Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECIZIE Nr

DECIZIE   Nr. 265 din 16 octombrie 2002

privind exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 79 si 80 din Legea educatiei fizice si sportului nr. 69/2000

ACT EMIS DE: CURTEA CONSTITUTIONALA

ACT PUBLICAT IN:            MONITORUL OFICIAL  NR. 87 din 12 februarie 2003


SmartCity3


    Nicolae Popa          - presedinte
    Costica Bulai         - judecator
    Nicolae Cochinescu    - judecator
    Constantin Doldur     - judecator
    Kozsokar Gabor        - judecator
    Petre Ninosu          - judecator
    Serban Viorel Stanoiu - judecator
    Lucian Stangu         - judecator
    Ioan Vida             - judecator
    Gabriela Ghita        - procuror
    Florentina Geangu     - magistrat-asistent

    Pe rol se afla solutionarea exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 79 si 80 din Legea educatiei fizice si sportului nr. 69/2000, exceptie ridicata in Dosarul nr. 4.890/2001 al Judecatoriei Pitesti de Societatea Comerciala "IND. COMPLEX C.F." - S.A. din Pitesti (in prezent Societatea Comerciala "Metabet C.F." - S.A. - conform Rezolutiei nr. 15.104 din 19 iunie 2002, emisa de Oficiul registrului comertului al judetului Arges).
    Dezbaterile au avut loc in sedinta publica din 24 septembrie 2002 si au fost consemnate in incheierea de la acea data, cand Curtea, avand nevoie de timp pentru a delibera, a amanat pronuntarea la 9 octombrie 2002 si apoi la 16 octombrie 2002.

    CURTEA,
avand in vedere actele si lucrarile dosarului, constata urmatoarele:
    Prin Incheierea din 14 februarie 2001, pronuntata in Dosarul nr. 4.890/2001, Judecatoria Pitesti a sesizat Curtea Constitutionala cu exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 79 si 80 din Legea nr. 69/2000, exceptie ridicata de Societatea Comerciala "IND. COMPLEX C.F." - S.A. din Pitesti.
    In motivarea exceptiei de neconstitutionalitate se sustine ca "Legea nr. 69/2000 dispune, in dispretul art. 41 din Constitutie, ca imobilele dobandite de societatile comerciale, in conformitate cu dispozitiile art. 20 alin. 2 din Legea nr. 15/1990, se reintegreaza fara plata in patrimoniul Directiilor Judetene pentru Tineret si Sport, or nimeni nu poate fi expropriat decat cu o prealabila si dreapta despagubire. Legea nr. 69/2000 incalca, totodata, principiul egalitatii titularilor dreptului de proprietate, indiferent de forma de proprietate, si obligatia de a despagubi pe proprietar in cazul modificarii regimului juridic al bunului".
    Judecatoria Pitesti considera ca exceptia este neintemeiata, deoarece "nu exista nici o contradictie intre dispozitiile art. 79 si art. 80 din Legea nr. 69/2000 si prevederile art. 41 alin. (1) - (3) din Constitutie, intrucat dreptul de proprietate asupra terenului a apartinut in permanenta statului, iar ceea ce s-a instrainat si se tinde a se readuce in patrimoniul acestuia este doar un atribut al dreptului de proprietate, respectiv folosinta si nu dreptul de proprietate propriu-zis". In acest sens, instanta arata ca prin Hotararea nr. 923 din 30 iulie 1974 a Consiliului de Ministri a fost transmisa fostului Consiliu National pentru Educatie Fizica si Sport numai folosinta gratuita a terenului in cauza.
    Potrivit dispozitiilor art. 24 alin. (1) din Legea nr. 47/1992, republicata, incheierea de sesizare a fost comunicata presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului si Guvernului, pentru a-si formula punctele de vedere asupra exceptiei de neconstitutionalitate ridicate.
    Presedintele Camerei Deputatilor considera ca exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 79 si 80 din Legea nr. 69/2000 este neintemeiata, apreciind ca "nu se poate vorbi de o incalcare a proprietatii private, deoarece bazele sportive au apartinut statului si unitatilor administrativ-teritoriale, fie in domeniul public, fie in domeniul privat, cu unicul scop de a realiza activitatile de interes national sprijinite de stat - educatia fizica si sportul -, fapt care determina, alaturi de necesitatea obtinerii aprobarii Ministerului Tineretului si Sportului si garantia constituirii altor baze sportive similare". Se mai arata ca, in situatia data, scopul bazelor sportive determina conditia constituirii altor baze sportive in cazul desfiintarii sau schimbarii destinatiei celor existente. Prin prevederile sale si alin. (2) al art. 79 din Legea nr. 69/2000 se circumscrie aceluiasi scop, fapt ce conduce la solutia ca si societatilor comerciale ce au dobandit active patrimoniale destinate activitatii sportive care au apartinut statului sa li se aplice prevederile alin. (1) al art. 79 din lege. In speta, dreptul de proprietate a fost circumscris scopului bazelor sportive ce cad sub incidenta legii, fapt care nu face altceva decat sa conduca la ideea ca art. 41 alin. (1) din Constitutie este respectat. De asemenea, presedintele Camerei Deputatilor considera ca nici alin. (2) al art. 41 din Legea fundamentala nu este incalcat, intrucat, desi Ministerul Tineretului si Sportului este organul administratiei publice centrale care coordoneaza activitatea din domeniul educatiei fizice si sportului, cu exceptia cazurilor prevazute de prezenta lege, el nu poate fi tratat ca un simplu titular, principiul protectiei proprietatii private, in mod egal, indiferent de titular, statuat in Constitutie, negasindu-si aplicarea decat in raporturile dintre cetateni. Referitor la neconstitutionalitatea art. 80 din Legea nr. 69/2000, in raport cu art. 41 alin. (3) din Constitutie, se arata ca nu se poate vorbi despre o incalcare a dispozitiilor cu privire la expropriere, in sensul avut in vedere in Legea fundamentala, intrucat ministerul in cauza este succesorul in drepturi, iar justa despagubire se acorda, dupa caz, de Guvern. Cu privire la imobilele care, conform art. 20 alin. 2 din Legea nr. 15/1990 privind reorganizarea unitatilor economice de stat ca regii autonome si societati comerciale, au trecut in patrimoniul unor societati comerciale, indiferent de statutul capitalului social, se arata ca reintegrarea lor se face fara plata, deoarece este vorba de bunuri dobandite cu alt titlu, nu cu titlu de proprietate, situatie in care nu se poate vorbi de vreo expropriere.
    Guvernul apreciaza exceptia de neconstitutionalitate ca fiind inadmisibila. Se arata ca exceptia "nu poate fi ridicata decat cu privire la dispozitiile art. 80 alin. (1) si (2) din Legea nr. 69/2000, singurele de care depinde solutionarea cauzei. Aceste prevederi nu aduc atingere dreptului de proprietate privata, prevazut de dispozitiile art. 41 din Constitutie, care nu au incidenta asupra exceptiei". Se invoca, de asemenea, dispozitiile art. 20 alin. (2) din Legea nr. 15/1990, conform carora "Bunurile din patrimoniul societatii comerciale sunt proprietatea acesteia, cu exceptia celor dobandite cu alt titlu". Aspectele invocate in sustinerea exceptiei privesc, potrivit punctului de vedere al Guvernului, modul de aplicare a dispozitiilor art. 80 alin. (1) si (2) din Legea nr. 69/2000, ceea ce nu poate face obiectul controlului de constitutionalitate.
    Presedintele Senatului nu a comunicat punctul sau de vedere asupra exceptiei de neconstitutionalitate.

    CURTEA,
examinand incheierea de sesizare, punctele de vedere ale presedintelui Camerei Deputatilor si Guvernului, concluziile procurorului, dispozitiile legale criticate, raportate la prevederile Constitutiei, precum si prevederile Legii nr. 47/1992, retine urmatoarele:
    Curtea Constitutionala a fost legal sesizata si este competenta, potrivit dispozitiilor art. 144 lit. c) din Constitutie, precum si ale art. 1 alin. (1), ale art. 2, 3, 12 si 23 din Legea nr. 47/1992, republicata, sa solutioneze exceptia de neconstitutionalitate ridicata.
    Obiectul exceptiei de neconstitutionalitate il constituie dispozitiile art. 79 si 80 din Legea educatiei fizice si sportului nr. 69/2000, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 200 din 9 mai 2000.
    Curtea constata ca solutionarea cauzei - avand ca obiect "revendicare, pretentii si anulare certificat" - nu depinde de intreg ansamblul normelor legale criticate, astfel incat, avand in vedere dispozitiile art. 23 alin. (1) din Legea nr. 47/1992, republicata, potrivit carora Curtea decide numai asupra constitutionalitatii unor dispozitii legale in vigoare de care depinde solutionarea pricinii, urmeaza ca, in temeiul alin. (6) al aceluiasi articol, sa respinga, ca fiind inadmisibila, exceptia de neconstitutionalitate cu referire la dispozitiile art. 79 si ale art. 80 alin. (3), (4), (8) - (15) din Legea nr. 69/2000. Aceste texte se refera la schimbarea destinatiei sau desfiintarea unor baze sportive apartinand domeniului public, inchirierea bunurilor, inclusiv a terenurilor aflate in patrimoniul Ministerului Tineretului si Sportului, si la reintegrarea bazei materiale proprii de catre alte organe ale administratiei publice centrale si locale, precum si la posibilitatea transferarii in domeniul public al comunelor, oraselor sau judetelor a patrimoniului din domeniul public al statului aflat in administrarea Ministerului Tineretului si Sportului.
    Curtea retine ca avand legatura cu dezlegarea cauzei doar dispozitiile alin. (1), (2), (5), (6) si (7) ale art. 80 din Legea nr. 69/2000. In consecinta, controlul de constitutionalitate se va limita la aceste prevederi legale, care au urmatorul continut: "(1) Baza materiala pentru activitatea sportiva, aflata in patrimoniul statului si in folosinta fostului Consiliu National pentru Educatie Fizica si Sport la data de 22 decembrie 1989, se reintegreaza in patrimoniul succesorului in drepturi, Ministerul Tineretului si Sportului.
    (2) Predarea-preluarea se face pe baza de protocol. Justa despagubire se acorda, dupa caz, de Guvern. In acelasi timp se reintegreaza fara plata si imobilele care, conform art. 20 alin. 2 din Legea nr. 15/1990, cu modificarile si completarile ulterioare, au trecut in patrimoniul unor societati comerciale, indiferent de statutul capitalului social al acestora. Reintegrarea se face pe baza de protocol. [...]
    (5) Detinatorii de bunuri prevazute la alin. (1) si (2), care urmeaza sa fie reintegrate in patrimoniul Ministerului Tineretului si Sportului, sunt obligati sa puna la dispozitie imputernicitilor Ministerului Tineretului si Sportului toate documentele care atesta proprietatea, evidentele contabile, precum si documentele necesare in vederea inregistrarii. Ministerul Tineretului si Sportului, prin imputernicitii sai, va actiona in justitie persoanele juridice sau fizice care refuza semnarea protocoalelor si predarea documentelor de proprietate. Aceste actiuni sunt scutite de taxa de timbru.
    (6) Inscrierea dreptului de proprietate asupra bunurilor imobile apartinand Ministerului Tineretului si Sportului se face in cartea funciara, cu scutirea de la plata taxelor prevazute de lege.
    (7) Actiunile in justitie formulate de Ministerul Tineretului si Sportului si de directiile pentru tineret si sport judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, pentru aplicarea prevederilor alin. (1) si (2) sunt scutite de taxa de timbru."
    Autorul exceptiei sustine ca aceste texte de lege sunt neconstitutionale, deoarece incalca prevederile art. 41 alin. (1) - (3) din Constitutie, referitoare la garantarea dreptului de proprietate, ocrotirea in mod egal de lege a proprietatii private, indiferent de titular, precum si la faptul ca exproprierea se poate face numai pentru o cauza de utilitate publica si cu dreapta si prealabila despagubire.
    Examinand exceptia de neconstitutionalitate, Curtea constata ca din cuprinsul incheierii de sesizare ca si din motivarea exceptiei rezulta ca, in realitate, problema de fapt, esentiala pentru solutionarea cauzei aflate pe rolul instantei de judecata, de care depinde caracterizarea dreptului pe care il invoca autorul exceptiei, este aceea daca imobilul in cauza a fost primit cu titlu de folosinta sau de inchiriere, ori daca l-a primit in administrare, inainte de anul 1989.
    Potrivit dispozitiilor art. 20 alin. 2 din Legea nr. 15/1990, "Bunurile din patrimoniul societatii comerciale sunt proprietatea acesteia, cu exceptia celor dobandite cu alt titlu".
    Stabilirea acestei situatii de fapt, de care depinde caracterizarea dreptului autorului exceptiei, nu intra insa in competenta Curtii Constitutionale, ci este de resortul instantei de judecata. In acest sens, dispozitiile art. 2 alin. (3) din Legea nr. 47/1992, republicata, prevad ca "In exercitarea controlului, Curtea Constitutionala se pronunta numai asupra problemelor de drept [...]".
    In jurisprudenta sa Curtea Constitutionala a stabilit in mod constant, prin decizii definitive si obligatorii, ca aspectele privind situatia de fapt si justificarea drepturilor subiective ale partilor sunt de competenta instantelor judecatoresti. In acest sens pot fi mentionate, de exemplu, deciziile: nr. 64 din 8 aprilie 1997, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 101 din 27 mai 1997; nr. 158 din 3 iunie 1997, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 371 din 22 decembrie 1997, si nr. 441 din 13 noiembrie 1997, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 343 din 5 decembrie 1997.
    Deoarece nu au intervenit elemente noi care sa justifice schimbarea jurisprudentei Curtii, aceasta solutie isi mentine valabilitatea si in cauza de fata.

    Pentru considerentele expuse, in temeiul art. 144 lit. c) si al art. 145 alin. (2) din Constitutie, precum si al art. 13 alin. (1) lit. A.c), al art. 23 alin. (3) si al art. 25 alin. (1) din Legea nr. 47/1992, republicata, cu majoritate de voturi privind art. 80 alin. (2) teza a doua din Legea nr. 69/2000,

    CURTEA
    In numele legii
    DECIDE:

    1. Respinge, ca fiind inadmisibila, exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 79 si ale art. 80 alin. (3), (4), (8) - (15) din Legea educatiei fizice si sportului nr. 69/2000, exceptie ridicata de Societatea Comerciala "IND. COMPLEX C.F." - S.A. din Pitesti in Dosarul nr. 4.890/2001 al Judecatoriei Pitesti.
    2. Respinge, ca neintemeiata, exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor art. 80 alin. (1), (2), (5), (6) si (7) din Legea nr. 69/2000, exceptie ridicata de acelasi autor in acelasi dosar.
    Definitiva si obligatorie.
    Pronuntata in sedinta publica din data de 16 octombrie 2002.

          PRESEDINTELE CURTII CONSTITUTIONALE,
              prof. univ. dr. NICOLAE POPA

                              Magistrat-asistent,
                              Florentina Geangu

                              OPINIE SEPARATA

    Prin Decizia nr. 265 din 16 octombrie 2002 Curtea Constitutionala a respins, ca fiind inadmisibila, exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 79 si ale art. 80 alin. (3), (4), (8) - (15) din Legea nr. 69/2000 si ca neintemeiata exceptia privind neconstitutionalitatea dispozitiilor art. 80 alin. (1), (2), (5), (6) si (7) din aceeasi lege. In ceea ce priveste dispozitiile art. 80 alin. (2) teza a doua, solutia de respingere a exceptiei s-a adoptat cu votul majoritatii membrilor Curtii, solutie pe care o apreciem ca fiind gresita.
    In considerentele deciziei se motiveaza doar inadmisibilitatea exceptiei in integralitatea sa, retinandu-se ca solutionarea cauzei in care s-a ridicat exceptia de neconstitutionalitate depinde de o problema de fapt, care caracterizeaza dreptul invocat de autorul exceptiei, si anume problema "daca imobilul in cauza a fost primit cu titlu de folosinta sau de inchiriere, ori daca l-a primit in administrare, inainte de anul 1989", iar stabilirea situatiei de fapt nu intra in competenta Curtii Constitutionale, ci in atributiile exclusive ale instantelor judecatoresti.
    Intr-adevar, sub aspectul incidentei si al efectelor dispozitiilor art. 20 alin. 2 din Legea nr. 15/1990, este necesara stabilirea imprejurarii daca bunurile din litigiu au facut parte "din patrimoniul societatii comerciale" ori "au fost dobandite cu alt titlu", ceea ce constituie o problema de fapt, care trebuie cercetata si determinata de catre instanta judecatoreasca. Observam insa ca art. 80 alin. (2) teza a doua din Legea nr. 69/2000 nu distinge in acest sens, dispunand, in mod categoric, ca "In acelasi timp se reintegreaza fara plata si imobilele care, conform art. 20 alin. 2 din Legea nr. 15/1990, cu modificarile si completarile ulterioare, au trecut in patrimoniul unor societati comerciale, indiferent de statutul capitalului social al acestora".
    Aceasta dispozitie legala ridica o singura problema de fapt, aceea daca bunurile respective au intrat sau nu in patrimoniul societatii comerciale. Textul, facand trimitere in mod expres la art. 20 alin. 2 din Legea nr. 15/1990, pe baza caruia bunurile au trecut in patrimoniul societatii comerciale, vizeaza toate situatiile, nu numai cele in care societatea comerciala a dobandit bunurile cu alt titlu. In aceasta din urma situatie nici nu se putea invoca dobandirea dreptului de proprietate. In consecinta, Curtea trebuia sa retina si sa se pronunte asupra intelesului contrar Constitutiei al dispozitiei legale examinate.
    Prevederile art. 20 alin. 2 din Legea nr. 15/1990 au constituit un titlu legal pentru dobandirea dreptului de proprietate al societatilor comerciale asupra bunurilor din patrimoniul lor. Astfel, bunurile respective au devenit proprietatea privata a societatilor comerciale, componente ale capitalului lor social. Initial toate societatile comerciale vizate de Legea nr. 15/1990 au fost constituite cu capital integral de stat, iar apoi, prin procesul de privatizare, au devenit societati comerciale cu capital integral sau partial privat, iar la vanzarea actiunilor au fost determinate, printre altele, si valoarea capitalului social, precum si natura bunurilor care compun capitalul.
    In opinia noastra, o dispozitie legala prin care se prevad, in mod obligatoriu si neconditionat, scoaterea unor bunuri din patrimoniul societatilor comerciale si transferul lor in patrimoniul altui titular al proprietatii private, chiar daca acesta este succesorul de drept al unui fost titular, dar de la care au fost trecute bunurile respective in proprietatea unor societati comerciale, pe baza unui titlu legal, este contrara prevederilor constitutionale referitoare la garantarea dreptului de proprietate; la ocrotirea proprietatii private in mod egal de lege, indiferent de titular; precum si la conditiile exproprierii, din art. 41 alin. (1) teza intai, alin. (2) teza intai si alin. (3).

                                Judecator,
                              Kozsokar Gabor



SmartCity5

COMENTARII la Decizia 265/2002

Momentan nu exista niciun comentariu la Decizia 265 din 2002
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Decizia 265/2002
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu