Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECIZIE Nr

DECIZIE   Nr. 237 din 10 mai 2005

referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor art. 17 alin. (3) lit. a) si alin. (6) din Ordonanta Guvernului nr. 102/2000 privind statutul si regimul refugiatilor in Romania

ACT EMIS DE: CURTEA CONSTITUTIONALA

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 604 din 13 iulie 2005


SmartCity3


    Ioan Vida             - presedinte
    Nicolae Cochinescu    - judecator
    Aspazia Cojocaru      - judecator
    Constantin Doldur     - judecator
    Kozsokar Gabor        - judecator
    Acsinte Gaspar        - judecator
    Petre Ninosu          - judecator
    Serban Viorel Stanoiu - judecator
    Ion Predescu          - judecator
    Ion Tiuca             - procuror
    Valentina Barbateanu  - magistrat-asistent

    Pe rol se afla solutionarea exceptiei de neconstitutionalitate a prevederilor art. 16 alin. (3) lit. a) si alin. (6) din Ordonanta Guvernului nr. 102/2000 privind statutul si regimul refugiatilor in Romania, exceptie ridicata de Shuai Guifang in Dosarul nr. 3.975/RF/2004 al Tribunalului Bucuresti - Sectia a VIII-a pentru conflicte de munca si litigii de munca.
    La apelul nominal se constata lipsa partilor, fata de care procedura de citare a fost legal indeplinita.
    Reprezentantul Ministerului Public pune concluzii de respingere ca neintemeiata a exceptiei de neconstitutionalitate. In acest sens arata ca textul criticat nu impiedica solicitantul unei forme de protectie umanitare sa se adreseze justitiei si sa se prevaleze de toate garantiile procesuale. De asemenea, considera ca, fiind vorba de norme procedurale, legiuitorul este liber sa reglementeze, in conformitate cu prevederile art. 126 alin. (2) din Constitutie.
    La dosar a fost depus punctul de vedere al Oficiului National pentru Refugiati, care solicita respingerea exceptiei de neconstitutionalitate ca neintemeiata. Arata, in esenta, ca in analizarea unei noi cereri de acordare a statutului de refugiat se parcurg doua etape. Astfel, mai intai se analizeaza admisibilitatea unei noi cereri, "in raport de elementele noi invocate de solicitantul de azil sau de transformarile de ordin politic, social, militar sau legislativ din tara de origine, de natura a avea consecinte grave pentru solicitant", iar apoi se initiaza procedura de acordare a unei forme de protectie, daca se constata ca noua cerere indeplineste conditiile de admisibilitate prevazute de lege. In ceea ce priveste art. 17 alin. (6) din Ordonanta Guvernului nr. 102/2000, precizeaza ca, "daca dispozitia de parasire a tarii ar deveni suspensiva si in cazul in care se respinge ca inadmisibila cererea de acces la o noua procedura, ar insemna ca solicitantului sa i se ofere un mijloc de suspendare la nesfarsit a acestei dispozitii, prin reiterarea cererilor de acordare a accesului la o noua procedura de acordare a statutului de refugiat".

    CURTEA,
avand in vedere actele si lucrarile dosarului, constata urmatoarele:
    Prin Incheierea din 16 septembrie 2004, pronuntata in Dosarul nr. 3.975/RF/2004, Tribunalul Bucuresti - Sectia a VIII-a pentru conflicte de munca si litigii de munca a sesizat Curtea Constitutionala cu exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor art. 16 alin. (3) lit. a) si alin. (6) din Ordonanta Guvernului nr. 102/2000 privind statutul si regimul refugiatilor in Romania.
    Exceptia de neconstitutionalitate a fost ridicata de recurenta Shuai Guifang intr-o cauza civila avand ca obiect solutionarea recursului formulat impotriva sentintei prin care Judecatoria Sectorului 2 Bucuresti a respins plangerea impotriva hotararii Oficiului National pentru Refugiati de respingere a cererii de acordare a statutului de refugiat.
    In motivarea exceptiei de neconstitutionalitate, autorul acesteia afirma ca textele de lege criticate vin in contradictie cu prevederile referitoare la dreptul la un proces echitabil, cuprinse in art. 21 alin. (3) din Constitutie si in art. 6 paragraful 1 din Conventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale. In acest sens sustine ca art. 16 alin. (3) din Ordonanta Guvernului nr. 102/2000 este neconstitutional, intrucat accesul la o noua procedura de acordare a unei forme de protectie este permis doar pentru obtinerea statutului de refugiat, "fiind exclusa, astfel, cealalta forma de protectie prevazuta de legea speciala, respectiv protectia umanitara conditionata". Considera ca "prin aceasta se incalca dreptul la un proces echitabil, din moment ce, prin limitarea mentionata, este infrant dreptul la o noua cerere de acordare a protectiei umanitare conditionate". In ceea ce priveste art. 16 alin. (3) lit. a), afirma ca nesocoteste dreptul la un proces echitabil, deoarece "accesul la o noua procedura este conditionat strict si imperativ", pe de o parte, de dovedirea de catre solicitant a aparitiei, pe parcursul solutionarii cererii anterioare, a unor elemente noi care, "in virtutea caracterului dinamic al vietii, pot aparea si dupa incheierea primei proceduri", iar pe de alta parte, prin obligarea solicitantului sa faca dovada existentei noilor motive invocate si a imposibilitatii prezentarii lor cu ocazia solutionarii cererii anterioare, ceea ce, in opinia autorului exceptiei, reprezinta "o limitare excesiva a dreptului la aparare al solicitantului, in raport cu specificul probatiunii in cauzele cu refugiati, in care, conform procedurilor prevazute in Manualul Inaltului Comisariat al Natiunilor Unite pentru Refugiati, se face aplicarea principiului impartirii sarcinii probei si a principiului beneficiului dubiului". In motivarea exceptiei de neconstitutionalitate a art. 16 alin. (6) din ordonanta criticata, arata ca se incalca dreptul la un proces echitabil, intrucat "aceeasi autoritate administrativa care a respins cererea de acces la o noua procedura are si posibilitatea de a returna in tara de origine pe solicitantul care a formulat-o, inainte de pronuntarea in cauza, de catre instanta de judecata competenta, a hotararii sale definitive si irevocabile". Aceasta deoarece "anularea dispozitiei de parasire a teritoriului intervine doar in situatia admiterii de catre autoritatea administrativa a cererii de acces la o noua procedura, in situatia respingerii acestei cereri, solicitantul putand fi oricand indepartat de pe teritoriul Romaniei".
    Tribunalul Bucuresti - Sectia a VIII-a pentru conflicte de munca si litigii de munca apreciaza ca exceptia de neconstitutionalitate este neintemeiata. Astfel, considera ca autorul exceptiei da prevederilor art. 16 alin. (3) din Ordonanta Guvernului nr. 102/2000 o interpretare restrictiva. Aceasta deoarece, in realitate, prevederile mentionate sunt incidente si in cazul in care partea intruneste conditiile pentru acordarea asistentei umanitare conditionate, titularului cererii de acordare a statutului de refugiat neimpunandu-i-se in mod expres sa solicite forma de protectie prevazuta in mod subsidiar de legiuitor. In ceea ce priveste situatiile intervenite ulterior primei proceduri, arata ca "legiuitorul a inteles sa le confere eficienta prin art. 16 alin. (3) lit. b)". In continuare, precizeaza ca si art. 16 alin. (6) din Ordonanta Guvernului nr. 102/2000 este constitutional, apreciind ca, "daca suspendarea dispozitiei de a parasi tara ar interveni si in cazul in care se respinge ca inadmisibila cererea de acces la o noua procedura, ar insemna ca petentului sa i se ofere un mijloc de suspendare la nesfarsit a acestei dispozitii, prin reiterarea cererilor de acordare a accesului la o noua procedura".
    Potrivit prevederilor art. 30 alin. (1) din Legea nr. 47/1992, incheierea de sesizare a fost comunicata presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului, Guvernului si Avocatului Poporului, pentru a-si exprima punctele de vedere asupra exceptiei de neconstitutionalitate ridicate.
    Guvernul considera ca exceptia de neconstitutionalitate este neintemeiata, aratand, dintru inceput, ca obiectul acesteia il constituie, ca urmare a republicarii si renumerotarii Ordonantei Guvernului nr. 102/2000, art. 17 alin. (3) lit. a) si alin. (6). In continuare, observa ca din motivarea autorului exceptiei ar rezulta ca, de fapt, dispozitiile contestate ar fi cele ale art. 29 alin. (4) din ordonanta, prin care se stabileste procedura de incetare, retragere sau anulare a protectiei umanitare conditionate, fiind posibila o gresita indicare a obiectului exceptiei de catre autorul acesteia. Facand insa referire la textele de lege criticate, apreciaza ca art. 17 alin. (3) lit. a) este constitutional, intrucat prevede "posibilitatea formularii unei a doua cereri pentru acordarea statutului de refugiat si procedura de urmat, reglementandu-se, astfel, un beneficiu suplimentar al legii in favoarea strainului, care poate urma, in acest fel, atat procedura administrativa, cat si posibilitatea unei a doua actiuni in justitie - una vizand admisibilitatea cererii si cea de-a doua, in conditiile acordarii accesului la o noua procedura, privind chiar fondul cauzei". Considera ca nici critica de neconstitutionalitate a art. 17 alin. (6) nu este intemeiata, intrucat trebuie avute in vedere prevederile alin. (7) si (8) ale aceluiasi articol, prin care se reglementeaza posibilitatea formularii unei plangeri impotriva hotararii prin care a fost respinsa ca inadmisibila o noua cerere de acordare a statutului de refugiat, plangere care se solutioneaza conform art. 16 din ordonanta. Conchide ca textele criticate au fost edictate "tocmai pentru a asigura un acces largit la justitie persoanelor ce solicita una din formele de protectie prevazute de lege si care au beneficiat, deja, in cadrul unei prime cereri formulate, de dreptul la un proces echitabil".
    Avocatul Poporului precizeaza ca, ulterior sesizarii Curtii Constitutionale, Ordonanta Guvernului nr. 102/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, a fost republicata, dandu-se textelor o noua numerotare, astfel incat art. 16 a devenit art. 17. Apreciaza ca dispozitiile de lege criticate, referitoare la conditiile in care poate fi depusa o noua cerere de acordare a statutului de refugiat si la procedura de solutionare a acesteia, "nu opresc, in realitate, partile interesate de a apela la instantele judecatoresti si de a se prevala de toate garantiile procesuale, care conditioneaza, intr-o societate democratica, procesul echitabil". Arata ca, "in sensul practicii Curtii Europene a Drepturilor Omului, conceptul de proces echitabil nu implica imperios existenta mai multor grade de jurisdictie, a unor cai de atac a hotararilor judecatoresti". In sustinerea netemeiniciei exceptiei de neconstitutionalitate, precizeaza ca, prin faptul ca legea prevede conditiile in care poate fi depusa o cerere de acordare a statutului de refugiat, se urmareste asigurarea celeritatii procedurii, avand in vedere urgenta impusa de natura cauzelor care fac obiectul dispozitiilor legale criticate. Mentioneaza si ca, in conformitate cu prevederile art. 17 alin. (7) din Ordonanta Guvernului nr. 102/2000, impotriva hotararii prin care a fost respinsa ca inadmisibila o noua cerere de acordare a statutului de refugiat se poate face plangere la instanta de judecata competenta.
    Presedintii celor doua Camere ale Parlamentului nu au comunicat punctele lor de vedere.

    CURTEA,
examinand incheierea de sesizare, punctele de vedere ale Guvernului si Avocatului Poporului, raportul intocmit de judecatorul-raportor, concluziile procurorului, dispozitiile legale criticate, raportate la prevederile Constitutiei, precum si dispozitiile Legii nr. 47/1992, retine urmatoarele:
    Curtea Constitutionala a fost legal sesizata si este competenta, potrivit dispozitiilor art. 146 lit. d) din Constitutie, precum si ale art. 1 alin. (2), ale art. 2, 3, 10 si 29 din Legea nr. 47/1992, sa solutioneze exceptia de neconstitutionalitate ridicata.
    Obiectul exceptiei de neconstitutionalitate il constituie, conform incheierii de sesizare, prevederile art. 16 alin. (3) lit. a) si alin. (6) din Ordonanta Guvernului nr. 102/2000 privind statutul si regimul refugiatilor in Romania, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 436 din 3 septembrie 2000, aprobata cu modificari prin Legea nr. 323/2001, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 342 din 27 iunie 2001. Ulterior sesizarii Curtii Constitutionale, Ordonanta Guvernului nr. 102/2000 a fost republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 1.136 din 1 decembrie 2004. Cu acest prilej s-a procedat la renumerotarea textelor de lege, art. 16 devenind art. 17. In consecinta, obiectul exceptiei de neconstitutionalitate il reprezinta art. 17 alin. (3) lit. a) si alin. (6), care are urmatorul continut normativ:
    - Art. 17 alin. (3) lit. a) si alin. (6): "(3) O noua cerere de acordare a statutului de refugiat poate fi depusa numai daca a fost pronuntata o hotarare definitiva si irevocabila asupra cererii anterioare si numai daca sunt indeplinite alternativ urmatoarele conditii:
    a) pe parcursul procedurii de solutionare a cererii anterioare au aparut elemente noi care nu au putut fi prezentate, din motive neimputabile solicitantului, cu conditia ca aceste elemente sa nu fie rezultatul unor actiuni provocate in scopul obtinerii unei forme de protectie din partea statului roman. Solicitantul este obligat sa faca dovada existentei noilor motive invocate si a imposibilitatii prezentarii lor cu ocazia solutionarii cererii anterioare;
    [...]
    (6) Hotararea prin care se acorda accesul la solutionarea unei noi cereri de acordare a statutului de refugiat are ca efect si anularea dispozitiei de a parasi teritoriul Romaniei, prevazuta in hotararea anterioara, solicitantul urmand sa beneficieze de drepturile prevazute la art. 14."
    In opinia autorului exceptiei de neconstitutionalitate, textele de lege criticate contravin dispozitiilor art. 21 alin. (3) din Constitutie, care prevad ca "Partile au dreptul la un proces echitabil si la solutionarea cauzelor intr-un termen rezonabil".
    De asemenea, autorul exceptiei invoca in sustinerea acesteia si art. 6 paragraful 1 din Conventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale, al carui continut este urmatorul:
    - Art. 6 paragraful 1: "1. Orice persoana are dreptul la judecarea in mod echitabil, in mod public si intr-un termen rezonabil a cauzei sale, de catre o instanta independenta si impartiala, instituita de lege, care va hotari fie asupra incalcarii drepturilor si obligatiilor sale cu caracter civil, fie asupra temeiniciei oricarei acuzatii in materie penala indreptate impotriva sa. Hotararea trebuie sa fie pronuntata in mod public, dar accesul in sala de sedinta poate fi interzis presei si publicului pe intreaga durata a procesului sau a unei parti a acestuia in interesul moralitatii, al ordinii publice ori al securitatii nationale intr-o societate democratica, atunci cand interesele minorilor sau protectia vietii private a partilor la proces o impun, sau in masura considerata absolut necesara de catre instanta atunci cand, in imprejurari speciale, publicitatea ar fi de natura sa aduca atingere intereselor justitiei."
    Examinand exceptia de neconstitutionalitate, Curtea constata ca dispozitiile legale ce fac obiectul exceptiei de neconstitutionalitate sunt in deplina concordanta cu prevederile constitutionale ale art. 21 alin. (3), referitoare la dreptul la un proces echitabil si la solutionarea cauzelor intr-un termen rezonabil, precum si cu cele cuprinse in Conventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale, care privesc procesul echitabil si dreptul persoanei de a se plange unei instante. Textele criticate nu contin interdictii pentru persoanele interesate de a se adresa instantelor judecatoresti si de a se folosi de toate garantiile procesuale care conditioneaza, intr-o societate democratica, procesul echitabil.
    Astfel, critica referitoare la art. 17 alin. (3) din Ordonanta Guvernului nr. 102/2000 nu poate fi retinuta, intrucat este eronata afirmatia prin care autorul sustine ca accesul la o noua procedura de acordare a unei forme de protectie este limitat doar pentru obtinerea statutului de refugiat, "fiind exclusa, astfel, cealalta forma de protectie prevazuta de legea speciala, respectiv protectia umanitara conditionata". Dispozitiile criticate trebuie coroborate cu cele ale art. 15 alin. (1) din aceeasi ordonanta, in care sunt enumerate solutiile ce pot fi pronuntate de functionarii Oficiului National pentru Refugiati, anume desemnati, in urma analizarii cererii de acordare a statutului de refugiat, si anume acordarea statutului de refugiat, acordarea protectiei umanitare conditionate sau respingerea cererii de acordare a statutului de refugiat. Rezulta ca, in momentul analizarii cererii de obtinere a statutului de refugiat, functionarul competent va verifica, mai intai, intrunirea conditiilor prevazute de art. 2 alin. (1) din ordonanta criticata si, subsecvent, daca va constata neindeplinirea acestora, va aprecia daca solicitantul nu intruneste conditiile stabilite de art. 5 din ordonanta, necesare pentru acordarea protectiei umanitare conditionate. O noua cerere de acordare a statutului de refugiat va fi solutionata pe baza unui rationament similar, fiind implicita acordarea protectiei umanitare conditionate in ipoteza neintrunirii conditiilor pentru obtinerea formei superioare de protectie, adica a statutului de refugiat, dar existand acele conditii pentru acordarea protectiei umanitare conditionate. Prin urmare, in realitate, nu poate fi vorba de o limitare a accesului la o noua procedura de acordare a unei forme de protectie doar la statutul de refugiat, asa cum pretinde autorul exceptiei.
    In ceea ce priveste art. 17 alin. (3) lit. a) din Ordonanta Guvernului nr. 102/2000, se observa ca acesta este o norma procedurala, care reglementeaza una dintre conditiile de admisibilitate a unei noi cereri de acordare a statutului de refugiat. Curtea Constitutionala a statuat, cu valoare de principiu, in Decizia Plenului nr. 1 din 8 februarie 1994, ca "legiuitorul poate institui, in considerarea unor situatii deosebite, reguli speciale de procedura, ca si modalitatile de exercitare a drepturilor procedurale, principiul liberului acces la justitie presupunand posibilitatea neingradita a celor interesati de a utiliza aceste proceduri, in formele si in modalitatile instituite de lege". De altfel, in cazul de fata, conditionarea introducerii unei noi cereri de acordare a statutului de refugiat de dovedirea existentei noilor motive invocate si a imposibilitatii prezentarii lor cu ocazia solutionarii cererii anterioare este impusa de necesitatea respectarii principiului statuat in art. 57 din Constitutie, conform caruia "Cetatenii romani, cetatenii straini si apatrizii trebuie sa-si exercite drepturile si libertatile constitutionale cu buna-credinta [...]". Textul de lege criticat transpune esenta acestei dispozitii constitutionale, inlaturand posibilitatea solicitantului de a beneficia in mod nejustificat de statutul de refugiat, obtinut cu rea-credinta.
    In sustinerea criticii de neconstitutionalitate a art. 17 alin. (6) din Ordonanta Guvernului nr. 102/2000, autorul afirma in mod eronat ca "anularea dispozitiei de parasire a teritoriului intervine doar in situatia admiterii de catre autoritatea administrativa a cererii de acces la o noua procedura, in situatia respingerii acestei cereri, solicitantul putand fi oricand indepartat de pe teritoriul Romaniei". In examinarea exceptiei, trebuie avuta in vedere o interpretare sistematica a continutului normativ al Ordonantei Guvernului nr. 102/2000, autorul ignorand cu desavarsire dispozitii edificatoare ale acesteia. Astfel, la alin. (7) al art. 17 se prevede ca "Impotriva hotararii prin care a fost respinsa ca inadmisibila o noua cerere de acordare a statutului de refugiat se poate face plangere". In ceea ce priveste solutionarea acestei plangeri, alin. (8) al art. 17 face trimitere la dispozitiile procedurale cuprinse in art. 16. Acesta din urma prevede in mod expres, in fraza a doua a alin. (1), ca introducerea plangerii suspenda executarea dispozitiei de parasire a teritoriului Romaniei. Pe cale de consecinta, rezulta ca introducerea plangerii impotriva hotararii pronuntate in noua cerere de acordare a statutului de refugiat suspenda executarea dispozitiei de parasire a teritoriului, inclusiv in situatia vizata de autorul exceptiei.

    Pentru considerentele expuse, in temeiul art. 146 lit. d) si al art. 147 alin. (4) din Constitutie, precum si al art. 1 - 3, al art. 11 alin. (1) lit. A.d) si al art. 29 din Legea nr. 47/1992,

    CURTEA CONSTITUTIONALA
    In numele legii
    DECIDE:

    Respinge exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor art. 17 alin. (3) lit. a) si alin. (6) din Ordonanta Guvernului nr. 102/2000 privind statutul si regimul refugiatilor in Romania, exceptie ridicata Shuai Guifang in Dosarul nr. 3.975/RF/2004 al Tribunalului Bucuresti - Sectia a VIII-a pentru conflicte de munca si litigii de munca.
    Definitiva si general obligatorie.
    Pronuntata in sedinta publica din data de 10 mai 2005.

          PRESEDINTELE CURTII CONSTITUTIONALE,
              prof. univ. dr. IOAN VIDA

                              Magistrat asistent,
                              Valentina Barbateanu



SmartCity5

COMENTARII la Decizia 237/2005

Momentan nu exista niciun comentariu la Decizia 237 din 2005
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Decizia 237/2005
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu