Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

REGULAMENT Nr

REGULAMENT   Nr. 10 din 26 octombrie 1999

privind modul de incasare si de gestionare a veniturilor extrabugetare din care se finanteaza Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare potrivit Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 6/1999, aprobata si modificata prin Legea nr. 139/1999

ACT EMIS DE: COMISIA NATIONALA A VALORILOR MOBILIARE

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 534 din  2 noiembrie 1999


SmartCity3


    TITLUL I
    Modul de incasare a veniturilor extrabugetare din care se finanteaza Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare

    Art. 1
    (1) Sumele provenite din cota de 0,08%, calculata la valoarea tranzactiilor pe piata secundara, potrivit art. 2 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 6/1999, aprobata si modificata prin Legea nr. 139/1999, se constituie ca venituri ale Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (C.N.V.M.), se suporta de catre cumparator si se calculeaza zilnic de catre:
    a) Bursa de Valori Bucuresti, pentru tranzactiile efectuate pe piata bursiera;
    b) RASDAQ - S.R.L., pentru tranzactiile efectuate pe piata RASDAQ.
    (2) Rapoartele lunare de tranzactionare vor fi transmise la C.N.V.M. de catre Bursa de Valori Bucuresti si de RASDAQ - S.R.L., sub forma scrisa si pe discheta, continand urmatoarele informatii:
    a) Pentru forma scrisa:
    - denumirea societatii de valori mobiliare;
    - valoarea tranzactiilor catre cumparator;
    - suma de plata datorata.
    b) Pentru forma pe discheta (baza de date cu extensie DBF):
    - denumirea societatii de valori mobiliare;
    - codul fiscal;
    - valoarea tranzactiilor catre cumparator;
    - suma de plata datorata.
    (3) Bursa de Valori Bucuresti retine cota de 0,08%, suportata de catre cumparator, aplicata la valoarea tranzactiilor de pe aceasta piata, datorata potrivit art. 2 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 6/1999, aprobata si modificata prin Legea nr. 139/1999, si o vireaza C.N.V.M., modalitatea de plata fiind stabilita printr-o conventie incheiata intre C.N.V.M. si Bursa de Valori Bucuresti, dupa cum urmeaza:
    - varsamantul se face lunar, in avans, corespunzator volumului tranzactiilor din luna precedenta;
    - plata se face in prima decada a lunii;
    - regularizarea se realizeaza lunar, prin adaugarea/scaderea diferentei din varsamantul aferent lunii urmatoare.
    (4) Societatile de valori mobiliare care tranzactioneaza pe piata RASDAQ vor vira lunar, pe baza raportului de tranzactionare emis la data de intai a lunii de RASDAQ - S.R.L., cota de 0,08%, potrivit art. 2 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 6/1999, aprobata si modificata prin Legea nr. 139/1999, suportata de catre cumparator, aplicata la valoarea tranzactiilor de pe aceasta piata. Cota datorata va fi virata de societatile de valori mobiliare in prima decada a lunii curente pentru luna precedenta.
    (5) Pentru neplata in termen a veniturilor conform alin. (1) - (4) C.N.V.M. poate hotari, dupa caz, suspendarea societatilor de valori mobiliare de pe piata.
    Art. 2
    (1) Sumele provenite din cota de 0,1%, calculata la valoarea activului net al fondurilor mutuale, al societatilor de investitii financiare in valori mobiliare, se calculeaza si se vireaza de catre societatea de administrare sau de catre societatea de investitii financiare (daca acestea se autoadministreaza).
    (2) Valoarea activului net se inmulteste lunar cu 0,1/(12 x 100).
    (3) Societatea de administrare sau societatile de investitii financiare care se autoadministreaza vor efectua varsamintele din contul fondului, respectiv al societatilor de investitii financiare autoadministrate, direct in contul de disponibil al C.N.V.M., informand obligatoriu Uniunea Nationala a Organismelor de Plasament Colectiv despre efectuarea platii.
    (4) Virarea sumelor se face lunar, intre datele de 1 si 10 ale lunii, prin aplicarea fractiei prevazute la alin. (2) asupra activului net calculat in ultima zi lucratoare a lunii precedente.
    (5) Societatile de investitii financiare care nu reusesc sa determine valoarea activului net in primele 10 zile ale lunii platesc cota datorata in intervalul prevazut la alin. (4), la valoarea activului net din luna precedenta, urmand ca pana la data de 25 a lunii sa plateasca eventuala diferenta. In cazul in care cota datorata este mai mica decat cea virata, diferenta se retine din cota platita luna urmatoare.
    (6) Nevirarea in termen de maximum 30 de zile a sumelor datorate, prevazute la alin. (1), poate atrage, dupa caz, prin hotarare a C.N.V.M., plata unei dobanzi penalizatoare de 0,01% pe zi de catre societatile de administrare sau de societatile de investitii care se autoadministreaza.
    (7) Sunt exceptate de varsamintele definite la alin. (1) fondurile aflate in perioada de 60 de zile, prevazute la art. 6 din Ordonanta Guvernului nr. 24/1993, aprobata prin Legea nr. 83/1994.
    Art. 3
    (1) Sumele provenite din cota de 0,5%, calculata la valoarea emisiunii de valori mobiliare subscrise prin oferta publica autorizata de C.N.V.M., se constituie ca venit al acesteia si se varsa de catre societatile emitente, la aprobarea inchiderii ofertelor publice, in contul indicat de C.N.V.M.
    (2) In cazul nevirarii in termen de 5 zile de la inchiderea subscriptiilor a sumelor datorate conform alin. (1), C.N.V.M. poate hotari anularea ofertei publice.
    Art. 4
    (1) Sumele provenite din cota de 1,5%, calculata la valoarea emisiunii de valori mobiliare, distribuita in cazul plasamentului privat avizat de catre C.N.V.M., se constituie ca venit al acesteia si se varsa de catre societatile emitente in contul indicat de C.N.V.M.
    (2) In cazul nevirarii in termen de 5 zile de la incheierea plasamentului privat a sumelor datorate conform alin. (1), C.N.V.M. poate hotari anularea plasamentului privat.
    Art. 5
    (1) Sumele provenite din cota de 2%, calculata la valoarea ofertei publice de cumparare-preluare autorizata de C.N.V.M., se constituie ca venit al acesteia si se varsa de catre ofertant la inchiderea ofertei publice, in contul indicat de ea.
    (2) In cazul nevirarii in termen de 5 zile de la inchiderea ofertelor a sumelor datorate conform alin. (1), C.N.V.M. poate hotari anularea ofertei publice de cumparare-preluare.

    TITLUL II
    Modul de gestionare a veniturilor extrabugetare din care se finanteaza C.N.V.M.

    Art. 6
    (1) Veniturile extrabugetare ale C.N.V.M. se colecteaza in contul de disponibilitati deschis in acest scop la o banca comerciala si se utilizeaza in conformitate cu bugetul de venituri si cheltuieli al acesteia, aprobat de Parlamentul Romaniei in conformitate cu prevederile art. 3 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 6/1999, aprobata si modificata prin Legea nr. 139/1999.
    (2) Veniturile extrabugetare utilizate de C.N.V.M., ramase neutilizate la inchiderea exercitiului financiar, raman la dispozitia acesteia, urmand sa fie folosite in anul urmator, in conditiile prevazute la art. 73 alin. (3) din Legea nr. 72/1996 privind finantele publice.
    Art. 7
    (1) C.N.V.M. poate realiza venituri din fructificarea disponibilitatilor financiare, colectate potrivit art. 2 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 6/1999, aprobata si modificata prin Legea nr. 139/1999, prin plasamente financiare si bancare.
    (2) C.N.V.M. va adopta regulamente proprii pentru utilizarea veniturilor.
    Art. 8
    Departamentul logistic va aduce la indeplinire prevederile prezentului regulament.SmartCity5

COMENTARII la Regulament 10/1999

Momentan nu exista niciun comentariu la Regulament 10 din 1999
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    Are 700 de modificari, chiar crezi ca le vei primi?
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    Are 700 de modificari, chiar crezi ca le vei primi?
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    Aveți nevoie de un împrumut rapid și urgent, cu o rată a dobânzii relativ mică, de până la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite pentru locuințe, credite auto, credite pentru studenți, credite de consolidare a datoriilor e.t.c. indiferent de scorul dvs. de credit. Suntem garantați că oferim servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de împrumut, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail: (midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară care schimbă viața.
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    O zi buna Ai nevoie de un împrumut în toate scopurile? Aveți o problemă financiară? Bridge Finance este garantat prin furnizarea de servicii financiare clienților la o rată a dobânzii favorabilă. Împrumuturile noastre sunt simple și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem egala orice buget cu o rată a dobânzii de 2% față de bugetul dvs. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să contactați acum (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Vreau să apreciez împrumuturile Karin Sabine pentru mine un împrumut de 40.000 EUR. dacă aveți nevoie de un împrumut urgent, evitați să fiți înșelați de creditori falși și aplicați prin firma de împrumut real prin e-mail sabinhelps@gmail.com whatsapp +79267494861 ..
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Căutați o afacere, o companie sau un împrumut personal? Oferim toate tipurile de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
Alte acte pe aceeaşi temă cu Regulament 10/1999
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu