii lor in contul clientului. Virarea impozitului la bugetul de stat se efectueaza pana la data de 25 a lunii urmatoare realizarii venitului.
    4. Contribuabilii care obtin astfel de venituri nu au obligatii declarative pentru acestea, conform prevederilor art. 62 din Ordonanta Guvernului nr. 7/2001.
    5. Platitorii veniturilor cu regim de retinere la sursa a impozitului, respectiv bancile comerciale, sunt obligati sa depuna la organul fiscal competent o "Declaratie informativa privind impozitul retinut pe veniturile obtinute din jocuri de noroc, din premii si din prime in bani si/sau in natura, alte venituri, pe beneficiari de venit, pe anul .....", cod 14.13.01.13/7i, la termenul stabilit de Ministerul Finantelor Publice conform prevederilor art. 68 - 70 din Ordonanta Guvernului nr. 7/2001.

    II. Deductibilitatea primelor de asigurare si alte probleme legate de impunerea veniturilor realizate in sistemul de asigurare
    1. Sunt cheltuieli deductibile pentru calculul venitului net din activitati independente, conform reglementarilor legale, primele de asigurare care privesc imobilizarile corporale si imobilizarile necorporale, inclusiv pentru stocurile detinute, precum si cheltuielile de asigurare pentru boli profesionale, risc profesional si impotriva accidentelor de munca.
    Sunt de asemenea deductibile cheltuielile cu primele de asigurare pentru bunurile din patrimoniul personal cand acestea reprezinta garantie bancara pentru creditele utilizate in desfasurarea activitatii independente a contribuabilului.
    2. Se incadreaza in prevederile art. 5 lit. d) din Ordonanta Guvernului nr. 7/2001 si sumele reprezentand rascumparari partiale in contul persoanei asigurate, in cazul in care contractantul asigurarii este aceeasi persoana care suporta primele de asigurare si este beneficiarul sumei respective.

    III. Tratamentul fiscal al cheltuielilor cu amortizarea unor bunuri, reglementat prin legi speciale de organizare si desfasurare a unor profesii liberale
    1. Scaderea cheltuielilor cu investitiile, dotarile si alte utilitati efectuate in cadrul atelierelor de arhitectura se face direct din veniturile realizate pe o perioada de 3 ani de la inceperea exercitarii profesiei, in limita venitului realizat anual.
    2. In cazul birourilor executorilor judecatoresti, intrucat prevederea art. 64 din Legea nr. 188/2000 privind executorii judecatoresti a fost abrogata de Ordonanta Guvernului nr. 7/2001, tratamentul fiscal stabilit prin acest articol se aplica numai pana la data de 31 decembrie 2001, in limita venitului realizat in anul fiscal 2001.
    Pentru partea ramasa de recuperat amortizarea se va calcula conform metodei lineare, pana la expirarea duratei normale de functionare, conform prevederilor art. 80 alin. (2) din Ordonanta Guvernului nr. 7/2001.
    3. Pentru cabinetele medicale cheltuielile cu investitiile, dotarile si alte utilitati sunt deductibile in limita venitului realizat anual, pana la recuperarea lor integrala.SmartCity5

COMENTARII la Decizia 5/2002

Momentan nu exista niciun comentariu la Decizia 5 din 2002
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Legea 198 2017
    Sunt Alexander Magnus, un împrumutat privat și legitim. Căutați un împrumut de afaceri, împrumut de Crăciun, împrumuturi personale, credite ipotecare, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare negarantate, garanție, capital de risc etc. ... Sau pur și simplu refuzați un împrumut de la o bancă sau instituție financiară pentru unul sau mai multe motive? Sunteți soluțiile potrivite pentru credit! Oferim împrumuturi întreprinderilor și persoanelor fizice cu o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3%. Deci, dacă sunteți interesat de un împrumut urgent și garantat. Pentru mai multe informații, vă rugăm să ne trimiteți un e-mail astăzi Via: alexandermagnus.loan@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 153 2002
    Ești bărbat sau femeie de afaceri? Sunteți într-o mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? Trebuie să plătiți împrumuturile datoriei lor sau să vă achitați facturile sau să începeți o afacere plăcută? Aveți un scor de credit scăzut și vă va fi greu să obțineți împrumut de capital de la băncile locale / alte instituții financiare? Aveți nevoie de un împrumut sau finanțare din orice motiv, cum ar fi: a) Împrumut personal, extinderea afacerii, b) Înființarea afacerii, educație, c) Consolidarea datoriilor, d) Împrumuturi cu bani grei Oferim împrumut la o rată a dobânzii redusă de 3% și cu garanție și nu Garanție, oferim împrumuturi personale, împrumuturi de consolidare a datoriilor, risc capital Capital, împrumut de afaceri, împrumut pentru educație, ipotecă sau Împrumuturi pentru orice motiv". Cu toate acestea, metoda noastră oferă posibilitatea de a specifica valoarea împrumutului necesar și, de asemenea, durata pe care o puteți permite, vă oferă o șansă reală de a obține fondurile de care aveți nevoie! Aceste împrumuturi personale pot fi aprobate indiferent de creditul dvs. și există o mulțime de clienți fericiți care susțin această cerere. Dar nu veți obține doar împrumutul personal de care aveți nevoie; Aceasta este promisiunea noastră: garantăm cea mai mică rată pentru toate împrumuturile cu beneficii colaterale gratuite. Ne străduim să lăsăm o impresie pozitivă de durată prin depășirea așteptărilor clienților mei în tot ceea ce fac. Scopul nostru este să vă tratăm cu demnitate și respect, oferind în același timp servicii de cea mai înaltă calitate. E-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Vizitați-ne la: www.midlandcreditonline.com
ANONIM a comentat Decretul 460 2020
    Mi-am luat deja cardul ATM programat și gol pentru a retrage zilnic 5.500 USD timp de șase luni. Sunt atât de fericit de acest lucru, deoarece l-am primit pe al meu săptămâna trecută și l-am folosit pentru a obține deja 33.000 de dolari. Georg Bednorz Hackers dă cărțile pentru a ajuta pe cei săraci și nevoiași, deși este ilegal, dar este ceva drăguț și el nu este ca alte escrocherii care pretind că au cărțile ATM goale. Nimeni nu este prins când folosește cardul. primește-l pe al tău de la Georg Bednorz Hackers astăzi! Trimiteți un e-mail la georgbednorzhackers@gmail.com sau trimiteți-i un mesaj text / WhatsApp prin +1 (262) 355-8285
ANONIM a comentat OUG 75 2005
    Oferim împrumuturi persoanelor care au nevoie de asistent financiar cu o dobândă mică de 3%. Pentru a obține un împrumut cu această companie, puteți spune suma exactă a împrumutului de care aveți nevoie și timpul în care puteți rambursa împrumutul. deci, dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați cu detaliile de mai jos. E-mail: protonloan2020@hotmail.com sau WHATSAPP +1 (204) 410-2623
ANONIM a comentat OUG 75 2005
    Oferim împrumuturi persoanelor care au nevoie de asistent financiar cu o dobândă mică de 3%. Pentru a obține un împrumut cu această companie, puteți spune suma exactă a împrumutului de care aveți nevoie și timpul în care puteți rambursa împrumutul. deci, dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați cu detaliile de mai jos. E-mail: protonloan2020@hotmail.com sau WHATSAPP +1 (204) 410-2623
ANONIM a comentat OUG 153 2002
    Ești bărbat sau femeie de afaceri? Sunteți într-o mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? . Acordăm împrumuturi legitime persoanelor serioase sau firmelor de afaceri care au nevoie de împrumuturi. Suntem o firmă de împrumut înregistrată, care este pregătită să satisfacă nevoile persoanelor care aspiră să fie mai mari în prima linie a acumulării de capital. Împrumuturile noastre sunt oferite la o rată a dobânzii subvenționată, care este favorabilă tuturor cetățenilor din întreaga lume și din diferite țări. .Suntem pregătiți să vorbim cu dvs. despre cum vă putem satisface nevoile financiare. Dacă sunteți interesați de această ofertă extraordinară, contactați-ne astăzi pentru un împrumut urgent. Aveți o idee de afaceri, dar nu aveți finanțe, aveți un istoric de credit slab, solicitați soluții pentru soluționarea problemei dvs. așteptați răspunsul dvs. urgent la acest AD sau trimiteți-ne un e-mail la: (midland.credit2@gmail.com) Imprumuturi personale Împrumuturi pe zi Finanțarea vehiculelor Imprumut pentru casa Consilierea datoriei Împrumut de afaceri Împrumut de student Împrumut de consolidare Împrumut medical De asemenea, sunt disponibile asigurări de viață / proprietate. Contactați-ne astăzi la adresa de e-mail :( midland.credit2@gmail.com) Pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Legea 198 2017
    Sunteţi în nevoie de un împrumut rapid şi urgent cu o rată a dobânzii relativ scăzută la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite acasă, credite auto, student credite, credite de consolidare a datoriilor etc indiferent de scorul de credit. Suntem garantați că vom oferi servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de creditare, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail:(midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară în schimbare.
ANONIM a comentat Ordin 400 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 535 1945
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 55 2008
    Aveți nevoie de un împrumut rapid și urgent, cu o rată a dobânzii relativ scăzută cu 3%? Oferim împrumuturi de afaceri, împrumuturi personale, împrumuturi pentru locuințe, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor e.t.c. indiferent de scorul dvs. de credit. Avem garanția că oferim servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de creditare, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail: (midland.credit2@gmail.com) și asistăm la o experiență financiară în schimbare a vieții.
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu