Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ACORD Nr

ACORD   Nr. 0 din 4 iunie 2008

de reglementare a datoriei între Guvernul Romaniei si Guvernul Mongoliei

ACT EMIS DE: ACT INTERNATIONAL

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 258 din 17 aprilie 2009Guvernul României, reprezentat de Ministerul Economiei şi Finanţelor, şi Guvernul Mongoliei, reprezentat de Ministerul Finanţelor (părţile), au convenit lichidarea obligaţiilor financiare reciproce privind conturile de credit şi cliring, după cum urmează:

ARTICOLUL 1

1. Totalul drepturilor şi obligaţiilor financiare reciproce la data de 31 decembrie 2006 sunt precum urmează:

a) sold în favoarea României, din care:                                                                                  XTR 4.023.716,62

• cont de credit în conformitate cu Convenţia de credit semnată la 23 iulie 1976                                   XTR 1.503.612,88

• cont de credit în conformitate cu Convenţia de credit semnată la 18 februarie 1988                            XTR 1.546.367,00

• dobânda (2% pe an)                                                                                                                         XTR 973.736,74

b) soldul contului de cliring în favoarea Mongoliei                                                                                 XTR 138.785,57

2.  Dobânda aplicată la conturile de credit, calculată conform Aranjamentului bancar începând cu 1 mai 1991 până la 31 decembrie 2006, va fi exceptată din obligaţiile de plată ale Mongoliei faţă de România.

3.  Soldul net al obligaţiilor financiare reciproce ale părţilor este în sumă de XTR 2.911.194,31 în favoarea României.

4.  Rata de schimb pentru conversia rublei transferabile în dolari SUA convenită de ambele părţi este: 10 XTR = 1 dolar SUA.

5. Prin folosirea acestei rate, datoria Mongoliei faţă de România este de 291.119,43 dolari SUA.

ARTICOLUL 2

Guvernul României autorizează Banca Comercială Română - S.A. (Banca) ca agent bancar pentru realizarea prezentului acord.

Banca va transfera suma datorată în dolari SUA într-un cont de lichidare (contul).

ARTICOLUL 3

Rambursarea datoriei totale în dolari SUA menţionată la art. 1 se va realiza în valută convertibilă, în dolari SUA, în 3 ani, în rate anuale egale.

Plata va fi făcută la data de 31 iulie a fiecărui an, prima plată începând după intrarea în vigoare a prezentului acord.

Dacă pentru o plată în cadrul prezentului acord scadenţa cade la sfârşit de săptămână, plata va fi făcută în următoarea zi lucrătoare.

ARTICOLUL 4

Plata dobânzii se va face la data de 31 iulie a fiecărui an, începând cu 31 iulie 2008. O dobândă LIBOR la un an va fi aplicată la soldul datoriei. LIBOR înseamnă rata de oferire a creditelor interbancare pe piaţa londoneză pentru un dolar SUA determinată de Reuters pentru suma şi perioada de pe piaţa LIBOR aproximativ la ora 11,00 a.m., ora Londrei, cu două zile lucrătoare înainte de începerea perioadei relevante, rotunjită cu o marjă până la 1/16. Calcularea dobânzii va începe la data intrării în vigoare a prezentului acord.

In eventualitatea unei întârzieri mai mari de 30 de zile de la plata oricărei sume datorate în cadrul prezentului acord, se va aplica o dobândă de întârziere la nivelul ratei crescută cu 0,5% şi calculată începând de la data iniţială de plată până la data anterioară datei când se primeşte efectiv plata.

Banca va notifica Ministerului Finanţelor din Mongolia cu privire la suma de plată şi rata dobânzii cu cel puţin o lună înainte de data plăţii şi va confirma sumele dobânzilor primite.

ARTICOLUL 5

Banca va informa ministerele finanţelor din cele două ţări cu privire la soldul contului la data de 31 decembrie a fiecărui an, nu mai târziu de data de 31 martie a anului următor.

ARTICOLUL 6

Orice dispută între cele două părţi privind interpretarea şi îndeplinirea prezentului acord va fi reglementată prin negociere.

In cazul în care nu se ajunge la o rezolvare pe cale amiabilă, litigiul va fi supus spre soluţionare Curţii de Arbitraj a Camerei Internaţionale de Comerţ din Paris, conform Regulamentului de arbitraj al Curţii, care va aplica prezentului acord dreptul francez.

Arbitrajul se va efectua în limba engleză şi va fi guvernat şi interpretat în concordanţă cu legislaţia franceză.

ARTICOLUL 7

Prezentul acord poate fi modificat sau amendat doar printr-un acord scris între părţi.

ARTICOLUL 8

1.  Ca urmare a semnării prezentului acord, ambele părţi se vor înştiinţa reciproc, în scris, prin canale diplomatice cu privire la finalizarea procedurilor lor juridice interne pentru intrarea în vigoare a acestui acord. Prezentul acord va intra în vigoare la data ultimei dintre aceste notificări.

2. In scopul realizării prezentului acord, părţile se vor adresa reciproc la următoarele adrese:

• pentru Ministerul Economiei şi Finanţelor din România

In atenţia: Direcţia generală de trezorerie şi datorie publică,

Ministerul Economiei şi Finanţelor

Str. Apolodor nr. 17, 050741, Bucureşti, România

Tel.:+ 4021 319 96 89

Fax:+ 4021 319 98 18

• pentru Ministerul Finanţelor din Mongolia

In atenţia: Departamentul de Administrare a Datoriei,

Ministerul Finanţelor

Str. Naţiunile Unite 5/1

Ulan Bator 210646, Mongolia

Tel/Fax+976 11 264 908.

3.  Prezentul acord va rămâne în vigoare până când toate obligaţiile reciproce care decurg din acesta sunt realizate.

Semnat la Ulan Bator la 4 iunie 2008, în două exemplare originale, fiecare în limbile engleză, mongolă şi română, toate textele fiind egal autentice. In cazul unui dezacord asupra prezentului acord, părţile vor folosi textul în limba engleză.

DIN PARTEA GUVERNULUI ROMÂNIEI,

Eugen Orlando Teodorovici,

secretar de stat,

MINISTERUL ECONOMIEI SI FINANŢELOR

DIN PARTEA GUVERNULUI MONGOLIEI,

Chultem Ulaan,

ministrul finanţelor,

MINISTERUL FINANŢELOR


SmartCity5

COMENTARII la Acord 0/2008

Momentan nu exista niciun comentariu la Acord 0 din 2008
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat OUG 153 2002
    Ești bărbat sau femeie de afaceri? Sunteți într-o mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? Trebuie să plătiți împrumuturile datoriei lor sau să vă achitați facturile sau să începeți o afacere plăcută? Aveți un scor de credit scăzut și vă va fi greu să obțineți împrumut de capital de la băncile locale / alte instituții financiare? Aveți nevoie de un împrumut sau finanțare din orice motiv, cum ar fi: a) Împrumut personal, extinderea afacerii, b) Înființarea afacerii, educație, c) Consolidarea datoriilor, d) Împrumuturi cu bani grei Oferim împrumut la o rată a dobânzii redusă de 3% și cu garanție și nu Garanție, oferim împrumuturi personale, împrumuturi de consolidare a datoriilor, risc capital Capital, împrumut de afaceri, împrumut pentru educație, ipotecă sau Împrumuturi pentru orice motiv". Cu toate acestea, metoda noastră oferă posibilitatea de a specifica valoarea împrumutului necesar și, de asemenea, durata pe care o puteți permite, vă oferă o șansă reală de a obține fondurile de care aveți nevoie! Aceste împrumuturi personale pot fi aprobate indiferent de creditul dvs. și există o mulțime de clienți fericiți care susțin această cerere. Dar nu veți obține doar împrumutul personal de care aveți nevoie; Aceasta este promisiunea noastră: garantăm cea mai mică rată pentru toate împrumuturile cu beneficii colaterale gratuite. Ne străduim să lăsăm o impresie pozitivă de durată prin depășirea așteptărilor clienților mei în tot ceea ce fac. Scopul nostru este să vă tratăm cu demnitate și respect, oferind în același timp servicii de cea mai înaltă calitate. E-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Vizitați-ne la: www.midlandcreditonline.com
ANONIM a comentat Decretul 460 2020
    Mi-am luat deja cardul ATM programat și gol pentru a retrage zilnic 5.500 USD timp de șase luni. Sunt atât de fericit de acest lucru, deoarece l-am primit pe al meu săptămâna trecută și l-am folosit pentru a obține deja 33.000 de dolari. Georg Bednorz Hackers dă cărțile pentru a ajuta pe cei săraci și nevoiași, deși este ilegal, dar este ceva drăguț și el nu este ca alte escrocherii care pretind că au cărțile ATM goale. Nimeni nu este prins când folosește cardul. primește-l pe al tău de la Georg Bednorz Hackers astăzi! Trimiteți un e-mail la georgbednorzhackers@gmail.com sau trimiteți-i un mesaj text / WhatsApp prin +1 (262) 355-8285
ANONIM a comentat OUG 75 2005
    Oferim împrumuturi persoanelor care au nevoie de asistent financiar cu o dobândă mică de 3%. Pentru a obține un împrumut cu această companie, puteți spune suma exactă a împrumutului de care aveți nevoie și timpul în care puteți rambursa împrumutul. deci, dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați cu detaliile de mai jos. E-mail: protonloan2020@hotmail.com sau WHATSAPP +1 (204) 410-2623
ANONIM a comentat OUG 75 2005
    Oferim împrumuturi persoanelor care au nevoie de asistent financiar cu o dobândă mică de 3%. Pentru a obține un împrumut cu această companie, puteți spune suma exactă a împrumutului de care aveți nevoie și timpul în care puteți rambursa împrumutul. deci, dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați cu detaliile de mai jos. E-mail: protonloan2020@hotmail.com sau WHATSAPP +1 (204) 410-2623
ANONIM a comentat OUG 153 2002
    Ești bărbat sau femeie de afaceri? Sunteți într-o mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? . Acordăm împrumuturi legitime persoanelor serioase sau firmelor de afaceri care au nevoie de împrumuturi. Suntem o firmă de împrumut înregistrată, care este pregătită să satisfacă nevoile persoanelor care aspiră să fie mai mari în prima linie a acumulării de capital. Împrumuturile noastre sunt oferite la o rată a dobânzii subvenționată, care este favorabilă tuturor cetățenilor din întreaga lume și din diferite țări. .Suntem pregătiți să vorbim cu dvs. despre cum vă putem satisface nevoile financiare. Dacă sunteți interesați de această ofertă extraordinară, contactați-ne astăzi pentru un împrumut urgent. Aveți o idee de afaceri, dar nu aveți finanțe, aveți un istoric de credit slab, solicitați soluții pentru soluționarea problemei dvs. așteptați răspunsul dvs. urgent la acest AD sau trimiteți-ne un e-mail la: (midland.credit2@gmail.com) Imprumuturi personale Împrumuturi pe zi Finanțarea vehiculelor Imprumut pentru casa Consilierea datoriei Împrumut de afaceri Împrumut de student Împrumut de consolidare Împrumut medical De asemenea, sunt disponibile asigurări de viață / proprietate. Contactați-ne astăzi la adresa de e-mail :( midland.credit2@gmail.com) Pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Legea 198 2017
    Sunteţi în nevoie de un împrumut rapid şi urgent cu o rată a dobânzii relativ scăzută la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite acasă, credite auto, student credite, credite de consolidare a datoriilor etc indiferent de scorul de credit. Suntem garantați că vom oferi servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de creditare, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail:(midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară în schimbare.
ANONIM a comentat Ordin 400 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 535 1945
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 55 2008
    Aveți nevoie de un împrumut rapid și urgent, cu o rată a dobânzii relativ scăzută cu 3%? Oferim împrumuturi de afaceri, împrumuturi personale, împrumuturi pentru locuințe, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor e.t.c. indiferent de scorul dvs. de credit. Avem garanția că oferim servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de creditare, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail: (midland.credit2@gmail.com) și asistăm la o experiență financiară în schimbare a vieții.
ANONIM a comentat Decretul 931 2017
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu