Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECIZIE Nr

DECIZIE   Nr. 33 din 28 martie 1995*)

privind precizari referitoare la serviciile de comunicatie audiovizuala distribuite prin cablu prevazute in Art. 21 - b) si c) din Legea Audiovizualului nr. 48/1992

ACT EMIS DE: CONSILIUL NATIONAL AL AUDIOVIZUALULUI


SmartCity3

PRELUATA:     de la Consiliul National al Audiovizualului

    *) astfel cum a fost modificata de C.N.A. la data de 28 septembrie 1995

    In scopul asigurarii unei receptii de buna calitate a programelor de televiziune difuzate pe cale radioelectrica terestra de posturile situate pe teritoriul Romaniei, in aplicarea dispozitiilor Art. 21 - a) din Legea Audiovizualului nr. 48/1992,
    In scopul reglementarii acordarii dreptului de a difuza serviciile audiovizuale mentionate in Art. 21 - b) si c) din Legea Audiovizualului nr. 48/1992,
    In temeiul Art. 32 - 1) si in conformitate cu Art. 29 din Legea Audiovizualului nr. 48/1992, CONSILIUL NATIONAL AL AUDIOVIZUALULUI

    DECIDE:

    Art. 1
    Titularii de licente de emisie pentru comunicatie audiovizuala distribuita prin cablu care retransmit programe difuzate pe cale radioelectrica terestra preluate de pe sateliti, conform Art. 21 - a) din Legea Audiovizualului nr. 48/1992, au obligatia de a retransmite si programele Societatii Romane de Televiziune care sunt accesibile in localitatea in care este realizata reteaua de distributie prin cablu.
    Potrivit unora din normele internationale din domeniu se recomanda, totodata, acelorasi titulari de licenta si asigurarea retransmisiei programelor posturilor locale de televiziune autorizate, care transmit zilnic un program propriu continuu de minimum 6 ore.
    Programele Societatii Romane de Televiziune vor fi transmise pe canalele din benzile "I - III" (R1 - R12). Programele posturilor locale de televiziune care indeplinesc conditiile mentionate in alineatul anterior pot fi transmise, optional, in acelasi spectru al canalelor din benzile "I - III" (R1 - R12); in Municipiul Bucuresti vor fi utilizate si canalele din banda 100 - 174 MHz (S1 - S10).
    Art. 2
    Serviciile de comunicatie audiovizuala distribuite prin cablu mentionate in Art. 21 - b) si c) din Legea Audiovizualului nr. 48/1992, pot fi efectuate prin retele autorizate tehnic de Ministerul Comunicatiilor, numai dupa obtinerea acordului C.N.A., acord care va fi inscris in Caietul de sarcini - parte integranta a Licentei de emisie.
    Art. 3
    Programele audiovizuale transmise in cadrul serviciului mentionat la Art. 21 - b) din Lege vor fi: filme, emisiuni de divertisment, stiintifice, de arta si desene animate. In vederea asigurarii pluralismului opiniilor si a diversitatii programelor, detinatorilor de licenta le revine obligatia de a folosi surse de programe diferite pentru alcatuirea programului mentionat la art. 21 - b) din Lege.
    Programele audiovizuale transmise in cadrul serviciului mentionat la Art. 21 - b) din Lege vor fi precedate de un anunt scris prin care telespectatorii vor fi informati asupra numelui producatorului programelor respective - in cazul productiilor autohtone preluate - sau distribuitorul sau legal in Romania - in cazul programelor sau productiilor de provenienta straina. Textul anuntului va fi redactat in limba romana si nu va depasi o durata de maximum 30 secunde.
    Programele transmise in cadrul serviciului mentionat la Art. 21 - b) din Lege vor fi insotite pe durata transmiterii lor de sigla detinatorului de licenta, cat si, periodic, pe durate de maximum 10 sec., de cea a producatorului sau distribuitorului acestora. Videoclipurile muzicale din componenta acestor programe pot fi transmise avand supraimpresionanta sigla producatorului, pe toata durata acestora.
    Programele in limbi straine transmise in cadrul serviciului mentionat la Art. 21 b) vor fi traduse in limba romana, traducerea fiind asigurata prin subtitrare sau dublaj, cu exceptia videoclipurilor muzicale.
    Filmele documentare (stiintifice, educative, de arta), cat si programele destinate copiilor, pot fi traduse in limba romana atat prin subtitrare, cat si prin rostirea textului traducerii de un crainic (voice off).
    In cadrul serviciului mentionat la Art. 21 - b) din Legea Audiovizualului nr. 48/1992, titularul de licenta de emisie poate transmite, prin procedeul videotext, anunturi, informatii privind activitatea, programul statiei, precum si anunturi sau informatii cu caracter umanitar si de interes general pentru comunitatea beneficiarilor racordati la retea.
    Publicitatea transmisa prin procedeul videotext, teletext, in cadrul serviciului mentionat al Art. 21 - b) din Lege este permisa, cu respectarea unei durate de maximum 2 min. intr-un interval dat de 1 ora de program, precum si cu respectarea art. 4 din Decizia C.N.A. nr. 105/22.07.1993 - Anexa, referitoare la Normele obligatorii privind realizarea publicitatii in cadrul programelor audiovizuale radiodifuzate sau distribuite prin cablu.
    In toate cazurile in care titularul de licenta de emisie foloseste subtitrarea sau procedeul videotext, teletext, titularul de licenta are obligatia de a asigura respectarea cu strictete a gramaticii limbii romane.
    Acordul C.N.A. privind efectuarea serviciului de comunicatie audiovizuala mentionat la Art. 21 - b) din Lege va fi inscris in Caietul de sarcini - parte integranta a Licentei de emisie, cu precizarea grilei de program si a duratei de la care solicitantul poate efectua serviciul respectiv.
    Programele specifice acestui tip de serviciu vor fi achizitionate de catre solicitant pe baza de contracte ferme; modificari in efectuarea serviciului pot fi aprobate de CNA ori de cate ori titularul de licenta prezinta noi grile de program.
    Art. 4
    Pentru obtinerea acordului C.N.A. privind efectuarea serviciului mentionat la Art. 21 - b) din Legea Audiovizualului nr. 48/1992, detinatorul de licenta de emisie va depune la Directia L.A.R. din cadrul C.N.A. o cerere care sa contina:
    - numele titularului licentei de emisie si numarul licentei de emisie;
    - numele retelei de distributie prin cablu; localitatea (zona);
    - numarul Deciziei de autorizare a retelei emisa de Ministerul Comunicatiilor;
    - precizarea taxei lunare de intretinere si service (per beneficiar) perceputa la data solicitarii acordului;
    - precizarea numarului de beneficiari racordati la retea in momentul depunerii cererii, cat si al celor in curs de racordare cu care solicitantul are contracte incheiate;
    - grila de program, orarul de transmitere, precum si copiile legalizate ale contractelor privind dobandirea dreptului de difuzare a programelor preluate;
    - canalul alocat pentru efectuarea serviciului si lista echipamentelor, cu precizarea caracteristicilor tehnice ale acestora;
    - lista persoanelor responsabile cu transmiterea programelor;
    - adresa si lista cu telefoanele si faxul postului (statiei).
    Transmiterea de programe din categoria celor erotice si a celor din categoria sexy este permisa numai intre orele 0,00 - 5,00, atat in cadrul serviciului mentionat la Art. 21 - b) cat si in cadrul serviciului mentionat la Art. 21 - c) din Lege.
    Art. 5
    Programele de conceptie proprie din cadrul serviciului mentionat la Art. 21 - c) din Legea Audiovizualului nr. 48/1992 vor fi difuzate pe un canal special alocat acestora; canalul respectiv poate fi utilizat, dupa caz, si pentru transmiterea programelor din cadrul serviciului mentionat la Art. 21 - b) din Lege.
    Programele difuzate in cadrul serviciului mentionat la Art. 21 - c) din Lege (programe de conceptie proprie) trebuie sa raspunda necesitatilor informationale si interesului general al comunitatii beneficiarilor din zona de serviciu, prin realizarea de emisiuni pe teme politice, economice, administrative, de invatamant, culturale, sportive. In alcatuirea programelor se pot folosi atat surse proprii (productie proprie), cat si alte surse.
    Art. 6
    Nivelul tehnic al echipamentelor si al videocasetelor utilizate pentru efectuarea serviciilor de comunicatie audiovizuala prevazute la Art. 21 - b) si c) din Legea Audiovizualului nr. 48/1992, va fi corespunzator minimum sistemului S-VHS, calitatea semnalului audio si a celui video fiind asigurata conform prevederilor din Decizia C.N.A. nr. 170/1993.
    Art. 7
    Difuzarea prin retelele de distributie prin cablu, autorizate tehnic de catre Ministerul Comunicatiilor, a programelor de conceptie proprie din cadrul serviciului mentionat in Art. 21 - c) din Legea Audiovizualului nr. 48/1992, va fi efectuata cu respectarea tuturor Normelor obligatorii si a Deciziilor C.N.A. referitoare la difuzarea programelor de radiodifuziune si televiziune pe cale radioelectrica.
    Acordul C.N.A. pentru efectuarea serviciului respectiv va fi dat printr-o procedura similara acordarii licentei pentru posturile de radio si de televiziune (Decizia C.N.A. nr. 3/1992, anexele 1 si 4), in doua etape, dupa cum urmeaza:
    Prima etapa: examinarea solicitarii detinatorului de licenta de emisie, de catre membrii Consiliului, in cadrul unei discutii publice cu solicitantul.
    Etapa a doua: autorizarea studioului in care va fi asigurata realizarea si difuzarea programelor de conceptie proprie, autorizare ce va fi eliberata potrivit conditiilor prevazute la art. 9 din prezenta decizie.
    Art. 8
    In prima etapa, pentru obtinerea acordului C.N.A. privind solicitarea efectuarii serviciului mentionat in Art. 21 - c) din Legea Audiovizualului nr. 48/1992, detinatorul de licenta de emisie va depune la Directia L.A.R. din cadrul C.N.A. o cerere insotita de documentatia prevazuta la art. 4 din prezenta Decizie, precizandu-se si numele reprezentantului legal al detinatorului de licenta in fata C.N.A., precum si adresa acestuia, numar telefon, fax.
    Nu este necesara anexarea avizului tehnic prealabil eliberat de Ministerul Comunicatiilor (pct. 3 din Decizia C.N.A. nr. 3/1992, anexa 1).
    Dupa analizarea si aprobarea de catre membrii C.N.A. a documentatiei cu informatiile complete solicitate, acordul Consiliului va fi inscris in Caietul de sarcini al Licentei solicitantului.
    Grila de program nu va putea fi modificata decat cu aprobarea C.N.A.
    Productia si programele de conceptie proprie realizate in limbi straine vor fi traduse in limba romana cu respectarea exigentelor prevazute la art. 3, din prezenta Decizie.
    Publicitatea difuzata, in cadrul serviciului mentionat la Art. 21 - c) din Lege este permisa, cu respectarea unei durate de maximum 2 min. intr-un interval dat de 1 ora de program, cu respectarea Deciziei C.N.A. nr. 105/22.07.1993 - Anexa, referitoare la Normele obligatorii privind realizarea publicitatii in cadrul programelor audiovizuale radiodifuzate sau distribuite prin cablu.
    Art. 9
    In etapa a doua, dupa realizarea studioului, Decizia de autorizare pentru difuzarea acestor programe se acorda de Consiliul National al Audiovizualului, in urma examinarii cererii de autorizare depusa la Directia L.A.R. din cadrul C.N.A., cererea fiind insotita de o documentatie privind:
    - aparatura de studio existenta fizic la data solicitarii Deciziei respective;
    - mijloace tehnice de masura cu care este echipat studioul (conform contracoperta Caiet de sarcini, ultimul alineat);
    - buletin cu rezultatele masuratorilor efectuate in studio, conform Deciziei C.N.A. nr. 170/1993;
    - protocolul si caseta continand semnalele de identificare si secventele, conform Deciziei C.N.A. nr. 171/1993;
    - modul de informare cu anticipatie asupra programelor a publicului racordat la retea;
    - numarul de beneficiari racordati, la zi, cat si a celor in curs de racordare cu care solicitantul are contracte incheiate la zi, in momentul solicitarii autorizarii studioului;
    - schema organizatorica a statiei: conducere, numar de angajati, numar de colaboratori permanenti si (sau) ocazionali;
    - precizari referitoare la eventualele schimbari de sediu, adresa, telefoane, fax ale titularului de licenta si (sau) ale reprezentantului legal al acestuia in fata C.N.A.;
    - precizari referitoare la eventuale modificari in situatia juridica a societatii detinatoare de licenta;
    - precizari referitoare la eventuale modificari justificate ale unor prevederi inscrise in Caietul de sarcini.
    Art. 10
    Decizia de autorizare pentru transmiterea de programe de conceptie proprie din cadrul serviciului mentionat la Art. 21 - c) va fi acordata de C.N.A. in maximum 45 zile de la solicitare, perioada in care reprezentantii C.N.A. vor constata posibilitatile reale, tehnice, logistice si de resurse umane ale solicitantului de a efectua un serviciu audiovizual cu program de conceptie proprie. Rezultatul constatarilor va fi consemnat intr-un proces verbal semnat de ambele parti, document ce va fi anexat la dosarul de Licenta al solicitantului.
    Art. 11
    Decizia de autorizare pentru difuzarea programelor de conceptie proprie in cadrul serviciului mentionat la Art. 21 - c) din Legea Audiovizualului nr. 48/1992, se acorda pentru perioada valabilitatii licentei de emisie.
    Art. 12
    Titularii de licenta de emisie care au retele de distributie prin cablu in functiune vor trece la indeplinirea dispozitiilor de la art. 1 al prezentei Decizii in termen de maximum 60 de zile de la data intrarii in vigoare a Deciziei.
    Art. 13
    Nerespectarea dispozitiilor prezentei Decizii atrage sanctiunile prevazute la cap. V din Legea Audiovizualului nr. 48/1992.
    Art. 14
    Prezenta Decizie intra in vigoare in termen de 60 de zile de la data modificarii ei - 28 septembrie 1995 - data la care se abroga Decizia C.N.A. nr. 78/20.05.1993, Decizia C.N.A. nr. 116/27.12.1994, precum si dispozitiile contrare din Decizia C.N.A. nr. 33 din 28 martie 1995.
    Art. 15
    Decizia 33/1995 modificata va fi publicata in Buletinul C.N.A. pentru a fi adusa la cunostinta titularilor de licenta.

                           PRESEDINTE
                 prof. univ. dr. TITUS RAVEICA



SmartCity5

COMENTARII la Decizia 33/1995

Momentan nu exista niciun comentariu la Decizia 33 din 1995
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu