Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

REGULAMENT Nr

REGULAMENT   Nr. P/4384 din 18 noiembrie 1996

de organizare a licitatiilor pentru contractarea serviciilor de consultanta in domeniul evaluarii societatilor comerciale

ACT EMIS DE: FONDUL PROPRIETATII DE STAT

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 345 din 17 decembrie 1996


SmartCity3


    1. Contractarea serviciilor de consultanta in domeniul evaluarii societatilor comerciale in scopul privatizarii se efectueaza pe baza de licitatie publica deschisa cu oferte inchise in plicuri sigilate.
    2. Pot participa la licitatie, in calitate de ofertanti, persoane juridice romane si straine.
    3. Licitatia prevazuta la pct. 1 se organizeaza de catre societatile comerciale beneficiare sau de catre Fondul Proprietatii de Stat.
    Cheltuielile legate de organizarea licitatiei sunt suportate de organizator - societatea comerciala beneficiara sau Fondul Proprietatii de Stat, dupa caz.
    Se interzice perceperea de catre organizator de taxe de participare.
    In cazul in care licitatia este organizata de societatea comerciala beneficiara, caietul de sarcini trebuie vizat de catre Fondul Proprietatii de Stat prin:
    - directia de profil din cadrul Departamentului restructurare-privatizare, pentru societatile comerciale mari;
    - directia teritoriala, pentru societatile comerciale mici si mijlocii.
    Caietul de sarcini nu va contine prevederi contrare prezentului regulament.
    4. Publicitatea
    4.1. - Organizatorul licitatiei face anunturi publicitare pentru licitatie in presa interna si, dupa caz, in presa internationala.
    Anunturile publicitare din presa interna vor fi facute in cel putin un cotidian de circulatie nationala.
    Anunturile publicitare se fac cu minimum 15 zile inainte de termenul fixat pentru depunerea ofertelor.
    In acelasi termen, organizatorul licitatiei afiseaza anunturile publicitare pentru licitatie la sediul sau.
    4.2. - Continutul minim al anuntului publicitar consta in:
    - denumirea si sediul organizatorului licitatiei;
    - conditiile de participare;
    - locul de unde se pot obtine documentele licitatiei si alte informatii;
    - obiectul licitatiei;
    - data si ora limita a depunerii ofertelor, locul de depunere a acestora, precum si data, ora si locul deschiderii ofertelor;
    - cuantumul garantiilor solicitate, care trebuie sa fie de:
      - 3.000.000 lei pentru societatile comerciale mici;
      - 6.000.000 lei pentru societatile comerciale mijlocii;
      - 12.000.000 lei pentru societatile comerciale mari;
    - modalitatea de plata a garantiei si modul de obtinere a documentelor licitatiei.
    Anuntul publicitar nu va cuprinde elemente contrare prevederilor prezentului regulament.
    5. Comisia de licitatie
    5.1. - Pentru derularea corespunzatoare a licitatiei, organizatorul licitatiei numeste comisia de licitatie.
    5.2. - Comisia de licitatie raspunde de activitatile de deschidere, examinare, evaluare si adjudecare a ofertelor pentru licitatia pentru care a fost numita, de respectarea procedurii de desfasurare a acestora, in conformitate cu prevederile prezentului regulament.
    5.3. - Numarul minim de membri care alcatuiesc comisia de licitatie trebuie sa fie de 3 (trei).
    5.4. - Pentru licitatiile organizate de Fondul Proprietatii de Stat, comisia de licitatie are urmatoarea componenta:
    - 2 (doi) reprezentanti ai Fondului Proprietatii de Stat (desemnati din cadrul directiei de profil si al Directiei de coordonare, corelare si analize economice din Departamentul restructurare-privatizare), reprezentantul directiei de profil fiind presedintele comisiei de licitatie;
    - un reprezentant al celorlalti actionari ai societatii comerciale beneficiare, acolo unde este cazul.
    Pentru societatile comerciale cu actionar unic, aflate in situatia prevazuta la art. 6 alin. (3) din Legea nr. 133/1996 privind transformarea Fondurilor Proprietatii Private in societati de investitii financiare, cel de-al treilea membru al comisiei de licitatie va fi desemnat din cadrul directiei de profil a Fondului Proprietatii de Stat.
    5.5. - Pentru licitatiile organizate de societatile comerciale beneficiare, comisia de licitatie se compune din reprezentanti ai acestora si dintr-un reprezentant al Fondului Proprietatii de Stat.
    Presedinte al comisiei de licitatie va fi un reprezentant al conducerii societatii comerciale beneficiare.
    Societatile comerciale beneficiare, organizatoare de licitatii, sunt obligate sa solicite, in scris, Fondului Proprietatii de Stat, delegarea in comisia de licitatie a reprezentantului sau, imediat dupa publicarea anuntului, conform pct. 4.1.
    Fondul Proprietatii de Stat este obligat sa comunice, in scris, cu cel putin 24 de ore inaintea deschiderii licitatiei, numele reprezentantului sau.
    6. Oferta
    6.1. - Oferta reprezinta angajamentul ferm al ofertantului in conformitate cu documentele licitatiei, este secreta si se depune la organizatorul licitatiei in vederea participarii la licitatie.
    Fiecare ofertant va depune oferta in plic, continand, in plicuri separate, o oferta tehnica si o oferta financiara.
    Modul de prezentare a ofertei va respecta intocmai procedurile din documentele licitatiei si va raspunde caietului de sarcini, al carui continut-cadru este redat in anexa nr. 1 la prezentul regulament.
    6.2. - Ofertele vor fi redactate in limba romana si intocmite in 4 (patru) exemplare.
    Ofertele vor fi inchise in plicuri sigilate si vor fi depuse la sediul organizatorului licitatiei pana la data si ora limita pentru depunerea ofertelor, indicate in anuntul publicitar prevazut la pct. 4.
    Pe fiecare plic se vor mentiona clar denumirea si sediul ofertantului, precum si numele, prenumele si calitatea imputernicitului sau legal si, dupa caz, oferta tehnica sau financiara.
    La primirea ofertelor, organizatorul licitatiei verifica daca plicurile si sigiliile sunt intacte si daca au inscrise mentiunile prevazute la pct. 6.2 alin. 3.
    Organizatorul licitatiei va refuza primirea ofertelor inchise in plicuri deteriorate sau desfacute, sau pe care nu sunt inscrise mentiunile prevazute la pct. 6.2 alin. 3.
    7. Conditiile de participare la licitatie
    7.1. - Ofertantul este admis sa participe la licitatie, daca a depus la sediul organizatorului licitatiei, pana la data si ora deschiderii ofertelor, indicate in anuntul publicitar mentionat la pct. 4, urmatoarele documente:
    - scrisoare de garantie bancara.
    Scrisoarea de garantie bancara trebuie sa contina precizarea ca a fost emisa pentru licitatia in cauza si ca va bloca in contul ofertantului suma respectiva la dispozitia organizatorului pe o durata mai mare decat perioada derularii contractului sau pana la primirea confirmarii de deblocare de la organizator;
    - pentru ofertantii romani, copia de pe certificatul de inmatriculare la Oficiul Registrului comertului sau, dupa caz, dovada inregistrarii legale, copie xerox autentificata dupa statutul sau, dupa caz, dupa obiectul de activitate al persoanei juridice, dovada bonitatii pe baza de recomandari bancare, precum si dovada achitarii integrale a obligatiilor fiscale.
    Dovada bonitatii si dovada achitarii integrale a obligatiilor fiscale trebuie sa aiba o vechime de cel mult 3 luni la data licitatiei;
    - pentru ofertantii straini, dovada existentei legale a acestora, cat si dovada bonitatii acestora pe baza de recomandari bancare acordate de banci de prim rang sau de alte banci comerciale agreate de o banca comerciala romana.
    8. Deschiderea, evaluarea si compararea ofertelor
    8.1. - La data, ora si locul anuntate pentru deschiderea licitatiei vor fi prezenti toti membrii comisiei de licitatie si reprezentantii ofertantilor, care vor prezenta documentele de imputernicire.
    8.2. - Licitatia se tine in prezenta a cel putin 2 (doi) ofertanti.
    Daca numarul ofertantilor prezenti este mai mare de 3 (trei), oferta tehnica are caracter eliminatoriu, in sensul ca, pentru analizarea ofertei financiare, vor fi selectionate primele trei firme ofertante, in ordinea punctajului acumulat, conform grilei pentru evaluarea si compararea ofertelor tehnice, cuprinsa in anexa nr. 2 la prezentul regulament.
    8.3. - La deschiderea licitatiei, presedintele comisiei de licitatie va anunta numele ofertantilor admisi, precum si numele ofertantilor respinsi ca urmare a unor lipsuri sau neconformitati fata de prevederile documentelor licitatiei.
    8.4. - Ofertele pentru care s-au transmis notificari de retragere se vor inapoia nedeschise ofertantilor respectivi.
    8.5. - Daca la licitatie se prezinta un singur ofertant, oferta tehnica a acestuia se deschide si, daca aceasta este punctata cu cel putin 50 de puncte, se deschide si oferta financiara. Pretul va fi negociat de comisia de licitatie cu ofertantul si, in cazul incheierii cu succes a negocierii, ofertantul unic poate fi declarat aferent castigator.
    8.6. - Comisia de licitatie va aprecia ofertele stabilite ca fiind corespunzatoare prin punctaj, in conformitate cu grila pentru evaluarea si compararea ofertelor, cuprinsa in anexa nr. 2 la prezentul regulament.
    8.7. - Oferta desemnata castigatoare reprezinta acea oferta care totalizeaza punctajul maxim.
    8.8. - Dupa calcularea punctajului final, comisia de licitatie va intocmi un proces-verbal in care vor fi mentionate:
    - lista ofertantilor, denumirea si sediul ofertantilor; valorile ofertelor; notificarea in scris referitoare la modificarea si retragerile de oferte (daca exista); existenta tuturor documentelor de participare, inclusiv a garantiilor;
    - lista ofertelor respinse ca urmare a unor lipsuri sau neconformitati fata de prevederile documentelor licitatiei;
    - punctajele obtinute in urma evaluarilor tehnice si financiare si calculul punctajului final.
    Procesul-verbal va fi semnat obligatoriu de toti membri comisiei de licitatie si se va inmana cate o copie ofertantilor.
    9. Adjudecarea, informarea si semnarea contractului
    9.1. - Adjudecarea unei oferte reprezinta manifestarea vointei Fondului Proprietatii de Stat sau, dupa caz, a societatii comerciale beneficiare de a incredinta evaluarea ofertantului a carui oferta a fost acceptata si de a semna cu acesta contract de prestari de servicii de consultanta.
    9.2. - Comisia de licitatie anunta pe ofertantul castigator, telefonic, prin telex sau fax, ca oferta sa a fost acceptata, in ziua tinerii licitatiei sau cel tarziu in 24 de ore de la data tinerii licitatiei.
    Notificarea va contine:
    - acceptarea ofertei;
    - valoarea ofertei acceptate, care va fi si valoarea contractului;
    - invitatia catre ofertantul desemnat castigator pentru a semna contractul in termen de 10 zile lucratoare de la notificare.
    9.3. - Comisia de licitatie va comunica in scris celorlalti ofertanti ca ofertele lor sunt necastigatoare, in termenul prevazut la pct. 9.2. alin. 1. Aceste scrisori vor fi insotite de documentul de eliberare a garantiei fiecarui ofertant necastigator.
    9.4. - Semnarea contractului se face la sediul organizatorului licitatiei, in termen de 10 zile lucratoare de la notificarea ofertantului castigator.
    9.5. - Participantii la licitatie, cu exceptia castigatorului, pot formula contestatii cu privire la respectarea dispozitiilor legale si ale prezentului regulament.
    Contestatiile se depun, in termen de 5 zile lucratoare de la data tinerii licitatiei, la sediul central al Fondului Proprietatii de Stat.
    9.6. - Solutionarea contestatiilor se face de catre o comisie numita de conducerea executiva a Fondului Proprietatii de Stat, in termen de 5 zile lucratoare de la data depunerii acestora.
    In cazul respingerii contestatiilor, se definitiveaza rezultatul licitatiei, iar termenul de 10 zile lucratoare prevazut la pct. 9.4 curge de la data hotararii comisiei pentru solutionarea contestatiilor.
    In cazul admiterii contestatiilor, se anuleaza licitatia si se organizeaza o noua licitatie potrivit prezentului regulament.
    9.7. - Nesemnarea contractului din culpa exclusiva a ofertantului castigator are drept consecinta pierderea garantiei de participare si da dreptul organizatorului sa semneze contractul cu urmatorul ofertant, conform punctajului realizat.
    10. Dispozitii finale
    10.1. - Conducerea executiva a societatii comerciale beneficiare are obligatia sa puna la dispozitia castigatorului licitatiei toate datele necesare pentru elaborarea raportului de evaluare la termenul contractat.
    Nerespectarea acestei prevederi va determina adunarea generala a actionarilor sa ia masuri disciplinare si materiale impotriva celor ce nu se conformeaza, potrivit prevederilor legale.
    10.2. - Caietul de sarcini (continut-cadru) privind contractarea raportului de evaluare a societatii comerciale (anexa nr. 1) si Grila pentru evaluarea si compararea ofertelor (anexa nr. 2) fac parte integranta din prezentul regulament.

                 Presedintele Consiliului de administratie
                    al Fondului Proprietatii de Stat,
                               Emil Dima

    ANEXA 1

                            CAIET DE SARCINI

                            (continut-cadru)
privind contractarea raportului de evaluare a societatii comerciale

    Prezentul caiet de sarcini are ca obiect asistenta de specialitate pentru evaluarea actiunilor societatilor comerciale, in vederea vanzarii in cadrul procesului de privatizare.

    Descriere sumara a societatii comerciale ..............................
    1. Natura activitatii/Activitate curenta
    Societatea Comerciala .................................................
    isi desfasoara activitatea in urmatoarele domenii: ....................
...........................................................................
    2. Echipamente din dotare
    Pentru activitatile economice pe care le desfasoara, societatea comerciala detine urmatoarele echipamente si cladiri (numarul de mijloace fixe pe principalele categorii): ..................................................
...........................................................................
...........................................................................
...........................................................................
    3. Livrari si distributie
    Informatii despre piata interna si externa a produselor si serviciilor societatii comerciale; beneficiari interni si externi: .................... ...........................................................................
...........................................................................
...........................................................................
    4. Performante financiare
    Pentru anul ............. si ..............., datele financiare de referinta ale societatii comerciale sunt cele cuprinse in anexa nr. 1.1.

    Sarcini
    1. Diagnostic juridic
    Definirea dreptului de proprietate, a litigiilor in curs si a altor aspecte juridice ale activitatii societatii comerciale: ...........................
    2. Analiza activitatii societatii comerciale ..........................
       2.1. - Descrierea sumara a societatii comerciale ...................
            - descrierea sumara a produselor, activitatilor, instalatiilor
              si echipamentelor;
       2.2. - Produse, piete, concurenta:
            - descrierea produselor societatii in termeni calitativi si
              cantitativi si identificarea aspectelor particulare in ceea
              ce priveste licentele si patentele utilizate;
            - identificarea pietelor viitoare;
            - identificarea principalilor concurenti.
       2.3. - Procesul tehnologic, dotarea existenta:
            - descrierea cladirilor, fabricilor si a echipamentului (plan de
              situatie, liste de echipamente etc.);
            - estimarea necesarului de imbunatatiri tehnologice si
              modernizari si a costurilor necesare.
       2.4. - Organizare, management, forta de munca:
            - descrierea organizarii existente;
            - identificarea fortei de munca pe niveluri de pregatire,
              calificare, varsta, salarii etc.
       2.5. - Situatia si performantele financiare:
            - analiza bilantului contabil si a performantelor financiare
              obtinute in ultimii 2 ani si in anul curent;
            - analiza capacitatii de finantare a necesarului de investitii,
              identificat anterior.

    3. Evaluarea activitatii societatii comerciale
            - evaluarea avantajelor si a punctelor slabe ale societatii
              comerciale in activitatea viitoare, ca societate comerciala
              privata actionand pe o piata libera;
            - identificarea tendintelor ce ar putea ameninta existenta
              societatii comerciale dupa privatizare;
            - oportunitati ale societatii comerciale privatizate si
              modalitati de a le folosi;
            - prevederi referitoare la viitoarele performante financiare.
       3.1. - Evaluarea si propunerea pretului minim:
            - aplicarea a cel putin unei metode de evaluare din grupa
              metodelor patrimoniale (inclusiv metoda activului net corijat)
              si a cel putin unei metode din grupa metodelor de randament
              (inclusiv metoda cash-flow);
            - fundamentarea coeficientilor utilizati in evaluare;
            - prezentarea aplicarii metodelor de evaluare si a unei valori
              aproximative pentru societatea comerciala;
            - stabilirea valorii minime a actiunilor societatii comerciale,
              precum si a valorii acestora, majorata cu prima pentru
              achizitionarea pachetului de control.
       Prezentarea gamei de valori recomandate in functie de metodele de vanzare a pachetelor de actiuni mentionate in art. 46 din Legea nr. 58/1991: .......
       3.2. - Propuneri privind modalitatile de vanzare a pachetelor de actiuni:
......................... .

    Evaluarea capabilitatii ofertantului
       Prin oferta prezentata, consultantul va trebui sa demonstreze ca este capabil:
       - sa formeze o echipa adaptata la specificul cadrului legislativ si al mediului economic romanesc si sa aiba experienta in domeniul evaluarii;
       - sa asigure logistica necesara organizarii in cele mai bune conditii a derularii contractului.

    Probleme administrative si termene
    1. Ofertele se primesc pana la data de ............ ora ..............
    2. Deschiderea ofertelor tehnice va avea loc in ziua de ...... ora .....
    3. Regulamentul de organizare a licitatiei si grila pentru evaluarea si compararea ofertelor vor fi afisate la sediul organizatorului licitatiei, corespunzator regulamentului de organizare a licitatiilor pentru contractarea serviciilor de consultanta in domeniul evaluarii societatilor comerciale.
    4. Derularea contractului va incepe la data de ...............
    5. Durata solicitata pentru realizarea contractului este de ........... zile lucratoare.
    6. Consultantul va fi raspunzator in fata clientului (Fondul Proprietatii de Stat sau societatea comerciala) pentru indeplinirea sarcinilor ce-i revin conform contractului.

    Componenta echipei de consultanti
    Membrii echipei de consultanti trebuie sa aiba experienta si rezultate semnificative in urmatoarele domenii:
    - evaluarea de afaceri si stabilirea preturilor de vanzare in domeniul de activitate al societatii comerciale;
    - evaluarea tehnica a cladirilor, masinilor, utilajelor, proceselor tehnologice, in special in domeniul de activitate al societatii comerciale.

    Finantare
    Finantarea contractelor se va asigura de catre client (Fondul Proprietatii de Stat sau societatea comerciala).
    Oferta financiara se va prezenta separat de oferta tehnica. Ofertele vor fi insotite de dovada garantiei de ...... lei.

    ANEXA 1.1

                                          milioane lei
                                     ---------------------
                                      199 ....    199 ....
                                                    (luni)
    _________________________________________________________
   |Venituri din activitatea de baza     |        |          |
   |-------------------------------------|--------|----------|
   |Venituri din alte activitati         |        |          |
   |-------------------------------------|--------|----------|
   |                TOTAL VENITURI:      |        |          |
   |-------------------------------------|--------|----------|
   |Cheltuieli pentru activitatea de baza|        |          |
   |-------------------------------------|--------|----------|
   |Cheltuieli pentru alte activitati    |        |          |
   |-------------------------------------|--------|----------|
   |Cheltuieli financiare                |        |          |
   |-------------------------------------|--------|----------|
   |Cheltuieli ce se scad din venit      |        |          |
   |-------------------------------------|--------|----------|
   |               TOTAL CHELTUIELI:     |        |          |
   |-------------------------------------|--------|----------|
   |Impozit pe circulatia marfurilor     |        |          |
   |-------------------------------------|--------|----------|
   |Profit brut                          |        |          |
   |-------------------------------------|--------|----------|
   |Profit net                           |        |          |
   |-------------------------------------|--------|----------|
   |Rata profitului                      |        |          |
   |-------------------------------------|--------|----------|
   |Active fixe nete                     |        |          |
   |-------------------------------------|--------|----------|
   |Alte imobilizari                     |        |          |
   |-------------------------------------|--------|----------|
   |Stocuri - total                      |        |          |
   |-------------------------------------|--------|----------|
   |Disponibilitati banesti              |        |          |
   |-------------------------------------|--------|----------|
   |Clienti si debitori                  |        |          |
   |-------------------------------------|--------|----------|
   |Varsaminte                           |        |          |
   |-------------------------------------|--------|----------|
   |                 TOTAL ACTIV:        |        |          |
   |-------------------------------------|--------|----------|
   |Capital social                       |        |          |
   |-------------------------------------|--------|----------|
   |Fonduri proprii                      |        |          |
   |-------------------------------------|--------|----------|
   |Fond de rezerva                      |        |          |
   |-------------------------------------|--------|----------|
   |Obligatii                            |        |          |
   |-------------------------------------|--------|----------|
   |Credite bancare                      |        |          |
   |-------------------------------------|--------|----------|
   |Profit brut                          |        |          |
   |-------------------------------------|--------|----------|
   |                 TOTAL PASIV:        |        |          |
   |_____________________________________|________|__________|

    ANEXA 2

                       GRILA
pentru evaluarea si compararea ofertelor

    A. Punctarea ofertelor

    I. Evaluarea tehnica: .............................. maximum 100 puncte
    a) Analiza obiectivelor cuprinse in caietul de
       sarcini ......................................... maximum  35 puncte
    - abordarea obiectivelor ........................... maximum  11 puncte
    - organizarea activitatii........................... maximum   8 puncte
    - abordarea metodei de privatizare ................. maximum  10 puncte
    - suport logistic si organizatoric ................. maximum   6 puncte
    b) Experienta generala a firmei in domeniul
       obiectivelor cuprinse in caietul de sarcini ..... maximum  30 puncte
    - evaluarea de afaceri ............................. maximum  10 puncte
    - evaluarea tehnica a cladirilor si utilajelor ..... maximum  10 puncte
    - management general ............................... maximum   6 puncte
    - marketing ........................................ maximum   4 puncte
    c) Echipa propusa de consultant pentru proiectul
       specific ........................................ maximum  35 puncte
    - seful echipei:
      - pregatire profesionala ......................... maximum   6 puncte
      - experienta generala ............................ maximum   3 puncte
      - experienta in evaluare ......................... maximum   8 puncte
    - membrii echipei:
      - pregatire profesionala ......................... maximum   4 puncte
      - experienta generala ............................ maximum   4 puncte
      - experienta in evaluare ......................... maximum  10 puncte

    II. Evaluarea financiara:
        - oferta care contine pretul minim se puncteaza cu 100 puncte;

        - punctajul pentru celelalte oferte se calculeaza astfel:
           pretul minim
          -------------- x 100.
          pretul ofertei

    B. Determinarea punctajului final
    Se acorda evaluarii tehnice 80%, iar celei financiare 20%, punctajul final fiind stabilit astfel: (punctele pentru evaluarea tehnica) x 0,8 + (punctele pentru evaluarea financiara) x 0,2 = punctajul final.

    C. Clasificarea ofertelor
    Se clasifica in functie de punctajul final.



SmartCity5

COMENTARII la Regulament 4384/1996

Momentan nu exista niciun comentariu la Regulament 4384 din 1996
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Regulament 4384/1996
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu